abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_205030886
quote:
1s.gif Op zondag 12 juni 2022 10:17 schreef Viv het volgende:

[..]
Ik zie het ja: https://www.jumbo.com/pro(...)alade-200g-386701CUP

:D

Al denk ik niet dat dit als sanctie bedoeld is, maar dat ze vreesden dat producten met "Russische" ervoor minder goed zullen verkopen. Of wellicht was dat al gebleken uit verkoopcijfers. :Y)
Ja, dat zal gewoon zijn dat mensen het idee hebben dat ze anders Rusland financieel steunen, oid. Prima reden. En veel Russisch was er volgens mij toch al niet aan deze salade.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  Manager PR / Moderator donderdag 4 augustus 2022 @ 08:53:30 #127
269689 crew  Viv
pi_205544546
quote:
1s.gif Op donderdag 17 maart 2022 10:06 schreef Viv het volgende:

[..]
In deze oorlog is bij werkelijk iedere aanval op een burgerdoel (woonwijk, ziekenhuis, dit theater met naar verluidt circa 1000 schuilende inwoners, etc) de reactie vanuit/namens Rusland dat er Oekra´ense militairen verscholen zaten. En er is nooit enig bewijs voor gevonden, zelfs niet in dat kinderziekenhuis waar journalisten van AP binnen zijn geweest.

Lijkt mij dat ze wel oorlogsmisdaden willen plegen om de lokale bevolking te terroriseren, maar richting het buitenland mooi weer willen spelen. En dat lijkt mij waarschijnlijker dan dat die Oekra´ense militairen zo dom en roekeloos zouden zijn, dat ze na al deze aanvallen nog steeds burgers als dekmantel zouden gebruiken.
I stand corrected:

quote:
Amnesty: Oekra´ense leger brengt eigen burgers in gevaar
Het Oekra´ense leger brengt eigen burgers in gevaar door bases te bouwen en wapensystemen te gebruiken in woonwijken, scholen en ziekenhuizen. Door die tactieken maakt Oekra´ne burgerlocaties tot doelen van Russische aanvallen, schrijft Amnesty International in een rapport.
https://nos.nl/artikel/24(...)en-burgers-in-gevaar

Edit: alhoewel:

https://nos.nl/artikel/24(...)apport-zit-vol-gaten

quote:
Amnesty signaleert misstanden leger Oekra´ne, maar 'rapport zit vol gaten'


[ Bericht 10% gewijzigd door Viv op 04-08-2022 22:25:37 ]
  Moderator zaterdag 6 augustus 2022 @ 10:38:58 #128
146299 crew  laforest
Pandenverhuurder
pi_205563222
...the understanding is itself the source of the laws of nature Kant A127
pi_205563907
twitter

Who would have thought. Het is niet voor niks 1 van de meest corrupte landen in de wereld.
Is Slava Taiwani a thing yet?
pi_205609658
Wow, dus als we dit moeten geloven, weet Oekraine de Russen, het tweede leger op aarde, behoorlijk op afstand te houden met slechts 30% van de leveringen uit het Westen?

En ik ben benieuwd, waar blijft de missende 70% dan? Dat is een heleboel materiaal en geld, niemand die deze stromen weet te volgen?

Of, is dit getal uit een donker gat getrokken door de enige bron (een enkele vrijwilliger in Oekraine)?

CBS heeft de claim alweer terug getrokken. Nou kun je - wanneer je een hekel hebt aan de msm of Westerse regeringen - zeggen dat dit een samenzwering is maar je kan ook tot de conclusie komen dat het getal niet waar is (bijv. een miscommunicatie, een bijzondere mening van die persoon, Russiche misinformatie of ...)

Edit: Soms gaat het gewoon om de context:
quote:
"No, I never meant that some aid was stolen or disappeared. These are words taken out of context. I did not say that and I did not mean that. I said that the efficiency of the support mechanism at that point, in the second month of the war [in April] was maybe 30-40% of what I would like to see."

"I can give you an example. I know that in many cases aid was not supplied to people directly on the frontline but to other units. There were distribution issues, problems within the system of distribution, problems with logistics. Of course, everybody needs it but who should receive first?"

"That's my assessment from a point sitting in a car three months ago. I don't have full access to the full situation but know some things from my work with the military."
Bron

[ Bericht 23% gewijzigd door cynicus op 11-08-2022 21:53:12 ]
  Manager PR / Moderator zaterdag 13 augustus 2022 @ 22:40:25 #131
269689 crew  Viv
pi_205631231
quote:
quote:
Omstreden onderzoek Amnesty over Oekra´ens leger wordt opnieuw bekeken

Na felle kritiek op een onderzoek van Amnesty International over het handelen van het Oekra´ense leger, wordt nader bekeken hoe dit tot stand is gekomen.

Amnesty concludeerde begin deze maand dat het Oekra´ense leger eigen burgers in gevaar brengt door legerbases te bouwen in woonwijken en bij scholen en ziekenhuizen. Er werd vernietigend op gereageerd. Zo zei een emeritus hoogleraar militair recht aan de Universiteit van Amsterdam dat het onderzoek "vol gaten zit".
https://nos.nl/artikel/24(...)ordt-opnieuw-bekeken
  Manager PR / Moderator vrijdag 19 augustus 2022 @ 00:28:05 #132
269689 crew  Viv
pi_205682084
https://nos.nl/artikel/24(...)ussische-ex-militair

quote:
Een Russische ex-parachutist die meevocht in Oekra´ne uit zware kritiek op zijn leidinggevenden. "Ze hebben mensen in absolute wilden veranderd", schrijft Pavel Filatjev in zijn online gepubliceerde verslag. Ook vindt hij dat Rusland onrechtmatig het buurland is binnengevallen, blijkt uit het 141 pagina's lange relaas.

Het leger van Rusland verkeert volgens Filatjev in deplorabele staat. Rantsoenen die ver over datum zijn, hongerige en ongedisciplineerde soldaten, roestige geweren, gebrekkige communicatie en onduidelijke doelstellingen: het uitgebreide verhaal sluit aan bij eerdere berichten van en over Russische militairen.
quote:
Filatyev raakte gewond tijdens "het uitvoeren van speciale taken in Oekra´ne", staat in de officiŰle documenten. Hij liep naar eigen zeggen een infectie op aan zijn oog als gevolg van artilleriebeschietingen. Bij elkaar is hij ongeveer twee maanden aan het front geweest. Uit de papieren zou ook blijken dat de voormalig militair zijn klachten eerst naar het Kremlin heeft gestuurd. Pas daarna heeft hij volgens de krant de publiciteit gezocht.

"Het verandert misschien niets, maar ik weiger verder deel te nemen aan deze gekte. Ethisch zou het makkelijker zijn als Oekra´ne ons had aangevallen. Maar de waarheid is dat wij Oekra´ne zijn binnengevallen."

Kritiek op de oorlog in Oekra´ne is verboden in Rusland, waar alleen mag worden gesproken van een 'speciale militaire operatie'. Naast Filatjev hebben nog enkele militairen zich openlijk uitgesproken over de oorlog en hun rol daarin.quote quotesplits me

Omdat je een nieuwe gebruiker bent willen we je erop wijzen dat het niet is toegestaan reclame te maken of FOK! te gebruiken voor commerciŰle doeleinden. Blijf ontopic en wees aardig voor je medeFOK!kers.
smilie   Pagina 6 / 6
Let op: Met het plaatsen van een bericht verklaar je akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden van 27-05-2020, privacy policy van 27-05-2020 en Policy
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')