abonnement Unibet Coolblue
pi_201418247
En het was nodig ook dat Bayern een beetje uit zijn slof schoot, want er werd niet veel gewonnen vandaag.

- Gisteren al twee Baustellen - clubs tegen elkaar, Hertha nam het thuis op tegen Greuther Fürth. Suat Serdar kon in de 16e minuut al voor een schot aanleggen, maar dat ging naast. Het bleek ook de enige kans, en dus ging Dardai wisselen in de tweede helft. Maar het waren de Mittelfranken die een kans kregen toen Zeefuik de bal kwijtraakte aan Dudziak, en in zijn onhandige pogingen hem te stoppen trapt Zeefuik hem op zijn hak. Penalty, Hrgota pakt de mogelijkheid aan, 0-1 Fürth. Meteen weer drie wissels: ervaringsdeskundige Davie Selke en nieuwkomer Jurgen Ekkelenkamp als sneller jokers, Marco Richter voor gevaar in corners en hoge ballen. Nog geen twee minuten later was het bingo. Marten Dardai gaf voor uit een corner, Ekkelenkamp kopt binnen, met dank ook aan Itter die onder de bal doorgaat en hem een vrij "schootsveld" geeft. Selke had twee kansen om er de 2-1 al in te leggen, maar die gingen helaas mis. De corner uit die tweede kans was wel raak, Richter met de voorzet maar voor Ekkelenkamp bij de bal komt gaat die bij Max Bauer tegen het standbeen en rolt zo in eigen doel. 2-1 de eindstand, weer wat meer lucht voor Hertha. Hopelijk heeft Ekkelenkamp ook een bonus aan speeltijd verdiend.
- Bielefeld ontving vandaag Hoffenheim, en het liep qua verdedigen prima, maar qua aanvallen niet. Robin Hack kreeg een goede kans maar raakte de paal, Patrick Wimmer schoot voor open doel naast. Ook de Kraichgau kreeg zijn kansen, Baumgartner kopte twee keer naast en Bebou treuzelde te lang voor hij schoot, waardoor Pieper er nog tussen zat. In de tweede helft vlakte het spel flink af, Okugawa en Schöpf kregen beide nog kansen, maar het bleef 0-0.
- twee potentiële internationals stonden in Freiburg tegenover elkaar: Jonathan "Jonny" Burkhardt (aanvoerder van de U21 van Duitsland) doet het goed bij Mainz, terwijl Mark Flekken van Freiburg voor het eerst de voorselectie van Oranje heeft gehaald. De eerste kansen waren voor de Breisgau, waar Nico Schlotterbeck verkeerd timede bij een kopbal zodat Robin Zentner kon opruimen. Flekken hoefde helemaal niet in te grijpen, Szalai's schot werd al door Lienhart geblokt. Vlak voor rust dacht Boëtius Flekken even warm te schieten, de Bocholtzer ving de bal keurig. In de tweede helft gebeurde eerst niet veel, tot Burkhardt ineens vrij door kon op Flekken, die a la handbalkeeper met zijn voet de bal buiten hield. Hij weerde daarna ook St Juste af door niet zijn schot af te wachten maar er recht op af te gaan. Bijna had Freiburg zelfs nog 3 pt door Grifo ineens helemaal vrij stond voor Zentner, maar iets te lankmoedig inschoot. 0-0, Flekken een paar mooie reddingen, Burkhardt vooral veel frustratie
- De doelpuntrijkste wedstrijd (en bijna ook de enige met doelpunten zaterdag) kwam tot stand in München, waar Bayern Vfl Bochum demonteerde. De koppen, Weggevaagd, Verpletterd, Overreden, werden voor Ajax versus Sporting gebruikt, hadden ze hier ook kunnen recycleren. Grote aderlating voor Bochum was dat Simon Zoller er maanden uit ligt met een knieblessure. De eerste kans kwam nog wel voor Bochum via Holtman, maar Neuer tikte m naast. Niet gek lang daarna krulde Sané een vrije trap over Bochum keeper Riemann en toen was het uit met de pret. Kimmich scoorde 2-0, Gnabry de 3-0 en Lamproupolos tikte van schrik de bal in eigen doel, 4-0 bij rust. In de tweede helft ging het verder met een mislukt schot van Gnabry dat een voorzet op Lewandowski werd (5-0), Kimmich scoorde zijn tweede (6-0) en tot slot kwam Eric Maxim Choupo Moting nog even meefeesten, al had hij er wel twee rebounds voor nodig. (7-0) en een schande dat geen verdediger Riemann kwam helpen. Het bleef ook 7-0 omdat de VAR de 8-0 afkeurde wegens buitenspel. Meer dan voldoende voor de rekordmeister, en ook voor Bochum waar vooral de luchtige verdediging en persoonlijke fouten hen de kop kosten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 18-09-2021 22:44:17 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_201419145
