abonnement bol.com Coolblue
  Moderator woensdag 15 juni 2022 @ 10:22:40 #1
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205055670
Deel 3 alweer over onze nieuwe splitlevel woning.

Het gaat om een splitlevel woning in de Utrechtse Heuvelrug. In principe ziet het er netjes uit maar we willen toch wel wat dingen gaan aanpassen. In eerste instantie gaat dat om vloerverwarming, nieuwe vloeren, nieuwe badkamer, nieuw toilet, nieuwe plafonds en het hele huis kan wel een likje verf gebruiken. De huidige woning is beneden nogal wit en boven nogal gekleurd :D

Eerst natuurlijk wat foto's :s)EntreeKeuken

WoonkamerOverloopSlaapkamers

Badkamer

Tuin

Plattegronden

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Sommige ruimtes zijn gek genoeg niet gefotografeerd. Er is namelijk ook nog een berging (achter die deur bij de entree), een enorme kelder (onder de gehele woonkamer) en een washok op de eerste verdieping.

Tzt willen we nog veel meer aanpakken, zoals ook de keuken en een eventuele uitbouw maar nu focussen we ons op de volgende dingen:

- Vloerverwarming beneden en nieuwe vloeren in het hele huis
- Overal nieuwe deuren
- Nieuw toilet
- Nieuwe badkamer
- Glazen afscheidingswand tussen woonkamer en keuken
- Vervangen vensterbanken in de slaapkamers
- Vervangen van plafonds in verband met brandgevaar en gelijk alles isoleren
- Schilderwerk van het gehele huis (binnen)

Er zijn inmiddels knopen doorgehakt *O*

Dit wordt de vloer, in visgraat, op de onderste twee verdiepingen (links op de foto) en het parket op de bovenste twee verdiepingen (rechts op de foto)De badkamer krijgt de volgende indeling (met dank aan @Claudia_x)Deze tegels komen er in de badkamer en dit is de kleur hout van het badkamermeubel:Mijn paint van de badkamer kan natuurlijk niet ontbreken :+Deze tegels bij het toilet beneden (denk het hout even weg)Kleurenpalet door het huis (we moeten nog beslissen waar we welke kleuren precies nemen)Op naar de sleutel en de verbouwing *O*
  Moderator woensdag 15 juni 2022 @ 10:23:20 #2
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205055676
Zo, even een nieuwe geopend zodat ik weer wat kan beantwoorden. OP zal ik later updaten, nu even te druk :)
  Moderator woensdag 15 juni 2022 @ 10:30:27 #3
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205055713
quote:
7s.gif Op zondag 12 juni 2022 23:44 schreef Seven. het volgende:
Histor staaltjes zijn hier wel 100% match met de geverfde muren. Maar kwalitatief is het best wel meuk :') zeker niet bestand tegen de nageltjes van Colin. We hebben vlak voor de verbouwing de slaapkamer geverfd omdat we daar onze intrek namen, en we kunnen zo'n beetje opnieuw beginnen. Groene ijsthee en melk vlekt enorm. Verder vindt Colin het leuk om een beetje aan de muren te krabben als het bedtijd is. Dus we hebben 2 kale plekken bij het bed.

De oven heeft tijdens de verbouwing op kantoor gestaan, daar zitten flinke condensvlekken achter.

We verven het nog wel een keertje over in dezelfde kleur, maar ik zal nooit meer voor Histor gaan. En flexa. En gamma.

Sigma is van dezelfde eigenaar als Histor. Die hebben dus wel dezelfde kleuren maar aanzienlijk betere kwaliteit.

RAL is redelijk beperkt qua kleuren. Ik vond dat Histor qua kleuren het beste aanbod heeft, alleen jammer van de kwaliteit.

En de bouwmarkten hebben vaak beperkt aanbod Histor testers. Gewoon op hun site bestellen ^O^.
Goed om ervaringsverhalen te horen qua verf met een dreumes, Aapie zit natuurlijk in dezelfde fase. Geen idee wat voor verf we nu eigenlijk op de muur hebben maar tot nu toe houdt dat goed :D

We hebben de afgelopen dagen eigenlijk geen tijd gehad om ons nog verder te verdiepen in kleuren, misschien dit weekend weer. Nu weer vol aan de bak met werk :)

quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2022 08:22 schreef gcjoel het volgende:
Wauw wat gaat dit hard! super mooi! Toen ik je kleurtesters zag dacht ik: Wauw die peacock pride, die moet mooi zijn!
Maar die is op je muur echt heeeel donker. Dat is geen pauwen-blauw :D
Pauwenblauw is het niet bepaald nee :D Het is sowieso meer een groentint. Op de donkere achtergrond werkt het sowieso niet nee :N

quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2022 09:25 schreef Phaidra het volgende:

[..]
Hier ook team vensterbank :+. Stucwerk is kwetsbaar, en kinderen zijn weinig subtiel... voor je het weet zitten er enorm veel putten in. Je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor een diepe vensterbank, er zijn ook smallere types die niet veel uitsteken, maar dan blijft het toch netjes op de lange termijn.
We zitten nu inderdaad te kijken naar een vensterbank die niet al te ver uitsteekt :Y

quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2022 17:39 schreef yinu het volgende:
Je kunt op zich alle soorten en kwaliteiten verf laten mengen in heel veel kleuren. Je moet dan alleen wel een kleurcode aanleveren. Daarvoor kun je de RAL-kleuren gebruiken maar die zijn beperkt. Je hebt ook kleuraanduidingen met ACC codes. Hier en hier vind je daar meer informatie over.

Verschillende soorten of kwaliteiten verf verschillen natuurlijk ook weer qua glansgraad en verzadiging van kleur, en dan ziet kleur er in verschillende lichtomstandigheden ook weer heel anders uit, dus testen is inderdaad altijd het devies.
Thanks, ik ga het later even lezen ^O^

quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2022 19:40 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Inderdaad, waarom zou je omzetten naar RAL? Gewoon het merk en de code of naam doorgeven aan de schilder of menger, dat is genoeg. Mijn Sigma-verf heb ik laten mengen in kleuren van Flexa, Little Greene en Farrow & Ball.
Eigenlijk komt dit door de aannemer, die zei dat we een RAL door moeten geven voor de schilder. Dus ik dacht dat dat dan zo zou werken :) Maar we kunnen dus ook gewoon een kleur aanwijzen en dat laten mengen, goed om te weten ^O^

quote:
1s.gif Op maandag 13 juni 2022 21:25 schreef Mrs.Peel het volgende:

