abonnement Unibet Coolblue
pi_205247213
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 17:39 schreef JimmyJames het volgende:
Rds even flink gesloopt.. morgen wat oppakken.
Er is nog weinig R & D aan S ;)
pi_205247721
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 17:39 schreef JimmyJames het volgende:
Rds even flink gesloopt.. morgen wat oppakken.
Huh? Vandaag flink verdient op putjes rds _O-
pi_205247729
Hoe gaat het met tellorian eigenlijk?
pi_205247790
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 19:07 schreef xminator het volgende:
Hoe gaat het met tellorian eigenlijk?
TELLeurstellend.
pi_205251005
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 19:07 schreef xminator het volgende:
Hoe gaat het met tellorian eigenlijk?
Zakt mee met de markt, daling versterkt door naderende zelfuitgeroepen deadline en 2 SPA’s die zonder verlenging vervallen op 31 Juli.

In assets echter is Tellurian net wat minder waard dan har huidige marketcap en de verwachtte ebitda van 2023 is 400 miljoen dollar.

Dus trek je conclusies: zinkend schip of perfecte kans om bij te kopen
pi_205251314
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 15:24 schreef Beursaap het volgende:

[..]
:') :') :') :') |:(
Wat?

De beurs doet wat het doet. Als je net buyer bent kan het beter zakken.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_205252469
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2022 00:00 schreef tuinkabouter50000 het volgende:

[..]
Zakt mee met de markt, daling versterkt door naderende zelfuitgeroepen deadline en 2 SPA’s die zonder verlenging vervallen op 31 Juli.

In assets echter is Tellurian net wat minder waard dan har huidige marketcap en de verwachtte ebitda van 2023 is 400 miljoen dollar.

Dus trek je conclusies: zinkend schip of perfecte kans om bij te kopen
Als ik het zo van de zijlijn een beetje lees, hangt alles af van de vraag of ze die Driftwood fabriek weten te realiseren. En ziet het er tot nu toe niet al te best uit qua financiering. Dan kom je met die deadlines wel aardig in de knel natuurlijk, en dan kan het hard gaan.

Snap alleen niet waarom die financiering niet lukt, want LNG lijkt me meer dan genoeg potentie hebben de komende decennia.
pi_205252597
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juli 2022 09:55 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Als ik het zo van de zijlijn een beetje lees, hangt alles af van de vraag of ze die Driftwood fabriek weten te realiseren.
Dit klopt helemaal.

quote:
En ziet het er tot nu toe niet al te best uit qua financiering.
Hierover zijn de meningen verdeeld. Zodra er een PE partner aanschuift is de financiering rond. De bank group (alhoewel nog niet officieel bekend) staat al klaar.

quote:
Dan kom je met die deadlines wel aardig in de knel natuurlijk, en dan kan het hard gaan.
De voor nu enige deadline die belangrijk is voor DriftWood, is gas leveren in 2026. Tellurian heeft nu zo’n 750 miljoen in het project geïnvesteerd, ze hebben een half miljard aan cash reserves en nog een mogelijkheid tot 200M cash uit common stock offering, naast de cashflow uit de huidige gasproductie met de verwachting een ebitda van 400M dit jaar.

quote:
Snap alleen niet waarom die financiering niet lukt, want LNG lijkt me meer dan genoeg potentie hebben de komende decennia.
Het verschil in business model. Daar waar alle, letterlijk alle, concurrenten inzetten op een fee model, zet Tellurian in op de volledige arbitrage tussen HH en TTF/JKM. Het risico is groter, maar de winsten die ze gaan maken zullen ze rond 2030 een van de meest winstgevende energiebedrijven ter wereld maken.

Iets meer detail:

Tellurian is bezig met het rondbreien van de financiering van het Driftwood project. FID (Final Investment Decision) hadden we in eerste instantie al veel eerder verwacht, maar door de oorlog in Oekraïne en de gevolgen daarvan voor de energiemarkt, is het investeringsklimaat omgeslagen ten gunste van bedrijven als Tellurian. Dit betekent dat zij voor de financiering in het huidige investeringsklimaat veel sterker staan en dus voor gunstigere voorwaarden aan de financiering kunnen komen.