- Na dat doelpunten festijn in München zag het er in Augsburg een stuk armoediger uit. De plaatselijke FC nam het op tegen Gladbach. De gasten hadden veel meer de bal en Augsburg wachtte af wat Gladbach er mee kon, om zelf op een counter te loeren. Slechts twee kansen kregen die Fohlen via Zakaria, Caliguri en Oxford zaten er in de counter net naast. In de tweede helft kwam Augsburg veel gevaarlijker uit de hoek, het scheelde weinig of een vrije trap van Caligiuri was zo binnengerold. Plea leek de 0-1 te maken, maar die werd afgekeurd voor buitenspel. Uiteindelijk kwam de enige goal uit een foutje van Elvedi, die de bal aan Vargas verloor en teruglegde op Niederlechner die door een blessure niet langer dan 10 minuten kon spelen. Maar soms heb je niet veel tijd nodig, zie Ekkelenkamp. Niederlechner liet de kans niet lopen en scoorde 1-0. Gladbach kon niets meer uitrichten en zag Augsburg de eerste zege van het seizoen binnenhalen
- Tot slot nam FC Köln het thuis op tegen Rasenball, waar de laatste dagen nogal rumoerig verliepen. Spelers zouden hebben geklaagd over de veel te aggressieve aanpak van coach Jesse Marsch, en over mogelijke vriendjespolitiek mbt spelers die met Marsch mee uit Salzburg waren gekomen. Het werd een vuurwerk in de eerste helft, Duda en Nkunku troffen paal en lat, Olmo en Szoboslai werden wegens buitenspel teruggefloten en Uth en Modeste scoorden dan wel, maar hun treffer werd door de VAR teruggedraaid. Ook in de tweede helft had Modeste een neus voor de goal, wegens opnieuw buitenspel werd er een afgekeurd, de tweede eerst ook omdat hij met een overtreding de bal zou hebben veroverd, maar de VAR was het daar niet mee eens en keurde de goal goed. Rasenball ging woedend op de 1-1 jagen, maar kreeg flink weerwerk van Timo Horn, die 12 gepakte schoten kon noteren. Helaas werd het geen clean sheet, Haidara kopte van dichtbij de gelijkmaker binnen. Beide ploegen kregen nog kansen op de winnende treffer, maar zowel Horn als Gulasci lieten niets meer door. 1-1 de eindstand waardoor de Geissböcke even naar 6 klimmen en Rasenball naar 13 zakt. Gaat Marsch de kerst überhaupt halen?

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 18-09-2021 22:46:16 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_201431060
twitter
pi_201431381
De half vier wedstrijd vandaag ging tussen Stuttgart en Bayer04. De Schwaben zouden tegen een negatief record aan kunnen lopen tegen de Werkself, ze konden al negen keer in eigen huis niet van ze winnen. Men was van plan om met countervoetbal een tiende te voorkomen, maar het ging al heel snel mis op het middenveld. Andrich snoept Endo de bal af, via Diaby en Schick komt de bal bij Bakker, die ziet dat Andrich is doorgelopen en timet precies goed: 0-1 voor de Werkself na 120 seconden. Het werd 0-2 toen Wirtz de altijd vervelende Mark Oliver Kempf voor de gek hield en op Schick passte, de Tsjech scoorde voor de 4e keer in 4 wedstrijden. Twee kansen, twee goals. Bayer04 leek alles onder controle te hebben. Tot Andrich rood kreeg voor een charge op Coulibaly en ineens Stuttgart de rollen omdraaide, nu waren zij veel aan de bal en moest Bayer04 gaan verdedigen. Toen Schick er ook nog geblesseerd trokken ze zich helemaal terug. Stuttgart maakte nog wel de aansluitingstreffer via Mangala, die attent reageerde op een weggestompte bal van Mavrapanos. Het countervoetbal beviel Bayer04 echter prima en ze scoorden in de 70e minuut 1-3 toen Wirtz in een rush het halve veld overstak en zelf afrondde. Daarmee was het klaar, eindstand 1-3 en de tiende keer dat Stuttgart niet van Bayer04 kan winnen. Bayer04 daarmee vierde op doelsaldo, Stuttgart zit in zware zee op plek 14.
- BVB mocht om half zes aan de slag in eigen huis tegen Union Berlin. Qua wisselbeleid viel vooral op dat Urs Fischer vier man verving achterin, terwijl Marco Rose één wissel al goed vond (Brandt had een spierblessure opgelopen in Turkije en werd door Witsel vervangen). Het verschilde niet veel, de thuisploeg dicteerde het spel en na 10 minuten was het ook 1-0, bal kwam via Malen en Dahoud bij Guerrero die Andreas Luthe klopte. Elke keer als BVB even aanzette hapten die Eisernen naar adem. Haaland kopte zelf de 2-0 binnen, Friedrich werkte de 3-0 in eigen doel. Max Kruse deed nog wat terug met een benutte penalty en Voglsammer leek het nog spannend te maken na een corner van Giesselmann binnen te werken. Tot dus Haaland zelf voor het slotakkoord zorgde door de bal hoog over Luthe heen te lepelen: 4-2 en BVB nu derde. Laatste wedstrijd tussen Wolfsburg en Eintracht loopt nog: op slag van rust komen de gasten via Sam Lammers op voorsprong (jawel)

[ Bericht 25% gewijzigd door Sabata op 19-09-2021 20:12:09 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_201432637
Wouter Weghorst redt een puntje voor Markie.
