FOK!forum / Wielrennen / [Vuelta] Etappe 1: Utrecht - Utrecht (TTT) #2
H.Vvivvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:02
SPOILER
Etapa 1: Utrecht - Utrecht, 23,3 km (TTT)

Hallo. Van harte welkom in dit topic. We gaan het hier hebben over de start van de Ronde van Spanje. De laatste grote ronde van het jaar gaat van start in ONS land, in Nederland. La Vuelta Holanda, zo noemen ze het ook wel. Drie dagen lang gaan we dwars door Nederland fietsen, waarna er een rustdag volgt en pas daarna keren we een keer terug naar Spanje. Hebben jullie er ook zo'n zin in? Ik twijfel nog een beetje. De 77e editie van de Vuelta a España gaat van start in Utrecht. Het is pas de vierde keer dat de Vuelta buiten Spanje van start gaat, wel de tweede keer dat we in Nederland starten. In 2009 ging de koers van start in Assen, of all places. Ditmaal Utrecht, waar eerder al eens de Giro en de Tour van start ging. Alle grote rondes gingen hier ooit van start, een unicum. Tijdens deze Ronde van Spanje gaan we kijken of Primoz Roglic zichzelf opnieuw kan opvolgen. Hij won de afgelopen drie edities en doet nu weer mee, op zoek naar een vierde eindzege. De Belgen letten dan vooral weer op Remco Evenepoel, die deze Vuelta eigenlijk al gewonnen heeft voor we een meter hebben gereden. Zo snel kunnen we de prijzen toch niet uitreiken? Er moeten nog 21 etappes afgewerkt worden! Laat ik jullie eens even kort meenemen naar de komende drie weken. De Vuelta gaat van start met een ploegentijdrit in de straten van Utrecht. Voor het eerst in lange tijd gaan we weer eens een ploegentijdrit zien, een relatief lange ook nog. Daarna gaan we op de tweede dag van start in Den Bosch, waarna we terug gaan fietsen naar Utrecht. Onderweg beklimmen we de Alto de Amerongse Berg, wat me nu al het unaniem belachelijk succesvolle hoogtepunt van de Vuelta lijkt. Na een massasprint in Utrecht zal ook de laatste dag in Nederland eindigen in een massasprint. Van Breda naar Breda, terwijl we het ultiem lelijke West-Brabant vereren met een bezoekje.

Alle drie de grote rondes kennen dit jaar een vertrek in het buitenland en dus gaan we ook drie keer op rij op vrijdag van start. Drie keer op rij een rustdag op maandag, waarna we op dinsdag pas zijn waar we horen te zijn. Een paar miljoen rijker bevindt Unipublic zich op dinsdag in Vitoria-Gasteiz, in het altijd onovertroffen Baskenland. Hier werken we een heuvelachtige rit af die zal eindigen in Laguardia, midden in het hart van de Rioja Alavesa. Tussen de wijnranken door volgt er een sprint heuvelop, na de vlakke flopshow in Nederland eindelijk de Vuelta zoals de Vuelta hoort te zijn. De vijfde etappe wordt ook verreden in iedereens favoriete Baskenland. Van Irun naar Bilbao, met aan het eind van de rit twee keer de Vivero. Beetje een saai ontwerp, zelfs de start van de Tour in 2023 kent een spannender ontwerp. Dat wil wat zeggen. Met alleen twee keer de Vivero en verder weinig uitdagingen zou dit zomaar een uitgedunde sprint kunnen worden. Niet ideaal. Tijdens de zesde rit trekken we naar Cantabrië, alwaar de eerste aankomst bergop op ons wacht. Een lastig slot van de rit, met twee pittige beklimmingen aan het eind. Finishen doen we op Pico Jano, een debuterende klim. Ze blijven nieuwe dingen vinden, daar slaagt de organisatie ieder jaar wonderwel in. De volgende rit is dan weer iets minder spectaculair, van Camargo rijden we naar Cistierna en ondanks een lange klim onderweg kan dit zomaar een sprint worden. Zonder de altijd slecht klimmende Tim Merlier, maar andere sprinters mogen hier toch niet snel in de problemen komen. We duiken vervolgens het tweede weekend in en bevinden ons dan in Asturië, waar de bergen zijn te vinden. Op zaterdag komen we aan op de Collado Fancuaya, weer een nieuwe klim. Lastig, zoals het hoort in Asturië. De rest van de rit valt evenwel mee, je zou het zelfs matig kunnen noemen. Net als de laatste rit van deze week, onderweg naar Les Praeres komen we amper een serieuze klim tegen. Het is praktisch een ouderwetse _____/. Hoewel, misschien is het meer een _____I. Les Praeres zelf is onmenselijk. Vier kilometer aan 13%, dat idee. We hebben het al eens eerder gezien in de Vuelta, het is een geitenpad waar zelfs de geiten nog niet overheen willen lopen. Typisch Vuelta.

De volgende week begint met een zo goed als vlakke tijdrit van 31 kilometer tussen Elche en Alicante. Lekker lange verplaatsing op de rustdag, we bevinden ons ineens in Valencia. Prima lengte voor de tijdrit, valt verder weinig over te zeggen. Dat we de dag daarna naar Murcia trekken doen we speciaal voor Alejandro Valverde, die zijn laatste Vuelta nu dan echt zal rijden. Niet echt een rit waar hij iets mee kan, verder. Nee, behoorlijk vlak. Een sprint, waarvan we er dit jaar verdacht veel gaan zien. Gaat het wel goed met Escartin en Guillén? In de Tour minder sprints dan normaal, zitten ze hier ineens. Rit 12 is een klassiekertje, een waarachtige _______/. Unipuerto, jawel! Een goede 180 kilometer vlak en dan een beklimming van bijna 20 kilometer aan het eind. We klimmen naar Peñas Blancas, zoals de organisatie het noemt, maar eigenlijk is het Los Reales. Peñas Blancas kwam in het verleden al eens voorbij, Leopold König won toen (kent u die nog?). Nu klimmen we voorbij Peñas Blancas nog een paar kilometer verder door een gebied dat slachtoffer was van een bosbrand. Tussen de zwarte bomen door gaat het verder omhoog naar Los Reales, waar de echte klimmers zich mogen melden. De volgende dag gaan we van start in het pittoreske Ronda, waarna er een aankomst heuvelop volgt in Montilla. Ook typisch Vuelta, hele dag vlak en dan een heuveltje aan het eind. Pestkoppen. Dat ik niet de grootste fan ben van dit parcours is een gegeven. De organisatie heeft ook weinig gedaan om me te behagen. Ja, een paar ritten in het Baskenland, maar de rest is niet heel erg fijn. Rit 14 bijvoorbeeld, eigenlijk gewoon weer een _____/. Sierra de la Pandera, tja, zal wel. En dan hebben we het nog niet eens over rit 15 gehad, wat een anti-climax is dat zeg. Weer heel lang vlak, dan de Alto del Purche en vervolgens een aankomst bergop in de Sierra Nevada. Het ging heel lang over deze rit. We stoppen bij Hoya de la Mora, op 2500 meter hoogte. De organisatie wilde alleen meer. Ze wilden graag naar Pico Veleta, op 3000+ meter hoogte, en als dat niet kon wilden ze graag naar het observatorium op een meter of 2800. Dat feest ging alleen niet door. Kwetsbare natuur, de hele karavaan was niet welkom. Een uitzondering zat er ook niet in. Dus bleef het bij Hoya de la Mora, mijn penis was nog nooit zo slap. Hoewel, hij werd nog slapper. Want men heeft de rit tóch nog aangepast. We klimmen in eerste instantie naar de Alto de Hazallanas, en dat is prima. Een paar steile kilometer, daar kan het verschil gemaakt worden. Vervolgens zouden we zo snel mogelijk naar de top fietsen, wat ongeveer 19 kilometer aan 8% zou opleveren in totaal. Maar nee, we nemen nu een andere weg, een omweg. Het is 22 kilometer aan 7% geworden. Drie kilometer extra, procentje eraf bij het gemiddeld. Meer hoef je niet te weten, dit is geen vooruitgang. Geen observatorium, wel een flopshow. Guillen out, Escartin out. Lokale notabelen in de provincie Granada: out. Weg, alles weg.

