abonnement Unibet Coolblue
pi_202376900
Goedemiddag!

ik ben in het bezit van een Lenovo-laptop van 2,5 jaar oud die zeer intensief wordt gebruikt (ben zelfstandige). Sinds enkele dagen werken de letters op de rij q-w-e-r-t-y-u-i-o-p niet of alleen als je ze keihard indrukt, ongeacht in welk programma ik werk. ik lees verschillende mogelijke oorzaken online: stuurprogramma's, vuil onder de knoppn etc.. Hoofdletters met die toetsen is helemaal nagenoeg onmogelijk. ik ben nogal afhankelijk van het ding dus kan 'm niet enkele dagen of langer missen voor een reparatie/schoonmaakbeurt en mijn technische kennis is beperkt. is het aan te bevelen dat ik 'm zelf openschroef en schoonmaak of moet ik dat risico niet nemen? ik ben in principe bereid om een nieuwe laptop aan te schaffen omdat ik ze normaal gesproken toch wel in 3-4 jaar afschrijf met het intensieve gebruk, zoals een taxichauffeur in een paar jaar een auto oprijdt... Maar vind het zonde als 'ie met een simpele ingreep nog 1 of 2 jaar meekan. Zijn er mensen bekend met dit fenomeen? Vrder heb ik nooit problemen gehad en werkt alles naar behoren...

(ik beschik niet over een extern toetsenbord om te testen of dat wel werkt..)
Op een extern aangesloten toetsenbord heb ik géén problemen.

[ Bericht 2% gewijzigd door El_Liberaliste op 28-11-2021 13:18:17 ]
pi_202378078
Lijkt me een fysiek probleem met het toetsenbord. Een hele nieuwe laptop lijkt me niet nodig. je zou het toetsenbord kunnen (laten) vervangen.
  zondag 28 november 2021 @ 18:52:01 #3
197456 ytram
...dacht je!
pi_202381198
Ik heb een soort gelijk probleem met een 8,5 jaar oude Samsung ATIV Book 9 laptop. Steeds meer toetsen houden ermee op.
Toetsenbord is wel te vervangen, maar dat loopt in de papier. Zelfs als je het zelf doet.
Mijn oplossing is om een Logitech Bluetooth toetsenbord (die eigenlijk voor een iPad gedacht is) te koppelen, prima voor onderweg en op de bank. En voor de ene keer dat je in de bios moet zijn (of in mijn geval het boot menu naar Linux wilt navigeren) gebruik ik een oud usb toetsenbord.
- Logica brengt je van A naar B...Fantasie brengt je overal... -
pi_202383243
Een vervangend toetsenbord voor een Lenovo kost gemiddeld tussen de ¤30 en ¤70... Zoek eens op youtube met specifiek type Lenovo keyboard replacement. Daar vind je mogelijk een step by step tutorial... En daar hoef je in de meeste gevallen niet zo heel erg technisch voor te zijn.
https://www.youtube.com/r(...)keyboard+replacement

In de meeste gevallen is het stof en kruimels dat ophoopt onder de toetsen, waardoor ze niet meer goed doordrukken... De toetsen kunnen er voorzichtig vanaf geklikt worden en ook weer terug. Daaronder zit een rubber hoedje op de druksensor. Waar je dan heel erg goed op moet letten is het chroom stalen veerklemmetje en metalen of kunststof schaar/wipje niet loskomt. Gebeurd dit kun je het alsnog terugzetten maar dat is wel wat meer geklooi.
https://www.google.com/search?q=lenovo+laptop+keyboard+repair

Heb je ze er vanaf, goed schoonmaken met blazen en of wattenstaafje die eventueel dippen in alcohol.

Dan toets terug erop zetten even aan duwen en klikt er weer op. Is voorzichtig piel werk maar te doen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')