pi_201433935
Laatste wedstrijd van de avond ging tussen koploper Wolfsburg en de nieuwe club van de oude trainer, Eintracht Frankfurt. Nu mopperen ze in Duitsland een beetje dat Von Bommel zn ploeg te minimalistisch speelt, maar zowel Mbabu als Guilavogui kregen vlot kansen en wisten het passing-spel dat gepredikt wordt snel om te zetten. Weghorst is wat meer van de oude stempel en kopte de bal hard tegen de lat na een kwartier. Ook Frankfurt kreeg mogelijkheden, Lammers kopte een pass van Kostiç net niet zuiver genoeg, en de Serviër zelf schoot een keer naast. De derde ging er wel in, Kostiç passt op Lammers, die schiet van 12 meter binnen. In de tweede helft gaf Wolfsburg flink tegengas, Weghorst was er al dichtbij in de 54e minuut, maar helaas. In de 70e minuut was het wel raak omdat Weghorst de rebound van een schot van Waldschmidt kon binnenlopen. Even leek zelfs de volle buit nog mogelijk in de allerlaatste minuut, maar de goal die Weghorst maakte werd helaas voor buitenspel afgekeurd. 1-1 en daarmee is Wolfsburg even lijstaanvoerder af: Bayern heeft evenveel punten, maar een veel beter doelsaldo (plus 16 versus plus 5). Frankfurt speelt wederom gelijk, blijft hangen op plek 15
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_201517356
- Gisteren begon de BuLi weer met een Bayern-derby: Bayern uit tegen Fürth. Hoewel Bayern vrij makkelijk het beste van het spel had verstopten de Mittelfranken zich niet. De aanvalsdrang van Fürth leverde weinig concreets behalve ruimte op en nadat Bauer een pass van Davies per ongeluk op Müller verlengde stond het ook al snel 0-1. De 0-2 kwam niet veel later toen Sané op Kimmich passte en diens schot afketste via (dacht ik ) Viergever nog afketste. In de tweede zowaar een derde kans voor Fürth, waarbij Pavard nogal lomp ingreep op Green. Beide konden van het veld, Green met een blessure, Pavard met rood. Bayern stelde zich wat verdedigender op, maar kwam op 0-3 door een eigen goal van Griesbeck. Die hád zelf de kans op een eretreffer maar opnieuw was de inzet niet hard genoeg. Pas toen Itter in de ploeg kwam kwam er zoveel gevaar dat het nog 1-3 werd. Pass van ex-Kölner Tillman, goal Itter. Het stadion vierde vrij uitbundig de pas vierde goal van de Mittelfranken.
- Union trad vanmiddag aan in de Alten Forsterei tegen Arminia Bielefeld. Interessante wedstrijd voor Andreas Voglsammer, die tegen zijn ex werkgever van vorige vijf seizoenen mocht aantreden. Die Eisernen speelden voor hun doen vrij aggressief met opnieuw Giesselmann in een soort Dumfries rol die Kruse, Trimmel en Awoniyi in stelling probeerde te brengen. Er waren kansen maar nog geen doelpunten in de eerste helft. Wel een lelijk moment voor ex-PSV'er Baumgartl die op het moment dat hij een gevaarlijke bal van Bielefeld wegkopte keihard op zijn slaap werd geraakt door een te laat invliegende Fabian Klos. Baumgartl ging met een zware hersenschudding van het veld, Jaeckel moest hem vervangen. In de tweede helft kwam Bielefeld er gevaarlijk uit via Hack en Klos, maar de verdediging ruimde alles op. Urs Fischer bracht met de snelle Sheraldo Becker en Kevin Behrens (voor 0 euro overgenomen van Sandhausen) twee jokers in het spel. En het werkte, want Becker was meteen gevaarlijk met een schot dat bijna via Robin Hack in het doel ketste. En uiteindelijk had de Amsterdammer een assist in huis op Behrens die de 1-0 binnenschoot. Vlak voor tijd probeerden ze het nog een keer, maar dit keer schoot Behrens op de lat, terwijl Klos een schot van heel dichtbij geblokt zag worden door Knoche. 1-0 zege voor die Eisernen, 20e thuiswedstrijd op rij ongeslagen.
- Van te voren waren de commentatoren van WDR2 in Köln een beetje arrogant bezig, leuk dat Mainz maar 2 tegendoelpunten heeft gehad tot nu toe, maar Bayer04 speelt nu zo goed, die walsen daar overheen. Armin Lehmann ging in die stemming niet mee en zag dat de Basterds zich erg goed weerden en het doel van Hradeçki flink onder druk zetten via Kohr en Bell. De derde pijler in de verdediging ontbrak helaas, Alexander Hack had vrijdag een positieve coronatest afgelegd en werd door Daniel Brosinski vervangen. Pas in de 25e minuut was het Jeremy Frimpong die via Diaby de bal bij Schick kreeg. Die scoorde, maar de grensrechter had Diaby in buitenspel gezien. Keeper Robin Zentner moest nog eens ingrijpen op schoten van Wirtz en Bakker, de een naast, de ander gestopt. In de tweede helft ging de Werkself wat giftiger spelen en kreeg steeds meer kansen. Zentner pakte er twee van Diaby en Schick, en het schot van Bellarabi werd door Bell geblokt. Uiteindelijk waren het Frimpong en Wirtz die de ban braken met een 1-2 tje en Wirtz schoot de 1-0 binnen. Bijna hadden de Basterds er toch nog een punt uitgesleept toen Stach met een hoge bal Ingvartsen bereikte, maar Hradeçki lette op en tikte de bal eruit. 1-0 de eindstand, de Werkelf daarmee tweede achter Bayern.