Na de laatste rustdag gaan we van start in Sanlucar de Barrameda, waar het een en ander over te vertellen valt. Doen we in een later stadium. Over de rit zelf kunnen we kort zijn, dat is niet veel. Vooral heel erg vlak, en dan weer wat bultjes aan het eind. De puncheurs zullen weer aan zet zijn, en misschien een verdwaalde sprinter. Tijdens de volgende rit bezoeken we een paar achtergestelde regio's. Van start in de provincie Huelva, eindigend in Extremadura. Daar kwamen we nooit, maar tegenwoordig komen we we er jaarlijks. Dit jaar zijn er twee aankomsten bergop in Extremadura. De eerste is bij Monasterio de Tentudia. Dat is niet veel, typisch een rit voor de vluchters. Dan is rit 18 wellicht iets interessanter. We beklimmen twee keer de Alto del Piornal, opnieuw een nieuwe klim. In principe stelt de slotklim met een kilometer of 16 aan 5% niet heel veel voor, maarja, je moet wat. De grootste verschillen moet je zien te veroorzaken in de tweede week, vermoed ik zomaar. De derde week loopt wat dat betreft een beetje weg. Eenmaal buiten Extramadura volgt er een bijzonder vreemde rit in Talavera de la Reina. Een rit van 140 kilometer met start en einde in Talavera, met tweede keer hetzelfde rondje. Een lange klim onderweg en dan een verschrikkelijk lang vlak stuk daarna. Weer een dag voor de vluchters, een behoorlijk zinloze rit. De zin zal moeten komen van etappe 20, voor we naar Madrid trekken moeten we eerst nog door de Sierra de Guadarrama fietsen. Een gebied waar Tom Dumoulin slechte herinneringen aan zal hebben, want hij verloor hier in 2015 de Vuelta. Veel stelt het op papier niet voor, maar in de praktijk blijkt het zo te zijn dat je in deze sierra het verschil kunt maken. De Morcuera kan dromen vermorzelen. Laatste kans, dus ondanks het feit dat het hier niet heel lastig is kan het toch leuk worden. Als het verleden garanties biedt voor de toekomst komt dat wel goed. Daarna sluiten we af in Madrid, wat minder normaal is dan je misschien denkt. Vorig jaar eindigden we nog in Santiago de Compostela, want het was een Año Xacobeo. Dat is het dit jaar niet, dus kunnen we weer gewoon in de hoofdstad eindigen.

Dat is de Vuelta van 2022 in een notendop. Een vrij matig parcours, als we heel eerlijk zijn. De start in Nederland is al een sof, maar ook in Spanje wordt het niet veel beter. Veel bergritten die eigenlijk een Unipuerto zijn. Relatief veel vlakke ritten. Een aantal nietszeggende ritten, ga zo maar door. Een écht lange rit ontbreekt, een échte bergrit ontbreekt ook. Ze hebben rit in de Sierra Nevada volledig verpest, terwijl we nochtans een vette worst kregen voorgehouden. Zelfs de ritten in het Baskenland zijn niet heel innovatief, laat staan zwaar. Ja, erg blij ben ik er allemaal niet mee. Maar toch, de renners maken de koers. En ik maak de voorbeschouwingen. Dat gaan we de komende drie weken toch maar weer doen, te beginnen met de eerste. De Vuelta gaat van start in NEDERLAND, in Utrecht. De ploegenpresentatie maakte al meteen duidelijk dat we dit niet moeten willen, maar het is helaas een feit. We beginnen met een ploegentijdrit, dat mag na al die jaren dan wel weer een keer.
e8eb4
f863d

De Gran Salida van de Ronde van Spanje van 2022 vindt plaats in Utrecht, een stad waarover ik nu dus ineens iets met gaan vertellen. Terwijl voor mijn gevoel de helft van de lezers van deze stukjes in Utrecht woont. Uh, ondankbare taak. In plaats van een gigantische uitleg over Utrecht lijkt het me stiekem veel leuker om het roadbook uit te pluizen. Wat voor bizarre dingen schrijven ze daar eigenlijk over Utrecht? Nou, ze beginnen met een paar feitjes. Na Assen is Utrecht de tweede Nederlandse stad waar de Vuelta ooit van start is gegaan, terwijl er met Lissabon en Nîmes twee andere buitenlandse steden zijn waar de Vuelta ooit van start ging. Pas de vierde keer dat we buiten Spanje zijn vertrokken, je merkt dat de invloed van ASO zich nu pas echt begint te laten gelden. In het verleden bleven ze gewoon in Spanje, tegenwoordig gaan ze ook daar waar het geld te rapen is. Utrecht is na deze ploegentijdrit de eerste stad waar alle grote rondes ooit van start zijn gegaan. De Giro ging hier in 2010 van start, de Tour in 2015 en de Vuelta had hier in 2020 van start moeten gaan. Maarja, toen kwam corona op bezoek en daardoor is de mooie reeks van vijf jaar verbroken. Met twee jaar vertraging gaan we nu alsnog in Utrecht van start en de lokale notabelen zijn nog lang niet naar de koers. De Tour moet over een paar jaar ook weer binnengehengeld worden. Geld zat, behalve voor Nederlandse koersen. Daar trek je geen toeristen mee, natuurlijk. Volgens het roadbook vormt Utrecht het brein van Nederland, omdat het een studentenstad is. Nou, daar zullen ze in Eindhoven wel een mening over hebben. Geen brainport in Utrecht, toch? Nou dan! In 1122 kreeg Utrecht als een van de eerste steden in het huidige Nederland stadsrechten en dus is Utrecht dit jaar 900 jaar oud. Gefeliciteerd! Het roadbook begint daarna over Marco van Basten, waar je toch met het jaar minder trots op begint te worden. Daarnaast moet je blijkbaar naar Broodje Mario. Zeg het maar, Utrechtenaars. De feitjes in het roadbook zijn nogal random, ze beginnen nu ineens over het feit dat Utrecht de fietshoofdstad is en dat de UIT zo fantastisch is. Daarna wordt de Dom genoemd, beter laat dan nooit, en wordt een andere bekende inwoner van Utrecht in het zonnetje gezet. Die naam ga ik niet noemen, maar ze kan wel goed met schoenen gooien. Om deze fantastische introductie op de beste manier af te sluiten laat ik jullie achter met het gegeven dat las bitterballen het culinaire hoogtepunt vormen van de Utrechtse keuken. In Utrecht, een stad die nu wel echt op de kaart staat, gaat voor de 31e keer een ploegentijdrit in de Vuelta plaatsvinden. De 18e keer dat de ploegentijdrit ook de eerste rit is. Voor het laatst was dat het geval in 2019, in Salinas de Torrevieja. Dat was een ploegentijdrit die werd gewonnen door Astana, terwijl Jumbo-Visma toen massaal ten val kwam. Ergens boven op de heuvel was een zwembadje lek, al dat water stroomde naar beneden en daar lag Jumbo. Het voordeel van Utrecht is dat het water hier minder snel naar beneden zal stromen, hoewel je niet kunt uitsluiten dat alle tokkielanders hun tuin hebben gevuld met 28 plastic zwembaden. En dan heb je hier ook nog grachten, als dat maar goed gaat allemaal.

1280px-Buurkerk_en_Domtoren.jpg

Zo, nu we de eerste foto van Wikipedia hebben geplukt kunnen we beginnen met het beschrijven van het parcours van de ploegentijdrit. De Vuelta gaat van start op het Jaarbeursplein, of meer specifiek op de Jaarbeursboulevard. Bij Kinepolis voor de deur beginnen de renners aan hun tocht van 23,3 kilometer. Na 200 meter volgt al de eerste bocht van deze ploegentijdrit, een discipline die we bijna nooit meer zien. In 2019 voor het laatst dus, toen wel in de Tour en de Vuelta. Maar goed, een discipline waarvan ik bijna niet eens meer weet hoe ie werkt, ook omdat het WK ploegentijdrit inmiddels is verdwenen. Enfin, die bocht na 200 meter is normaal niet te doen, maar ze zullen het stoepje voor de gelegenheid wel weggehaald hebben, net als de paaltjes. Na die bocht gaat het wel mooi bijna 1,5 kilometer rechtdoor over de Croeselaan, een weg met een behoorlijk brede en groene middenberm. Richting de bocht die aan het eind van deze weg volgt moet er al wat gestuurd worden, waarna de ploegen stevig linksaf slaan. Na een paar meter op de Vondelbaan volgt er een bocht naar rechts en niet lang daarna slaat men meteen linksaf, onder het spoor door. Komt me bekend voor, blijkt dat we dit stukje weg ook meepakten tijdens de tijdrit in de Tour van 2015. Verder verschilt de route toch nogal, niet direct veel knip- en plakwerk. Aan de andere kant van het spoor rijden de renners een paar kilometer over dezelfde weg, wat niet wil zeggen dat het hierdoor makkelijk wordt. Nee, we volgen een tijd de loop van het water, beter gezegd de singel. De ploegen komen de nodige bochten tegen, zelfs een heuse chicane. In je eentje prima te doen, als voltallige ploeg mag je hier tijdens de verkenning wel even twee keer passeren. Bij de Tolsteegbrug bijvoorbeeld, niet te doen joh. Normaal gesproken ook stevige middenbermen en vluchtheuvels hier, maar ik neem aan dat die wel tijdelijk zullen verdwijnen. Op de Tolsteegsingel liggen wat klinkers in het midden, lekker over de fietsstrook rijden daar. We komen uit op de Maliesingel, waar wat flauwe bochtjes liggen. Na een wat scherpere naar links slaan we direct rechtsaf en bereiken we de Maliebaan, waar blijkbaar ooit het eerste fietspad van Nederland lag. Het gaat 700 meter rechtdoor, dat schiet lekker op. Aan het eind van de Maliebaan bereiken de ploegen een rotonde, wat weer een uitdaging wordt. Een paar meter later slaan ze linksaf en bereiken ze de Biltstraat, hier gaat het tot aan de Wittevrouwenbrug mooi 800 meter rechtdoor. Over enig hoogteverschil hoeven we het verder natuurlijk niet te hebben. We slaan rechtsaf en rijden een paar meter over de Wittenvrouwensingel, weer zo'n straat met klinkers in het midden en fietsstroken aan de zijkant. Vrij snel volgt er een flinke bocht naar rechts en dan een wat meer lopende bocht naar links, waarna het weer wat langer rechtdoor gaat tot we het Eykmanplein bereiken. Een flink uit de kluiten gewassen rotonde, waar we na een eindeloze bocht naar links twee kilometer zo goed als rechtdoor rijden over brede wegen. Keer een flauwe bocht naar rechts onderweg, meer niet. Aan het eind van de Brailledreef slaan de ploegen scherp rechtsaf richting de Einsteindreef, waarna we door Overvecht rechtdoor naar het Henri Dunantplein fietsen. Meer dan een kilometer rechtdoor, bocht van 180 graden, of eigenlijk gewoon de volledige rotonde, en dan weer rechtdoor terug de stad in. Over de Einsteindreef naar het tussenpunt, dat blijkbaar na 12,3 kilometer volgt. Wow, de organisatie van de Vuelta geeft aan dat er een tussenpunt is en ook nog eens waar dat tussenpunt ligt, progressie.

