abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 23 juni 2022 @ 10:46:40 #51
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_205126694
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2022 10:38 schreef Stoney3K het volgende:

[..]
Laten we nu niet elke keer verhalen over "de VS" erbij gaan halen want dat is met dit soort onderwerpen gewoon een enorm wespennest. Daar heerst aan de ene kant een ultraconservatieve cultuur en aan de andere kant een cultuur van aandachtsgeilheid, gecombineerd met een waardeloze gezondheidszorg (al helemaal als het om geestelijke gezondheidszorg gaat).

Tja, dan krijg je inderdaad van die geflipte ouders die hun kinderen onder druk zetten om ook een transitietraject te volgen, maar dat doen ze voor hun eigen aandacht. Heeft weinig met transgenders te maken, dat is gewoon Munchhausen-by-proxy. Misschien zijn de ouders zelf stiekem trans, hebben ze nooit de kans gehad voor een transitie, en praten ze dat nu hun kinderen aan.

Dus doen alsof transgenders een modeverschijnsel aan het worden zijn is complete onzin.
Het vervelende is dat wij in NL nogal beïnvloedbaar zijn door wat er in de VS gebeurt. Zie ook het BLM verhaal en de hele riedel over zwart en wit zijn die inmiddels ons maatschappelijke debat volledig gekaapt heeft. Idem dito voor de "inslusivieitsdynamiek" die daar heerst op universiteiten en inmiddels ook hier tractie begint te krijgen. Bovendien is het niet alleen de VS, maar ook het VK waar dit speelt.

Ik ben het met je eens; NL is zeker de VS niet, maar laten we er dan alsjeblieft voor waken dat dit zo blijft. Daarbij; waarom zou dit niet een modeverschijnsel zijn? Verschillende tijden hadden verschillende sociaal-culturele modes inclusief bijbehorende psychologische sores. Je zou dit prima kunnen zien als een resultaat van een doorgeslagen vrijheidscultuur icm een gebrek aan het vermogen serieus betekenis te geven aan het leven. Het ultieme narcisme eigenlijk.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  donderdag 23 juni 2022 @ 10:47:23 #52
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_205126701
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2022 10:44 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Dat is wel een probleem en een gecreëerd probleem.
Nee, en het blijven herhalen dat het een probleem is, maakt het geen probleem.
quote:
De menselijke geest is enorm beïnvloedbaar door culturele fenomenen. Als jij kinderen genderneutraal opvoedt met het idee dat ze zo kunnen switchen van geslacht dan creëer je daarmee een probleem.
Nee, iets een probleem noemen maakt het geen probleem. Verder heeft het niets met genderneutraal opvoeden te maken, maar meer met hoe personen zich voelen.
quote:
Jouw stelling is dus eigenlijk dat mensen dat (vanuit hun natuur ofzo) al willen maar ik denk dat dit onzin is.
Wat jij denkt is voor niemand relevant behalve voor jezelf. Jij denkt dat er problemen zijn, maar dat betekent niets anders dan dat jij iets een probleem vindt. Dat maakt het nog geen algemeen probleem, maar iets waar je zelf maar mee moet dealen. En dan zonder anderen lastig te vallen. Succes.
quote:
Iemands wil wordt voor een heel groot deel bepaald door de cultuur.
Ja, maar dit doet er allemaal niet toe. Probeer eerst maar eens te onderbouwen waarom datgene wat jij 'een probleem' vindt, door iedereen als een 'probleem' moet worden beschouwd.
pi_205126706
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2022 10:44 schreef PietjePuk2000 het volgende:
Kortom, dat mensen gepusht worden om te veranderen dat is dus niet prima.
Toch heeft na een geslachtsverandering maar 1% spijt van hun keuze (zegt google). Dat had ik persoonlijk hoger verwacht. Dus het lijkt mij dat er bij de uiteindelijke procedures behoorlijk zorgvuldig wordt gehandeld en alleen wordt doorgezet met mensen die écht willen.
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_205126725
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2022 10:46 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Huh? Die moet je even uitleggen.
Het is toch geen 'probleem' als je een individu gewoon zegt dat ie zijn leven kan lijden zoals ze dat zelf willen? Ongeacht hoe iemand nu geboren is of niet.

Als je een kind opvoedt met het idee dat een jongetje zich ook een meisje mág voelen en daar uiteindelijk ook mogelijkheden voor zijn, dan zie ik daar het probleem niet zo zeer in. Dat kind heeft uiteindelijk zelf nog een vrije wil. Wanneer het kind zelf niet aan zijn eigen genderidentiteit twijfelt, zal zo'n kind daar weinig mee doen.

Je zou bijna een vergelijking kunnen zien met kast-homo's...