- Rasenball Leipzig is op dit moment een Exota fles waar teveel mee is geschud, er is veel gemopperd over de tactiek van nieuwe trainer Marsch en blijkbaar heeft hij er zich onder druk toch iets van aangetrokken. Vier bekende namen die eerder uitgerangeerd leken keerden weer terug in de basis: Forsberg, Angelino, Paulsen en Mukiele. Silva en Szoboslai verdwenen naar de bank en Olmo is voorlopig uitgeschakeld met een spierscheuring. Ze troffen Hertha BSC dat na de winst in Fürth inderdaad Ekkelenkamp een basisplaats gaf, maar helaas liepen de Herthaner achter de feiten aan. Een waarschuwing kwam in de derde minuut toen Marten Dardai een schot van Forsberg op het lege doel wegkopte, want doelman Schwolow was veel te ver uitgekomen. Het ging heel snel fout nadat Klostermann de bal via een overstap van Poulsen bij Nkunku kreeg en die scoorde na zijn drie treffers in Europa in ook in de Liga. Vijf minuten later had Nkunku een pass op Paulsen in huis die de 2-0 intikte en in de blessuretijd leek een vrije trap uit de kluts binnen te gaan, maar Paulsen stond buitenspel. Angelino probeerde het in de tweede helft weer en via Mukiele werd het 3-0. Rasenball daverde lekker door, Nkunku werd omvergelopen door Stark en Forsberg schoot de 4-0 binnen. Marsch ging daarna wisselen en bracht Silva, Brobbey en Laimer. Vlak daarna kreeg ook Nkunku een publiekswissel, nadat hij eerst nog de 5-0 had binnengeschoten. Het slotakkoord was voor Brobbey die samen met Haidara twee verdedigers opruimden en Haidara de 6-0 liet aantekenen. Eerste teken van leven en assist voor de ex-Ajacied. Marsch ziet Rasenball daarmee naar 10 klimmen, nou niet meer zo gek doen met gewaardeerde krachten heh?

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 25-09-2021 23:15:35 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_201518247
- koploper Wolfsburg moest op bezoek in de Kraichgau bij TSG Hoffenheim. Na 5 wedstrijden was Andre Kramariç helaas alleen leider in gemiste kansen (19) en slechts één keer scoorde hij in de openingswedstrijd. De 20e gemiste volgde al snel na pass van Raum, de 21e kwam er helemaal niet omdat Roussillion hem de bal afsnoepte. Baku had daarentegen maar één kans nodig en scoorde voor de gasten 0-1. Hoffenheim had het moeilijk en moest op corners terugvallen, die helaas niet altijd aankwamen. Vlak voor rust was Kramariç wel succesvol na 21 pogingen ging de 22e erin: 1-1 gelijk. Weghorst was tot dat moment nauwelijks in het spel voorgekomen, kaltgestellt noemde Dirk Schmitz het. In de tweede helft draaide de Kraichgau het om, terugleggen van Kaderzabeck, goal van Baumgartner: 2-1. Nadat Roussillion Akpoguma omverliep schoot Raum de vrije trap op de paal en de rebound was voor Kaderzabek. 3-1 en de eerste nederlaag voor Von Bommels Legioen
- Verrassing FC Köln moest op bezoek bij Eintracht Frankfurt. Ook hier vroeg een botsing en een wissel, Erik Durm moest eruit met een hersenschudding, Danny da Costa verving hem. Helaas werd dit het begin van een rondje MASH op het voetbalveld. Zowel Modeste als Shkiri als Hector van Köln moesten zich laten behandelen na een mislukt kopduel en Killian moest er helemaal uit nadat Horn hem had geraakt. Aan de andere kant waren ook Chandler en Hinteregger even kort langs de kant behandeld. Tussen alle medische onderbrekingen door scoorde Köln wel de 0-1 via Shkiri, die de bal van Hector meekreeg. Lammers kreeg daarna de kans op 1-1, maar de pass van Kostiç sprong hem van de voet. Die 1-1 kwam toch toen Hauge Kostiç wegstuurde en Borre schoot zijn pass wel binnen. In de tweede helft had Köln één echte kans, en die zat er wel in via Kainz, maar omdat Modeste hinderlijk buitenspel stond ging het toch niet door. Hinteregger en later Kamada probeerden nog wel de eerste zege voor de Hessen binnen te halen, maar helaas bleef het 1-1, het vijfde gelijkspel achter elkaar
- Inmiddels ook afgelopen, de terugkeer van Marco Rose in Gladbach als trainer van BVB. Niet alleen een fluitconcert, maar ook de uitval van twee spelbepalende spelers maakten hem het leven zuur. Haaland had een spierblessure opgelopen, Reus een knieblessure. Malen en Moukouko startten daardoor in de basis. Addi Hütter gooide na verlies tegen Augsburg Plea en Neuhaus eruit, Embolo en Koné mochten het proberen. Gladbach was goed in het storen van de opbouw van BVB, maar van Hütters opmerkingen dat ze actief op zoek moesten naar kansen kwam niet veel. Toch was het Gladbach dat met geluk op voorsprong kwam, Zakaria kreeg de bal via een mislukte opruimactie van Guerrero mee en na een 1-2 met Ginter kaatste zijn schot van het been van Hummels naar het been van Bellingham en caramboleerde achter Kobel: 1-0. Drie minuten later was Dahoud te laat en ramde Scally omver, wat hem direct rood opleverde. In de tweede helft had Malen nog een kans op de gelijkmaker evenals Meunier, en Hazard was er heel dichtbij in de 91e minuut, maar alles ging mis. 1-0 eindstand en BVB kon dus niet profiteren van de mispeer van Wolfsburg, Gladbach klimt naar plek 11

