onlogisch | donderdag 11 november 2021 @ 12:21 |
Boys, Het is je VBL-moderator onlogisch hier. Zoals wel vaker in onze gezellige SC ontstond er een discussie over een bepaald onderwerp. Ditmaal ging het om een uitspraak van onze zéér gewaardeerde user @Caland Hieruit ontstond een discussie van voor- en tegenstanders over het gebruik van mosterd bij je bal gehakt. 2 gerespecteerde users van onze SC met uiteenlopende meningen
Dit vraagt natuurlijk om een eindoordeel van de kenners van CUL. Hoe staan jullie hierin? Graag gebruik maken van de poll. POLL ![]() | |
maxi-mus | donderdag 11 november 2021 @ 12:23 |
Wat een kut OP. | |
GGMM | donderdag 11 november 2021 @ 12:23 |
Wat een karige OP | |
Ama | donderdag 11 november 2021 @ 12:24 |
Ik doe er altijd een klodder mayo bij. | |
Lienekien | donderdag 11 november 2021 @ 12:24 |
Mosterd in je bal gehakt. Geen dank. | |
GGMM | donderdag 11 november 2021 @ 12:25 |
Kon je daar maar voor kiezen in de poll | |
miss_sly | donderdag 11 november 2021 @ 12:26 |
Dat wel inderdaad ![]() | |
H0D3NPYL | donderdag 11 november 2021 @ 12:26 |
mosterd mayo curry allemaal lekker | |
Fok-it | donderdag 11 november 2021 @ 12:28 |
2 pompjes mayo | |
ikbennieuwopfok | donderdag 11 november 2021 @ 12:28 |
Een goede bal heeft geen saus nodig. | |
maxi-mus | donderdag 11 november 2021 @ 12:28 |
Ja wat moet je dan stemmen hé? Wat een waardeloze poll. ![]() | |
fathank | donderdag 11 november 2021 @ 12:29 |
Zelfgemaakte mosterdmayonaise Of een broodje bal pinda natuurlijk | |
Nine. | donderdag 11 november 2021 @ 12:32 |
Mayo über alles ![]() | |
Caland | donderdag 11 november 2021 @ 12:33 |
Mayo of satésaus kan ik nog gedogen, maar mensen die nog nooit van mosterd bij een bal gehakt hebben gehoord zoals @maxi-mus zijn het doodschoppen nog niet waard. | |
maxi-mus | donderdag 11 november 2021 @ 12:34 |
Ik had er wel van gehoord alleen mensen die dat daadwerkelijk doen zijn minder dan het vuil onder mijn schoenen. | |
Sunshine1982 | donderdag 11 november 2021 @ 12:37 |
Mosterd alleen bij een rookworst of knakworst. Bij een gehaktbal niks. | |
onlogisch | donderdag 11 november 2021 @ 12:39 |
Wat is satésaus nou weer ![]() ![]() | |
dimmak | donderdag 11 november 2021 @ 12:40 |
Broodje bal met mosterd ![]() | |
dimmak | donderdag 11 november 2021 @ 12:40 |
Ook een goede ![]() | |
fathank | donderdag 11 november 2021 @ 12:41 |
Lekker een extra balletje draaien voor de volgende dag ![]() | |
Dotteke | donderdag 11 november 2021 @ 12:41 |
Ja of currysaus maar het liefst een dikke klodder mayo | |
herverwijderd | donderdag 11 november 2021 @ 12:42 |
Soms mosterd, soms mayo, soms ketchup, soms een combi, soms andere saus dan die drie. | |
R-woud93 | donderdag 11 november 2021 @ 12:42 |
Balletje pinda ![]() | |
Mutsaers__78 | donderdag 11 november 2021 @ 12:43 |
Daar hoort geen mosterd bij. Daar hoort pindasaus bij (ok, een beetje mayonaise mag ook). | |
Sunshine1982 | donderdag 11 november 2021 @ 12:43 |
Ik neem aan dat je je gehaktbal kruidt. Waarom zou je dan een saus erbij mikken? Is toch zonde van de smaak? | |
#ANONIEM | donderdag 11 november 2021 @ 12:44 |
![]() andere mogelijkheden zijn er niet | |
kree | donderdag 11 november 2021 @ 12:50 |
Koud op een broodje wel. Bij het warme eten niet. | |
fetX | donderdag 11 november 2021 @ 13:17 |
Bij gehaktballen geldt: Mayo > Mosterd. Case closed. | |
naardepalestijnen | donderdag 11 november 2021 @ 13:23 |
Team mosterd. | |
golfer | donderdag 11 november 2021 @ 13:26 |
Een goede zelfgemaakte gehaktbal volgens de methode van het personeel van De Librije bevat al genoeg kruiden en ook mosterd in de bal zelf zodat extra mosterd niet nodig is. https://www.eefkooktzo.nl/gehaktballen/ | |
Tja..1986 | donderdag 11 november 2021 @ 13:27 |
Dit wel. En veder verschilt het nogal. Eet ik mijn bal bij de zuurkool dan is mosterd de keuze, op een broodje graag mayo. | |
-Sigaartje | zaterdag 13 november 2021 @ 18:06 |
Iedereen moet toch zelf weten hoe hij zijn gehaktbal eet? Of ben ik nou gek? | |
FlippingCoin | zaterdag 13 november 2021 @ 18:10 |
Wat een tering OP En een gehaktbal eet je met pindasaus. | |
