abonnement bol.com Coolblue
pi_202347596
Overal vinden protesten plaats, maar in Guadeloupe, een voormalige kolonie van Frankrijk in de Caraïben die ondertussen tot de republiek behoort, is een ware volksopstand uitgebroken.

Groepen burgers, zorgmedewerkers en vakbondleden hebben overal barricades opgegooid, er wordt brand gesticht, en dit is al dagen aan de gang. Ik weet niet wat er in de Nederlandse media over wordt gemeld, maar blijkbaar gaat het daar vrij hard aan toe.

Het leven staat in wezen stil nu blijkbaar, er is een algemene staking. De situatie wordt als 'explosief' omschreven. Er is op de politie geschoten.

Er wordt geprotesteerd tegen de vaccinatieplicht, de erbarmelijke omstandigheden op het eiland, de houding van de Franse overheid, het aanhoudende gebruik van bepaalde pesticiden die in Frankrijk al zijn verboden en oa prostaatkanker veroorzaken bij de bevolking, enz. Een algemene ontevredenheid die al jaren bestond, maar nu explodeert. Omliggende eilanden beginnen ook in opstand te komen.Martinique 6 uur geledenHet Nederlandse eiland Sint Maarten bestaat uit een Frans en en Nederlands deel.

Als deze protesten uitbreiden, zou dat dus ook het Nederlandse deel kunnen gaan raken, hoewel er duidelijk een verschil is tussen de beide delen (qua welvaart, ontwikkeling etc.).

[ Bericht 1% gewijzigd door Ali_Kannibali op 26-11-2021 11:37:51 ]
pi_202347948
volk wordt wakker ^O^
pi_202349108
De pyromaan in mij vind dit een goed idee , wie moeten we in NL in brand steken om onze vrijheden terug te krijgen O-)
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_202384271
Lijkt wel een soort proeftuin voor de Fransen..
pi_202387129
quote:
0s.gif Op zondag 28 november 2021 21:51 schreef PSVCL het volgende:
Lijkt wel een soort proeftuin voor de Fransen..
In wezen nog steeds een soort kolonie. Ben er een paar jaar terug geweest en heb veel vrienden die er vandaan komen. Ze mogen bijv. alleen bananen naar Frankrijk 'exporteren'. Prijzen in supermarkten ed zijn superhoog vanwege alle import. Veel plekken zijn erg ghetto-achtig.
pi_202388899
Best heftig, burgers schieten met scherp op politie en journalisten.
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')