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 25-09-2021 23:21:58 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_201534543
- In de halfvier wedstrijd trad Bochum thuis aan tegen Stuttgart. Laatste keer dat de Schwaben van Bochum hadden gewonnen ging al terug naar 2014 (bekertoernooi). Beide clubs hadden iets recht te zetten en beide trainers hadden ook flink ingegrepen. Thomas Reis trad met vier andere spelers aan, Materazzo met drie (o.a. de altijd vervelende Marc Oliver Kempf vond zich op de reservebank terug). Je zou kunnen zeggen dat de verdediging goed stond, want ondanks dat Bochum veel creëerde, kwam er dankzij een goed keepende Florian Müller geen goal van (Reis keek af en toe alsof hij iemand wilde neerschieten na de zoveelste mislukte aanval). Stuttgart werd een paar keer gevaarlijk met corners en ingooien. En ze scoorden zelfs via Mavrapanos, maar de goal werd na tussenkomst van de VAR afgekeurd voor hands. 0-0 de eindstand, beide clubs schieten daar weinig mee op.
- De laatste wedstrijd van het weekend ging tussen Freiburg en Augsburg. Het was tevens de laatste wedstrijd in het Dreisamstadion waar "Den Klub" sinds 1954 360 wedstrijden heeft gespeeld. Vóór de wedstrijd had Freiburg 996 keer gescoord in eigen huis. De gastheren begonnen goed in eigen huis met een aanval via de doorgelopen Günter, die Kübler aanspeelde die helemaal niemand van de Augsburger had gezien: 1-0. Blijkbaar zaten er Feyenoord fans tussen het publiek, want men hief luidkeels het lalala refrein uit I will survive aan. Freiburg bleef jagen en het duurde tot halverwege de eerste helft voor de gasten überhaupt een bal voor het doel van Mark Flekken kregen, zonder resultaat. Holemens Lukas Höler maakte er dan maar 2-0 van na een pass van Maxi Eggestein, die eindelijk eens in de basis begon na zijn wissel vanuit Bremen. Nog in de eerste helft werd het 3-0 nadat Framberg hands maakte. Vincenzo Grifo schoot de 3-0 en de 999e goal in het Dreisamstadion binnen. In de tweede helft probeerde Freiburg nog op de 1000e goal te gaan jagen, maar eigenlijk viel het aantal kansen aan beide kanten flink tegen: Caligiuri en Vargas voor de gasten, Eggestein en later Grifo voor de gastheren. Alles mis en het bleef uiteindelijk 3-0. Weer 3pt, weer een clean sheet voor Flekken, en zowaar een toespraak van Christian Streich aan de fans aan het eind (waaronder een zekere Volker Finke, zelf lang trainer van Freiburg geweest). Vanaf 16 oktober speelt Den Klub zijn wedstrijden in het Europa Park stadion
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_201534577
@Sabata Hoe vind jij BVB ogen?
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_201534636
Op dit moment missen ze slagkracht en afmakers: Reus, Reyna en Haaland geblesseerd, Dahoud ook nog geschorst. Als ze het tegen Gladbach al zo lastig hebben, dan gaat Sporting nog hopen op punten. Kansloos is BVB echter niet, Meunier strooit nog steeds met hoge ballen, Hazard krijgt wel zijn kansen, al moet ie ze dan wel afmaken.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_201605800
Het waren vier prachtige duels voor Van Bommel en VW.
pi_201615125
- Er begint een trend te ontstaan onder de toeschouwers bij FC Köln, de platte pet van Steffen Baumgart is ook onder fans een hit. Köln moest thuis aantreden tegen Greuther Fürth en voor het eerst hadden de Geissböcke moeite iets te creëren. Het hielp ook niet dat Marco Mayrhofer al in de 7e minuut de eerste kans voor de Mittelfranken verzilverd. Het was op het eind van de eerste helft 0-1, maar eigenlijk had Fürth op 0-3 kunnen staan. Een penalty werd niet gegeven omdat Hrgota voor hij omver gemaaid werd buitenspel zou hebben gestaan en Dudziak kreeg zowel een schot als de rebound niet in het doel, maar tegen de paal. In de rust wist Baumgart de juiste snaar te raken en Köln sloeg gelijk na 5 minuten spelen in de tweede helft terug. Voorzet Benno Schmitz, doelpunt Sebastian Andersson. Shkiri en Kainz draaiden de wedstrijd om met een doelpunt 10 minuten daarna door tegelijk tegen de bal aan te lopen. Daarna was de verdediging van Fürth zo in de war dat ze in de laatste minuten Skhiri zo door lieten lopen voor zijn tweede goal. 3-1 en Baumgart for kanzler, althans dat riep een te enthousiaste journalist in de persconferentie. Baumgart zelf bleef kalm: "Iedereen klaar met lachen? Die baan wil ik echt niet."