[..]
:o

Komt goed :*

Svedex is jullie eerste keus?
Svedex is inderdaad eerste keus :Y

Ach ja, we redden ons vast wel even zonder deuren. We moeten vooral een oplossing verzinnen voor Aapie, die wordt wel wakker als er opeens een licht aangaat. Misschien tijdelijk een laken ophangen ofzo.

quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2022 22:20 schreef Leandra het volgende:

[..]
Dit, onze schilders hebben ook Sigmatin gebruikt en die hebben mijn gewenste Farrow & Ball kleuren gewoon laten mengen.
Het grappige is dat het mooie effect van dat een kleur er soms heel anders uit kan zien als er ander licht op valt ook gewoon werkt.
Dat vind ik ook wel weer het gave, dat een kleur gedurende de dag heel anders uit kan pakken. Ik ben benieuwd of dat ook zo gaat zijn met de accenttegels in de badkamer. Moeten ze wel eerst geleverd worden :')

quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 07:24 schreef archito het volgende:
Omzetten naar RAL is idd niet nodig, meestal voldoet gewoon het noemen van de kleurenserie en code en in welk merk het gemengd moet worden.

In de architectuur wordt RAL gezien als basis kleurenwaaier en gebruiken we vaak de NCS waaier als aanvulling omdat die veel meer tinten heeft.

Sikkens heeft ook een eigen waaier. Voor intensief gebruikte houtwerk oppervlakken raad ik altijd sikkens aan. Voor muren is Sigma ook goed.
Voor minder belangrijke muren zoals de slaapkamers bijvoorbeeld zijn de meeste merken wel prima denk ik.
Bedankt voor de uitleg ^O^

quote:
1s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 23:04 schreef hilliebillie het volgende:
Ik zie dat jullie gekeken hadden naar de kleur peacock pride, maar dat het wellicht niet helemaal is wat jullie verwachten.
Toevallig hebben wij die kleur afgelopen week op de kamer van de oudste gebruikt (1,5 muur en de rest witte muren). Ik wilde de foto toch niet onthouden zodat je kan zien hoe het is op een groter vlak.
Ik vind het zelf echt een hele mooie kleur, maar het moet inderdaad wel je smaak zijn.

[ afbeelding ][ afbeelding ]
Ja dit ziet er fantastisch uit zo, heel gaaf O+
  Moderator woensdag 15 juni 2022 @ 10:32:32 #4
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205055724
Verder valt er weinig te vertellen. Als het goed is wordt vandaag en morgen de vloerverwarming ingefreesd. Morgen worden de vloeren geleverd en er wordt ook in de badkamer gewerkt. Morgen gaan we weer even een kijkje nemen als we de vloeren in ontvangst moeten nemen.

Door een fout in de communicatie komt er nu ook vloerverwarming in de badkamer. Dat was eigenlijk niet afgesproken (we hebben niet voor niets een radiator aangeschaft) maar oh well, is dat ook alvast geregeld als we ooit een warmtepomp willen _O-
pi_205056323
Kun je niet een van de oude deuren er wat langer in laten zitten of ergens anders een goedkope/gratis, tijdelijke deur op de kop tikken?

Ik vind het zelf trouwens fijn om vloerverwarming in de badkamer te hebben en een handdoekradiator.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  Moderator woensdag 15 juni 2022 @ 12:39:53 #6
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205056640
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 11:56 schreef Claudia_x het volgende:
Kun je niet een van de oude deuren er wat langer in laten zitten of ergens anders een goedkope/gratis, tijdelijke deur op de kop tikken?

Ik vind het zelf trouwens fijn om vloerverwarming in de badkamer te hebben en een handdoekradiator.
De oude deuren zijn, op het toilet na, helaas al weg -O- Tijdelijke deur is misschien nog een optie :Y

En inderdaad, lekkere warme handdoeken naast warme voeten is ook niet verkeerd O+ Edit: zeker als we geen deur hebben _O-

[ Bericht 5% gewijzigd door MaJo op 15-06-2022 12:51:29 ]
pi_205057132
Toen wij ons oriënteerden op de nieuwe badkamer, leek het alsof het gebruikelijk was om naast vloerverwarming toch nog een extra radiator te laten installeren. Omdat het toch lastig zou zijn om de ruimte echt te verwarmen met enkel vloerverwarming. Maar wij hebben uiteindelijk niet gekozen voor de radiator erbij. De radiator die erin zat (zonder vloerverwarming) hadden we eigenlijk ook al bijna nooit aan, alleen bij vriestemperaturen. Dus de algehele comforttemperatuur met vloerverwarming is al ontzettend verbeterd, zeker omdat het elektrisch is, waardoor je niet afhankelijk bent van de thermostaat beneden. En bij ons was het kiezen tussen een extra kastje of een radiator. De opbergruimte won :+.

Maar het is dus niet per se heel vreemd om vloerverwarming naast een radiator te hebben!
Venus in pocketformaat
© loveli
  Moderator woensdag 15 juni 2022 @ 14:31:07 #8
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205057303
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 14:03 schreef Phaidra het volgende:
Toen wij ons oriënteerden op de nieuwe badkamer, leek het alsof het gebruikelijk was om naast vloerverwarming toch nog een extra radiator te laten installeren. Omdat het toch lastig zou zijn om de ruimte echt te verwarmen met enkel vloerverwarming. Maar wij hebben uiteindelijk niet gekozen voor de radiator erbij. De radiator die erin zat (zonder vloerverwarming) hadden we eigenlijk ook al bijna nooit aan, alleen bij vriestemperaturen. Dus de algehele comforttemperatuur met vloerverwarming is al ontzettend verbeterd, zeker omdat het elektrisch is, waardoor je niet afhankelijk bent van de thermostaat beneden. En bij ons was het kiezen tussen een extra kastje of een radiator. De opbergruimte won :+.

Maar het is dus niet per se heel vreemd om vloerverwarming naast een radiator te hebben!
Bij ons komt er geen elektrische vloerverwarming maar ingefreesd, maakt dat nog verschil? Ik ben wel een ontzettende koukleum dus ik ga eerder voor meer verwarming dan eventueel te weinig ;) Ook is de badkamer best groot en hoog dus misschien is die radiator dan ook wel extra fijn :)
pi_205057394
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 14:31 schreef MaJo het volgende:

[..]
Bij ons komt er geen elektrische vloerverwarming maar ingefreesd, maakt dat nog verschil? Ik ben wel een ontzettende koukleum dus ik ga eerder voor meer verwarming dan eventueel te weinig ;) Ook is de badkamer best groot en hoog dus misschien is die radiator dan ook wel extra fijn :)
Daar heb ik niks over gehoord, ze waren bij ons in eerste instantie niet direct voorstander van elektrisch, omdat dat relatief duur zou zijn. Maar wij hebben tegelijkertijd ook zonnepanelen geïnstalleerd en met de huidige gasprijzen weet ik het zo net nog niet :P.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_205057940
Je hebt klem stangen voor douchegordijnen, pak je een verduisterend gordijn met ringen er bij en je hebt een tijdelijke oplossing ;)
pi_205059092
Radiator in de badkamer is altijd warm op het verkeerde moment. Handig om handdoeken te drogen maar als ik ga douchen is hij vaak niet warm.