De miljarden-financiering van Driftwood gaat hoofdzakelijk uit 3 elementen bestaan:

- Schulden: lening bij een groep investeringsbanken, waarschijnlijk tussen de 10 en 25 banken

- Private Equity: om conform de contracten de hoeveelheid LNG te exporteren, heeft Tellurian voldoende aardgas nodig. Zij hebben nog niet voldoende. De verwachting is dat een aardgasproducent in Amerika zonder mogelijkheid tot wereldwijde export (Comstock, Chesapeake Energy), zich in gaat kopen als Private Equity partner.

- Cash / Shareholder dilution: dit houdt in dat Tellurian extra aandelen op de markt brengt, om zo cash op te halen. Dit betekent ook dat de investering die wij hebben gedaan, minder waard wordt / verwaterd (dilution).

De investeringsbanken staan in de rij om geld uit te lenen, maar kunnen dit voor hun eigen voorwaarden pas doen als de investering “de-risked” is. Dat houdt in dat er voldoende assets tegenover de schulden moeten staan, om niet een te groot financieel risico te lopen. Bij dit miljardenproject is dat (hoogstwaarschijnlijk) pas mogelijk, wanneer een Private Equity partner een zak geld op tafel heeft gelegd, in ruil voor een stuk van de cake.

Omdat een PE partner, hoogstwaarschijnlijk een aardgas producerende partij, nu op de Amerikaanse markt veel geld voor zijn gas krijgt, zijn deze bedrijven ook meer waard. Dit betekent dat zij nu in een sterke positie zitten en dus een grote Equity in Driftwood kunnen eisen, in ruil voor de miljardeninvestering. Ter vergelijking: zij kunnen hun aardgas nu verkopen voor $9,-/mbtu ten opzichte van $3,-/mbtu een jaar geleden. Dat is een factor 3, dus vragen zij ook een grote portie van Driftwood. Nu komt het alleen:

Charif Souki verwacht dat de prijzen in Amerika weer zullen gaan zakken naar normale hoogtes (tussen de $3,- en $4,-). Waarom dit hoogstwaarschijnlijk klopt, vind ik het beste uit te leggen met de in de economie bekende term: de “Varkenscyclus”.

Stel je bent een varkensboer, en je krijgt een lage prijs voor je varkens, dan kom je op een gegeven moment op een punt dat het meer rendeert om bijvoorbeeld kippen of koeien te houden. Dus dan verlaag je de opfok van varkens en stap je over naar iets waarmee je meer geld verdiend. Als varkensboer zit je daar niet alleen in: heel veel concurrenten doen hetzelfde. Uiteindelijk neemt dus het aanbod varkens af en bij een stijgende of gelijkblijvende vraag naar varkensvlees neemt dan de prijs toe. Dit zorgt er weer voor dat het voor een varkensboer rendabel wordt om de opfok van varkens te vergroten, echter: voordat nieuwe biggen geboren, vetgemest en rijp voor de slacht zijn, ben je een paar maanden verder. Wat je dan krijgt is dat pas op een X-moment in de toekomst, het aanbod in varkens toeneemt. Omdat niet alleen jij, maar ook je concurrenten hetzelfde gedaan hebben, is de kans aanwezig dat je door dit vergrootte aanbod op dat X-moment in de toekomst, alsnog je varkens voor een lage prijs moet verkopen, ondanks dat de prijs in die maanden ervoor veel hoger lag bij gebrek aan aanbod. Het is dus heel moeilijk om daadwerkelijk te profiteren van een hoge prijs voor varkensvlees.

Dit concept kun je doortrekken naar bijvoorbeeld rundvlees, pluimvee, melk, maar ook: aardgas. Waarom?

De Verenigde Staten hebben een van de grootste aardgasvoorraden ter wereld. Gas genoeg dus voor de eigen markt. Echter: daar waar er tijd overheen gaat voor een varken om een big te baren en voor een boer om deze vet te mesten, gaat er voor aardgasproducenten veel tijd zitten in het opbouwen van installaties om aardgas te winnen, uiteindelijk de productie op gang te laten komen en te optimaliseren. Hier gaan per locatie meerdere miljoenen aan vooraf, en duurt bovendien 6 tot 9 maanden. Omdat de prijs die aardgasproducenten in de VS 3 keer zo hoog lag als vorig jaar, hebben veel producenten de productie opgevoerd. Dit effect in aanbod echter, zien we pas aan het eind van dit jaar / begin volgend jaar terug. Met de theorie van de varkenscyclus in gedachte, kán het dus bijna niet anders dat de gasprijs in Amerika volgend jaar rond deze tijd heel sterk gedaald is. Had je dan als producerende partij maar toegang tot een LNG terminal om je aardgas aan Europa en Azië te kunnen verkopen voor $15 - $25,-/mbtu…

Dit is dus waarom Tellurian nog niet in zee is gegaan met een Private Equity partner. Op dit moment zijn producerende partijen veel waard, dus vragen ze een groot deel van driftwood in ruil voor een miljardeninvestering. Volgend jaar echter, zal dit niet meer het geval zijn.