- Wolfsburg moest thuis aantreden tegen Gladbach, een wedstrijd die de Fohlen ín Wolfsburg voor het laatst achttien jaar geleden hadden gewonnen (het liep sowieso niet best dit seizoen met 0 punten uit). Gelukje voor Adi Hütter was dat hij Breel Embolo weer terug had na lange pauze, ook opvallend veel jeugd in het elftal met o.a. tieners Scally, Netz en Koné. Von Bommel's troepen hadden het erg lastig in het begin met het hoge tempo van de gasten en uit een corner fabriceerde Embolo met een omhaal de 0-1, al was de assist van Zakaria eigenlijk een mislukte golazo. Gladbach drukte door en kreeg wat hulp van Casteels die veel te enthousiast uitkwam op Hoffmann, niet meer kon remmen en zo voorbij gelopen werd, Hoffmann schoot de 0-2 in een leeg doel. Weghorst en Lukebakio kregen voor de thuisploeg helaas de kansen er niet in. Het was ex-Freiburger Luca Waldschmidt die de ban leek te breken met de 1-2 na een flipperkast pass van Baku. Wolfsburg kwam achterin iets beter uit de kleedkamer in de tweede helft omdat Bornauw en Gerhardt waren gewisseld voor Roussillon en Brooks, maar het was opnieuw Gladbach dat een kans kreeg door een penalty nadat Embolo door Lacroix was afgeschoten. De onbehouwen Fransoos mocht met rood inrukken. Stindl is echter zijn mojo in penalty-schieten kwijt, Casteels stopte een zwak schot gemakkelijk: 3 van de 4 gemist, volgende keer Embolo weer? Bijna vloog ook Roussillon met rood van het veld, maar de VAR greep in, hij speelde de bal voordat Hoffmann over hem struikelde. Laatste goal viel uit een counter nadat Wolfsburg alles op de aanval gooide, hoge pass vanaf Yann Sommer recht op Joe Scally, de New Yorker faalde niet voor Casteels, 1-3. Gladbach weer terug op weg richting top5, Wolfsburg dreigt daar uit te vallen als Mainz vandaag nog van Union wint.
- Een groot vraagteken was vooraf de wedstrijd BVB tegen Augsburg: wie van de drie speelt weer. Uiteindelijk twee: Julian Brandt en Marco Reus waren weer terug, Haaland bleef geblesseerd op de tribune. Voor hem stond Marius Wolf als look alike op het veld (zelfde blonde paardestaart), maar voor kansen hoopte men toch op Donyell Malen. En hij dreef met zijn sprints Jeffrey Gouweleeuw tot waanzin. De eerste keer was de Augsburger captain nog op tijd met een sliding, de tweede keer trapte hij Malen flink op zijn hak, penalty. Omdat Haaland er niet was mocht Guerrero het doen, hij stuurde Gikièwiçz de verkeerde hoek in: 1-0. Augsburg weer op achterstand en met de grote handicap dat hun doelpuntenmakers Hahn en Niederlechner allebei geblesseerd waren. Malen ging intussen verder met sprinten, liet Oxford tegen geel aanlopen en produceerde een mislukte halve omhaal. Maar als je aan de ene kant niet scoort, misschien kan de andere kant er dan iets mee. Arne Meier schoot van ver op de lat en Zequiri liep de 1-1 voor Augsburg binnen. Eigenlijk pas na de rust in de 58e minuut deed BVB weer wat terug via Brandt, die een pass van Reus binnenschoot. Zequiri leek snel daarna 2-2 te scoren, maar de Zwitser werd teruggefloten omdat hij Akanji in zijn gezicht had geraakt, voor klagen kreeg hij ook nog geel. In de slotfase nog wel een aantal kansen voor Brandt en wissel Hazard maar die gingen er niet in, het bleef 2-1
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_201616235
- Van te voren zullen ze het zich in Berlijn anders hebben voorgesteld. Hertha BSC zou met hulp van Frankfurt kingmaker Bobic weer terug naar de top gaan. Maar op dit moment heeft Hertha maar zes punten en vijf wedstrijden verloren. Thuis ontvingen ze de onverwachte hoogvliegers uit Freiburg, nog geen enkele keer verloren en dankzij nieuwbakken Oranje sluitpost Mark Flekken ook maar 4 tegengoals. De Breisgau ageert zoals hun beste verdediger Nico Schlotterbeck, hard, aggressief en soms op het randje. Hertha werd alleen uit standaardsituaties gevaarlijk, maar had wel via Jovetic een actie waar Guldener op moest ingrijpen. De 0-1 kwam ook uit een standaard, corner van Günter, kopbal van Lienhart. Voor de pauze had alleen Richter daar nog een antwoord op met een afstandsschot dat Flekken voor de zekerheid over de lat tikte. Na een striemend fluitconcert bij de rust greep coach Dardai in: Pekarik en Piatek speelden vanaf begin 2e helft, en ook Mittelstädt en Ekkelenkamp maakten nog hun opwachting. Jeong maakte echter iedere Hertha-fan aan het schrikken toen hij aan de bal kwam nadat drie Berliner verdedigers die eerst tegen elkaar opschoten, maar zijn schot ging naast. Mittelstädt schrok iig wakker, nam de bal van Serdar over en zag Piatek vrijlopen. De Pool kreeg voor zijn blessure vaak kritiek omdat hij na zijn Italiaanse periode niet meer scoorde, maar nu zat ie erin voor de gelijkmaker. Christian Streich greep in, haalde Grifo, Höler en Jeong eruit en bracht met Szalai, Demirovic en Petersen een geheel nieuwe voorhoede. En het werkte ook, Günter vondt Petersen in een corner en hoewel zijn aanname slecht was kaatste de bal terug via Boyata, zodat de Supersub van de Breisgau met een omhaal zijn 30e doelpunt als invaller maakte: 1-2. Ekkelenkamp schoot nog een bal op de lat, maar meer kwam er niet meer van Hertha. Zesde wedstrijd op rij verloren en gezakt naar plek 13. Freiburg staat nu even derde, maar Bayer04 speelt nog tegen Bielefeld.
