abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_201901701

• Pittige Rijst met haricots verts en tomaat uit Bazaar van Sabrina Ghayour
• Als bijgerecht/basisgerecht zou het een 8 zijn. Nu staat het als hoofdgerecht op het menu en in het boek, daarvoor is het te saai, dus een 7. De volgende dag opgewarmd met een lading ketchup was het trouwens _O_

[ Bericht 2% gewijzigd door stavromulabeta op 25-10-2021 20:16:12 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_201901750


• Geroosterde radicchio met verkruimelde halloumi en sinaasappeldressing uit Leafs van Carola de Kanter
• 9. Althans voor mij. Lekker bittere bite, frisse dressing gecontrasteerd door halloumi, kappertjes en zure kersen. Alles zit er in. Tenzij je niet van bitter houdt.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_201901780
Leuk topic :) ^O^
pi_201901797
-fixed-

[ Bericht 99% gewijzigd door Mutsaers__78 op 25-10-2021 20:33:35 ]
pi_201901815

• Gestreepte citroen en zwarte bessen gemengde bosvruchtentaart uit Sweet van Ottolenghi en Helen Goh
• 8,5. Voor de smaak. De esthetische aspecten laten we maar buiten beschouwing, want dat komt door mijn onhandigheid en niet door het recept.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_201901827
quote:
0s.gif Op maandag 25 oktober 2021 20:13 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]
Is dat de leiding waar je je ketchup vandaan haalt ofzoiets? :?
Oeps, foute foto. Dat was 500 liter diesel. Fixed.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_201901887

• Romige boontjes met Pappardelle uit De Groentebijbel van Mari Maris
• Pasta met room is altijd goed. Hoe simpel ook. Dus een 7,5.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_201910579
Wat een leuk topic, complimenten aan @stavromulabeta :)
pi_202069812
En vandaag als lunch:


• Piedang telor (eieren in pindangsaus) uit De Authentieke Indische Keuken van Lonny Gerungan, met daarbij een eigen interpretatie van Nasi Goreng.
• De saus bij de eieren is kruidig en mild, misschien iets te mild. Prima als bijgerecht maar minder lekker dan vergelijkbare ei-recepten. Een 7.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_202353723


• Pissaladičre uit Bread - A Baker's Book of Techniques and Recipes van Jeffrey Hamenlman.
• Lekker. Jammer dat ik een geen fatsoenlijke oven voor pizza heb, maar dat ligt niet aan het recept. De hoeveelheid uien had wel iets groter gemogen in verhouding tot het deeg (of Amerikaanse medium onions zijn wat wij mega-grote uien noemen. Een 7,5.

[ Bericht 2% gewijzigd door stavromulabeta op 26-11-2021 18:57:00 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_202363339
Ziet er heerlijk uit.

Wat zijn de dingen die totaal niet kloppen met koken uit een kookboek en de praktijk?
pi_202374812


TongSchelvis picata met snelgebakken bladgroenten, beide uit Smaak en Techniek van Naomie Pomeroy (sowieso het beste kookboek wat ik heb). met daarbij
• Gnocchi uit The Essential New York Times Cookbook van Amanda Hesser

• Alles uit Smaak en Techniek is heerlijk. De gnocchi erbij waren erg prettig voor wat extra koolhydraten in deze koude dagen. Een 8,5.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_202374911
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 november 2021 11:52 schreef Koekoekskind het volgende:
Ziet er heerlijk uit.

Wat zijn de dingen die totaal niet kloppen met koken uit een kookboek en de praktijk?
Meestal is het gewoon een kwestie van smaak of net andere ingredienten (Hoe groot is een middelgrote ui? De ene chilipeper is de andere niet. Of onnauwkeurig Amerikaanse maten zoals 1 cup bloem, daar kan zomaar 20% variatie inzitten.

Het enige kookboek waar naar mijn idee dingen echt niet kloppen is India - The Cookbook. Ik zit niet heel diep in de Indiase keuken, maar ik kan me niet voorstellen dat Indiërs wel blij worden van sommige recepten als ze je letterlijk volgt (gortdroog, werkelijk absurde hoeveelheden chilipeper, gecremeerde gerechten als je de baktijden en -temperaturen aanhoudt.)