Het Risico voor Tellurian, is dat zij bij gebrek aan investeringen de constructie van Driftwood niet kunnen bekostigen. Hierdoor kan de bouw stil komen te staan, waardoor de doelstelling van online in 2026 niet behaald kan worden. Dus Tellurian kan ook niet te lang rekken. Het is wat dat betreft net 4D poker.

Om de potentiële Private Equity partners te laten zien dat Tellurian niet aan het blufpokeren is, heeft Charif Souki laatst het volgende gedaan: Hij heeft “Convertable notes” op de markt gebracht en daarmee 500 miljoen dollar opgehaald. Convertable notes zijn contracten die in investeerders kunnen kopen, in ruil voor rente en de optie om op een X-moment in de toekomst een X-aantal Tellurian aandelen te kopen voor in dit geval $5,76 per aandeel. Een heel groot detail hierbij: Deze Convertable notes zijn *allemaal in 1 keer opgekocht door 1 hedgefond*. Dit zegt dat de vraag naar deze contracten heel erg groot is, en Tellurian dus vrij gemakkelijk aan geld kan komen, om zelf voorlopig de bouw van Driftwood te bekostigen. Dit heeft het volgende effect:

Private Equity partners hebben de meeste leverage als meerdere partijen samenspannen om bij Tellurian een deal af te dwingen. Echter, nu Charif Souki heeft laten zien dat Tellurian hoogstwaarschijnlijk de bouwkosten van driftwood tot aan volgend jaar kan bekostigen, begint te tijd voor de potentiële aardgasproducerende Private Equity partners weer te dringen: want volgend jaar zullen de gasprijzen weer gedaald zijn, waardoor zij als bedrijf ook minder waard zijn geworden. Het allerbelangrijkste detail hierin:

Als potentiële Private Equity partners sta je samen het sterkst voor een goeie deal, maar naar mate volgend jaar dichter bij komt, kan het zomaar zijn dat je “partner” eieren voor zijn geld kiest en achter jouw rug om een deal maakt met Tellurian, waardoor je zelf met lege handen staan… tenzij jij je concurrent voor bent. Dit heet in de economie het “prisonersdilemma”. Samen verdien je goed, in je eentje verdien je ten koste van je “partner” het meeste. Om samen sterk te blijven staan moet je elkaar dus vertrouwen, en als we een ding weten is dat als het om geld gaan, “partners” die in werkelijkheid concurrenten van elkaar zijn, waarschijnlijk niet te vertrouwen zijn. Dus dan ben je snel genoodzaakt water bij de wijn te doen. Op deze manier speel je als Tellurian zijnde de potentiële PE-partners dus tegen elkaar uit.

Het nadeel voor ons is dat we langer zullen moeten wachten op witte rook, het voordeel is dat we op de lange termijn een heel stuk minder Driftwood op hoeven te geven, wat op termijn voor een sterke koersstijging van onze aandelen zorgt.
pi_205253987
Nu PostNL (weer) zo laag staat, ga ik maar bijkopen denk ik. Heb wat verlies maar in augustus keren ze weer dividend uit als het goed is. En de GAK daalt weer w/
pi_205254395
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2022 12:20 schreef Tjoent het volgende:
Nu PostNL (weer) zo laag staat, ga ik maar bijkopen denk ik. Heb wat verlies maar in augustus keren ze weer dividend uit als het goed is. En de GAK daalt weer w/
GAK naar beneden brengen is niet heel belangrijk, meer gevoelsmatig mss.

In deze markt staan nu veel aandelen laag, dus je kan zo'n periode ook juist gebruiken om te diversifiëren en andere mooie bedrijven te kopen.

Blijft eigen een afweging natuurlijk.
pi_205255390
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2022 13:05 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
GAK naar beneden brengen is niet heel belangrijk, meer gevoelsmatig mss.

In deze markt staan nu veel aandelen laag, dus je kan zo'n periode ook juist gebruiken om te diversifiëren en andere mooie bedrijven te kopen.