Hier ook vaak het probleem. De voerverwarming maakt het overdag lekker warm in huis en dan in de avond als de kinderen boven huiswerk maken is hun kamer koud want daar zitten alleen radiatoren.

Dan kun je beter vloerverwarming hebben, elektrisch duurt even voor de vloer warm is. Aanzetten (ruim) voor je gaat douchen of pas warm als je de douche uitstapt.

Ingefreesd heb je als voordeel dat je de hele dag een warme vloer hebt.
Voorheen Post ID 101472
pi_205061628
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 18:48 schreef Estate2 het volgende:
Radiator in de badkamer is altijd warm op het verkeerde moment. Handig om handdoeken te drogen maar als ik ga douchen is hij vaak niet warm.
Daar heb je een slimme thermostaat voor!
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_205061716
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 14:31 schreef MaJo het volgende:

[..]
Bij ons komt er geen elektrische vloerverwarming maar ingefreesd, maakt dat nog verschil? Ik ben wel een ontzettende koukleum dus ik ga eerder voor meer verwarming dan eventueel te weinig ;) Ook is de badkamer best groot en hoog dus misschien is die radiator dan ook wel extra fijn :)
Wij hebben de handdoekradiator ook niet nodig. Het is pure luxe: het is extra warm als je uit de douche komt en je handdoeken zijn nog warm ook. Maar dan moet je, tenzij je een elektrische radiator hebt, wel zorgen dat de verwarming aanslaat voordat je gaat douchen. En dan niet nét ervoor, want zo snel warmt vloerverwarming niet op. Wij laten onze slimme thermostaat dat regelen.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  Moderator woensdag 15 juni 2022 @ 22:51:31 #14
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205062201
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 15:58 schreef Puala het volgende:
Je hebt klem stangen voor douchegordijnen, pak je een verduisterend gordijn met ringen er bij en je hebt een tijdelijke oplossing ;)
Goeie tip ^O^ Kunnen we ook wel voor de gordijnen gebruiken, die zijn ook minstens 2 weken vertraagd :X Leuk dus, een huis zonder deuren, gordijnen en badkamertegels :')

quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 22:07 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Wij hebben de handdoekradiator ook niet nodig. Het is pure luxe: het is extra warm als je uit de douche komt en je handdoeken zijn nog warm ook. Maar dan moet je, tenzij je een elektrische radiator hebt, wel zorgen dat de verwarming aanslaat voordat je gaat douchen. En dan niet nét ervoor, want zo snel warmt vloerverwarming niet op. Wij laten onze slimme thermostaat dat regelen.
Een slimme thermostaat moeten we nog even naar kijken ja, dat is wel handig :Y Überhaupt handig ook met programma's en van afstand bedienen.

Hoe lang duurt het eigenlijk voordat de vloerverwarming reageert?
pi_205062245
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 22:51 schreef MaJo het volgende:

Hoe lang duurt het eigenlijk voordat de vloerverwarming reageert?
Hij reageert wel snel, maar het opwarmen duurt lang. In de gauwigheid vind ik via Google 3-4 uur en dat kan wel kloppen.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  Moderator woensdag 15 juni 2022 @ 23:03:32 #16
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205062310
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 22:56 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Hij reageert wel snel, maar het opwarmen duurt lang. In de gauwigheid vind ik via Google 3-4 uur en dat kan wel kloppen.
Oh dat valt me nog best mee, mijn moeder had het over een hele dag. Dat vond ik al wel erg extreem _O-

Zet je het dan steeds op een basistemperatuur en dan via de slimme meter de radiator extra erbij aan?

We gaan morgen weer een kijkje nemen *O*
  Moderator vrijdag 17 juni 2022 @ 16:13:55 #17
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205075102
Tijd voor een update want er is weer een hele boel gebeurd! Zo is woensdag de vloerverwarming ingefreesd:Ik vind het eigenlijk zonde dat er vloeren overheen komen, het ziet er zo mooi uit O+ _O-

De vloeren zijn inmiddels ook geleverd (zie ook de onderste van de 3 foto's). Vandaag wordt alles afgesmeerd en dan begint maandag de PVC man. Hoe laat weten we nog steeds niet, blijkbaar maakt hij zijn planning in het weekend dus ik mag maandagochtend vanaf 8 uur gaan zitten wachten :W

Ook hebben we een knoop doorgehakt qua kleuren want de schilder gaat het volgend weekend al doen, ook de accentmuren! We hebben besloten niet al te moeilijk te doen en in totaal voor 3 kleuren te gaan. Beneden en op de eerste verdieping Celadon mint, in onze slaapkamer peacock pride en bij Aapie summer splash:De keuze voor Aapie's kamer is misschien wat veilig maar dan gaan we gewoon wat meer knallen met andere accenten. Of wellicht verven we op de andere muur nog een driehoek, wie weet :+

Maar goed, er is dus weer veel gebeurd maar dat mag ook wel. Nog 12 dagen tot de verhuizing :o
  vrijdag 17 juni 2022 @ 16:34:49 #18
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_205075268
Celadon O+
Mijn koffiebeker en ontbijtbordje zijn in Celadon, ik wou dat ik daar meer van besteld had want inmiddels zijn ze alleen nog maar in saai wit te krijgen :{

Die Peacock Pride zag ik vorige keer in je lijstje staan, ik vraag me af hoeveel die afwijkt van de Ikea Lommarp serie, want ik heb een krukje gekocht dat ik eigenlijk in de kleur van de kast wil verven :D
Anders wordt het overigens Farrow & Ball Hague Blue, dat was mijn eerste ingeving en qua kleurstaal scheelde het maar heel weinig.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_205075579
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 16:34 schreef Leandra het volgende:
Celadon O+
Mijn koffiebeker en ontbijtbordje zijn in Celadon, ik wou dat ik daar meer van besteld had want inmiddels zijn ze alleen nog maar in saai wit te krijgen :{

