abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_201849296
De kelderende COVID-19-gevallen in Japan creŽren mysterieus succesverhaal

(TOKYO) - Bijna van de ene op de andere dag is Japan een verbluffend en enigszins mysterieus succesverhaal van het coronavirus geworden.

De dagelijkse nieuwe COVID-19-gevallen zijn gekelderd van een piek van half augustus van bijna 6.000 in Tokio, met caseloads in de dichtbevolkte hoofdstad nu routinematig onder de 100, een laagterecord over de afgelopen 11 maanden. De bars zitten vol, de treinen zitten overvol en de stemming is feestelijk, ondanks een algemene verbijstering over wat er precies achter de scherpe daling zit.

Japan heeft, in tegenstelling tot andere plaatsen in Europa en AziŽ, nooit iets gehad dat in de buurt kwam van een lockdown, alleen een reeks relatief tandeloze noodtoestanden. Enkele mogelijke factoren in het succes van Japan zijn een late maar opmerkelijk snelle vaccinatiecampagne, een leegloop van veel uitgaansgebieden omdat de angst zich verspreidde tijdens de recente toename van gevallen, een wijdverspreide praktijk, ruim voor de pandemie, van het dragen van maskers en slecht weer eind augustus dat mensen thuis hield.

Maar nu de werkzaamheid van het vaccin geleidelijk afneemt en de winter nadert, maken experts zich zorgen dat zonder precies te weten waarom de gevallen zo drastisch zijn gedaald, Japan een nieuwe golf zou kunnen tegenkomen zoals deze zomer, toen ziekenhuizen overliepen met ernstige gevallen en sterfgevallen stegen - hoewel de aantallen lager waren dan de niveaus van vůůr vaccinatie.

Velen schrijven de vaccinatiecampagne, vooral onder jongere mensen, toe voor het verminderen van infecties. Bijna 70 procent van de bevolking is volledig gevaccineerd. "Snelle en intensieve vaccinaties in Japan bij mensen jonger dan 64 jaar kunnen een tijdelijke situatie hebben gecreŽerd die vergelijkbaar is met groepsimmuniteit," zei Dr. Kazuhiro Tateda, hoogleraar virologie aan de Toho University.

Tateda merkte op dat de vaccinatiegraad in juli tot september steeg, net toen de meer besmettelijke deltavariant zich snel verspreidde. Hij waarschuwde echter dat doorbraakinfecties in de VS, Groot-BrittanniŽ en andere plaatsen waar inentingen maanden eerder begonnen dan in Japan, aantonen dat vaccins alleen niet perfect zijn en de werkzaamheid geleidelijk afneemt.

De Japanse vaccinaties begonnen half februari, met gezondheidswerkers en ouderen als eerste in de rij. Tekorten aan geÔmporteerde vaccins hielden de vooruitgang traag tot eind mei, toen het aanbod stabiliseerde en de dagelijkse inentingsdoelen werden verhoogd tot boven de 1 miljoen doses om de bescherming te maximaliseren vůůr de Olympische Spelen van 23 juli-8 augustus.

Het aantal dagelijkse injecties steeg tot ongeveer 1,5 miljoen in juli, waardoor de vaccinatiegraad van 15% begin juli naar 65% begin oktober steeg, meer dan de 57% van de Verenigde Staten. Dagelijkse nieuwe gevallen stegen slechts enkele weken voor de Olympische Spelen, waardoor Japan gedwongen werd om de Spelen te houden met dagelijkse caseloads van meer dan 5.000 in Tokio en ongeveer 20.000 landelijk begin augustus. Tokio meldde zondag 40 gevallen, minder dan 100 voor de negende opeenvolgende dag en het laagste dit jaar. Landelijk meldde Japan zondag 429 gevallen voor een geaccumuleerd totaal van ongeveer 1,71 miljoen en 18.000 doden sinds de pandemie begin vorig jaar begon.

Dus waarom de daling?

"Het is een moeilijke vraag en we moeten rekening houden met het effect van de voortgang van de vaccinaties, die extreem groot is," zei Norio Ohmagari, directeur van het Disease Control and Prevention Center. "Tegelijkertijd zijn mensen die zich verzamelen in risicovolle omgevingen, zoals drukke en minder geventileerde plaatsen, mogelijk al geÔnfecteerd en hebben ze inmiddels natuurlijke immuniteit verworven."

Hoewel sommigen speculeerden dat de daling van het aantal gevallen te wijten zou kunnen zijn aan minder testen, toonden gegevens van de grootstedelijke overheid van Tokio aan dat de positiviteitsratio daalde van 25% eind augustus tot 1% half oktober, terwijl het aantal tests met een derde daalde. Masataka Inokuchi, plaatsvervangend hoofd van de Tokyo Medical Association, zei dat dalende besmettingscijfers laten zien dat infecties zijn vertraagd.

De noodtoestandsmaatregelen van Japan waren geen lockdowns, maar verzoeken die vooral gericht waren op bars en eetgelegenheden, die werden gevraagd om vroeg te sluiten en geen alcohol te schenken. Veel mensen bleven pendelen in overvolle treinen en woonden sport- en culturele evenementen bij in stadions met enkele sociale afstandscontroles. De noodverzoeken zijn beŽindigd en de regering breidt geleidelijk de sociale en economische activiteit uit, terwijl atletiekevenementen en pakketreizen op proef worden toegestaan met behulp van vaccinatiecertificaten en meer testen.

Om inentingen te versnellen, breidde voormalig premier Yoshihide Suga, die onlangs zijn ambt verliet, het aantal gezondheidswerkers uit dat wettelijk in aanmerking komt om injecties te geven, opende grootschalige vaccinatiecentra en bevorderde vaccinaties op de werkplek vanaf eind juni.

