Ik ben de eigenaar van de aircos. Warmtepompboiler wil ik zelf laten plaatsen. Maar die transportkosten voor gas moet dan wel wegvallen.quote:Op zondag 5 juni 2022 08:06 schreef Ridocar het volgende:
Een woning die van het gas gaat mag niet meer worden aangesloten. Stel dat jij vertrekt, dan zit de eigenaar met een gasloze woning, met alle gevolgen van dien. Wie is trouwens de eigenaar van de warmtepompboiler? En van de airco''s?
Wil je echt van het gas, laat dan de kraan verzegelen. Misschien dat de woningbouwvereniging het vastrecht wil betalen (tenslotte willen zij de gasinstallatie behouden), maar hoe dat zit weet ik niet.
Troll gespot.quote:Op zondag 5 juni 2022 08:42 schreef Loll het volgende:
Ik heb ooit een tip van iemand bij klasse gehoord om gewoon de gas rekening niet meer te betalen. Dan sluiten ze hem zelf kosteloos voor je af en later laat je ze natuurlijk de boel niet meer aansluiten.
Nee ik heb zoeen 2 pits elektrische kooktoestel gekocht voor 90 euro. Werkt perfect via de normale stopcontact.quote:Op zondag 5 juni 2022 08:59 schreef Ivo1985 het volgende:
Wat je moet doen is je huurcontract en de algemene voorwaarden er bij pakken.
Als in dat huurcontract/de voorwaarden staat dat je als huurder verantwoordelijk bent voor het nemen van een gas- en elektra contract, dan zul je je hier in aan moeten houden totdat de verhuurder toestemming geeft om van deze bepaling af te wijken.
Als in dat huurcontract/de voorwaarden staat dat je als huurder verantwoordelijk bent voor het nemen van een energiecontract bij een energieleverancier, dan kun je wanneer je geen gas gebruikt je gascontract opzeggen en je elektriciteitscontract behouden.
Zodra je je gascontract hebt opgezegd, zal vervolgens de netbeheerder gaan zeuren dat je een keuze moet maken. Maar dat moet je helemaal niet. Je hebt voor de gasaansluiting dan immers geen contract meer, dus kan de netbeheerder je wat betreft de gasaansluiting ook geen verplichtingen meer opleggen. Je moet de netbeheerder dan vertellen dat je als huurder van de woning die geen gas gebruikt ook geen belanghebbende bent voor die gasaansluiting, en dat de ze de discussie over behouden, verzegelen of verwijderen maar moeten voeren met de eigenaar van het pand. Meld erbij dat je de netbeheerder uiteraard toegang tot de woning zal geven, wanneer de eigenaar bij jou heeft aangegeven dat de gasaansluiting mag worden verzegeld of verwijderd.
Één belangrijke kanttekening: heb je voor je kookplaat een Perilex aansluiting in de keuken? Zo niet: dan heb je na het afsluiten van gas volgens het bouwbesluit geen "aansluiting voor een kooktoestel". En als je dan uit de woning vertrekt, is dat een ernstig gebrek wat de verhuurder op jouw kosten mag laten 'herstellen'.
Mijn bovenstaande verhaal gaat dus alleen op als je een Perilex stopcontact in de keuken hebt.
quote:Op zondag 5 juni 2022 08:59 schreef Ivo1985 het volgende:
: heb je voor je kookplaat een Perilex aansluiting in de keuken? Zo niet: dan heb je na het afsluiten van gas volgens het bouwbesluit geen "aansluiting voor een kooktoestel". En als je dan uit de woning vertrekt, is dat een ernstig gebrek wat de verhuurder op jouw kosten mag laten 'herstellen'.
Mijn bovenstaande verhaal gaat dus alleen op als je een Perilex stopcontact in de keuken hebt.
Die loze pijp voldoet aan de eisen voor de elektrische installatie. Maar voor bouwbesluit moet er een "aansluiting voor een kooktoestel in de keuken aanwezig zijn, in de nabijheid van de beoogde opstelplaats van het kooktoestel".quote:Op zondag 5 juni 2022 09:21 schreef blomke het volgende:
[..]
Die P. aansluiting moet TS toch maken/hebben als ie tijdens bewoning van het gas afgaat??
Overigens, ik dacht (maar weet niet zeker), dat een loze 3/4 duims pijp vanaf de meterkast t/m de kookplaats, voldoende is.
Kan voor jou prima werken. Maar voldoet niet aan de norm.quote:Op zondag 5 juni 2022 09:11 schreef slavaukrainii het volgende:
[..]
Nee ik heb zoeen 2 pits elektrische kooktoestel gekocht voor 90 euro. Werkt perfect via de normale stopcontact.