Die Peacock Pride zag ik vorige keer in je lijstje staan, ik vraag me af hoeveel die afwijkt van de Ikea Lommarp serie, want ik heb een krukje gekocht dat ik eigenlijk in de kleur van de kast wil verven :D
Anders wordt het overigens Farrow & Ball Hague Blue, dat was mijn eerste ingeving en qua kleurstaal scheelde het maar heel weinig.
Die peacock pride is wel een stuk lichter als dat kastje als ik dat zo zie (laatste post vorig topic staat een foto van peacock pride zoals ik die hier in de slaapkamer van de oudste heb)
  Moderator vrijdag 17 juni 2022 @ 17:13:00 #20
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205075597
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 16:34 schreef Leandra het volgende:
Celadon O+
Mijn koffiebeker en ontbijtbordje zijn in Celadon, ik wou dat ik daar meer van besteld had want inmiddels zijn ze alleen nog maar in saai wit te krijgen :{

Die Peacock Pride zag ik vorige keer in je lijstje staan, ik vraag me af hoeveel die afwijkt van de Ikea Lommarp serie, want ik heb een krukje gekocht dat ik eigenlijk in de kleur van de kast wil verven :D
Anders wordt het overigens Farrow & Ball Hague Blue, dat was mijn eerste ingeving en qua kleurstaal scheelde het maar heel weinig.
Ik hoop dat Celadon mooi fris uit gaat pakken. We hebben echt nog flink getwijfeld Celadon Mint en Morning Dew maar de laatste pakte behoorlijk grijs uit op een witte muur. We willen juist blauw en groen tinten dus die viel meteen af.

Peacock Pride is een stuk feller dan jouw kast, het knalt meer. Op de foto van @hilliebillie in het vorige topic kun je het aardig goed zien. Ik heb geprobeerd een foto te maken van het stukje dat we getest hebben op de muur maar dat komt totaal niet over op de foto, dan wordt het opeens veel donkerder. Inderdaad zoals jouw kast.
  vrijdag 17 juni 2022 @ 17:41:03 #21
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_205075808
Oh, dat is weer jammer, dat hij zoveel lichter is...
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Moderator vrijdag 17 juni 2022 @ 21:26:32 #22
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205078328
Hier een voorbeeld van peacock pride:We kregen net de offerte (per sms via de aannemer) van de schilder: 7000 euro voor het spuiten van het hele huis. De verf in de accentkleuren moeten we zelf aanschaffen. Of het verven van de kleuren er bij in zit is me niet helemaal duidelijk. Ik schrik eigenlijk nog wel van het bedrag maar omgerekend zou het op 15 euro per m2 neerkomen. Dat is best redelijk toch?
  vrijdag 17 juni 2022 @ 21:33:46 #23
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_205078370
Volgens mij hebben wij tegen de 10.000 betaald voor het hele huis aan de binnenkant, geen kozijnen, deuren of plinten, alleen muren en plafonds, op zolder alleen rond de trap.
Waren wel heel veel m² natuurlijk, en een jaar geleden, de schilder zal nu z'n crypto verliezen ook willen compenseren :+
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Moderator vrijdag 17 juni 2022 @ 21:39:50 #24
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205078419
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 21:33 schreef Leandra het volgende:
Volgens mij hebben wij tegen de 10.000 betaald voor het hele huis aan de binnenkant, geen kozijnen, deuren of plinten, alleen muren en plafonds, op zolder alleen rond de trap.
Waren wel heel veel m² natuurlijk, en een jaar geleden, de schilder zal nu z'n crypto verliezen ook willen compenseren :+
Weet je nog hoeveel vierkante meter/meterprijs dat was? Bij ons gaat het om 467 vierkante meter, wat neerkomt op een prijs van 15 euro per vierkante meter.
  vrijdag 17 juni 2022 @ 21:49:04 #25
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_205078491
Het is iig zo'n 140m² plafond.
Het totaal zou ik echt op moeten zoeken, maar volgens mij heb ik gewoon uren betaald.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Moderator vrijdag 17 juni 2022 @ 22:46:35 #26
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205079077
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 21:49 schreef Leandra het volgende:
Het is iig zo'n 140m² plafond.
Het totaal zou ik echt op moeten zoeken, maar volgens mij heb ik gewoon uren betaald.
Ik heb even gekeken en volgens mij is het wel een nette prijs. En ook nog eens op zeer korte termijn (hij begint dit weekend al). Alleen nu kreeg ik een appje dat hij van 25 juni tot 1 juli wil gaan schilderen. Ehm, de verhuizing staat gepland op de 29ste :X

Ik ga nu maar snel naar bed, morgen weer verder stressen een dagje wellness zonder telefoon :Z O+
  zaterdag 18 juni 2022 @ 07:26:51 #27
149959 SQ
snelle trees
pi_205079975
Ik vind 7000 euro echt bizar veel geld voor iets wat ik in een paar weekjes ook zelf kan, zeker als je de verf nog zelf moet aanleveren ook.

Maar goed, wij hebben gefaseerd verbouwd, dus ik kon steeds per kamer afwerken, dat scheelt wel.
disclaimer
pi_205080030
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 21:26 schreef MaJo het volgende:

We kregen net de offerte (per sms via de aannemer) van de schilder: 7000 euro voor het spuiten van het hele huis.
Mijn aannemer rekende zo'n 3 jaar geleden voor sauswerk 11 euro per m2 exclusief BTW. Inclusief BTW was dat ongeveer 12 euro per m2.

De prijzen zullen nu ongetwijfeld hoger zijn. Aan de andere kant: laten spuiten in één kleur is goedkoper. Jouw schilder zit aan de bovenkant van de ranges die ik via Google vind. Ik weet niet wat voor bedragen schilders vragen als je ze offertes op laat stellen.

Als je er de puf voor hebt, zou je wat bedrijven die spuiten kunnen vragen om een prijsopgave en zou je kunnen informeren of ze voor je verhuisdatum de klus in kunnen plannen. Ik herinner me vaag van mijn eigen verkenning indertijd dat je vrij gemakkelijk zonder schouw prijsindicaties kunt krijgen voor spuitwerk als er geen bijzonderheden zijn. Hier vragen ze bijv. 8 euro per m2 excl. BTW; omdat je een ouder huis hebt, kun je rekenen met 9% BTW. Ze zeggen op de website dat ze de klus vaak al in één dag kunnen doen. Een besparing van 3.000 euro in totaal lijkt mij de moeite van het verkennen wel waard!
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_205080498
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2022 07:26 schreef SQ het volgende:
Ik vind 7000 euro echt bizar veel geld voor iets wat ik in een paar weekjes ook zelf kan, zeker als je de verf nog zelf moet aanleveren ook.