Blijft eigen een afweging natuurlijk.
Is idd meer gevoelsmatig.. zo van: al beur je dan de aankoopprijs terug (dus zonder winst) en heb je toch dividend uitgekeerd gekregen.

En straks als de supermarkten helemaal leeg zijn, krijgt PostNL het weer razend druk met (deels geïmporteerde?) producten rondbrengen _O- (grapje)
  woensdag 6 juli 2022 @ 21:03:55 #262
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_205260879
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2022 12:20 schreef Tjoent het volgende:
Nu PostNL (weer) zo laag staat, ga ik maar bijkopen denk ik. Heb wat verlies maar in augustus keren ze weer dividend uit als het goed is. En de GAK daalt weer w/
Ik volg het niet zo. Is de verwachting dat ze dit jaar weer 42 cent dividend zullen kunnen uitkeren?
Please Move The Deer Crossing Sign
pi_205261292
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2022 21:03 schreef JimmyJames het volgende:

[..]
Ik volg het niet zo. Is de verwachting dat ze dit jaar weer 42 cent dividend zullen kunnen uitkeren?
Schattingen zitten zo rond de 25/28 cent. Grofweg 10%
  donderdag 7 juli 2022 @ 11:36:39 #264
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_205264784
ING rekent op 18/22 miljard EBITDA voor Shell in Q2.. gezien de market cap van Shell zou ik mezelf lekker van de beurs halen als deze omstandigheden nog een tijdje aanhouden.
Please Move The Deer Crossing Sign
pi_205264998
"aLLeEn eEn DEbieL iNVesTeErT In F0siEL"
Op vrijdag 14 april 2023 07:00 schreef Lokale_Notabele het volgende:
"Orkun Kokcu is een dynamischere verbeterde versie van Andrea Pirlo".
pi_205265508
Rabobank :')

pi_205265995
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2022 12:49 schreef TheFreshPrince het volgende:
Rabobank :')

[ afbeelding ]
Lol
pi_205267373
Wist wel dat asr zou terugbouncen. En shell ook.. raar dagje was dat ook.

Heb ook ng maar 4 aandelen ofzo in het groen ^O^
  donderdag 7 juli 2022 @ 19:53:56 #269
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_205270138
Straks eindigt mijn geschreven put op Prosus nog OTM :')
Please Move The Deer Crossing Sign
  donderdag 7 juli 2022 @ 20:38:35 #270
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_205270750
3,2% in de plus. Je zou voor minder.
pi_205272991
Finance blogger Swen Lorenz post een update over de actuele situatie rondom de custody van Russische aandelen in Westerse handen: https://www.undervalued-s(...)ssian-drs-an-update/

Hij komt met een aantal praktische punten. Vervolgens komt hij met z'n gedachten over de zin/onzin van de Westerse boycot. Tenslotte weer wat praktische aandachtspunten.
pi_205272992
Het wordt tijd dat er weer wat waarde van de beurzen afgaat, zo is het ook maar saai hoor! Dagenlang op rij met meer dan 1% omhoog.
Kan Poetin nog eens iets doen, kan de ECB de rente onverwacht nog even met 0,75 omhoog gooien, of kunnen we aub nieuwe lockdowns krijgen in Europa?

Portefeuille is met 6% gestegen de laatste weken!
Cindy De Vuyst
pi_205273150
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2022 13:05 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
GAK naar beneden brengen is niet heel belangrijk, meer gevoelsmatig mss.

In deze markt staan nu veel aandelen laag, dus je kan zo'n periode ook juist gebruiken om te diversifiëren en andere mooie bedrijven te kopen.

Blijft eigen een afweging natuurlijk.
Mja valt mee met dat laag vind ik. Kan nog wel 40% af.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_205273546
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2022 07:40 schreef ludovico het volgende:

[..]
Mja valt mee met dat laag vind ik. Kan nog wel 40% af.
Bij jou kan er altijd 40% af blijkbaar, wat de koers ook is :+
pi_205273562
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2022 08:48 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Bij jou kan er altijd 40% af blijkbaar, wat de koers ook is :+
De koers staat alleen nu historisch gezien gewoon prima hoog.

Dat staat die alweer 2 jaar. Sinds half 2020 ofzo is het gewoon hoog geweest.

40% eraf nu is.. 400 punten. Koers van 2.5 jaar terug. Ja lijkt me prima mogelijk, denk je van niet?

Ik zit ook gewoon invested hé maar hou er gewoon rekening mee dat het makkelijk kan.

De wereld staat er slechter voor dan 2.5 jaar terug.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')