Professor Hiroshi Nishiura van de Universiteit van Kyoto vertelde tijdens een recente vergadering van de adviesraad van de overheid dat hij schat dat vaccinaties ongeveer 650.000 mensen hebben geholpen infectie te voorkomen en meer dan 7.200 levens hebben gered tussen maart en september.

Veel experts gaven aanvankelijk jongere mensen, die op straat en in parken dronken toen de bars gesloten waren, de schuld van het verspreiden van het virus, maar zeiden dat gegevens aantoonden dat velen in hun 40s en 50s ook uitgaanswijken bezochten. De meeste ernstige gevallen en sterfgevallen waren onder niet-gevaccineerde mensen in hun 50s of jonger.

Takaji Wakita, directeur van het National Institute of Infectious Diseases, vertelde verslaggevers onlangs dat hij zich zorgen maakt dat mensen het feesten in uitgaanswijken al hebben hervat, waarbij hij opmerkt dat de vertraging van infecties mogelijk al de bodem heeft bereikt. "Vooruitkijkend is het belangrijk om de caseloads verder naar beneden te duwen in het geval van een toekomstige heropleving van infecties", zei Wakita donderdag.

Op vrijdag zei de nieuwe premier Fumio Kishida dat een paraatheidsplan dat begin november moet worden opgesteld, strengere beperkingen op activiteiten zou omvatten en ziekenhuizen zou verplichten om meer bedden en personeel te bieden voor COVID-19-behandeling in het geval infecties stijgen in een "worst-case scenario". Verdere details gaf hij niet.

Volksgezondheidsexperts willen een uitgebreid onderzoek naar de reden waarom besmettingen zijn verminderd. Een analyse van GPS-gegevens toonde aan dat de bewegingen van mensen in grote uitgaanswijken in het centrum daalden tijdens de meest recente, derde noodtoestand, die eindigde op 30 september.

"Ik geloof dat de afname van mensen die uitgaanswijken bezoeken, samen met de voortgang van de vaccinatie, heeft bijgedragen aan de afname van infecties," zei Atsushi Nishida, de directeur van het Research Center for Social Science & Medicine Sciences aan het Tokyo Metropolitan Institute of Medical Science.

Maar mensen gingen terug naar uitgaanswijken zodra de recente noodsituatie eindigde, zei hij, en dat kan "de infectiesituatie in de komende weken beÔnvloeden".

https://time.com/6107886/japan-covid-19-case-drop/

De experts weten dus niet hoe dit kan, maar we moeten wel allemaal naar de experts blijven luisteren. In dit artikel staat dat Japanse experts vonden dat jongeren schuldig waren aan het 1 en ander, maar dezelfde experts kunnen blijkbaar dit verloop van besmettingen niet duiden. Wat een experts..
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_201849543
Ivermectin is in Tokyo uitgevonden, is dat je punt?
  donderdag 21 oktober 2021 @ 19:25:25 #3
308499 Dven
Voorbeelduser
pi_201849646
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 19:20 schreef jjfrmgreece het volgende:
Ivermectin is in Tokyo uitgevonden, is dat je punt?
:D
pi_201849667
Misschien moeten ze de modellen van het RIVM gaan gebruiken, die zijn feilloos heb ik begrepen
pi_201849700
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 19:20 schreef jjfrmgreece het volgende:
Ivermectin is in Tokyo uitgevonden, is dat je punt?
_O-
Water towers can fly! :D
pi_201849721
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 19:05 schreef Probably_on_pcp het volgende:

De experts weten dus niet hoe dit kan, maar we moeten wel allemaal naar de experts blijven luisteren. In dit artikel staat dat Japanse experts vonden dat jongeren schuldig waren aan het 1 en ander, maar dezelfde experts kunnen blijkbaar dit verloop van besmettingen niet duiden. Wat een experts..
Vaccinaties helpen! Je komt nu zelf met het bewijs :) Ben je inmiddels al geprikt?

quote:
"Het is een moeilijke vraag en we moeten rekening houden met het effect van de voortgang van de vaccinaties, die extreem groot is,"
Water towers can fly! :D
  Moderator / Redactie FP donderdag 21 oktober 2021 @ 20:04:17 #7
221644 crew  timmmmm
sp3c lives matter
pi_201850398
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 19:05 schreef Probably_on_pcp het volgende:
De kelderende COVID-19-gevallen in Japan creŽren mysterieus succesverhaal

De experts weten dus niet hoe dit kan, maar we moeten wel allemaal naar de experts blijven luisteren. In dit artikel staat dat Japanse experts vonden dat jongeren schuldig waren aan het 1 en ander, maar dezelfde experts kunnen blijkbaar dit verloop van besmettingen niet duiden. Wat een experts..
Wie heeft jou gevraagd naar Japanse experts te luisteren dan? :?

Daarbij wordt in het artikel regelmatig de relatief hoge vaccinatiegraad genoemd als een van de oorzaken en geven de experts uit Japan mogelijke verklaringen, maar is voor hen meer nodig dan een artikeltje op Yahoo om te doen of ze alle wijsheid in pacht hebben.
  Moderator donderdag 21 oktober 2021 @ 20:14:34 #8
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_201850614
Ja, hou maar op met al die persoonlijke aanvallen.
pi_201899679
Japan is een monocultureel land met een gezagsgetrouwe bevolking. Dus een corona uitbraak is daar veel beter te bestrijden dan in landen waar allemaal groepen zich tegen de overheid en elkaar keren
"Leuker kunnen wij het niet maken , ingewikkelder wel." Lang leve de Belastingdienst!
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')