Maar goed, wij hebben gefaseerd verbouwd, dus ik kon steeds per kamer afwerken, dat scheelt wel.
Ik vond het texen van de plafonds anders heel erg tegenvallen om te doen. Nou had ik achteraf ook niet de beste verf en bleven we dus banen zien in het wit. De kleuren op de muur ging overigens wel als een zonnetje.
  Moderator zaterdag 18 juni 2022 @ 22:49:20 #30
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205087674
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2022 07:26 schreef SQ het volgende:
Ik vind 7000 euro echt bizar veel geld voor iets wat ik in een paar weekjes ook zelf kan, zeker als je de verf nog zelf moet aanleveren ook.

Maar goed, wij hebben gefaseerd verbouwd, dus ik kon steeds per kamer afwerken, dat scheelt wel.
Het is wel serieus veel geld ja :Y Maar we hebben nu zoiets van laten we alles maar meteen doen, dan is dat maar gedaan. Dan hebben we naast nieuwe vloeren, deuren, plafonds etc. ook in ieder geval alles mooi in de verf.

Gelukkig is de verf alleen de kleuren, dat gaat maar om een paar blikken.

quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2022 07:55 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Mijn aannemer rekende zo'n 3 jaar geleden voor sauswerk 11 euro per m2 exclusief BTW. Inclusief BTW was dat ongeveer 12 euro per m2.

De prijzen zullen nu ongetwijfeld hoger zijn. Aan de andere kant: laten spuiten in één kleur is goedkoper. Jouw schilder zit aan de bovenkant van de ranges die ik via Google vind. Ik weet niet wat voor bedragen schilders vragen als je ze offertes op laat stellen.

Als je er de puf voor hebt, zou je wat bedrijven die spuiten kunnen vragen om een prijsopgave en zou je kunnen informeren of ze voor je verhuisdatum de klus in kunnen plannen. Ik herinner me vaag van mijn eigen verkenning indertijd dat je vrij gemakkelijk zonder schouw prijsindicaties kunt krijgen voor spuitwerk als er geen bijzonderheden zijn. Hier vragen ze bijv. 8 euro per m2 excl. BTW; omdat je een ouder huis hebt, kun je rekenen met 9% BTW. Ze zeggen op de website dat ze de klus vaak al in één dag kunnen doen. Een besparing van 3.000 euro in totaal lijkt mij de moeite van het verkennen wel waard!
Ik denk dat het ook wel scheelt dat het zo kort dag is allemaal, we verhuizen over 11 (!!) dagen al. De schilder gaat dat sowieso niet redden, hij heeft er een week voor nodig. Het idee is nu dat hij boven begint en dan naar beneden werkt. De meubels kunnen er boven dan al in en de kasten gaan tijdelijk in de berging zodat hij beneden af kan maken. We logeren dan een tijdje bij mijn ouders zodat hij dat allemaal af kan maken.

Ik snap het BTW verhaal niet, is het 21% bij nieuwe huizen en 9% bij oude? Het gaat inderdaad om 9% :Y

Daarnaast zitten we ook met hele hoge plafonds, met name in de overloop is het bizar hoog, daar heb je echt een steiger voor nodig. Dat zal ook meegerekend worden in de prijs denk ik :)
pi_205087729
Het is 9% BTW over schilderwerk bij huizen ouder dan 2 jaar. Dat geldt ook voor stuken, behangen en isoleren. (bron)
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  Moderator zaterdag 18 juni 2022 @ 23:10:35 #32
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205088096
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2022 22:52 schreef Claudia_x het volgende:
Het is 9% BTW over schilderwerk bij huizen ouder dan 2 jaar. Dat geldt ook voor stuken, behangen en isoleren. (bron)
Is dat om het te stimuleren om deze werkzaamheden te laten doen? 21% er bovenop is ook wel serieus veel geld, zeker als het om duizenden euro's gaat :X
pi_205088302
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2022 23:10 schreef MaJo het volgende:

[..]
Is dat om het te stimuleren om deze werkzaamheden te laten doen? 21% er bovenop is ook wel serieus veel geld, zeker als het om duizenden euro's gaat :X
Dat verlaagde tarief is er al best lang, ook al zou het tijdelijk moeten zijn, en het is me een raadsel waarom het onderscheid wordt gemaakt tussen huizen ouder dan 2 jaar en nieuwe huizen.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  Moderator zondag 19 juni 2022 @ 17:50:16 #34
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205093434
Nou, ik ben vandaag niet echt blij. We gingen even langs om te zien of het afsmeren goed was gebeurt en het zag er gewoon niet uit :X Allemaal voetstappen, stukken die al kapot gelopen waren, uitstekende stukken. Er was al gezegd dat het behoorlijk strak moet gebeuren omdat er anders meerdere keren geëgaliseerd moet worden. Ik heb de aannemer gemaild en gezegd dat ik niet tevreden ben en dat ik foto's kon sturen. Die wilde hij graag zien en hij was het gelukkig met me eens, hij vond het er ook niet uitzien. Hij gaat nu morgen met een team langs om het strak te maken zodat de PVC legger het kan gaan egaliseren.

Gelukkig is de aannemer het met ons eens maar het geeft wel weer een partij extra stress. En dat terwijl we zo relaxed waren na een dagje wellness _O-
  zondag 19 juni 2022 @ 19:32:05 #35
351441 Estate2
Ex Estate
pi_205094528
Ja laat het superglad opleveren! Vooral met vloer verwarming zie je na een tijd iedere oneffenheid.
Bij mij leek de Egaline hele maal vlak maar na een winter stoken zag je bij tegenlicht een paar lussen van de vloerverwarming. Goede PVC (Therdex) gebruik en vloer zag er echt goed uit na egaliseren.
Voorheen Post ID 101472
  Moderator zondag 19 juni 2022 @ 20:11:32 #36
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205095190
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 19:32 schreef Estate2 het volgende:
Ja laat het superglad opleveren! Vooral met vloer verwarming zie je na een tijd iedere oneffenheid.
Bij mij leek de Egaline hele maal vlak maar na een winter stoken zag je bij tegenlicht een paar lussen van de vloerverwarming. Goede PVC (Therdex) gebruik en vloer zag er echt goed uit na egaliseren.
Zag je die lussen door de pvc heen? :o De PVC is wel van hoge kwaliteit (Moduleo) dus daar zit het probleem sowieso niet. Ze gaan morgen met een heel team het verder afvlakken en de pvc man komt ook dus die kan dan ook wel aangeven hoe het precies eruit moet komen te zien.