- Stuttgart is de tweede financiële grootmacht in problemen. Na de eerste match tegen Fürth stortte alles in en moeten coachteam Matterazzo en Mislintat improviseren. De altijd vervelende Marc Oliver Kempf begon weer in de basis naast loopwonder Mavrapanos, voorin moest Chris Führich voor gevaar zorgen. Tegenstander Hoffenheim mistte Baumgartner met een spierblessure, Dennis Geiger verving hem. En eigenlijk begon de Kraichgau prima. Andre Kramaric creërde vlot zijn 23e kans zelf (naast), de 24e was een pass op Bebou en inderdaad, die gingen er niet in. Kempf was blijkbaar getergd na zijn gedwongen pauze vorige en kopte aan de andere kant hard een corner van Marmoush binnen, met wat geluk dat zijn bewakers Adamyan en Grillitsch verkeerd timeden. Marmoush en Massimo kregen ook nog kansen, maar die gingen mis evenals de 25e kans voor Kramaric. In de tweede helft bleek dat de verdedigers de aanvallers waren, want Mavrapanos snoepte zelf de bal weg van Adamyan, soleerde door de Hoffenheimer verdediging en scoorde 2-0. Massimo maakte er in het slot nog 3-0 van en dankzij Brun Larsen kwam er nog een eretreffer voor Hoffenheim. Het gevolg is dat Stuttgart in de stand naar 12 komt, op punten gelijk met Hoffenheim. Frankfurt zou er zich nog tussen kunnen dringen.
- Bij Rasenball is Christopher Nkunku een zeldzaam lichtpuntje in de selectie. Na de beschamende vertoning tegen Club Brugge was Silva het bokje en werd door Poulsen in de basis afgelost. Tegenstander Bochum had het maar druk met de kansen die de Oost Duitsers creërden, maar die bal wilde maar niet in het doel landen. Ook in de tweede helft het zelfde beeld, Bochum hield tegen, Rasenball viel aan. Marsch had er na 60 minuten genoeg van en bracht zowel Silva als Szoboslai als invallers. En het was de gouden wissel, de jonge Hongaar slingerde een corner voor die de geplaagde Portugees mooi inkopte. Hij had de smaak te pakken en fabriceerde ook nog de assist op Nkunku voor de 2-0. Die maakte kort voor het einde de 3-0 op aangeven van Josko "Pep" Gvardiol. De top5 komt weer in beeld in Leipzig, in Bochum lijkt het voorlopig de kelder te worden.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_201623481
Flekken voor de titel
pi_201623601
Ajax, real, bayern, parijs...4 koplopers die onderuit gaan op de zelfde dag 8)7
pi_201623753
quote:
0s.gif Op zondag 3 oktober 2021 19:20 schreef Jiyar86 het volgende:
Ajax, real, bayern, parijs...4 koplopers die onderuit gaan op de zelfde dag 8)7
Ja opvallend vaak gebeurt dat samen.

