FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Mosterd bij je bal gehakt
onlogischdonderdag 11 november 2021 @ 12:21
Boys,

Het is je VBL-moderator onlogisch hier. Zoals wel vaker in onze gezellige SC ontstond er een discussie over een bepaald onderwerp. Ditmaal ging het om een uitspraak van onze zéér gewaardeerde user @Caland

quote:
0s.gif Op woensdag 10 november 2021 18:27 schreef Caland het volgende:
Mensen die een gehaktbal zonder mosterd eten neem ik niet serieus in het leven.
Hieruit ontstond een discussie van voor- en tegenstanders over het gebruik van mosterd bij je bal gehakt.

2 gerespecteerde users van onze SC met uiteenlopende meningen

quote:
81s.gif Op woensdag 10 november 2021 18:32 schreef maxi-mus het volgende:

[..]
Welke mongool doet er nou mosterd op een gehaktbal?

Ook nog nooit iemand in de kantine/kroeg waar ik werkte gehad die dat bestelde.
quote:
0s.gif Op donderdag 11 november 2021 10:57 schreef Lange_Lans het volgende:
Broodje bal met mosterd natuurlijk. Wat een non-discussie.
Dit vraagt natuurlijk om een eindoordeel van de kenners van CUL.
Hoe staan jullie hierin? Graag gebruik maken van de poll.

POLL

img_002075_1224x900_JPG.jpg
maxi-musdonderdag 11 november 2021 @ 12:23
Wat een kut OP.
GGMMdonderdag 11 november 2021 @ 12:23
Wat een karige OP
Amadonderdag 11 november 2021 @ 12:24
Ik doe er altijd een klodder mayo bij.
Lienekiendonderdag 11 november 2021 @ 12:24
Mosterd in je bal gehakt.

Geen dank.
GGMMdonderdag 11 november 2021 @ 12:25
quote:
0s.gif Op donderdag 11 november 2021 12:24 schreef Ama het volgende:
Ik doe er altijd een klodder mayo bij.
Kon je daar maar voor kiezen in de poll
miss_slydonderdag 11 november 2021 @ 12:26
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2021 12:24 schreef Lienekien het volgende:
Mosterd in je bal gehakt.

Geen dank.
Dat wel inderdaad :Y
H0D3NPYLdonderdag 11 november 2021 @ 12:26
mosterd
mayo
curry

allemaal lekker
Fok-itdonderdag 11 november 2021 @ 12:28
2 pompjes mayo
ikbennieuwopfokdonderdag 11 november 2021 @ 12:28
Een goede bal heeft geen saus nodig.
maxi-musdonderdag 11 november 2021 @ 12:28
quote:
7s.gif Op donderdag 11 november 2021 12:26 schreef H0D3NPYL het volgende:
mosterd
mayo
curry

allemaal lekker
Ja wat moet je dan stemmen hé?

Wat een waardeloze poll. :r
fathankdonderdag 11 november 2021 @ 12:29
Zelfgemaakte mosterdmayonaise

Of een broodje bal pinda natuurlijk
Nine.donderdag 11 november 2021 @ 12:32
Mayo über alles :7
Calanddonderdag 11 november 2021 @ 12:33
Mayo of satésaus kan ik nog gedogen, maar mensen die nog nooit van mosterd bij een bal gehakt hebben gehoord zoals @maxi-mus zijn het doodschoppen nog niet waard.
maxi-musdonderdag 11 november 2021 @ 12:34
quote:
0s.gif Op donderdag 11 november 2021 12:33 schreef Caland het volgende:
Mayo of satésaus kan ik nog gedogen, maar mensen die nog nooit van mosterd bij een bal gehakt hebben gehoord zoals @:maxi-mus zijn het doodschoppen nog niet waard.
Ik had er wel van gehoord alleen mensen die dat daadwerkelijk doen zijn minder dan het vuil onder mijn schoenen.
Sunshine1982donderdag 11 november 2021 @ 12:37
Mosterd alleen bij een rookworst of knakworst. Bij een gehaktbal niks.
onlogischdonderdag 11 november 2021 @ 12:39
quote:
0s.gif Op donderdag 11 november 2021 12:33 schreef Caland het volgende:
Mayo of satésaus kan ik nog gedogen, maar mensen die nog nooit van mosterd bij een bal gehakt hebben gehoord zoals @:maxi-mus zijn het doodschoppen nog niet waard.
Wat is satésaus nou weer :? Bedoel je niet gewoon pindasaus? :)
dimmakdonderdag 11 november 2021 @ 12:40
Broodje bal met mosterd _O_ mits de bal koud is. Is hij warm moet er andere saus op.
dimmakdonderdag 11 november 2021 @ 12:40
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2021 12:24 schreef Lienekien het volgende:
Mosterd in je bal gehakt.