maliesingel2017.jpg

Echt reclame voor Utrecht is die Einsteindreef niet, geen idee waarom we deze in beide richtingen afwerken. Al brengt ie ons voorbij het tussenpunt wel mooi langs Ondiep, toch met afstand het beste stukje Utrecht. Wes-ley Sneij-der HOO-LI-GANS. Ik neem m'n tuinstoel en m'n bak bier mee, ben maar niet bang. De renners rijden over de Vecht, komen op de Marnixlaan terecht en gaan vrij snel merken dat deze laan voorzien is van enkele rotondes. Van de eerste hebben ze weinig last, bij de tweede moet er wel nog enigszins gestuurd worden. Even later volgt er een niet al te scherpe bocht naar links, waarna we weer eens onder het spoor door gaan fietsen. Voorbij het spoor zien we Jan en Joop. Op de zijkant van een huis schitteren Jan Janssen en Joop Zoetemelk, de enige Nederlanders die ooit de Tour wonnen. En de Vuelta. Jan en Joop zijn inmiddels levende fossielen, maar omdat WE verder nooit iets winnen worden ze toch maar weer iedere keer opnieuw te pas en vooral te onpas op ieder podium gesleept. Tijdens de ploegenpresentatie kwam Jan Janssen ook weer voorbij, stop daar nou eens mee. Laat ze lekker wegrotten in een stoffig bejaardentehuis, we weten het nu wel. Bij Jan en Joop slaan de ploegen scherp rechtsaf, waarna een paar meter later een nieuwe bocht naar rechts volgt. Vervolgens rijden de renners over de Vleutenseweg en de Vleutensebaan rechtdoor het schitterende Leidsche Rijn binnen. Vinex über alles. We rijden ook nog eens over het Amsterdam-Rijnkanaal, waar me een partij lelijke bruggen zijn te vinden, allememaggies. Die kleur geel, welke debiel heeft dat ooit bedacht? Maar afijn, streetart van Jan en Joop dus. We geven ze nog één keer aandacht en daarna hebben we het er nooit meer over, ook niet als ze sterven. Gewoon, vergeten. En vooral nooit meer bellen voor welk programma of evenement dan ook. Onderstaande foto is overigens niet een actueel, want ze hebben ook nog de jaartallen van de overwinningen in de Vuelta toegevoegd aan het geheel! Als je geen geschiedenis hebt wordt weinig al snel bijzonder.

DSDD42UXcAAirYx.jpg:large

Als we toch bezig zijn ook gewoon Henk Lubberding en iedereen boven de 50 overal weigeren. Dit verder geheel terzijde, we fietsen verder door Leidsche Rijn. De renners passeren langs het niet al te esthetische busstation, dat lijkt echt helemaal nergens op. Paar bochten wel hier, zo slaan we bijvoorbeeld ineens linksaf de Centrumboulevard in. Paar bochten daarna ook nog, eentje naar rechts bijvoorbeeld. We bereiken dan via de Weg naar Parkwijk de Busbaan Parkwijk. De renners mogen gewoon over de busbaan fietsen, wat een mazzelaars. Het is maar goed dat het hier geen Eindhoven is, dat had een toeterende burgemeester opgeleverd. Niet echt een heel boeiende weg verder, het gaat best wel een tijdje behoorlijk rechtdoor. Een paar flauwe bochten, dat wel, maar eigenlijk is er helemaal niets aan de hand tot de renners over de Leidsche Rijn fietsen. Eerst door, nu over. Aan de andere kant van het water volgt een vrij lange en lopende bocht naar rechts, met helemaal aan het eind zelfs een scherpe bocht naar rechts. We fietsen dan een tijdje langs het water, onder de brug door waar de renners net nog overheen fietsten. Na deze bocht gaat het mooi een kilometer rechtdoor, vooraleer we nog eens scherp rechtsaf slaan. Niet veel later volgt een bocht naar links, waarna men via de volgende busbaan langs het Sportpark Rijnvliet fietst. Altijd al eens willen passeren daar. Paar bochtjes, maar het is een busbaan, dus dat stelt uiteraard weinig voor. Nou, goed, voorbij het sportpark slaan we eens een keer linksaf, waarna we op een brede weg terechtkomen. Deze weg volgen we niet heel lang, want we slaan vrij snel rechtaf en dan rijden we rechtdoor richting de De Meernbrug. Bepaald geen Brienenoord, wel het signaal dat de ploegentijdrit bijna voorbij is. Eigenlijk rijden we nu in het restant van de TTT praktisch rechtdoor terug naar het Jaarbeursplein. Keer een viaduct tussendoor, paar flauwe bochten erbij, nog een keer een brug, maar weinig memorabele punten. In de slotkilometer ook nog een flauw bochtje, waarna het pas in de laatste meters leuk schijnt te worden. Al hebben ze het makkelijker gemaakt voor de renners, ergens in de buurt van het station van het Jaarbeursplein hebben ze een nieuw strookje asfalt neergeflikkerd zodat de renners rechtdoor kunnen finishen op het Jaarbeursplein, niet ver van het Centraal Station. Ik snap dat er praktisch gedacht moet worden, maar of het ook echt reclame voor de stad is? Het profiel van de laatste paar kilometer wil ik jullie hoe dan ook niet onthouden. _______

neg1zli.png

Einde en finish dus ergens op de Jaarbeurs, in de buurt van het Centraal Station. Tijdens de ploegentijdrit tikken we zoveel mogelijk stukjes Utrecht af, terwijl we de binnenstad vakkundig ontwijken. Logisch, het moet veilig zijn, de keerzijde is dat het moeilijk is om heel kortademig te worden van deze route. Verder ook nog steeds weinig zin om heel veel over Utrecht te vertellen, dus kiezen we maar ouderwets voor de Wikipediaroute. Utrecht (Stad-Utrechts: Utreg of Utereg) is een stad en gemeente in Nederland en de hoofdstad van de provincie Utrecht. Met 361.924 inwoners op 31 januari 2022 is Utrecht qua inwonertal de vierde gemeente van Nederland. Deze inwoners zijn verdeeld over vier woonplaatsen, te weten Utrecht met 308.965, Haarzuilens met 555, Vleuten met 27.810 en De Meern met 21.815 inwoners. De agglomeratie Utrecht telde per 1 januari 2019 712.700 inwoners. Utrecht is de snelstgroeiende stad van Nederland en de tweede economie in de noordvleugel van de Randstad, na Amsterdam. De regio Utrecht behoort tot de meest concurrerende economische regio’s in Europa. De stad is het wegen- en spoorwegknooppunt van Nederland. Met een doorvoer van meer dan 57 miljoen reizigers per jaar is Utrecht Centraal het grootste station van Nederland. Mede hierom hebben veel bedrijven en instanties er hun hoofdvestiging, waaronder de Rabobank, wiens schuld het is. De Universiteit Utrecht was lang de grootste universiteit van Nederland en is nu de op een na grootste van het land na de Universiteit van Amsterdam. Utrecht huisvest behalve de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht nog een andere universiteit, de Universiteit voor Humanistiek. Mede daardoor zijn er zo’n 64.000 studenten woonachtig in de stad. Dat is ongeveer een zesde van het totaal aantal inwoners. Utrecht staat daarom ook wel bekend als een echte studentenstad. Meen je niet. Utrecht is de hoofdzetel van de Katholieke Kerk in Nederland en van het Aartsbisdom Utrecht. De Domtoren is met 112,5 meter de hoogste kerktoren van Nederland en het symbool van de stad. Utrecht heeft tevens een rijke kunsttraditie, waarvan de bekendste aan Utrecht gelieerde kunstenaars Gerrit Rietveld, Piet Mondriaan, Theo van Doesburg, Jan van Scorel en de illustrator Dick Bruna zijn. Dat is toch al meteen een hoop informatie waar je niet veel mee kunt. Dick Bruna. De fiets is het meest gebruikte vervoermiddel in de stad Utrecht. Volgens een onderzoek van de Fietsersbond in 2016 liggen zelfs de drie drukste fietspaden van Nederland in Utrecht. Poah. Spanjooltjes hebben het in het roadbook verder nog graag over de Vrede van Utrecht, hiermee kwam een eind aan de Spaanse Successieoorlog. Een belangrijk stukje Spaanse geschiedenis, derhalve. Vandaag gaan we nog meer geschiedenis schrijven, hoera. Of we nog meer gaan schrijven over Utrecht? Misschien tijdens de volgende voorbeschouwing, want een of andere linkmiechel heeft het bedacht dat we twee dagen op rij Utrecht bezoeken. Nergens goed voor. Baliekluivers, noemen we mensen uit Utrecht echt zo? Enfin.

