abonnement Unibet Coolblue
pi_205123476
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2022 20:16 schreef Tocadisco het volgende:

[..]
Zucht... Blijkbaar moet het tienduizend keer herhaalt worden voordat het inzinkt:

We hebben al een tekort voor de mensen die er nu zijn, ook als je de groei helemaal terug brengt naar nul moet je alsnog een goede 400.000 woningen bijbouwen puur om aan de vraag te voldoen van de Nederlanders die hier nu al zijn. Of je moet die lui allemaal het land uit tyfen, kan ook.
Er is nog een andere optie dan bijbouwen, alleen zal die veel minder populair zijn.
Woningen opsplitsen. En dan bedoel ik geen huisjesmelken door een stadswoning in 6 kamers op te delen zoals we het 'splitsen van woningen' nu meestal kennen.

Maar juist het splitsen van gezinswoningen in de jaren 60 tot jaren 00 wijken die vaak vrijwel volledig uit gezinswoningen bestaan. Als je daar vergunningen toe staat met een aantal randvoorwaarden om bijvoorbeeld 1 op de 8 woningen per straat te splitsen, dan zijn er heel veel woningen te winnen. Iets wat bovendien de doorstroming op de woningmarkt kan verbeteren. Veel ouderen willen immers best kleiner wonen, maar niet weg uit hun vertrouwde straat/buurt.
Bij de randvoorwaarden kun je dan denken aan minimaal aantal m2 per appartement, minimaal één parkeerplaats op eigen terrein, buitenruimte voor de bovenwoning etc.

De gemiddelde woonoppervlakte per persoon is afgelopen decennia enorm gegroeid en huishoudens zijn enorm gekrompen. Meer passend aanbod voor kleine huishoudens kan veel oplossen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')