Waar het mis gaat is wanneer ouders vinden dat hun kind maar een regenboogkind móet zijn ook al zit dat kind daar zelf niet op te wachten, en dat kind dus gaan pushen om te twijfelen aan zijn eigen identiteit.
Hier had uw advertentie kunnen staan! -- On a hot summer night, would you offer your throat to the wolf with the red roses?
pi_205126731
Uiteindelijk gaat het om menselijk welzijn. Zowel de conservatieven als de progressieven zijn hierin geïnteresseerd. We hebben 2 perspectieven hier:

1. De conservatieve persoon die zegt dat het beter is om je aan je biologische identiteit te houden omdat transities en twijfelen over je sekse je ongelofelijke narigheid en psychische klachten kan bezorgen.
2. De progressieve persoon die zegt dat je mag zijn wie je bent (wat betekent dat überhaupt?) en daarom mensen in hun waarde moeten laten en in transitie moet laten als ze dat willen. Transitie zou dan voor meer welzijn moeten zorgen.

Dan nu het probleem met die laatste positie: Wie je bent is een hele vage omschrijving. De menselijke geest is consequent aan verandering onderhevig. Mensen veranderen constant. Je psychische identiteit verankeren is daarom onverstandig.
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
pi_205126734
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2022 08:37 schreef MoreDakka het volgende:

[..]
Mwah zo'n groot probleem is het niet, het is meer dat de media onterecht veel aandacht geeft aan ideologisch gebaseerd gender geneuzel. Komt allemaal overwaaien uit de VS en wordt door activisten in Nederland verder verspreid. Dat soort mensen werken onevenredig vaak in de media.

Gewoon per geval behandelen, gezond verstand gebruiken en niet laten intimideren. Dan valt het probleem best mee.
Dit dus. Rechts NL houdt het in het nieuws om de culture war in stand te houden en links NL vindt het het summum van progressiviteit en besteedt er daarom onevenredig veel aandacht aan.
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_205126744
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2022 09:47 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
Ik heb daar toch wel moeite mee, minderjarigen verregaand aan hun lichaam laten sleutelen. We verbieden jongeren om logische redenen allerlei zaken die volwassenen wel mogen. Maar zoiets ingrijpends zou wel moeten kunnen, en dan ook nog het liefst in een zo rap mogelijke tijdsspanne?
Zo denk ik er ook over ja.
"Pools are perfect for holding water"
pi_205126752
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2022 10:47 schreef EinarBoe het volgende:

Ja, maar dit doet er allemaal niet toe. Probeer eerst maar eens te onderbouwen waarom datgene wat jij 'een probleem' vindt, door iedereen als een 'probleem' moet worden beschouwd.
Waarom is het een probleem: Omdat twijfelen aan je seksuele geslacht uiteindelijk je psychische gezondheid zwaar beïnvloedt. Zie het NOS-artikel.

Simpeler dan dat kan ik het niet verwoorden.
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
pi_205126759
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2022 10:31 schreef AgLarrr het volgende:

[..]
Ze zijn wmb onderdeel van het probleem: trans zijn is / wordt hip. Ik geloof onmiddellijk dat er mensen zijn die hun hele leven worstelen met hun seksualiteit / identiteit. Biologisch gezien kan het ook zijn dat de chromosomen slecht matchen met de hormonale mix en dat je je niet thuis voelt in je lijf. Die mensen gun ik van harte een transitie.

Maar wat er nu gebeurt is verschillende dimensies van man of vrouw zijn (mannelijk vrouwen, vrouwelijke mannen, etc), of eigenlijk van masculiniteit en femininiteit verbinden aan biologie. Oftwel dat de mate waarin jij je masculien of feminien voelt en gedraagt, moet matchen met hoe je biologisch gewired bent. Sterker nog: dat je biologie ondergeschikt is of moet zijn aan je persoonlijke invulling van masculinitiet / femininiteit. Je wordt min of meer aangemoedigd je biologie aan te passen aan die identiteit.

Dat is om zoveel redenen onwenselijk. Een identiteit is plooibaar, grillig, zeker bij kinderen en jong volwassenen. Identiteit is sowieso iets dat verandert in verschillende levensfasen. Het is dus in principe niet stabiel genoeg om jouw persoonlijke biologische fundament op aan te passen. Nog even los van de onduidelijke gevolgen die zo'n aanpassing kan hebben. Alleen om die principiële reden zouden we het imo moeten ontmoedigen. Zeker bij kinderen. Die zijn op allerlei gebieden nog niet uitgegroeid, niet in staat gevolgen en consequenties te overzien, en vreselijk beïnvloedbaar.