1508755297-utrechtuitspraken.jpg

In Utrecht kan het vandaag zomaar eens gaan regenen. Hoewel het richting de avond wel droog zou moeten worden, en in de avond gaan we pas van start. Om 18:30 staan de mannen van Burgos als eerste aan het vertrek, waarna de ploegen om de vier minuten van start gaan. Jumbo-Visma is om 19:58 de laatste ploeg. De organisatie verwacht dat ze om 20:22 binnen zijn, ze krijgen 24 minuten voor de 23 kilometer. Dat wordt schroeien, met andere woorden. Misschien net iets minder als er plassen liggen, maar dat zien we vanzelf. Lekker benauwd weertje wel waarschijnlijk, lekker plakken. Graadje of 22 richting de avond, op zich prima, op die benauwdheid na. De NOS is er live bij, we zijn immers in Nederland. Zet je tv om 18:20 gerust aan. Of doe dat niet, omdat je natuurlijk langs het parcours staat. De Belg is er blijkbaar pas om 18:50 bij, en dan nog op Canvas ook. Merkwaardig. Gelukkig kunnen we drie weken gaan genieten van Jeroen en Karsten bij Eurosport, die mafketels beginnen om 17:45 al.

1 18:30:00 BURGOS-BH
2 18:34:00 INTERMARCHÉ – WANTY – GOBERT MATERIAUX
3 18:38:00 ISRAEL-PREMIER TECH
4 18:42:00 GROUPAMA – FDJ
5 18:46:00 TEAM ARKEA – SAMSIC
6 18:50:00 COFIDIS
7 18:54:00 EUSKALTEL-EUSKADI
8 18:58:00 EF EDUCATION – EASYPOST
9 19:02:00 TEAM BIKEEXCHANGE – JAYCO
10 19:06:00 AG2R CITROEN TEAM
11 19:10:00 BAHRAIN VICTORIOUS
12 19:14:00 LOTTO SOUDAL
13 19:18:00 ALPECIN – DECEUNINCK
14 19:22:00 EQUIPO KERN PHARMA
15 19:26:00 TEAM DSM
16 19:30:00 BORA – HANSGROHE
17 19:34:00 UAE TEAM EMIRATES
18 19:38:00 ASTANA QAZAQSTAN TEAM
19 19:42:00 TREK – SEGAFREDO
20 19:46:00 INEOS GRENADIERS
21 19:50:00 QUICK-STEP ALPHA VINYL TEAM
22 19:54:00 MOVISTAR TEAM
23 19:58:00 JUMBO – VISM
Dale__Coopervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:02
Team Remco de snelste.
Faraday01vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:02
Kuss mag vandaag meerijden in positie 8
franklopvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:02
Dit wordt spannend
Jason22vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:03
Remco gaat nu al een slag slaan _O_
Marcossvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:03
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:01 schreef franklop het volgende:
Zou Dylan als eerste over de meet mogen?
Denk dat ze voor de Spanjaard gaan
naatje_1vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:03
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:01 schreef naatje_1 het volgende:
INEOS schroeit bij het eerste tussenpunt w/
En nu QuickStep :B
Immerdebestebobvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:03
Wilco klinkt gewoon nuchter ^O^ Stuk minder vermoeiend dan Tom.
Marcossvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:02 schreef Faraday01 het volgende:
Kuss mag vandaag meerijden in positie 8
Die mocht het ook rustig aan doen (samen met Sjors) in 2019, geloof ik
H.Vvivvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:03
Astana redelijk in orde
Dale__Coopervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:03
Niet onaardig van Astana.
Szuravrijdag 19 augustus 2022 @ 20:04
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:03 schreef Immerdebestebob het volgende:
Wilco klinkt gewoon nuchter ^O^
In tegenstelling tot Immerdebestebob
Faraday01vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:03 schreef Marcoss het volgende:

[..]
Die mocht het ook rustig aan doen (samen met Sjors) in 2019, geloof ik
Hebben ze vaker gedaan inderdaad :Y
Dutch_viewvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:04
Echooooo
Blikvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:04
Au, Mas
franklopvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:04
Movistar kan er niks van
Dale__Coopervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:04
Movistar gaat rap door de mannen heen.
Szuravrijdag 19 augustus 2022 @ 20:04
Haha Movistar
TargaFloriovrijdag 19 augustus 2022 @ 20:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:03 schreef Dale__Cooper het volgende:
Niet onaardig van Astana.
PostNL heeft goed werk afgeleverd.
Immerdebestebobvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:04 schreef Szura het volgende:

[..]
In tegenstelling tot Immerdebestebob
Fuck you.
Columbiafanvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:05
Wie zou er bij QS als eerste over de meet mogen komen? Julian?
Wicky15vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:05
Ja, ten opzichte van BikeEx Herbert.
Blikvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:05
Jumbo aan het schroeien
franklopvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:05
Amai
Immerdebestebobvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:04 schreef Blik het volgende:
Au, Mas
Die is toch normaal best degelijk?
Van_Poppelvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:05
Jumbo Gewissma is op de brommer
Momovrijdag 19 augustus 2022 @ 20:05
Jumbobrommers
H.Vvivvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:06
Jumbo :D
LekkerWeertjevrijdag 19 augustus 2022 @ 20:06
Jumbo schroeit.
Marcossvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:06
Dat was tov Bike-Exchange, Herbert
Sherlock_Holmesvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:06
Staat duidelijk BikeExchange in beeld :')
DiegoFuservrijdag 19 augustus 2022 @ 20:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:05 schreef Columbiafan het volgende:
Wie zou er bij QS als eerste over de meet mogen komen? Julian?
Van Wilder? Dan hoeft R.EV ook niet naar de huldiging voor de jongeren trui, mochten ze winnen
H.Vvivvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:06
Movistar vrij goed
capuchon_jongenvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:07
Als de rem al met achterstand moet beginnen tegen Roglic :') komt niet goed.
Dale__Coopervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:07
Dan zouden ze in 6 minuten al 15 seconden uitgelopen zijn op BikeEchange. Zou wel heel veel zijn.
Faraday01vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:06 schreef H.Vviv het volgende:
Movistar vrij goed
Ja leuk maar nu al 2 man minder gaat tellen
Nobervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:07
Jumbo 15 seconden!!

INDRUKWEKKEND. :')
Dale__Coopervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:07
Movistar met de Vueltabonus _O_
Marcossvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:06 schreef H.Vviv het volgende:
Movistar vrij goed
Volgens mij rijden die altijd wel goede TTT's in de Vuelta
Wicky15vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:07 schreef capuchon_jongen het volgende:
Als de rem al met achterstand moet beginnen tegen Roglic :') komt niet goed.
En net had je nog geen vertrouwen in Roglic
capuchon_jongenvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:07
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:07 schreef Wicky15 het volgende:

[..]
En net had je nog geen vertrouwen in Roglic
ik draai met de wind mee
Wicky15vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:07 schreef capuchon_jongen het volgende:

[..]
ik draai met de wind mee
Het waait hier aardig.
Faraday01vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:07 schreef Dale__Cooper het volgende:
Dan zouden ze in 6 minuten al 15 seconden uitgelopen zijn op BikeEchange. Zou wel heel veel zijn.
Heb je de laatste ploegentijdrit in de tour gezien, compleet de concurrentie weggereden
PaRoDiUzZvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:07 schreef Nober het volgende:
Jumbo 15 seconden!!