Andere vraag: we hebben nog geen vloer voor de berging. We zitten nu te denken aan tegels van PVC, en dan klikbare. Iemand daar ervaring mee?
  Moderator dinsdag 21 juni 2022 @ 11:23:46 #37
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205109124
Nou ik was gisteren toch niet blij. De aannemer en zijn team hebben de grootste butsen eruit gehaald maar het moet alsnog 2x geëgaliseerd worden. Gisteren is de eerste laag gedaan, vandaag nummer 2. Ik ga zo eens die kant op om te kijken hoe het er allemaal uitziet.

Ook leuk: de aannemer appte een foto met een natte plek op de grond met de vraag of ik dat eerder gezien had. Nou nee. Blijkt de schilder iets geraakt te hebben waardoor er een lek in de verwarmingsbuis is ontstaan :X Dat wordt nu gelukkig weer gefikst maar dat zijn wel van die dingen die je nu even niet wil horen.

Morgen en Donderdag en wordt de pvc gelegd, ik ben benieuwd! Zal dan ook weer wat foto's updates doen :s)

Edit: planning is weer eens gewijzigd :')

[ Bericht 8% gewijzigd door MaJo op 21-06-2022 14:49:37 ]
pi_205109835
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 20:11 schreef MaJo het volgende:

[..]

Andere vraag: we hebben nog geen vloer voor de berging. We zitten nu te denken aan tegels van PVC, en dan klikbare. Iemand daar ervaring mee?
Ik ben 2 weken geleden verhuisd naar een appartement en heb click pvc in de hele woning (ivm demping voor de onderburen). Ik ben er erg blij mee, had in mijn oude woning Novilon. Deze pvc vloer voelt fijner.
Mijn woning heeft behalve bij de badkamer en wc geen dorpels, dus het pvc ligt in de hele woning aaneengesloten.
Het is door de vloerenzaak gelegd.
  Moderator dinsdag 21 juni 2022 @ 14:47:49 #39
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205110867
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 12:42 schreef NedKelly het volgende:

[..]
Ik ben 2 weken geleden verhuisd naar een appartement en heb click pvc in de hele woning (ivm demping voor de onderburen). Ik ben er erg blij mee, had in mijn oude woning Novilon. Deze pvc vloer voelt fijner.
Mijn woning heeft behalve bij de badkamer en wc geen dorpels, dus het pvc ligt in de hele woning aaneengesloten.
Het is door de vloerenzaak gelegd.
In de rest van de woning hebben we wel verlijmde pvc maar voor de berging specifiek denken we dus aan klikbaar. Fijn om te horen dat het bevalt ^O^ Welk merk heb jij nu? We zitten eigenlijk te denken aan gewoon van de Gamma ofzo, de rest van de vloeren zijn al duur genoeg _O-

Ook weer leuk: ik krijg net te horen dat de geleverde plinten niet hoog genoeg zijn. Er zijn natuurlijk heel wat lagen weggebikt dus de vloer komt een stuk lager te liggen in de keuken en de woonkamer dan eerst. De plinten van 80mm zijn niet hoog genoeg dus die moeten omgeruild worden voor plinten van 120mm. Alleen hebben ze zelf geen tijd om dit te doen dus ik moet zelf naar ons nieuwe huis om de plinten op te halen, terug naar Utrecht om ze om te ruilen en weer terug naar ons nieuwe huis om ze te leveren. Op deze manier kom ik niet aan inpakken toe :'(

We kunnen nu ervoor kiezen om door het hele huis hoge plinten te doen of op de bovenste 2 verdiepingen wel plinten van 80mm. Mijn gevoel zegt beneden hoog en boven laag, maar is dat mooi? Boven komt een andere vloer dan beneden (laminaat in plaats van pvc), dus dat maakt het automatisch al anders.
  dinsdag 21 juni 2022 @ 14:53:16 #40
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_205110897
Nou hebben wij overal hoge plinten, maar boven heel andere (veel goedkopere) deurklinken dan beneden, als ik het niet zeg valt het niemand op, met plinten is dit waarschijnlijk nog veel meer zo.

Daarbij heb je boven een flink aantal plafonds dat laag begint, als je daar hogere plinten doet wordt de verhouding op die muur anders, terwijl lage plinten juist icm die lager beginnende plafonds amper tot niet opvallen als zijnde lager dan beneden.

Ik denk dat het hier al niemand zou opvallen, en hier zijn de plafonds boven net zo hoog als beneden.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Moderator dinsdag 21 juni 2022 @ 15:08:31 #41
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205110995
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 14:53 schreef Leandra het volgende:
Nou hebben wij overal hoge plinten, maar boven heel andere (veel goedkopere) deurklinken dan beneden, als ik het niet zeg valt het niemand op, met plinten is dit waarschijnlijk nog veel meer zo.

Daarbij heb je boven een flink aantal plafonds dat laag begint, als je daar hogere plinten doet wordt de verhouding op die muur anders, terwijl lage plinten juist icm die lager beginnende plafonds amper tot niet opvallen als zijnde lager dan beneden.

Ik denk dat het hier al niemand zou opvallen, en hier zijn de plafonds boven net zo hoog als beneden.
Dat is ook een beetje wat ik denk, het valt toch niemand op. Zeker omdat er boven ook nog eens andere vloeren liggen, dan valt het denk ik nog minder op.
  Moderator dinsdag 21 juni 2022 @ 16:14:09 #42
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205111442
Trouwens @Claudia_x ik krijg mijn nisje O+
pi_205111595
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 14:47 schreef MaJo het volgende:

[..]
In de rest van de woning hebben we wel verlijmde pvc maar voor de berging specifiek denken we dus aan klikbaar. Fijn om te horen dat het bevalt ^O^ Welk merk heb jij nu? We zitten eigenlijk te denken aan gewoon van de Gamma ofzo, de rest van de vloeren zijn al duur genoeg _O-

Ook weer leuk: ik krijg net te horen dat de geleverde plinten niet hoog genoeg zijn. Er zijn natuurlijk heel wat lagen weggebikt dus de vloer komt een stuk lager te liggen in de keuken en de woonkamer dan eerst. De plinten van 80mm zijn niet hoog genoeg dus die moeten omgeruild worden voor plinten van 120mm. Alleen hebben ze zelf geen tijd om dit te doen dus ik moet zelf naar ons nieuwe huis om de plinten op te halen, terug naar Utrecht om ze om te ruilen en weer terug naar ons nieuwe huis om ze te leveren. Op deze manier kom ik niet aan inpakken toe :'(

We kunnen nu ervoor kiezen om door het hele huis hoge plinten te doen of op de bovenste 2 verdiepingen wel plinten van 80mm. Mijn gevoel zegt beneden hoog en boven laag, maar is dat mooi? Boven komt een andere vloer dan beneden (laminaat in plaats van pvc), dus dat maakt het automatisch al anders.
Ik heb huismerk van Woninginrichting Aan Huis. Ik geloof dat het door Coretec gemaakt is. Ik had eigenlijk eerst naar VT Wonen lijn gekeken van Ambiant, maar de click tegels waren er alleen in rechthoekige variant en ik wilde vierkant, daarop hebben ze me deze geadviseerd.