golfer | zaterdag 13 november 2021 @ 18:39 |
Ja. | |
Treinhoer | zaterdag 13 november 2021 @ 18:43 |
Mayonaise met rauwe uitjes, dat is de sleutel tot succes. Maar mocht je voor mosterd kiezen: Wanneer je het uit een zakje moet persen of uit een tube moet halen, verdien je geen stemrecht meer. De enige mosterd die je bij je bal gehakt mag eten, is grove Groningse mosterd. | |
Treinhoer | zaterdag 13 november 2021 @ 18:44 |
Je KAN het met pindasaus eten, maar dan wel goed gemaakt door een Indonesische chef. Die kant en klare rommel uit een emmer moet je nooit over je gehaktbal smeren, tenzij je katslam bent. | |
BillDauterive | zaterdag 13 november 2021 @ 18:44 |
Broodje bal met appelmoes. Mosterd zou een tweede optie zijn. | |
FlippingCoin | zaterdag 13 november 2021 @ 18:46 |
Ik laat mijn pindasaus maken door een echte papoea. ![]() | |
111210 | zaterdag 13 november 2021 @ 18:50 |
Dit dus. | |
Caland | zaterdag 13 november 2021 @ 18:53 |
@Danny @yvonne graag een permban voor deze user | |
Treinhoer | zaterdag 13 november 2021 @ 18:57 |
Eens. Als voormalig mod van het gehaktballenforum ben ik het roerend eens met deze post. | |
Treinhoer | zaterdag 13 november 2021 @ 18:58 |
Klasse. Zo hoort het. Pindasaus om bij te zweten van scherpte, maar tegelijkertijd intens van smaak. Een bal gehakt is de basis, een perfecte pindasaus is een nuttig supplement. | |
FlippingCoin | zaterdag 13 november 2021 @ 18:59 |
Ja dat wel! | |
pietbier | zaterdag 13 november 2021 @ 20:21 |
Mosterd hoort ín de gehaktbal. Een gehaktbal hoort uit de jus te komen. Een lik mayonaise erbij maakt 't af, geen fritessaus! Eventueel mag 't ook met chilisaus van Lucullus. Mosterd hoort óp een kroket of bitterbal | |
Lucky_Strike | zaterdag 13 november 2021 @ 20:29 |
Juist. Ik kan de poll helaas niet invullen want het hangt helemaal van de situatie af of ik mosterd bij de bal wil. | |
sirdanilot | maandag 15 november 2021 @ 12:18 |
Nee dat ben ik niet gewend. Zou het wel eten hoor. | |
junkiesietze | maandag 15 november 2021 @ 14:38 |
Als kind vond ik het ook een rare combinatie, toen groeide ik op ![]() | |
golfer | maandag 15 november 2021 @ 15:44 |
Ik maak ze weer voor vanavond op deze wijze. ![]() ![]() | |
Deisyy | maandag 15 november 2021 @ 19:00 |
Een goede bal blieft geen mosterd ![]() | |
XSbig | maandag 15 november 2021 @ 19:09 |
Sowieso jus, en bovenop de jus het liefst vette mayo. Zo krijg je het ook bij bijna élke voetbalkantine in de buurt hier. | |
pokkerdepok | maandag 15 november 2021 @ 19:15 |
t ken, maar beter gewoon mayo. | |
Karina | maandag 15 november 2021 @ 19:30 |
Met mosterd -> lekker Met mayo -> lekkerder | |
H_T | dinsdag 16 november 2021 @ 00:01 |
Mosterd > appelmoes Verder vind ik bij een gehaktbal best veel sauzen acceptabel. In tegenstelling tot de bitterbal, waarbij mosterd duidelijk superieur is | |
Cici | dinsdag 16 november 2021 @ 11:25 |
Balletje speciaal. | |
DIGIT_ | woensdag 17 november 2021 @ 04:58 |
Koud in plakjes natuurlijk altijd met mosterd, warm uit de jus (als gehele bal op een bolletje) altijd met echte mayonaise! Als je ze zelf draait, gooi er eens wat sambal door en laat dan het zout en peper en ook de mosterd maar achterwegen! | |
PaRoDiUzZ | vrijdag 19 november 2021 @ 13:35 |
Het hangt er bij mij een beetje vanaf of de bal goed gekruid is, is dat niet het geval ben ik voorstander van mosterd danwel pittige pindasaus, is ie te doorgekruid vind ik mayo lekker, is ie perfect gekruid hoeft er geen saus bij. [ Bericht 5% gewijzigd door PaRoDiUzZ op 19-11-2021 13:42:50 ] | |
Nine. | vrijdag 19 november 2021 @ 13:42 |
Je gaat voor het kindermenu? | |
Jan_Onderwater | vrijdag 19 november 2021 @ 16:44 |
Veel belangrijker, hoort een bal gehakt een sappige en zachte korst te hebben, of een krokante korst. #team krokant. | |
de_boswachter | vrijdag 19 november 2021 @ 16:47 |
Dit inderdaad. En sowieso er nog op! Die vetzakken van VBL halen zich vast en zeker alleen van die rubberen gehaktballen bij de Texaco met hun drie onderkinnen. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 19 november 2021 @ 16:48 |
Scherpe mosterd, okay, maar eigenlijk liever Sriracha of Sambal, |