abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_202331249
quote:
Een gevaccineerde die zijn Europese coronareisbewijs wil behouden, moet na negen maanden een boosterprik halen, vindt de Europese Commissie. De commissie zal de EU-landen dat donderdag aanbevelen, meldt persbureau Bloomberg.

Meerdere lidstaten van de Europese Unie hebben inmiddels aangekondigd sommige groepen gevaccineerden voortaan pas na een booster als volledig gevaccineerd te beschouwen. Daardoor liggen moeilijkheden en verwarring voor reizigers weer op de loer. De commissie dringt erop aan dezelfde regels te hanteren.

De EU-landen zouden een inenting met de vier vaccins die door de Europese toezichthouder zijn goedgekeurd moeten blijven accepteren, staat volgens Bloomberg in een document van de commissie. Dat zijn de middelen van Pfizer en Moderna, maar ook die van AstraZeneca en Janssen. Vanaf 10 januari zou dat ook moeten gelden voor reizigers die zijn geprikt met een vaccin dat voorlopig door de Wereldgezondheidsorganisatie is toegelaten.

De EU zou verder landen buiten de unie niet langer als veilig land aanmerken, met vrije toegang voor reizigers. Wie de EU wil binnenkomen, zou volgens Bloomberg voortaan zelf moeten laten zien geen besmettingsgevaar te vormen. Reizigers dienen zelf met een coronapas te bewijzen dat ze beschermd zijn doordat ze bijvoorbeeld zijn ingent. Dat kan met een Europees coronacertificaat of met een van de bewijzen die de EU inmiddels ook accepteert, zoals het Britse.

Wie een Russisch of Chinees vaccin heeft gekregen of een ander middel dat de voorlopige zegen heeft van de Wereldgezondheidsorganisatie, zou bovendien een test moeten doen. Dat geldt ook voor mensen die zijn genezen van het virus.
https://www.ad.nl/nieuws/(...)-opgedoken~a7adb3ec/

Kom erbij nieuwe ongevaccineerden. _O_ wees welkom en vergeet niet Jan Willem en Cheery te volgen op Feestboek _O_
pi_202331274
NWS / Iedere 9 maanden bijprikken anders niet op vakantie volgens de EU

Lijkt me niet nodig dat er nog een trolltopic in COR voor geopend wordt.
  Moderator donderdag 25 november 2021 @ 11:42:46 #3
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_202331429
quote:
0s.gif Op donderdag 25 november 2021 11:35 schreef dycto het volgende:
NWS / Iedere 9 maanden bijprikken anders niet op vakantie volgens de EU

Lijkt me niet nodig dat er nog een trolltopic in COR voor geopend wordt.
Dat lost zich vanzelf op.
[i]Breitling - Instruments for Professionals[/i]
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')