Ik heb 7 cm hoge plinten in hele huis (maar gelijkvloers) en dat bevalt me goed. Hoogte is hier 2,60 m.
Ik denk dat het verschil in hoogte ook niet direct te zien is, dat weet je alleen zelf en hooguit iemand met een timmermansoog ziet het. Als je ook al andere vloer hebt maakt een iets lagere plint toch ook niet uit? Anders had je ook al voor exact dezelfde vloer gekozen als je overal dezelfde look wilt?
pi_205112008
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 16:14 schreef MaJo het volgende:
Trouwens @:Claudia_x ik krijg mijn nisje O+
Heel fijn voor shampooflessen en zo! Gaan ze zo'n kant-en-klare nis gebruiken of tegelen? In het laatste geval is het wel fijn om te weten met wat voor profielen ze de rand af gaan werken en of je die mooi vindt.

Inbouwnis:


Geen profielen, de rand van de tegel is zichtbaar (niet alle tegels hebben mooie randen):


Geen profiel en in verstek gezaagd (is arbeidsintensiever en dus wat duurder):


Metaalkleurig (is vogens mij standaard):


Zwart:


:X
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_205112036
Fraaie voorbeelden weer van Claudia!

Vraag/zeg ook, ( help herinneren dat…, klinkt vriendelijker B-) …) dat de bodem ietsiepietsie aflopend moet zijn, naar voren.
Dan is er minder kans op water dat blijft staan tegen de voegrand achterin met kans op schimmel enzo. . ( van natte handen, die bussen, flacons en flessen pakken.
pi_205112060
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 12:42 schreef NedKelly het volgende:

[..]
Ik ben 2 weken geleden verhuisd naar een appartement en heb click pvc in de hele woning (ivm demping voor de onderburen). Ik ben er erg blij mee, had in mijn oude woning Novilon. Deze pvc vloer voelt fijner.
Mijn woning heeft behalve bij de badkamer en wc geen dorpels, dus het pvc ligt in de hele woning aaneengesloten.
Het is door de vloerenzaak gelegd.
Ik ben heel benieuwd: wat maakt click-pvc fijner? En heb je misschien een foto?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  Moderator dinsdag 21 juni 2022 @ 17:31:08 #47
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205112154
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 16:31 schreef NedKelly het volgende:

[..]
Ik heb huismerk van Woninginrichting Aan Huis. Ik geloof dat het door Coretec gemaakt is. Ik had eigenlijk eerst naar VT Wonen lijn gekeken van Ambiant, maar de click tegels waren er alleen in rechthoekige variant en ik wilde vierkant, daarop hebben ze me deze geadviseerd.

Ik heb 7 cm hoge plinten in hele huis (maar gelijkvloers) en dat bevalt me goed. Hoogte is hier 2,60 m.
Ik denk dat het verschil in hoogte ook niet direct te zien is, dat weet je alleen zelf en hooguit iemand met een timmermansoog ziet het. Als je ook al andere vloer hebt maakt een iets lagere plint toch ook niet uit? Anders had je ook al voor exact dezelfde vloer gekozen als je overal dezelfde look wilt?
We hebben er inderdaad voor gekozen om boven voor minder duurder materiaal te gaan (laminaat) dan beneden (pvc) dus wat dat betreft maakt het inderdaad niet uit als dat niet helemaal hetzelfde is :Y

quote:
14s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 17:11 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Heel fijn voor shampooflessen en zo! Gaan ze zo'n kant-en-klare nis gebruiken of tegelen? In het laatste geval is het wel fijn om te weten met wat voor profielen ze de rand af gaan werken en of je die mooi vindt.

Inbouwnis:
[ afbeelding ]

Geen profielen, de rand van de tegel is zichtbaar (niet alle tegels hebben mooie randen):
[ afbeelding ]

Geen profiel en in verstek gezaagd (is arbeidsintensiever en dus wat duurder):
[ afbeelding ]

Metaalkleurig (is vogens mij standaard):
[ afbeelding ]

Zwart:
[ afbeelding ]

:X
[ afbeelding ]
Hij gaat het helemaal op maat maken. Ik belde de aannemer met de vraag of ze een nisje konden maken en hij vroeg of ik een inbouwnis had gekocht of dat dit met de tegels gedaan moest worden. Toen ik zei dat ik het met de eigen tegels wilde vertelde hij dat dit zo 3/4 uur werk is. Volgens mij hoorde hij me even stilvallen want als snel zei hij "maar dat is wel het mooiste. Weet je wat? Die krijg je van mij cadeau!" Dat vond ik dan wel weer heel lief O+

Qua afwerking zal ik eens vragen naar de opties. Ik neem aan dat ze iets soortgelijks gebruiken als het randje waarmee de wc wordt afgewerkt.

Al vind ik die afwerking met tegels (jouw bovenste foto) ook wel heel fraai O+

quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 17:15 schreef AnneX het volgende:
Fraaie voorbeelden weer van Claudia!

Vraag/zeg ook, ( help herinneren dat…, klinkt vriendelijker B-) …) dat de bodem ietsiepietsie aflopend moet zijn, naar voren.
Dan is er minder kans op water dat blijft staan tegen de voegrand achterin met kans op schimmel enzo. . ( van natte handen, die bussen, flacons en flessen pakken.
Dat is een goeie tip ^O^
  Moderator dinsdag 21 juni 2022 @ 17:31:56 #48
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205112159
Oh en goed nieuws: de schilder kan morgen al beginnen *O*
pi_205113653
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2022 17:17 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Ik ben heel benieuwd: wat maakt click-pvc fijner? En heb je misschien een foto?
Mijn Novilon was 15,5 jaar oud en voelde toch wat minder aan en dat nerfje erin was ook niet meer zo mooi (geen nerfje als tekening, maar in het materiaal zelf). Ik had geen ondervloer onder het Novilon en lopen op de click tegels voel je toch best wel die demping eronder.