Daarnaast heb je nog wel een dat er een ingrediënt in de ingrediëntenlijst staat maar vervolgens nergens meer terugkomt. Of (zoals bij de Tong Picata) je begint met tong in de pan te gooien en halverwege het recept ineens een heilbot op het bord gelegd moet worden _O-

In de Nederlandse vertaling van Sweet van Ottolenghi heeft de vertaler volgens mij een cursus gevolgd waarin verteld werd dat je niet 5 x achter elkaar het zelfde woord moet gebruiken. In een roman wellicht prettig maar tijdens het koken vrij onhandig als hetzelfde goedje de ene keer 'zwartebessen-botercrčme' heet, daarna boter-bessenmengsel en dan zwartebessencrčme .
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_202700200


• Ramen met aubergine en courgette in een miso-tahin-dashi-bouillon uit Vegan Japaneasy van Tim Anderson
• Eerder grappig en creatief dan het ultieme gerecht dat ik wekelijks ga klaarmaken. Toch zit het leuk in elkaar. Een winterse bouillon van tahin en miso met accenten van aangezuurde courgette en frisse szechuanpeperkorrels. Een 7.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_202700556
Ik ben kookboekengek (vooralsnog meer om in te kijken/lezen dan om daadwerkelijk uit te koken :') ), dus ik vind dit een hartstikke leuk topic, @stavromulabeta!! O+
"Write drunk, edit sober" (E. Hemingway)
pi_202700586
En heel veel van wat je tot nu toe hebt gemaakt ziet er heerlijk uit! ^O^
"Write drunk, edit sober" (E. Hemingway)
pi_202700830
Dit topic = _O_
pi_202716336
Ik mis foto's uit het boek ter vergelijking.
pi_202796718


• Hutspot uit Wannée - Kookboek van de Amsterdamse huishoudschool. Daarbij een vega-worst.
• Een prima ouderwetsche Hutspot, zoals André Hazes en Boer Koekoek hem ook zouden lusten. De uien moesten voor mijn gevoel in wel erg grote stukken. Een 7.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_202796749


• Gebakken knolraap met dressing van kappertjes, ansjovis en rozijnen uit 6 Seizoenen van Joshua McFadden.
• Esthetisch lijkt dit gerecht op een stapel plakjes met daarboven het braaksel van de kat als ze net brokjes opheeft heeft. Maar man, man, man, wat is die dressing lekker bij de raapjes. Een enorme bak ziltige hartigheid met wat fris-zoete accenten. Perfecte combinatie: 8,5.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 25 december 2021 @ 08:49:33 #46
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_202796779
Ik zie dit topic nu pas, die hutspot mag je echt houden :+ maar wat een bazenposts heb jij hier verder staan zeg.
Leuk en ga alsjeblieft door ermee!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_202796805

• groene kool met rode rijst, avocado en ei uit Vega Feest van Nina Olssen
• Het feel-good-gehalte van dit recept is een stuk groter dan het culinaire gehalte. Niet vies maar meer een samenraapsel van diverse ingrediënten die elkaar niet bijten maar ook niet aanvullen. Prima om de groentela leeg te maken. Een 6,5
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_202796817
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2021 08:49 schreef Molo het volgende:
Ik zie dit topic nu pas, die hutspot mag je echt houden :+ maar wat een bazenposts heb jij hier verder staan zeg.
Leuk en ga alsjeblieft door ermee!
Ik heb ooit uitgerekend dat ik meer recepten in kookboeken heb staan dan dagen die in mijn statistische levensduur resteren. Dus voorlopig ben ik nog niet klaar :Y)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 25 december 2021 @ 08:58:55 #49
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_202796840
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 december 2021 08:55 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Ik heb ooit uitgerekend dat ik meer recepten in kookboeken heb staan dan dagen die in mijn statistische levensduur resteren. Dus voorlopig ben ik nog niet klaar :Y)
Herkenbaar :D

Heb je toevallig screenshotje van deze?

Mohntorte uit de culinair-historische epos De Joodse Keuken van Claudia Roden O-)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_202796920
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2021 08:58 schreef Molo het volgende:

[..]
Herkenbaar :D

Heb je toevallig screenshotje van deze?

Mohntorte uit de culinair-historische epos De Joodse Keuken van Claudia Roden O-)
Even in een dm gestuurd om niet zomaar stukken uit een boek op internet de gaan rondstrooien.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')