Dus dan gelijk de bedrading trekken? Of een 5 aderige kabel ernaartoe??quote:Op zondag 5 juni 2022 09:34 schreef Ivo1985 het volgende:
Als er geen gas én geen Perilex aanwezig is, zal de woningbouw je keuken als "onbruikbaar" bestempelen, omdat er volgens de geldende normen geen aansluiting is voor een kooktoestel. En daarmee als "onverhuurbaar aan een volgende huurder". Het herstel om een voorziening (aansluiting kooktoestel conform de regels uit het bouwbesluit) die aanwezig was toen jouw huurcontract begon weer terug te brengen nadat als jij de woning verlaat, is 100% voor jouw rekening.
1100 euro voor gas en dan verwarm je alleen warm water ermee, heb je een zwembad in je tuin die je op 15 graden houdt?quote:Op zondag 5 juni 2022 09:09 schreef slavaukrainii het volgende:
Gas kosten valt gelukkig reuze mee aangezien we elektrisch koken en elektrisch verwarmen/koelen.
Alleen warmwater kunnen we niet elektrisch aftappen.
Gas betalen we gemiddeld gezien per jaar ¤1100. Stel dat 80% van dat bedrag zou wegvallen dan spreken we over een vaste gas(transport) kosten van ¤220 per jaar.
Hier ook hoor, sociale huurwoning, 1150 euro aan gas in 1 jaar. (Precies 1000 m3 op de een of andere manier in 1 jaar, minder dan 2020/21 ook nog eens)quote:Op zondag 5 juni 2022 10:13 schreef Basp1 het volgende:
[..]
1100 euro voor gas en dan verwarm je alleen warm water ermee, heb je een zwembad in je tuin die je op 15 graden houdt?
Een gemiddeld gezin verbruikt 270M^3 voor warm water, met een huidige kuub prijs van 2.2 euro komen we maar op 594 euro uit.
Je denkt te ingewikkeld.quote:Op zondag 5 juni 2022 07:07 schreef slavaukrainii het volgende:
Ik huur een sociale woning van de woningbouw. We hebben 2 aircos laten plaatsen voor warmte en koeling. Onze CV staat daardoor eigenlijk het gehele jaar uit. Alleen tijdens douchen om warm water op te wekken gebruiken we de CV en dus gas.
Ik vroeg aan de woningbouw of ik een warmtepompboiler mag plaatsen met een tankinhoud van 300 liter. Antwoord daarvoor was ja dat mag. Kosten hiervoor is 2500 euro incl montage. Dan kan ik dus warmwater opwekken doormiddel van buitenlucht en elektra.
Ik vroeg toen dus of ik de woning mag afkoppelen van het gas netwerk , dus de gasmetertje laten verzegelen of eruit laten halen. En dat mocht niet. Dus al zou ik geen gas gebruiken, toch moet ik gas transport kosten betalen want woning afkoppelen van gas mag niet.
Wat is wijsheid in mijn situatie? Wat zou jij doen?
TS gebruikt het gas niet om het huis te verwarmen, enkel voor warm water.quote:Op zondag 5 juni 2022 10:32 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
[..]
Hier ook hoor, sociale huurwoning, 1150 euro aan gas in 1 jaar. (Precies 1000 m3 op de een of andere manier in 1 jaar, minder dan 2020/21 ook nog eens)
Terwijl we zeer zuinig omgaan met alles.
Slechte isolatie.
Daarom ben ik zo faliekant tegen Hugo de jonge, passend toewijzen etc in de sociale huursector.
Je zadelt armere mensen met onnodig hogere onkosten op dan als ze in een (wat) duurdere nieuwbouw woning zouden zitten.
Dit huis heeft energie label C of D, stamt uit 1949.
We staan ook nog eens veelal pal in de zon (hoekwoning), zuinige HE cv ketel, douchen echt niet 3x per dag of iets dergelijks, nee ook geen zwembad.
Heb net ff weer gekeken we gebruiken gemiddeld per maand 40m3 gas. Dat kost dan rond de 70 euro per maand gemiddeld. Per jaar is dat dan ongeveer 800 á 900 euro voor 500 m3 gas. Een gemiddelde gezin verbruikt rond de 1100 m3 á 1200 m3 gas per jaar.quote:Op zondag 5 juni 2022 10:36 schreef KrekelJapie het volgende:
[..]
TS gebruikt het gas niet om het huis te verwarmen, enkel voor warm water.
Omdat de woning vast is gekoppeld aan het gasnetwerk , ben je verplicht om transport kosten daarvoor te betalen. Dit kun je alleen omzeilen door je woning volledig van het gasnetwerk af te koppelen.quote:Op zondag 5 juni 2022 10:36 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Je denkt te ingewikkeld.
Je zegt je gascontract op, draait de gaskraan dicht in de meterkast en dat is het.
Vanaf dat moment betaal je niets meer.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |