abonnement Unibet Coolblue
pi_205305819
quote:
'Taghi kon vanuit de EBI met handlangers communiceren'
De Amerikaanse FBI heeft Nederland in december 2020 gewaarschuwd dat Ridouan Taghi ongezien kon communiceren met de buitenwereld. Dat meldt NRC. Taghi zat toen al in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Er werden niet direct maatregelen genomen, schrijft de krant.

De NRC schrijft dat aan Taghi 'regelmatig' middelen ter beschikking zijn gesteld voor 'ongecontroleerde fysieke en/of elektronische communicatie met derden'. Dat kon gebeuren dankzij 'een of meerdere gecompromitteerde gevangenisbewaarders', aldus de FBI in december 2020.

De Amerikaanse veiligheidsdienst stelt dat Taghi met een belangrijke handlanger heeft kunnen communiceren. Daar kwam de dienst achter door berichten te lezen die zijn verstuurd met cryptotelefoons. In november 2020 stuurde Taghi een boodschap aan de Italiaanse maffiabaas Raffaele Imperiale.

Geen strenge maatregelen
Volgens de krant werden ondanks de waarschuwing geen strenge maatregelen genomen. Zo werd toegestaan om Taghi’s neef Youssef tot de EBI toe te laten.

Deze neef kwam de EBI binnen als advocaat, maar zou Taghi tijdens talrijke bezoeken hebben geholpen met plannen voor een gewelddadige uitbraak. Ook zou hij hebben gefungeerd als 'middle man' om de grootschalige drugshandel gaande te houden en witwaspraktijken voort te zetten. Hij werd op 8 oktober in de EBI gearresteerd, tijdens een bezoek aan Ridouan.

NRC benadrukt dat Taghi al met de buitenwereld communiceerde voordat hij Youssef als advocaat op bezoek kreeg.

Ook Jaouad F., de oudste zoon van een zus van Taghi, zou een poging hebben gedaan om de criminele praktijken voort te zetten. Hij corrumpeerde bewakers en probeerde zo via 'omkoping, chantage of dreiging' een telefoon naar binnen te krijgen.

Taghi wordt gezien als een van de zwaarste criminelen van het land. Justitie brengt hem in verband met ten minste elf liquidaties en moordplannen. Er hangt een levenslange gevangenisstraf boven zijn hoofd.

'Ongelooflijk dat dit allemaal kon'
Ook wordt de link onderzocht tussen Taghi en de moord op journalist Peter R. de Vries.

Vrienden van Peter R. de Vries twitteren vol ongeloof over de onthullingen van NRC. "Het wordt steeds groter en groter, deze communicatiegaten", schrijft advocaat Peter Schouten, die goed bevriend was met de journalist.

Luuk Ikink, presentator van RTL Boulevard waar Peter R. de Vries vaak te gast was, schrijft: "Vanaf regel drie viel mijn mond open en die ging tijdens het lezen van dit artikel niet meer dicht. Wat een gedetailleerde inkijk in de communicatie die Taghi had vanuit de EBI. Ongelooflijk dat dit allemaal kon."
https://www.rtlnieuws.nl/(...)langers-communiceren
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  maandag 11 juli 2022 @ 11:56:34 #252
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205306586
Met deze minister van justitie verbaasd mij helemaal niets meer ;)
Net nadat je dacht na Grapperhaus dat het niet erger kon
En onze mp keek ernaar en vond het prima :r
pi_205306607
quote:
6s.gif Op maandag 11 juli 2022 11:56 schreef ikweethetookniet het volgende:
Met deze minister van justitie verbaasd mij helemaal niets meer ;)
Net nadat je dacht na Grapperhaus dat het niet erger kon
En onze mp keek ernaar en vond het prima :r
Die zat in 2020 nog niet op die post.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_205306636
quote:
6s.gif Op maandag 11 juli 2022 11:56 schreef ikweethetookniet het volgende:
Met deze minister van justitie verbaasd mij helemaal niets meer ;)
Net nadat je dacht na Grapperhaus dat het niet erger kon
En onze mp keek ernaar en vond het prima :r
:? :')
Het is koud, het is guur....
  maandag 11 juli 2022 @ 12:24:08 #255
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205306848
quote:
2s.gif Op maandag 11 juli 2022 11:58 schreef xpompompomx het volgende:
Die zat in 2020 nog niet op die post.
Toen hadden we Grapperhaus, die lul kon zijn eigen bruiloft niet eens regelen zonder strafbaar feit :|W
  maandag 11 juli 2022 @ 12:25:17 #256
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 11 juli 2022 @ 13:42:15 #257
862 Arcee
Look closer
  maandag 11 juli 2022 @ 15:30:59 #258
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205308272
Communiceren met de buitenwereld vanuit een zwaarbewaakte cel, Taghi lukte het

Georganiseerde misdaad Al voor Ridouan Taghi zijn neef Youssef als advocaat op bezoek kreeg in de Extra Beveiligde Inrichting, communiceerde hij met de buitenwereld. Justitie wist dat, mede dankzij een tip van de FBI. Maandag heropent de rechtbank het moordonderzoek naar Peter R. de Vries.

Het nieuws in het kort

De Amerikaanse FBI heeft de Nederlandse autoriteiten in december van 2020 gewaarschuwd dat Ridouan Taghi ongezien kon communiceren met de buitenwereld. Taghi zat toen al in Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.
Volgens de FBI zijn Taghi „regelmatig middelen ter beschikking gesteld voor ongecontroleerde fysieke en/of elektronische communicatie met derden”. Dat kon gebeuren dankzij „een of meerdere gecompromitteerde gevangenisbewaarders”, aldus de FBI.
Op basis van berichten die zijn verstuurd met cryptotelefoons van het Canadese bedrijf SKY Ecc is door de FBI vastgesteld dat Ridouan Taghi ook daadwerkelijk heeft gecommuniceerd met een belangrijke handlanger. In november 2020 heeft hij een boodschap doorgestuurd aan de Italiaanse maffiabaas Raffaele Imperiale.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:') :')

In de serie verklaringen die zijn toegevoegd aan het dossier valt de naam van Youssef niet

Wat de brief niet vermeldt, is dat bij de politie en justitie, op het moment dat Youssef toegang krijgt tot de EBI, concrete signalen bekend zijn waaruit kan worden afgeleid dat Taghi in de EBI zijn crimineel handelen voortzet en dat „een nieuwe advocaat” daarbij mogelijk een rol speelt.

De EBI heeft grote discretionaire bevoegdheden om de veiligheid binnen de inrichting te bewaken, zo blijkt tijdens rechtszaken niet zelden tot frustratie van rechters die de EBI nergens toe kunnen dwingen. De directeur van de EBI gaat over de orde in Vught, en niemand anders.

Concrete aanwijzingen voor voortgezet crimineel handelen zijn een bijzondere reden om verzoeken te weigeren, zo blijkt uit gerechtelijke uitspraken over de detentie van Taghi in de EBI uit 2021.
quote:
Alleen hebben het OM en de Nederlandse Staat er vanaf het voorjaar van 2021 voor gekozen bevindingen niet te delen, en minister Dekker doet dat ook niet in zijn brief aan de Tweede Kamer. Sterker nog, in een interview met het AD stelt Dekker „dat er geen concrete aanwijzingen waren” om Youssef de toegang tot de EBI te weigeren.
Nieuwe Polen
Op dinsdag 19 oktober 2021, elf dagen na de arrestatie van Youssef, doet de recherche een inval in een woning in Den Haag, vlakbij het Zuiderpark. Volgens een tip uit het criminele milieu woont hier een aantal Polen die actief zijn in de drugshandel. Niemand kijkt er van op, al is de actie vanwege mogelijk wapenbezit zeker geen routineklus.

In de woning treft de politie inderdaad een wapen aan, met munitie en een taser. Ze zijn vermoedelijk van Krystian M., die wordt aangehouden. Hij is volgens de politie de man die de twee uitvoerders van de moord op Peter R. de Vries heeft aangestuurd.

Interessanter dan de wapens, zo blijkt later, is een telefoon die bij de 27-jarige Pool wordt gevonden. Daarin vindt de politie een serie berichten tussen deze Krystian en een man die schuilgaat achter de bijnaam Warmode=Back.

De man achter deze bijnaam is volgens de politie Jaouad F., het neefje van Ridouan Taghi, die door de politie al sinds 2015 als een cruciaal lid van de groep mannen rond Taghi is aangemerkt. Met die berichten heeft de politie dus een link gevonden tussen de groep rond Taghi en de uitvoerders van de moord op De Vries.

En daar blijft het niet bij. Enkele weken na de inval in Den Haag meldt zich weer een andere Pool bij de politie, die ze de bijnaam Eddy geven. Deze Pool kent Krystian M. heel goed en zegt dat hij met slechte dingen bezig is geweest. In juni 2021 vertelde Krystian tijdens een autorit aan Eddy „dat Kamil aan het jagen was op die journalist” – met wie hij Peter R. de Vries bedoelde. „Die moest dood omdat hij werkte voor de kroongetuige.”

Eddy zegt dat Kamil E. de handlanger is van Krystian. Kamil werkte volgens Eddy voor Krystian, die zijn opdrachten via via weer krijgt van een man die „oom” wordt genoemd. Of Eddy weet wie die oom is? „Dat is de baas van de Mocro Maffia”, zegt Eddy tegen de politie. „Hij heeft de broer van de kroongetuige vermoord.” Krystian noemde tegen Eddy nooit de naam van de oom maar, zo stelt Eddy, volgens hem heet hij „Raswan Taghi, of zoiets”. Samen zouden ze 150.000 euro krijgen „voor de moord op die journalist”.

In de serie verklaringen die zijn toegevoegd aan het dossier tegen de twee uitvoerders van de moord op De Vries valt de naam van Youssef niet. Nog niet. Het is niet bekend hoeveel verklaringen Eddy precies heeft afgelegd. Bronnen met kennis van de verklaringen van Eddy en het onderzoek dat daar nu naar wordt gedaan, vertellen dat het daarbij onder andere gaat om de vraag of – en zo ja, hoe – Ridouan Taghi vanuit de EBI opdracht heeft gegeven voor de moord op Peter R. de Vries. En of advocaat Youssef daarbij een rol heeft gespeeld. Youssef ontkent dat tot op de dag van vandaag, net als zijn neef Ridoaun Taghi.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)i-lukte-het-a4136090

Sander Dekker heeft dus bloed aan zijn handen en heeft ons voor gelogen :( })
Politie heeft gefaald en heeft alles lang van te voren aan zien komen
  maandag 11 juli 2022 @ 17:46:52 #259
182805 SteelDogg
pi_205309133
quote:
6s.gif Op maandag 11 juli 2022 15:30 schreef ikweethetookniet het volgende:
Communiceren met de buitenwereld vanuit een zwaarbewaakte cel, Taghi lukte het

Georganiseerde misdaad Al voor Ridouan Taghi zijn neef Youssef als advocaat op bezoek kreeg in de Extra Beveiligde Inrichting, communiceerde hij met de buitenwereld. Justitie wist dat, mede dankzij een tip van de FBI. Maandag heropent de rechtbank het moordonderzoek naar Peter R. de Vries.

Het nieuws in het kort

De Amerikaanse FBI heeft de Nederlandse autoriteiten in december van 2020 gewaarschuwd dat Ridouan Taghi ongezien kon communiceren met de buitenwereld. Taghi zat toen al in Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.
Volgens de FBI zijn Taghi „regelmatig middelen ter beschikking gesteld voor ongecontroleerde fysieke en/of elektronische communicatie met derden”. Dat kon gebeuren dankzij „een of meerdere gecompromitteerde gevangenisbewaarders”, aldus de FBI.
Op basis van berichten die zijn verstuurd met cryptotelefoons van het Canadese bedrijf SKY Ecc is door de FBI vastgesteld dat Ridouan Taghi ook daadwerkelijk heeft gecommuniceerd met een belangrijke handlanger. In november 2020 heeft hij een boodschap doorgestuurd aan de Italiaanse maffiabaas Raffaele Imperiale.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)i-lukte-het-a4136090

Sander Dekker heeft dus bloed aan zijn handen en heeft ons voor gelogen :( })
Politie heeft gefaald en heeft alles lang van te voren aan zien komen
Schandalig
-
  vrijdag 15 juli 2022 @ 19:58:51 #260
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205353374
Wouter de Vries over de verwerking van de dood van zijn broer

Het is vandaag precies een jaar geleden dat Peter R. de Vries overleed. Over de verwerking van de dood van zijn broer vertelt Wouter de Vries vanavond bij Op1.
  vrijdag 15 juli 2022 @ 20:40:40 #261
65846 Bocaj
Vámonos!
pi_205353796
https://nos.nl/artikel/24(...)rgeleverd-uit-spanje
quote:
De 26-jarige Nederlander die begin deze maand in Spanje werd aangehouden in verband met het onderzoek naar de moord op Peter R. de Vries, is woensdag overgeleverd aan Nederland. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord, meldt het Openbaar Ministerie. Zijn voorarrest is met veertien dagen verlengd.
Filmpje inzake uitlevering op de site... Het lijkt iemand van Antilliaanse afkomst? Of toch Marokkaans?
(Ook drugshoek?)
  zaterdag 16 juli 2022 @ 19:32:59 #262
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205361898
Dit vertelt ‘getuige 5089’ over de moord op Peter R. de Vries

De rechtbank deed donderdag geen uitspraak in de strafzaak tegen de vermoede uitvoerders van de moord op Peter R. de Vries, omdat justitie plotseling verklaringen had ingebracht van beschermde getuige ‘5089’. Dit is wat hij vertelt.

In een verhoorkamer in Den Haag zitten op 2 november 2021 om iets voor 18.30 uur twee rechercheurs, een Poolse tolk en een getuige. Omwille van zijn veiligheid wordt hij als ‘getuige 5089' opgevoerd, of onder de schuilnaam ‘Eddy’, al staan zijn echte naam en geboortedatum ook in de stukken

https://www.ad.nl/binnenl(...)r-de-vries~af91338e/

iemand die het hele verhaal kan plaatsen
  Forum Admin woensdag 27 juli 2022 @ 11:19:52 #263
35723 crew  GGMM
pi_205469979
twitter
Alweer zo'n prachtige post van mij.
Nicki Minaj en ik
Mijn vissen in actie.
  donderdag 25 augustus 2022 @ 12:08:16 #264
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205740740
Strafzaak Peter R. de Vries moet mogelijk opnieuw worden behandeld :o :')

De strafzaak tegen de twee vermeende uitvoerders van de moord op Peter R. de Vries moet mogelijk helemaal opnieuw worden behandeld. Eén van de rechters is inmiddels geëmigreerd en vervangen. De wet schrijft dan voor dat de zaak over moet.

Alleen als advocaten, verdachten en Openbaar Ministerie instemmen met een voortzetting van de zaak, gaat de rechtbank door. Alle partijen kunnen komende weken laten weten hoe ze hierover denken. De beslissing wordt op 3 november genomen, maar de kans is groot dat de zaak gewoon verder gaat. Er lijkt geen zwaarwegend belang om het hele proces, dat enkele dagen in beslag nam, over te doen.

Het Openbaar Ministerie eiste in juni een levenslange gevangenisstraf tegen Delano G. (22) en Kamil E. (36). De rechtbank zag zich echter genoodzaakt de uitspraak uit te stellen en het onderzoek te heropenen nadat het OM op het laatste moment nieuwe getuigenverklaringen aan het dossier toevoegde.

Dat gebeurde nadat er drie nieuwe verdachten waren opgepakt die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij de moord. Het gaat om Krystian M. (27), die via een telefoon Delano G. en Kamil E. op de dag van de moord zou hebben aangestuurd en twee mannen die kort na de moord filmpjes maakten van de neergeschoten De Vries en die via sociale media verspreidden.

Op een tussentijdse zitting vandaag werd duidelijk dat er nieuwe afgeluisterde gesprekken zijn van Kamil E. in de gevangenis. Daarin spreekt hij kort na zijn arrestatie al over een derde persoon die in de auto zat toen hij Delano G. naar Amsterdam bracht. Toen E. dat op de zitting ter sprake bracht, vond het OM dat verhaal nog totaal ongeloofwaardig. Nu blijkt dus dat er wel degelijk eerder over is gesproken door E.

De gesprekken blijken te zijn afgeluisterd toen de recherche onderzoek deed naar wie de twee uitvoerders Delano G. en Kamil E. aanstuurde. Nu die verdachte, Krystian M., vastzit, willen advocaten alle informatie uit dat onderzoek ook. Het Openbaar Ministerie verzet zich daartegen, maar zegde wel toe dat de advocaten inzage kunnen krijgen in dat dossier.