Geen dank.
Ook een goede ^O^
fathankdonderdag 11 november 2021 @ 12:41
quote:
0s.gif Op donderdag 11 november 2021 12:40 schreef dimmak het volgende:
Broodje bal met mosterd _O_ mits de bal koud is. Is hij warm moet er andere saus op.
Lekker een extra balletje draaien voor de volgende dag :9
Dottekedonderdag 11 november 2021 @ 12:41
quote:
0s.gif Op donderdag 11 november 2021 12:24 schreef Ama het volgende:
Ik doe er altijd een klodder mayo bij.
Ja of currysaus maar het liefst een dikke klodder mayo
herverwijderddonderdag 11 november 2021 @ 12:42
Soms mosterd, soms mayo, soms ketchup, soms een combi, soms andere saus dan die drie.
R-woud93donderdag 11 november 2021 @ 12:42
Balletje pinda _O_
Mutsaers__78donderdag 11 november 2021 @ 12:43
Daar hoort geen mosterd bij. Daar hoort pindasaus bij (ok, een beetje mayonaise mag ook).
Sunshine1982donderdag 11 november 2021 @ 12:43
Ik neem aan dat je je gehaktbal kruidt. Waarom zou je dan een saus erbij mikken? Is toch zonde van de smaak?
#ANONIEMdonderdag 11 november 2021 @ 12:44
hela-curry-12kilo-602x878.png

andere mogelijkheden zijn er niet
kreedonderdag 11 november 2021 @ 12:50
Koud op een broodje wel.
Bij het warme eten niet.
fetXdonderdag 11 november 2021 @ 13:17
Bij gehaktballen geldt:

Mayo > Mosterd.

Case closed.
naardepalestijnendonderdag 11 november 2021 @ 13:23
Team mosterd.
golferdonderdag 11 november 2021 @ 13:26
Een goede zelfgemaakte gehaktbal volgens de methode van het personeel van De Librije bevat al genoeg kruiden en ook mosterd in de bal zelf zodat extra mosterd niet nodig is.

https://www.eefkooktzo.nl/gehaktballen/
Tja..1986donderdag 11 november 2021 @ 13:27
quote:
0s.gif Op donderdag 11 november 2021 12:28 schreef ikbennieuwopfok het volgende:
Een goede bal heeft geen saus nodig.
Dit wel. En veder verschilt het nogal. Eet ik mijn bal bij de zuurkool dan is mosterd de keuze, op een broodje graag mayo.
-Sigaartjezaterdag 13 november 2021 @ 18:06
Iedereen moet toch zelf weten hoe hij zijn gehaktbal eet? Of ben ik nou gek?
FlippingCoinzaterdag 13 november 2021 @ 18:10
Wat een tering OP


En een gehaktbal eet je met pindasaus.
golferzaterdag 13 november 2021 @ 18:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 november 2021 18:06 schreef -Sigaartje het volgende:
Iedereen moet toch zelf weten hoe hij zijn gehaktbal eet? Of ben ik nou gek?
Ja.
Treinhoerzaterdag 13 november 2021 @ 18:43
Mayonaise met rauwe uitjes, dat is de sleutel tot succes.

Maar mocht je voor mosterd kiezen: Wanneer je het uit een zakje moet persen of uit een tube moet halen, verdien je geen stemrecht meer.
De enige mosterd die je bij je bal gehakt mag eten, is grove Groningse mosterd.
Treinhoerzaterdag 13 november 2021 @ 18:44
quote:
16s.gif Op zaterdag 13 november 2021 18:10 schreef FlippingCoin het volgende:
Wat een tering OP

En een gehaktbal eet je met pindasaus.
Je KAN het met pindasaus eten, maar dan wel goed gemaakt door een Indonesische chef. Die kant en klare rommel uit een emmer moet je nooit over je gehaktbal smeren, tenzij je katslam bent.
BillDauterivezaterdag 13 november 2021 @ 18:44
Broodje bal met appelmoes. Mosterd zou een tweede optie zijn.
FlippingCoinzaterdag 13 november 2021 @ 18:46
quote:
3s.gif Op zaterdag 13 november 2021 18:44 schreef Treinhoer het volgende:

[..]
Je KAN het met pindasaus eten, maar dan wel goed gemaakt door een Indonesische chef. Die kant en klare rommel uit een emmer moet je nooit over je gehaktbal smeren, tenzij je katslam bent.
Ik laat mijn pindasaus maken door een echte papoea. :7
111210zaterdag 13 november 2021 @ 18:50
quote:
0s.gif Op donderdag 11 november 2021 12:28 schreef ikbennieuwopfok het volgende:
Een goede bal heeft geen saus nodig.
Dit dus.
Calandzaterdag 13 november 2021 @ 18:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 november 2021 18:44 schreef BillDauterive het volgende:
Broodje bal met appelmoes.