Als je bedoelt tov lijmen heb ik geen idee of dit fijner is. Lijmen was geen optie, in appartementen waarbij je onderburen hebt moet je de click versie hebben vanwege de demping en de regels in splitsingsakte. Het is me in meerdere winkels gezegd dat lijmen een no go was. Daardoor werd mijn keuze voor betongrijze vierkante tegels kleiner en vielen een aantal winkels af omdat ze geen vierkante grijze tegels hadden (of ze waren niet naar mijn smaak).

  Moderator vrijdag 24 juni 2022 @ 15:07:32 #50
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_205137209
Gisteren was niet zo'n beste dag. Ik denk dat alle stress en frustratie omtrent de verbouwing er even uitkwam. Het begon met een appje van mijn aannemer die zei dat ik even moest bellen als ik naar binnen zou gaan omdat de schilders bezig waren. Ik antwoordde dat ik hoopte dat ze boven bezig zouden zijn want gisteren zou beneden de pvc vloer gelegd worden. Ik kreeg een appje terug dat het allemaal niet zo gaat en dat hij dit nooit meer zo gaat doen. Ik heb hem gebeld wat het probleem precies was en kreeg een hele lading gezeik over me heen dat hij nooit meer met derden wil werken (in dit geval de vloerenleggers) als hij bezig is in een huis. De communicatie met de vloerenlegger is inderdaad niet top geweest maar dat hij donderdag zou gaan leggen was inmiddels al wel bekend. Saillant detail: de vloerenlegger is toevallig dezelfde die hij zelf altijd inhuurt, hij kan hem dus ook prima zelf benaderen, maar dat terzijde. Mijn aannemer kreeg echter weer de schilder op z'n dak dat zij daardoor niet konden afplakken. Nou goed, dit hebben we uitgepraat en ik ben richting ons huis gegaan.

Daar aangekomen begint de schilder tegen me aan te zeiken. Volgens hem is het allemaal niet goed gestuct, moeten zij veel te veel dingen repareren en moet er van alles van de muur gehaald worden (op zich een terechte klacht, dat had eerder aan ons doorgegeven moeten worden). Daarnaast klaagde hij dat er een vloer kwam te liggen die nog helemaal afgedekt moest worden, dat mochten wij zelf gaan doen. Ondertussen kwam de vloerenlegger erbij en die kwam met het goede idee om maandag terug te komen zodat de schilders lekker aan de slag konden en er niks afgedekt hoefde te worden en niemand elkaar in de weg zou lopen. Top idee ^O^ Schilder blij, vloerenlegger blij, ik blij. Ik bel de aannemer nog om dit door te geven, ook hij blij.

Vervolgens vertrek ik om plinten om te wisselen die hoger uit moesten vallen en verf bij te halen voor de schilder. Op dat moment word ik gebeld door de baas van de vloerenlegger die absoluut niet blij is met deze oplossing. Dat er verf komt op de egaline, dat dit weer meerwerk is etc. Ik heb echt zoiets van, maar dit was het idee van je eigen werknemer :? Hij wilde er niets van horen en bleef zeiken. En toen had ik het gehad. Ik heb opgehangen en ben echt in keihard huilen uitgebarsten. Ik zit verdulleme allemaal dingen te regelen en dan krijg ik nog een pak shit over me heen van iedereen. Ik heb de aannemer ook geappt dat ik even helemaal klaar was met dit gezeik.

Ondertussen belde mijn man met het idee om me te komen helpen. Ik heb de plinten omgewisseld, wat nieuw laminaat gekocht voor in de bijkeuken (daar hadden we nog niets voor bedacht :@), verf gehaald en allemaal stukloop zodat we de vloer af konden dekken voor de vloerenleggers. Man opgehaald en weer door naar ons huis. De schilder zei dat alles van de vloer moest zijn, ook de verpakkingen met pvc en de badkuip die in de gang stond gestald. We zijn aan de slag gegaan met loshalen van haakjes/rekjes/lampen etc en ik heb de aannemer een berichtje gestuurd of hij kon helpen met het bad verplaatsen. Antwoord: "nee". Nou toen kwam mijn tweede breekmoment van de dag -O- Ik ging oorspronkelijk naar ons huis om de plinten om te wisselen en nieuwe verf te brengen maar inmiddels was ik allemaal dingen aan het verwijderen, de grond aan het afdekken met stucloop en mocht ik samen met mijn man wel even een bad van 80 kilo gaan versjouwen? :X Ik heb de aannemer gebeld en eens even de waarheid verteld. Dat ik hier echt niet van gediend ben en dat het toch absurd is dat we zelf even met een badkuip moesten gaan sjouwen. Daar gaf hij me wel gelijk in. Maar de andere dingen zoals het verwijderen van dingen en afplakken van de vloer vond hij dat ik dat ook zelf had kunnen bedenken. Misschien is het lomp maar ik ben geen klusser dus nee, ik denk daar niet aan. Als je het me aangeeft (eerder dan die ochtend) wil ik het allemaal ook best doen hoor, geen probleem. Maar goed er kwam ook wat frustratie van zijn kant uit (o.a. dat we last minute nog een schilder wilden) en wij hebben ook onze kant even verteld (o.a. over het meerwerk dat 20% extra kost). Goed om dat even uit te spreken. Uiteindelijk is hij ook nog gekomen om te helpen met het sjouwen van het bad.

Wij zijn tot half 9 's avonds bezig geweest met alles te verwijderen en af te plakken. Mijn man heeft een halve dag niet kunnen werken hierdoor, ik de hele dag. Aapie had ik even voor 2 uur bij mijn ouders gedropt, die heb ik de hele dag niet meer gezien. Ik zou even heen en weer gaan dus ik heb ook niet geluncht. Ik was helemaal kapot.

Nou dat was het even #liefdagboek :+

Om positief te eindigen, de schilders zijn al flink opgeschoten *O* Woensdag en gisteren hebben ze alles boven wit gespoten. Vandaag spuiten ze alles beneden wit en dan doen ze morgen de accentkleuren erop. De schilder is nu eerder klaar dan de verwachting was _O- Maandag komen de vloeren beneden en boven en dan woensdag verhuizen. In de badkamer zitten de witte tegels erin, volgende week gaan ze verder met de vloer. De accenttegels worden pas de week erop geleverd :X

En natuurlijk moet er ook even wat bewijs gepost worden van alle voortgang.En nog een fotootje van het laminaat dat in de berging komt. Niet per se de mooiste maar het was een van de weinig opties die meteen leverbaar was _O-

abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')