Daar komt nog bij dat als je wilt spelen met masculiniteit en femininiteit je je biologie ook helemaal niet hoeft aan te passen. Door de eeuwen heen waren hier verschillende opvattingen over en gaf men er ook anders invulling aan. Ook in andere culturen doet men dit. Zoek lekker de grenzen op. Trek een jurk met hoge hakken aan. Noem jezelf Maarten of Marieke als je dat wilt. Maar koppel het los van biologie in godsnaam.
Sterke post waar ik me zeer in kan vinden.
"Pools are perfect for holding water"
pi_205126768
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2022 10:50 schreef PietjePuk2000 het volgende:
2. De progressieve persoon die zegt dat je mag zijn wie je bent (wat betekent dat überhaupt?) en daarom mensen in hun waarde moeten laten en in transitie moet laten als ze dat willen. Transitie zou dan voor meer welzijn moeten zorgen.

Dan nu het probleem met die laatste positie: Wie je bent is een hele vage omschrijving. De menselijke geest is consequent aan verandering onderhevig. Mensen veranderen constant. Je psychische identiteit verankeren is daarom onverstandig.
Daarom moet er wel een bepaalde matiging in zijn. Als iemand duidelijk voelt dat ie in een verkeerd lichaam is geboren, dan is dat een prima reden voor een transitie.

Maar wanneer het om iemand gaat die af en toe vindt dat ie wat vrouwelijke eigenschappen heeft, dan is er überhaupt helemaal geen sprake van transitie, dan moet je dat niet gaan versterken als 'gender-twijfel' maar gewoon accepteren als onderdeel van die persoon.

Dat is uiteindelijk ook wat je met non-binaire mensen ziet: 99% daarvan zijn niet van die ontspoorde 'xe/xer' figuren die 'ONDERDRUKKING!' gaan krijsen als je ze met het verkeerde voornaamwoord aanspreekt, maar gewoon mensen die misschien voor driekwart in één bepaald gender vallen, maar voor een kwart gewoon andere eigenschappen hebben. Die halen gewoon hun schouders op als je ze een keer met 'hij' of 'zij' aanspreekt afhankelijk van hoe ze naar buiten over komen.
Hier had uw advertentie kunnen staan! -- On a hot summer night, would you offer your throat to the wolf with the red roses?
  donderdag 23 juni 2022 @ 10:56:37 #61
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_205126780
TS lijkt wat bekrompen
Laffe huichelaar
  Moderator donderdag 23 juni 2022 @ 10:56:48 #62
375570 crew  Cyan9
pi_205126782
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2022 10:39 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Je slaat de plank flink mis hier. Het belangrijkste probleem dat wordt aangekaart is een procentuele grote toename aan mensen die twijfelt over zijn of haar geslacht en in transitie wil.

Dat probleem wordt absoluut niet veroorzaakt door conservatieve zeurpieten maar door progressief denkende mensen. Als jij vindt dat het probleem (een grote toename van transgenders) wordt veroorzaakt door conservatieven dan hoor ik graag waarom je dat denkt.
Is het percentage toegenomen doordat het (in de hier genoemde woorden) hip is en/of mensen beïnvloed worden een cultuurfenomeen, of durven meer mensen nu de stap te zetten omdat er meer aandacht voor is, meer acceptatie is, en meer mogelijkheden?
Ongeïnteresseerd maar toch aanwezig.
  donderdag 23 juni 2022 @ 10:57:15 #63
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_205126784
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2022 10:50 schreef PietjePuk2000 het volgende:
Uiteindelijk gaat het om menselijk welzijn. Zowel de conservatieven als de progressieven zijn hierin geïnteresseerd. We hebben 2 perspectieven hier:

1. De conservatieve persoon die zegt dat het beter is om je aan je biologische identiteit te houden omdat transities en twijfelen over je sekse je ongelofelijke narigheid en psychische klachten kan bezorgen.
De conservatieve persoon zegt maar wat, uit onwetendheid en egocentrisme, het niet voor kunnen stellen dat een ander iets anders voelt en daarom dingen wil verbieden.
  Spellchecker donderdag 23 juni 2022 @ 10:57:54 #64
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_205126791
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2022 10:56 schreef Cyan9 het volgende:

[..]
Is het percentage toegenomen doordat het (in de hier genoemde woorden) hip is en/of mensen beïnvloed worden een cultuurfenomeen, of durven meer mensen nu de stap te zetten omdat er meer aandacht voor is, meer acceptatie is, en meer mogelijkheden?
Ik denk het laatste.
pi_205126797
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2022 10:56 schreef timmmmm het volgende:
TS lijkt wat bekrompen
TS is prima in staat tot een normale discussie hierover en geïnteresseerd in menselijk welzijn. Termen als bekrompen helpen dan niet.
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
  Beste/leukste mod 2022 donderdag 23 juni 2022 @ 11:00:43 #66
319979 Fok-it
All is well
pi_205126815
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2022 10:58 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
TS is prima in staat tot een normale discussie hierover en geïnteresseerd in menselijk welzijn. Termen als bekrompen helpen dan niet.
Ze helpen niet. Maar jouw zienswijze helpt verder ook niet. Door te doen alsof het een 'hype' is. Tiktokfilmpjes zijn een hype. Ik zie niet 90 procent van de jongeren in transitie hoor?
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
  donderdag 23 juni 2022 @ 11:01:51 #67
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_205126823
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2022 10:58 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
TS is prima in staat tot een normale discussie hierover en geïnteresseerd in menselijk welzijn. Termen als bekrompen helpen dan niet.
Termen als 'hype' en iets zonder enige onderbouwing als 'probleem' bestempelen helpt ook niet, dus zo goed wil het nog niet vlotten met de discussievaardigheden van TS.
  donderdag 23 juni 2022 @ 11:04:35 #68
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_205126850
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2022 10:58 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
TS is prima in staat tot een normale discussie hierover en geïnteresseerd in menselijk welzijn. Termen als bekrompen helpen dan niet.
Nou ja het centrale uitgangspunt in dezen is vrijheid.

In de ideale samenleving is alles maakbaar en ben je wie je wil zijn en niet wie anderen willen dat je bent.

Je doet het beroep waar je zelf voor gekozen hebt en voortvloeiend uit die keus woon je waar je zelf voor gekozen hebt, in je vrije tijd doe je wat je wil met de mensen die je om je heen wil hebben. Je kiest je eigen levensstijl en eigen kenmerken op welk gebied dan ook.

Waarom zou je dan hier de grens trekken?

Je trekt de grens pas bij keuzes waar anderen last van hebben.
Laffe huichelaar
  donderdag 23 juni 2022 @ 11:04:46 #69
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_205126853
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2022 10:57 schreef EinarBoe het volgende:

[..]
De conservatieve persoon zegt maar wat, uit onwetendheid en egocentrisme, het niet voor kunnen stellen dat een ander iets anders voelt en daarom dingen wil verbieden.
De progressieve persoon zegt maar wat, uit pathetiek en narcisme, het zich niet voor kunnen stellen dat een gevoel een grillig en makkelijk te manipuleren iets is, volkomen relatief en subjectief, en zodoende volkomen ongeschikt is om ingrijpende maatschappelijke of persoonlijke veranderingen op te baseren.

PS: Lekker discussiëren zo :')
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  donderdag 23 juni 2022 @ 11:05:28 #70
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_205126862
Dan is het maar een hype. Moeten die mensen zelf weten toch?
Laffe huichelaar
  donderdag 23 juni 2022 @ 11:06:05 #71
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_205126867
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2022 11:05 schreef timmmmm het volgende:
Dan is het maar een hype. Moeten die mensen zelf weten toch?
Zeker. Als ze het dan ook maar zelf betalen. Inclusief de eventuele nazorg.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  donderdag 23 juni 2022 @ 11:06:33 #72
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_205126870
Het is geen vrijheid als je mag doen wat je wil tenzij een bekrompen mindset iets anders wil
Laffe huichelaar
  Moderator donderdag 23 juni 2022 @ 11:07:11 #73
375570 crew  Cyan9
pi_205126875
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2022 11:06 schreef AgLarrr het volgende:

[..]
Zeker. Als ze het dan ook maar zelf betalen. Inclusief de eventuele nazorg.
Oh, nu gaat het opeens over geld?
Ongeïnteresseerd maar toch aanwezig.
  donderdag 23 juni 2022 @ 11:08:10 #74
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_205126885
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2022 11:04 schreef AgLarrr het volgende:

[..]
De progressieve persoon zegt maar wat, uit pathetiek en narcisme, het zich niet voor kunnen stellen dat een gevoel een grillig en makkelijk te manipuleren iets is, volkomen relatief en subjectief, en zodoende volkomen ongeschikt is om ingrijpende maatschappelijke of persoonlijke veranderingen op te baseren.

PS: Lekker discussiëren zo :')
De progressieve persoon zegt: Joh, als mensen zich niet senang voelen in het lichaam waar ze zitten, en dat gevoel bestaat onder de mensen al eeuwen/eeuwig, en ze zien een oplossing waar ze gelukkiger van worden zonder dat dat iemand verder beïnvloedt in het dagelijkse bestaan, dan moeten ze dat vooral doen.
  donderdag 23 juni 2022 @ 11:08:34 #75
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_205126887
quote:
10s.gif Op donderdag 23 juni 2022 11:07 schreef Cyan9 het volgende:

[..]
Oh, nu gaat het opeens over geld?
Het gaat altijd over geld. Het begon namelijk bij wachtrijen in de zorg. Dat is alleen een probleem als je gebruik maakt van reguliere, door iedereen betaalde zorg. In een privékliniek kun je zo terecht.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')