@Danny @yvonne graag een permban voor deze user
Treinhoerzaterdag 13 november 2021 @ 18:57
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 november 2021 18:53 schreef Caland het volgende:

[..]
@:danny @:yvonne graag een permban voor deze user
Eens. Als voormalig mod van het gehaktballenforum ben ik het roerend eens met deze post.
Treinhoerzaterdag 13 november 2021 @ 18:58
quote:
16s.gif Op zaterdag 13 november 2021 18:46 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]
Ik laat mijn pindasaus maken door een echte papoea. :7
Klasse. Zo hoort het. Pindasaus om bij te zweten van scherpte, maar tegelijkertijd intens van smaak. Een bal gehakt is de basis, een perfecte pindasaus is een nuttig supplement.
FlippingCoinzaterdag 13 november 2021 @ 18:59
quote:
3s.gif Op zaterdag 13 november 2021 18:58 schreef Treinhoer het volgende:

[..]
Klasse. Zo hoort het. Pindasaus om bij te zweten van scherpte, maar tegelijkertijd intens van smaak. Een bal gehakt is de basis, een perfecte pindasaus is een nuttig supplement.
Ja dat wel!
pietbierzaterdag 13 november 2021 @ 20:21
Mosterd hoort ín de gehaktbal.
Een gehaktbal hoort uit de jus te komen.
Een lik mayonaise erbij maakt 't af, geen fritessaus!
Eventueel mag 't ook met chilisaus van Lucullus.

Mosterd hoort óp een kroket of bitterbal
Lucky_Strikezaterdag 13 november 2021 @ 20:29
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2021 12:24 schreef Lienekien het volgende:
Mosterd in je bal gehakt.

Geen dank.
Juist.

Ik kan de poll helaas niet invullen want het hangt helemaal van de situatie af of ik mosterd bij de bal wil.
sirdanilotmaandag 15 november 2021 @ 12:18
Nee dat ben ik niet gewend. Zou het wel eten hoor.
junkiesietzemaandag 15 november 2021 @ 14:38
Als kind vond ik het ook een rare combinatie, toen groeide ik op :)
golfermaandag 15 november 2021 @ 15:44
quote:
14s.gif Op donderdag 11 november 2021 13:26 schreef golfer het volgende:
Een goede zelfgemaakte gehaktbal volgens de methode van het personeel van De Librije bevat al genoeg kruiden en ook mosterd in de bal zelf zodat extra mosterd niet nodig is.

https://www.eefkooktzo.nl/gehaktballen/
Ik maak ze weer voor vanavond op deze wijze. :Y) :9
Deisyymaandag 15 november 2021 @ 19:00
Een goede bal blieft geen mosterd :9
XSbigmaandag 15 november 2021 @ 19:09
Sowieso jus, en bovenop de jus het liefst vette mayo. Zo krijg je het ook bij bijna élke voetbalkantine in de buurt hier.
pokkerdepokmaandag 15 november 2021 @ 19:15
t ken, maar beter gewoon mayo.
Karinamaandag 15 november 2021 @ 19:30
Met mosterd -> lekker
Met mayo -> lekkerder
H_Tdinsdag 16 november 2021 @ 00:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 november 2021 18:44 schreef BillDauterive het volgende:
Broodje bal met appelmoes. Mosterd zou een tweede optie zijn.
Mosterd > appelmoes

Verder vind ik bij een gehaktbal best veel sauzen acceptabel. In tegenstelling tot de bitterbal, waarbij mosterd duidelijk superieur is
Cicidinsdag 16 november 2021 @ 11:25
Balletje speciaal.
DIGIT_woensdag 17 november 2021 @ 04:58
Koud in plakjes natuurlijk altijd met mosterd, warm uit de jus (als gehele bal op een bolletje) altijd met echte mayonaise!
Als je ze zelf draait, gooi er eens wat sambal door en laat dan het zout en peper en ook de mosterd maar achterwegen!
PaRoDiUzZvrijdag 19 november 2021 @ 13:35
Het hangt er bij mij een beetje vanaf of de bal goed gekruid is, is dat niet het geval ben ik voorstander van mosterd danwel pittige pindasaus, is ie te doorgekruid vind ik mayo lekker, is ie perfect gekruid hoeft er geen saus bij.

[ Bericht 5% gewijzigd door PaRoDiUzZ op 19-11-2021 13:42:50 ]
Nine.vrijdag 19 november 2021 @ 13:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 november 2021 18:44 schreef BillDauterive het volgende:
Broodje bal met appelmoes.
Je gaat voor het kindermenu?
Jan_Onderwatervrijdag 19 november 2021 @ 16:44
Veel belangrijker, hoort een bal gehakt een sappige en zachte korst te hebben, of een krokante korst.
#team krokant.
de_boswachtervrijdag 19 november 2021 @ 16:47
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2021 12:24 schreef Lienekien het volgende:
Mosterd in je bal gehakt.

Geen dank.
Dit inderdaad. En sowieso er nog op!
Die vetzakken van VBL halen zich vast en zeker alleen van die rubberen gehaktballen bij de Texaco met hun drie onderkinnen.
Jan_Onderwatervrijdag 19 november 2021 @ 16:48
Scherpe mosterd, okay, maar eigenlijk liever Sriracha of Sambal,