INDRUKWEKKEND. :')
Ze hebben de sloveense joop zoetemelk he? _O_
Dale__Coopervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:08
Dit is sterven :D
LekkerWeertjevrijdag 19 augustus 2022 @ 20:08
Luke Pleb
Wicky15vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:08
Jumbo is gewoon vies goed
Faraday01vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:08 schreef Dale__Cooper het volgende:
Dit is sterven :D
Gaat plapp niet redden
Marcossvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:08 schreef Faraday01 het volgende:

[..]
Heb je de laatste ploegentijdrit in de tour gezien, compleet de concurrentie weggereden
Maar toen hadden ze WOUT en TONY!
wimderonvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:09
ja-hoor.gif
Dale__Coopervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:10
not normal
H.Vvivvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:10
Jumbo 13 seconden sneller
Wicky15vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:10
Mooie marge
Marcossvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:10
Wel een enorm verschil hoor
franklopvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:10
Laat Gesink als eerste finishen

José weet
Szuravrijdag 19 augustus 2022 @ 20:10
Zeepkist is blij dat hij het leven heeft
Faraday01vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:09 schreef Marcoss het volgende:

[..]
Maar toen hadden ze WOUT en TONY!
Nu rohan, edoardo en primoz
capuchon_jongenvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:10
Stel je voor dat Wout nog bij de gele zaten nog eens 5 meer uitgelopen.
Dale__Coopervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:10
Nou hopen dat Gesink eraan kan blijven hangen inderdaad.
Faraday01vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:11
quote:
17s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:10 schreef franklop het volgende:
Laat Gesink als eerste finishen

José weet
Dat is de enige juiste keuze als hij er nog aan hangt
Dale__Coopervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:11
Plots grote verschillen.
Slobeendvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:11
Regie :') :')
Madhouse11vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:11
Top-regie.
Marcossvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:11
Denk dat ze Kuss als reservekopman zien als Roglic toch niet fit blijkt en ze er daarom bij willen houden. En dan is het verstandig om geen kopwerk te doen, dan waait hij er vanzelf af..
naatje_1vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:11
Sow, INEOS
Wicky15vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:12
Wat is de ploegentijdrit toch schitterend.
TargaFloriovrijdag 19 augustus 2022 @ 20:12
Louis pech?
capuchon_jongenvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:12 schreef Wicky15 het volgende:
Wat is de ploegentijdrit toch schitterend.
wordt veel te weinig uit de kast gehaald.
Faraday01vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:12 schreef TargaFlorio het volgende:
Louis pech?
Leeg
franklopvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:12 schreef Faraday01 het volgende:

[..]
Leeg
Dat is pech hebben
Marcossvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:11 schreef Dale__Cooper het volgende:
Plots grote verschillen.
Wel duidelijk 3 ploegen te goed ja, waarbij Jumbo ook nog weer een enorm gat op QS heeft. Al kan het zijn dat ze te hard gestart zijn
Wicky15vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:13
Wat een beeld.
Marcossvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:12 schreef TargaFlorio het volgende:
Louis pech?
Meintjes is de enige echte Louis die meedoet!
franklopvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:13
Ineos 2e deel was ook sterk hoor
naatje_1vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:13 schreef Marcoss het volgende:

[..]
Wel duidelijk 3 ploegen te goed ja, waarbij Jumbo ook nog weer een enorm gat op QS heeft. Al kan het zijn dat ze te hard gestart zijn
Als ze Kuss over de finish mee willen nemen, dan moeten ze toch uiteindelijk een beetje vertragen?
Szuravrijdag 19 augustus 2022 @ 20:14
Dit gaat niet geheel soepel bij QS
Faraday01vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:14
Flip heeft problemen
franklopvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:14
Ze reden door rood
Marcossvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:14
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:14 schreef naatje_1 het volgende:

[..]
Als ze Kuss over de finish mee willen nemen, dan moeten ze toch uiteindelijk een beetje vertragen?
Denk niet dat ze voor hem gaan vertragen, een beetje verliezen is geen enorm probleem voor hem
Wicky15vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:14
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:14 schreef naatje_1 het volgende:

[..]
Als ze Kuss over de finish mee willen nemen, dan moeten ze toch uiteindelijk een beetje vertragen?
Dat zou toch wel heel dom zijn
Dale__Coopervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:15
Remco rijdt ze los
Momovrijdag 19 augustus 2022 @ 20:15
Demarrage R.EV
Dale__Coopervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:15
Maar wel langzamer dan Ineos
Wicky15vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:15
Herbert doe godverdomme rustig
LekkerWeertjevrijdag 19 augustus 2022 @ 20:15
Hahahahahaha.
TargaFloriovrijdag 19 augustus 2022 @ 20:15
quote:
9s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:14 schreef franklop het volgende:
Ze reden door rood
Overijverige politievlogger Jan-Willem op z'n motor er achteraan.
supernigervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:15
PLUS ÉÉN.
Faraday01vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:15
Wie was de eerste Ineos?
Blikvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:15
Remco verknalt het weer voor zichzelf
Wicky15vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:15
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:15 schreef superniger het volgende:
PLUS ÉÉN.
Ik schrik me dood man. Kut Herbert.
Remcovrijdag 19 augustus 2022 @ 20:15
Wat een broddelwerken die tijdwaarneming bij de finish
Marcossvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:16
Er werd toch gezegd dat ze Evenepoel niet als 1e over de streep zouden gaan? :o

(al heeft hij toch geen leiderstrui)
TweedeKlumvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:16
Belgje :')
capuchon_jongenvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:16
1 seconde, het typen van deze post duurt langer.
Wicky15vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:16 schreef capuchon_jongen het volgende:
1 seconde, het typen van deze post duurt langer.
Sneller leren typen.
TargaFloriovrijdag 19 augustus 2022 @ 20:17
Shirt van Movistar trekt op niks.
Ambrosiusvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:17
Wellicht al genoemd, maar Remco had als enige een ander pak, stukje kleiner dan z’n normale kledij.
Wicky15vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:17
Hier gaat het toch aardig los buiten. Gelukkig niet in Utrecht.
LekkerWeertjevrijdag 19 augustus 2022 @ 20:17
Altijd als Herbert zegt "wat kan er dan nog misgaan?" houd ik mn hart vast.
capuchon_jongenvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:17
The JUMBO beasts
Sjoerd102vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:17
Klimaatactivisten op het startpodium bij ineos :')
Dr_Flashvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:17
Herbert heeft nooit door gehad dat die 20 sec op Bike Exchange was :{
franklopvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:17
Ik hoop nu zo op Gesink
Sherlock_Holmesvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:17
Ajax noemen in Utrecht, José durft wel :D
Faraday01vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:18
Neemt Jumbo nu 3 slepers mee :D

Hoe erg wil je de concurrentie vernederen :o
Momovrijdag 19 augustus 2022 @ 20:18
quote:
17s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:17 schreef franklop het volgende:
Ik hoop nu zo op Gesink
Dale__Coopervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:18
Mooi Castillo
LekkerWeertjevrijdag 19 augustus 2022 @ 20:18
Castillo El Haar.
Marcossvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:17 schreef Dr_Flash het volgende:
Herbert heeft nooit door gehad dat die 20 sec op Bike Exchange was :{
Hij vroeg zich bij de 1e melding nog af wie de referentie was, terwijl dat er gewoon onder stond..
naatje_1vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:17 schreef Dr_Flash het volgende:
Herbert heeft nooit door gehad dat die 20 sec op Bike Exchange was :{
De tussentijd was ook een hoop seconden voorsprong
Hamlapjesvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:18
PWKkAEL.png
Thijs :')
(Hij heeft 'm maar snel weer verwijderd)
capuchon_jongenvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:17 schreef Sherlock_Holmes het volgende:
Ajax noemen in Utrecht, José durft wel :D
zijn FC Utrecht en Ajax grote rivalen?

dacht altijd Ajax vs Feyenoord en Ajax vs PSV
LekkerWeertjevrijdag 19 augustus 2022 @ 20:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:18 schreef Hamlapjes het volgende:
[ afbeelding ]
Thijs :')
(Hij heeft 'm maar snel weer verwijderd)
_O-
Faraday01vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:18 schreef Hamlapjes het volgende:
[ afbeelding ]
Thijs :')
(Hij heeft 'm maar snel weer verwijderd)
Tom bestaat niet meer :o
Nobervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:19
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:08 schreef PaRoDiUzZ het volgende:

[..]
Ze hebben de sloveense joop zoetemelk he? _O_
Geen idee ik ben niet zo oud dat ik Zoetemelk heb zien fietsen.
Dale__Coopervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:19
Movistar ook een matig tweede deel. Die waren ook al snel renners kwijt.
LekkerWeertjevrijdag 19 augustus 2022 @ 20:19
Movistar viesslecht.
Nobervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:18 schreef Hamlapjes het volgende:
[ afbeelding ]
Thijs :')
(Hij heeft 'm maar snel weer verwijderd)
Dumoulin is een Belg.
capuchon_jongenvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:20
@Monitor valt uit :(
supernigervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:18 schreef Hamlapjes het volgende:
[ afbeelding ]
Thijs :')
(Hij heeft 'm maar snel weer verwijderd)
RIP Tom.
Dale__Coopervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:20
Als Gesink er zo aan blijft hangen, dan zal het toch wel voor hem zijn _O_
Sherlock_Holmesvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:19 schreef capuchon_jongen het volgende:

[..]
zijn FC Utrecht en Ajax grote rivalen?

dacht altijd Ajax vs Feyenoord en Ajax vs PSV
Laten we hopen dat Paul niet meeleest.
Wicky15vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:20
Dat klopt inderdaad Herbert, we weten het binnen enkele minuten. Kan niet anders!
Jason22vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:20
Nog steeds met 8, knap hoor!
Blikvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:20
Alle 8 nog bij elkaar
franklopvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:20
Wordt nog krap.
Marcossvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:19 schreef Faraday01 het volgende:

[..]
Tom bestaat niet meer :o
En die reed ook best lang in die trui, maar misschien bestaat Tom niet volgens Thijs
Faraday01vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:20 schreef Dale__Cooper het volgende:
Als Gesink er zo aan blijft hangen, dan zal het toch wel voor hem zijn _O_
Ze lijken op dat plan te zitten :Y
LekkerWeertjevrijdag 19 augustus 2022 @ 20:21
Herbert kijkt weer UIT HET RAAM.
TweedeKlumvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:21
Die Herbert had toch last van zijn rug :?
Dutch_viewvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:21
Maarten hangt uit t raam w/
franklopvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:21
2 km in binnen 120 seconden?
Nobervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:20 schreef Wicky15 het volgende:
Dat klopt inderdaad Herbert, we weten het binnen enkele minuten. Kan niet anders!
Blijven ze overeind? Blijven ze met zijn vijfen?
Wicky15vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:21
Ineos gaat winnen.
Van_Poppelvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:21
Eigenlijk is het niet goed dat je nu nog met 8 man rijdt.
Dale__Coopervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:21
Dit wordt nog heel spannend.
Jason22vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:20 schreef Wicky15 het volgende:
Dat klopt inderdaad Herbert, we weten het binnen enkele minuten. Kan niet anders!
Heerlijk toch hoe enthousiast hij is? O+
capuchon_jongenvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:21
Kijken jullie geen sporza :o
Sjoerd102vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:21
Werken bij de NOS. Even voor de camera, en voor de rest onder partytent de koers kijken
Nobervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:22
Waarom geen blauwe broeken? #jesuisoekraine
franklopvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:22
Hebben een minuutje de tijd over laatste km
capuchon_jongenvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:21 schreef Van_Poppel het volgende:
Eigenlijk is het niet goed dat je nu nog met 8 man rijdt.
tenzij je echt heel goed in de breedte bent.
Dale__Coopervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:22
Heel nipt
supernigervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:22
HALLO MEDAILLESPIEGEL.
Salinavrijdag 19 augustus 2022 @ 20:22
Jumbotsgoden.

Gesink genot.
Slobeendvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:22
Jaaaaaaa
Faraday01vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:22
Jaaaaaa Gesink
AgnesGruvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:22
Gesink _O_
Wicky15vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:22
Wauw.
Van_Poppelvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:22
Waar is Gesink?
franklopvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:23
Jaaaaaaa
LekkerWeertjevrijdag 19 augustus 2022 @ 20:23
JAAAAAAAA, GESINK!
StephanLvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:23
Geesink *O*
H.Vvivvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:23
Gesink de trui
Dale__Coopervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:23
Erg mooi _O_
Jason22vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:23
GESINK! _O_
TargaFloriovrijdag 19 augustus 2022 @ 20:23
_O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_
capuchon_jongenvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:23
Geesink in het rood _O_

mooi kado
supernigervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:23
Op naar het Femke Bol topic.
Dutch_viewvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:23
Herbert ijlt na :') waren al lang over de meet :P
TargaFloriovrijdag 19 augustus 2022 @ 20:23
GESINK *O* *O* *O* *O* *O*
Szuravrijdag 19 augustus 2022 @ 20:23
Gesink _O_
Arth_NLvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:23
Gesink! *O*
Momovrijdag 19 augustus 2022 @ 20:23
Waar is Gesink? In het rood *O*
Marcossvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:23
Gesink _O_

Blijft ook wel een held
Dale__Coopervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:23
Die kilometers klopten niet, want ze zullen toch geen 80+ gereden hebben.
Blikvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:23
De condor in het rood!
Nobervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:23
Graag even een pijl bij Gesink.
LekkerWeertjevrijdag 19 augustus 2022 @ 20:23
Waar is Gesink? DAAR is Gesink.
Scorpion_17vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:23
Gesink. Dit is prachtig
Jason22vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:23
Ach gut, Stef O+
Madhouse11vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:24
NOS |:(
Ferdiivrijdag 19 augustus 2022 @ 20:24
De gees _O_

Had toch wel een valpartij van Robert verwacht in de laatste bocht :P
Hamlapjesvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:24
Wat mooi voor Gesink _O_ _O_ _O_
Pino112vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:24
Gesink _O_
supernigervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:24
En nu schakelen we over naar Dafne Schippers en Gregory Sedoc. w/
franklopvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:23 schreef Dale__Cooper het volgende:
Die kilometers klopten niet, want ze zullen toch geen 80+ gereden hebben.
Mijn gedachten

Al werd dat duidelijk toen we geen boog in beeld hadden
LekkerWeertjevrijdag 19 augustus 2022 @ 20:24
Machtig mooi dit. O+
Ferdiivrijdag 19 augustus 2022 @ 20:24
Mezelf net op TV gespot :P
Van_Poppelvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:25
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:24 schreef superniger het volgende:
En nu schakelen we over naar Dafne Schippers en Gregory Sedoc. w/
Hopelijk gaat Sedoc dit duiden.
Marcossvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:25
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:22 schreef franklop het volgende:
Hebben een minuutje de tijd over laatste km
Denk niet dat dat klopte, dan hebben ze de laatste kilometer in 47 seconden gereden.. volgens mij waren er ook in de Tour in Utrecht ook al vraagtekens bij de afstand
LekkerWeertjevrijdag 19 augustus 2022 @ 20:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:25 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]
Hopelijk gaat Sedoc dit duiden.
Alleen de laatste 200 meter.
Nobervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:25
Mooie actie van Gesink inderdaad.

quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:24 schreef superniger het volgende:
En nu schakelen we over naar Dafne Schippers en Gregory Sedoc. w/
Sporza.
prievieleezjuhvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:26
Jaaaaaa :D

Dutch_viewvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:26
geen zendtijd meer bij de NOS :')
capuchon_jongenvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:26
Twijfels hier om zondag naar Breda te gaan.
Sherlock_Holmesvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:26
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:24 schreef superniger het volgende:
En nu schakelen we over naar Dafne Schippers en Gregory Sedoc. w/
Ze hebben al over Dafne gereden.
Ferdiivrijdag 19 augustus 2022 @ 20:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:26 schreef capuchon_jongen het volgende:
Twijfels hier om zondag naar Breda te gaan.
Beter morgen op de Amerongse berg :P

Col du Amerongen is zeer berucht in de wijde omgeving _O_ :+
Faraday01vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:27
Jumbo morgen in het rood met start in de thuisbasis
Dr_Flashvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:27
De condor van Varsseveld :D
Jason22vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:28
Ik heb Jan of Joop nog niet in beeld gezien vandaag. Dat mag wel wat respectvoller!
Dr_Flashvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:28
Maar als dat gekut met uitvallend beeld en zo niet snel opgelost wordt is er weinig aan. Te storend.
LekkerWeertjevrijdag 19 augustus 2022 @ 20:28
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:27 schreef Ferdii het volgende:

[..]
Beter morgen op de Amerongse berg :P

Col du Amerongen is zeer berucht in de wijde omgeving _O_ :+
Hij is nog best gemeen steil. :D
franklopvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:29
Morgen dan wel als eerste over de streep komen van je ploeg Robert
Marcossvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:29
Zouden ze gaan sprinten morgen voor het overnemen van de trui? En dan zondag weer?

(als Hayter er dan niet overheen gaat met boni's)
Blikvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:28 schreef LekkerWeertje het volgende:

[..]
Hij is nog best gemeen steil. :D
Volgens mij rijden ze hem vanaf de makkelijke kant
groenenvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:30
Wat een treurnis. Iemand die voorbestemd was om grote rondes te winnen, viert nu zijn grootste succes met een dagje de rode trui.
TargaFloriovrijdag 19 augustus 2022 @ 20:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:28 schreef Dr_Flash het volgende:
Maar als dat gekut met uitvallend beeld en zo niet snel opgelost wordt is er weinig aan. Te storend.
Nergens last van gehad.
Faraday01vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:31
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:29 schreef franklop het volgende:
Morgen dan wel als eerste over de streep komen van je ploeg Robert
Of Sam zodat die in de buurt van zijn woonplaats daarna een dagje in het rood mag.
LekkerWeertjevrijdag 19 augustus 2022 @ 20:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:30 schreef Blik het volgende:

[..]
Volgens mij rijden ze hem vanaf de makkelijke kant
Ja klopt, vanuit Amerongen.
TargaFloriovrijdag 19 augustus 2022 @ 20:32
Don Patrick
Marcossvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:30 schreef groenen het volgende:
Wat een treurnis. Iemand die voorbestemd was om grote rondes te winnen, viert nu zijn grootste succes met een dagje de rode trui.
Hoi groenen
Ferdiivrijdag 19 augustus 2022 @ 20:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:31 schreef LekkerWeertje het volgende:

[..]
Ja klopt, vanuit Amerongen.
Vanuit Amerongen stelt het niks voor, behalve die irritante klinkertjes op het fietspad :+
Marcossvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:29 schreef franklop het volgende:
Morgen dan wel als eerste over de streep komen van je ploeg Robert
Als je de commentatoren zo leest, is het afwachten of Teunissen gaat sprinten deze ronde. Als dat niet zo is, wordt dat leuk de komende dagen _O_
LekkerWeertjevrijdag 19 augustus 2022 @ 20:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:33 schreef Ferdii het volgende:

[..]
Vanuit Amerongen stelt het niks voor, behalve die irritante klinkertjes op het fietspad :+
Maar ze doen ook de Col du Grebben. :D
Momovrijdag 19 augustus 2022 @ 20:36
twitter
Beregdvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:37
Stef Crass moet al bijna twee minuten goedmaken.
Dr_Flashvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:30 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]
Nergens last van gehad.
Nee wij hadden gewoon beeld. Maar herbert die aan het publiek hoort dat TJV er misschien wel aan komt terwijl gewoon Dylan vB in de hot seat op het scherm was, was vrij chanant.

En trouwens, wij hadden ook best gebrekkig beeld. Erg blokkerig af en toe.
PaRoDiUzZvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:38
tweede halve finale en over naar de spaanse regie.
TargaFloriovrijdag 19 augustus 2022 @ 20:39
quote:
11s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:37 schreef Beregd het volgende:
Stef Crass moet al bijna twee minuten goedmaken.
Gewoon een Thomas de Gendtje.
Sjoerd102vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:39
Mijn navigatie is gecrasht. Hopen dat ik hem voor morgen weer aan de gang krijg. Anders wordt het op de gok rijden om ze te zien
Marcossvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:39
quote:
11s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:37 schreef Beregd het volgende:
Stef Crass moet al bijna twee minuten goedmaken.
Staat wel voor Chris Froome!
Koffieplantervrijdag 19 augustus 2022 @ 20:42
De rode tompoezen worden as we speak geproduceerd heb ik vernomen.
Immerdebestebobvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:39 schreef Marcoss het volgende:

[..]
Staat wel voor Chris Froome!
Hoezo is Froome gelost dan?
Van_Poppelvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:43
Je zou voor minder
Beregdvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:45
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:42 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]
Hoezo is Froome gelost dan?
Inderdaad. Ik geloofde er echt in.
Slobeendvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:47
Proud of the team. We gave 110%. Commitment.
Slobeendvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:49
Lelijk shirt maar wel mooi dit.
hhh38vrijdag 19 augustus 2022 @ 20:50
Waarom is er een bergtrui :')
Van_Poppelvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:50 schreef hhh38 het volgende:
Waarom is er een bergtrui :')
De sponsor heeft er voor betaald.
Momovrijdag 19 augustus 2022 @ 20:51
Als ik Harper was had ik die knuffel niet zomaar in publiek gegooid. Je draagt niet zo maar een trui in grote ronde.
Dutch_viewvrijdag 19 augustus 2022 @ 20:52
Is er ook een trui voor de strijdlust?
edit: ja dus
Momovrijdag 19 augustus 2022 @ 20:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:52 schreef Dutch_view het volgende:
Is er ook een trui voor de strijdlust?
edit: ja dus
Nee, dat is rugnummer in een andere kleur
Ferdiivrijdag 19 augustus 2022 @ 21:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:50 schreef hhh38 het volgende:
Waarom is er een bergtrui :')
de flyover op de graad van roggeweg is een heuse beklimming hoor :P
Marcossvrijdag 19 augustus 2022 @ 21:29
https://www.ad.nl/utrecht(...)ongse-berg~a8160180/

Hopelijk laten ze Jetse Bol wel met rust op weg naar de bergtrui :o
heywooduvrijdag 19 augustus 2022 @ 21:29
Dit was echt helemaal fantastisch om bij te zijn, wat een feest _O_

En precies tussen de finish en hotseat staan dus tig renners die vlak langs kwamen, met vooral feest bij Van Baarle en natuurlijk oppergod Gesink _O_
Szuravrijdag 19 augustus 2022 @ 21:30
FOK’er komt buiten:

quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 21:29 schreef heywoodu het volgende:
Dit was echt helemaal fantastisch om bij te zijn, wat een feest _O_
heywooduvrijdag 19 augustus 2022 @ 21:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 21:30 schreef Szura het volgende:
FOK’er komt buiten:
[..]

Morgen lekker veilig op TV kijken :)
Ericrvrijdag 19 augustus 2022 @ 22:31
Leuk om weer eens een grote ronde mee te maken. Hoop foto's kunnen maken, bocht vlakbij Ledig Erf knalden ze nog best hard doorheen maar meeste renners scherp er op. Alleen bij Jumbo Visma ging de burst even mis.

In ieder geval prima geregeld in Utrecht. Had alleen op zo'n horecaplein wel iets meer verwacht dan alleen Heineken pis uit de tap. Maar zal waarschijnlijk niet mogen om iets anders dan die zooi te verkopen.
Mykonosvrijdag 19 augustus 2022 @ 22:31
Nou, waar ik stond was een man naast mij die op gegeven moment riep 'DSM komt eraan, dat zijn Hollanders, dus extra klappen'. En ergens aan de overkant hing een omgekeerde vlag. Vlaggetjes antigenot zeg maar.
Zwansenvrijdag 19 augustus 2022 @ 22:48
Morgen toch maar ff kijken dan.

Jammer dat ze niet finishen op de Alto. :')
TLCvrijdag 19 augustus 2022 @ 22:57
1 rondje door Utrecht en de nummer laatst staat al op meer dan 4 minuten achterstand :')
Sjoerd102vrijdag 19 augustus 2022 @ 23:16
Prima sfeertje. Wilde eerst in de bocht na de finish staan, toen besloten om door te lopen richting eerste bocht na de start.
Daar was het zo druk dat we maar direct na de finish zijn gaan gestaan (langs het persvak).
Zelf daardoor geen foto's kunnen maken.

Jammer alleen dat op het bord van de tijden niet helemaal lekker liepen.
Alleen snelste tijd in beeld, en als ploeg over finish was hun tijd.
Was fijn geweest als bv top 5 af en toe op scherm kwam.
En had als organisatie even gekeken om bij de Graadt van Roggeweg bij de tramhalte een oversteekplaats te creeeren. Nu moest het publiek dat daar uitstapte door lopen naar de finish, om daar weer terug te lopen.
Mexicanobakkervrijdag 19 augustus 2022 @ 23:21
Mooi voor Anton.
Mexicanobakkervrijdag 19 augustus 2022 @ 23:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:30 schreef groenen het volgende:
Wat een treurnis. Iemand die voorbestemd was om grote rondes te winnen, viert nu zijn grootste succes met een dagje de rode trui.
Zonde van zijn blessureleed ja. Maar natuurlijk zeker niet zijn grootste succes, dat is of de koninginnenrit van 2016, of Quebec
Marcossvrijdag 19 augustus 2022 @ 23:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 23:22 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Zonde van zijn blessureleed ja. Maar natuurlijk zeker niet zijn grootste succes, dat is of de koninginnenrit van 2016, of Quebec
Montréal was ook wel sterk, maar Quebec misschien mooier door het onverwachte ja
Sjoerd102vrijdag 19 augustus 2022 @ 23:40
Kort fotoverslag van mijn kant.
Helaas op een r*k locatie gestaan om foto's te maken.
Bijna alle teams wazig op de foto.
Morgen en overmorgen nieuwe kans

SPOILER
En dan wordt je in de tram al ingehaald door Froome & Co
JPkD4ig.jpg

Die net als diversen team bezig zijn met de Parcoursverkenning
Kapv04j.jpg
IDVGKxW.jpg
l1tjbF1.jpg
zUeX7uF.jpg
zUeX7uF.jpg
nR06ROW.jpg

Het podium staat klaar met linksachter oa de wagen waar de shirtjes gereed worden gemaakt en de dopingcontrole
ebTVYzg.jpg

De Guardia Civil is ook aanwezig in Utrecht (inclusief brandblusser op de motor)
wRMm9j1.jpg

Herman en Stef
wXNOAXD.jpg

Helaas geen superplek om foto’s te maken
6qE0ZFq.jpg
m1K8s41.jpg
trQ8hc3.jpg
CXA32Al.jpg
AcMK83d.jpg

Veel publieke belangstelling
g8ASZtD.jpg
qaGX018.jpg

Teunissen evalueert zijn race
ayX8l65.jpg

Terwijl Roglic zijn plasje gaat inleveren
gkIGOjA.jpg

Om 20:45u is de boog van de laatste kilometer al half afgebroken
7MS5ceT.jpg

En spoedde de teams zich naar de hotels
f95tVZC.jpg
hhh38zaterdag 20 augustus 2022 @ 00:01
Ik heb ook prima kunnen kijken. In het begin op de Croeselaan gestaan voor de eerste 10-15 teams, daarna nog even de start van de laatste 5 teams meegepakt en toen doorgelopen naar de finish en de huldiging.