Peter R. de Vries (64) werd op 6 juli vorig jaar neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam. Hij overleed negen dagen later in een ziekenhuis. G. en E. konden kort na de aanslag worden aangehouden. De moord schokte heel Nederland.

https://www.ad.nl/binnenl(...)-behandeld~a7383f4c/

OM kan werkelijk helemaal niets :r
  donderdag 25 augustus 2022 @ 12:16:18 #265
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205740828
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2022 17:46 schreef SteelDogg het volgende:
Schandalig
Hoe kan de FBI dit in Jezus' naam weten?
  donderdag 25 augustus 2022 @ 12:32:36 #266
78680 Nielsch
ï
pi_205740994
quote:
5s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 12:16 schreef Tengano het volgende:

[..]
Hoe kan de FBI dit in Jezus' naam weten?
omdat de FBI die maffioso Raffaele Imperiale in de gaten hield. Dus toen Taghi contact met hem opnam kwamen ze wellicht dat lijntje op het spoor.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  Spellchecker donderdag 25 augustus 2022 @ 12:48:33 #267
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_205741172
quote:
6s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 12:08 schreef ikweethetookniet het volgende:
Strafzaak Peter R. de Vries moet mogelijk opnieuw worden behandeld :o :')

De strafzaak tegen de twee vermeende uitvoerders van de moord op Peter R. de Vries moet mogelijk helemaal opnieuw worden behandeld. Eén van de rechters is inmiddels geëmigreerd en vervangen. De wet schrijft dan voor dat de zaak over moet.

8)7 :(
  donderdag 25 augustus 2022 @ 13:30:28 #268
500782 Waldorf22
Fugue
pi_205741645
Waarom is die rechter eigenlijk ineens geëmigreerd, is die ook bang voor 2 acute gaten in zijn achterhoofd?

Lijkt me niet dat je zo’n zaak aanpakt als je al weet dat je halverwege stopt.
You need to be cold to be queen.
  donderdag 25 augustus 2022 @ 13:44:13 #269
497004 Kiwi7
pi_205741800
Bizar hoe Nederland langzaam veranderd in een corrupt en crimineel land.


Die rechter die verhuisd is, waarschijnlijk naar een of ander belastingparadijs, is gok ik bedreigd en/of afgekocht met een grote som geld.
  donderdag 25 augustus 2022 @ 20:30:41 #270
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205746130
https://www.at5.nl/artike(...)t-al-zo-veel-energie

3 November :') krijgen we het te horen |:(
  vrijdag 26 augustus 2022 @ 14:30:43 #271
-1 #ANONIEM
pi_205753232
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 13:44 schreef Kiwi7 het volgende:
Bizar hoe Nederland langzaam veranderd in een corrupt en crimineel land.


Die rechter die verhuisd is, waarschijnlijk naar een of ander belastingparadijs, is gok ik bedreigd en/of afgekocht met een grote som geld.
Right... Totale verzinsels. Je fantaseert eerst zelf een spannend verhaal bij elkaar en vervolgens leidt dat tot de conclusie dat Nederland corrupt zou zijn.
  maandag 26 september 2022 @ 16:42:53 #272
178214 Zipportal
DSIGoden
pi_206110081
twitter
  maandag 26 september 2022 @ 17:07:44 #273
8130 raptorix
pi_206110322
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2022 14:30 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Right... Totale verzinsels. Je fantaseert eerst zelf een spannend verhaal bij elkaar en vervolgens leidt dat tot de conclusie dat Nederland corrupt zou zijn.
Nederland is door en door corrupt.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  maandag 26 september 2022 @ 17:44:16 #274
-1 #ANONIEM
pi_206110692
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2022 17:07 schreef raptorix het volgende:

[..]
Nederland is door en door corrupt.
Goed verhaal. Lekker kort.
  maandag 26 september 2022 @ 18:02:48 #275
8130 raptorix
pi_206110866
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2022 17:44 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Goed verhaal. Lekker kort.
Je dacht dat corruptie alleen inhield dat een politieagent wat briefjes aanpakt?
Nederland zit vol met systeem corruptie op hoog niveau, vooral met het gunnen van miljoenen contracten, Ministers die gewoon van hun post overstappen naar een lobbyclub en vice versa.....
Oja, wat te denken dat zelfs het kantoor van de Landsadvocaat door en door rot is?
Volg maar de topics van @ikweethetookniet
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')