Gesink _O_
hhh38zaterdag 20 augustus 2022 @ 00:01
Vooral fan van de aankondiger die klonk als Jo Bonten
Sjoerd102zaterdag 20 augustus 2022 @ 00:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 00:01 schreef hhh38 het volgende:
Vooral fan van de aankondiger die klonk als Jo Bonten
De Nederlandse speaker bedoel je?
Kennis van mijn vader.
Oa speaker (geweest) bij de Amstel Gold Race en de BinckBank Tour / Benelux Tour aldus zijn Linkedin profiel.
wimderonzaterdag 20 augustus 2022 @ 00:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 20:24 schreef Ferdii het volgende:
Mezelf net op TV gespot :P
FaiEm-NUYAEXDQj?format=jpg&name=large
Momozaterdag 20 augustus 2022 @ 00:15
quote:
5s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 00:13 schreef wimderon het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
Ik dacht even dat het een kont en een taart waren.
Aguerozaterdag 20 augustus 2022 @ 00:23
Gesink in het rood, godverdomme wat mooi
Boezeidekoezaterdag 20 augustus 2022 @ 01:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 00:23 schreef Aguero het volgende:
Gesink in het rood, godverdomme wat mooi
Maar tegelijkertijd het ultieme bewijs dat we de Vuelta als grote ronde niet serieus kunnen nemen.
hhh38zaterdag 20 augustus 2022 @ 02:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 00:07 schreef Sjoerd102 het volgende:

[..]
De Nederlandse speaker bedoel je?
Kennis van mijn vader.
Oa speaker (geweest) bij de Amstel Gold Race en de BinckBank Tour / Benelux Tour aldus zijn Linkedin profiel.

Ik dacht dat het de speaker van de Ronde van Boxmeer was :P

Wat een onzin vertelde die man _O-
Godshandzaterdag 20 augustus 2022 @ 10:59
quote:
5s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 00:13 schreef wimderon het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
:D

O+
Godshandzaterdag 20 augustus 2022 @ 11:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 22:31 schreef Ericr het volgende:
Leuk om weer eens een grote ronde mee te maken. Hoop foto's kunnen maken, bocht vlakbij Ledig Erf knalden ze nog best hard doorheen maar meeste renners scherp er op. Alleen bij Jumbo Visma ging de burst even mis.

In ieder geval prima geregeld in Utrecht. Had alleen op zo'n horecaplein wel iets meer verwacht dan alleen Heineken pis uit de tap. Maar zal waarschijnlijk niet mogen om iets anders dan die zooi te verkopen.
Geinig, dan stond je bij mij in de buurt.
Wel hele volksverhuizing nadat Jumbo was gepasseerd naar het scherm op het plein :D
Zwansenzaterdag 20 augustus 2022 @ 11:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 01:02 schreef Boezeidekoe het volgende:

[..]
Maar tegelijkertijd het ultieme bewijs dat we de Vuelta als grote ronde niet serieus kunnen nemen.
Want? Bij de Giro of de Tour hadden ze dit trucje toch ook kunnen uitvoeren?
franklopzaterdag 20 augustus 2022 @ 11:35
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 11:32 schreef Zwansen het volgende:

[..]
Want? Bij de Giro of de Tour hadden ze dit trucje toch ook kunnen uitvoeren?
Dat is al vaker gedaan in het verleden ook ja
eentweezaterdag 20 augustus 2022 @ 13:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 22:31 schreef Ericr het volgende:
Leuk om weer eens een grote ronde mee te maken. Hoop foto's kunnen maken, bocht vlakbij Ledig Erf knalden ze nog best hard doorheen maar meeste renners scherp er op. Alleen bij Jumbo Visma ging de burst even mis.

In ieder geval prima geregeld in Utrecht. Had alleen op zo'n horecaplein wel iets meer verwacht dan alleen Heineken pis uit de tap. Maar zal waarschijnlijk niet mogen om iets anders dan die zooi te verkopen.
Het gebrek aan oversteekpunten was wel een smetje. Het leidde tot gevaarlijke situaties. Ik stond langs de singel en daar kon je nergens oversteken. Waardoor mensen op eigen houtje gingen oversteken tijdens de wedstrijd. Vaak net na het voorbijkomen van een ploeg, maar je weet nooit of er dan nog een geloste renner o.i.d. komt. Verder wel een prima sfeertje.
heywooduzaterdag 20 augustus 2022 @ 13:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 00:01 schreef hhh38 het volgende:
Vooral fan van de aankondiger die klonk als Jo Bonten
Die kon ik helaas nauwelijks horen, ook bij het podium waren de speakers echt megaslecht en puur naar voren gericht, aan de zijkant was het amper te verstaan. Bij de finish (meter of 20 bij @Sjoerd102 vandaan, zo te zien) was de Spaanse speaker opvallend genoeg wel prima te horen, wat wel mooi was, omdat m'n vriendin het dan ook goed kon volgen allemaal ^O^

Verder viel het me sowieso mee, we kwamen om kwart over zes ofzo aan bij het finishgedeelte en konden de streep en het stukje daarna uitstekend zien.
hhh38zaterdag 20 augustus 2022 @ 13:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 13:19 schreef eentwee het volgende:

[..]
Het gebrek aan oversteekpunten was wel een smetje. Het leidde tot gevaarlijke situaties. Ik stond langs de singel en daar kon je nergens oversteken. Waardoor mensen op eigen houtje gingen oversteken tijdens de wedstrijd. Vaak net na het voorbijkomen van een ploeg, maar je weet nooit of er dan nog een geloste renner o.i.d. komt. Verder wel een prima sfeertje.
Inderdaad, ik stond aan de westelijke zijde van de Croeselaan en wilde naar de finish lopen, maar dat kon pas nadat Jumbo voorbij was
hhh38zaterdag 20 augustus 2022 @ 13:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 13:24 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Die kon ik helaas nauwelijks horen, ook bij het podium waren de speakers echt megaslecht en puur naar voren gericht, aan de zijkant was het amper te verstaan. Bij de finish (meter of 20 bij @:Sjoerd102 vandaan, zo te zien) was de Spaanse speaker opvallend genoeg wel prima te horen, wat wel mooi was, omdat m'n vriendin het dan ook goed kon volgen allemaal ^O^

Verder viel het me sowieso mee, we kwamen om kwart over zes ofzo aan bij het finishgedeelte en konden de streep en het stukje daarna uitstekend zien.
Was bij de start, aan superlatieven in ieder geval geen gebrek _O-
Sjoerd102zaterdag 20 augustus 2022 @ 14:02
De gemeente Zaltbommel heeft of gedronken, of 0 verstand van wielrennen. De Vuelta duurt 4 dagen. :')

Over de Vuelta
De Vuelta is een 4-daags evenement dat dit jaar voor de 77e keer gehouden wordt. Het evenement vindt plaats op 19, 20 en 21 augustus. Tijdens de ploegenpresentatie op donderdagavond 18 augustus worden de 23 teams voorgesteld om vervolgens 3 etappes door Utrecht en Brabant af te leggen. Er zijn vier hoofdgebeurtenissen (ploegenpresentatie, eerste etappe, tweede etappe, derde etappe) die een belangrijke rol spelen tijdens de Vuelta.
Dr_Flashzaterdag 20 augustus 2022 @ 14:06
Rood met witte stippen *O*
Dr_Flashzaterdag 20 augustus 2022 @ 14:08
kratje wedden dat we _toch wel_ last van de boerenprotesten gaan hebben? :')
Sjoerd102zaterdag 20 augustus 2022 @ 14:12
Ook tussen Zaltbommel en Kerkdriel staat het rijen dik
https://imgur.com/a/GAlJ16a
Dr_Flashzaterdag 20 augustus 2022 @ 14:14
alleen maar interviews. Kan nog makkelijk ff wat anders doen.
Rellende_Rotscholierzaterdag 20 augustus 2022 @ 14:16
Jullie zitten verkeerd.
Sjoerd102zaterdag 20 augustus 2022 @ 14:26
Verkeersregelaars inzetten met een grote ronde blijft toch een punt in Nederland. Kennis van mij staat in Kerkdriel. Zou een fietstunnel met 2 man ( per zijde!) onder het parcours moeten afzetten. Coureurs komen er nog niet eens door :'). Heeft zich nu maar nuttig gemaakt en de doorgaande weg dichtgezet. Ging met de Giro in 2016 ook al niet vlekkeloos. Stonden er 2 verkeersregelaars op een enorm druk kruispunt :')
Sjoerd102zaterdag 20 augustus 2022 @ 14:37
Iemand een idee hoever de renners van Zaltbommel zijn. Een groot stuk van de etappe (Bommelerwaard) staat namelijk niet in het ronde boek
Sjoerd102zaterdag 20 augustus 2022 @ 14:47
Jezus hier in Kerkdriel wordt iemand onwel. Mensen proberen de ambulance uit de koers te laten stoppen.
Remcozaterdag 20 augustus 2022 @ 14:50
Je moet hier zijn Sjoerd
WLR / [Vuelta] Etappe 2: 's-Hertogenbosch - Utrecht #1
Sjoerd102zaterdag 20 augustus 2022 @ 16:13
Klopt