Zenith ook thuis verloren
pi_201624108
- De halfvier wedstrijd ging tussen twee clubs die het tot nu toe boven verwachting deden. Mainz mist nog steeds drie man door covid en blessures en vroeg in de wedstrijd tegen Union Berlin kwam daar helaas St. Juste bij na een val waarbij waarschijnlijk zijn schouder uit de kom ging. David Nemeth verving hem. Urs Fischer is een fan van Nagelsmann's rotatiesysteem, hij wisselde opnieuw het halve elftal na de Europese wedstrijd tegen Maccabi, zodat Becker en Behrens weer op de bank zaten. Nemeth ving kort voor rust de bal af en stuurde met een pass uitgerekend Union-huurling Ingvartsen weg, die zijn eigenlijke werkgever koeltjes op achterstand zette. Halverwege de tweede helft kwamen Behrens en Voglsammer in het elftal en ging Max Kruse vanuit de spits terug naar het middenveld om beter op Awoniyi aan te sluiten. Dat hielp, want Kruse stuurde de ex_NEC'er meteen de diepte in en die trapte de 1-1 binnen. Binnen een paar minuten draaiden die Eisernen de wedstrijd doordat Behrens na een mislukte aanval toch de bal bij Awoniyi kreeg, die maakte de tweede van de avond. In het slotoffensief van de Basterds werkte vooral Onisiwo aan zijn stats met vier kansen, maar hij werd iedere keer of door een verdediger of door de goed keepende Andreas Luthe gestopt. Die Eisernen winnen uit met 1-2 en komen in punten gelijk met FC Köln
- De halfzeven match tussen Bayern en Eintracht Frankfurt. De Rekordmeister had in het eerste kwartier het beste van het spel, kreeg veel kansen, maar scoorde er geen een. Pas na een halfuur profiteerde Lewandowski van een mispeer van Hinteregger en passte door op Goretzka, die keurig afrondde. Hinteregger was echter paraat om zijn fout goed te maken, hij kopte uit een corner van Kostiç de 1-1 binnen. Kevin Trapp kreeg het druk in de laatste minuten met meerdere kansen voor Bayern, maar ook de Hessen scoorden bijna via Sow. In de tweede helft deed Bayern er alles aan om die 2-1 te maken, maar Trapp bleek echt zijn dag te hebben, vijftien(!) doelpogingen maakte de Frankfurt goalie onschadelijk, waaronder een wereldreflex op een kopbal van Kimmich met de voeten. En ja, die oude voetbalwijsheid klopte: als jij niet scoort, gaat ie er aan de andere kant in. Sow was de bal eigenlijk al kwijt, maar pikt m terug en kreeg m op Kostiç gespeeld. Die schoot tot ontzetting van Karlheinz Kas (Bayern1) en vreugde van Mathilde Knief (Radio HR) de 1-2 binnen. Na 30 gewonnen wedstrijden thuis en 9 gewonnen wedstrijden achter elkaar is daarmee een recordserie gestopt. Bayern blijft op 16pt, en als Bayer04 straks nog wint van Bielefeld (staan voor nu) dan komt de Werkself gelijk. Frankfurt heeft nog een lange weg te gaan richting top10, maar ze klimmen weer een paar plaatsen naar 13.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_201626356
Bayer04 is in punten gelijk gekomen met Bayern München. In de wedstrijd tegen Bielefeld maakte de Werkself al heel snel alles duidelijk via een goed spelende Patrick Schick. De Tsjech had een assist op Diaby voor de 0-1 en scoorde zelf op aangeven van Wirtz 0-2. Tussendoor had Patrick Wimmer eigenlijk de 1-1 gemaakt, maar de VAR keurde dat af voor buitenspel. Na rust ging Schick vrolijk verder, scoorde 0-3 op aangeven van Frimpong. In de blessuretijd schoot Demirbay nog de 0-4 binnen. Bielefeld had op die flits van Wimmer na de 0-1 niets in te brengen vandaag.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_201780829
Gisteren is weer afgetrapt in de Bundesliga, tot afgrijzen van Bots-hater Sven Pistor ontving Hoffenheim zijn geliefde FC Köln. En mochten er mensen mopperen over hoe defensief 5-3-2 is, Sebastian Hoeness wist de Kraichgau prima in een systeem te krijgen dat wel begon als 5-3-2, maar algauw 3-5-2 werd omdat Hoffenheim precies dat spelletje dat de Geissböcke zo graag spelen tegen hen gebruikt door alles op het middenveld af te jagen. Köln kwam niet onder de druk uit en al in de 8e minuut had het 1-0 moeten staan nadat Czichos per ongeluk Kramaric aanspeelde. Timo Horn kon toen nog erger voorkomen, maar in de 31e minuut speelde de Kroaat Bebou aan die de 1-0 ruststand aantekende. Na rust ging Hoffenheim helemaal los met een snelle goal van opnieuw Bebou en Raum zette Czichos zo onder druk dat hij de bal verloor en moest toezien hoe Baumgartner het buitenkansje op 3-0 benutte. Op één kans van Modeste na stelde Köln er niets tegenover en na weer onnodig balverlies werd het zelfs 4-0 door Geiger. Een corner van Kramaric was goed voor een kopgoal van Stefan Posch, die de eindstand op 5-0 bepaalde. Herr Pistor wilde er zo weinig mogelijk over uitwijden, van de weeromstuit liet hij zich bij Liga Live vandaag vervangen door Marco Schreyl. Ook Steffen Baumgart was naderhand duidelijk "we kunnen niet 3 procent langzamer spelen in zo'n wedstrijd, dan krijgen we iedere keer een pak slaag."

[ Bericht 3% gewijzigd door Sabata op 16-10-2021 15:39:48 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  Trouwste user 2022 zaterdag 16 oktober 2021 @ 15:58:24 #96
7889 tong80
Spleenheup
pi_201781332
Wout Weghorst is zijn basisplaats kwijt bij VfL Wolfsburg. Mark van Bommel geeft voor de wedstrijd zaterdagmiddag tegen Union Berlin de voorkeur in de spits aan Lukas Nmecha, die afgelopen zomer werd overgenomen van Manchester City.

Van Bommel hintte tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Union Berlin al op een plaats op de bank voor Weghorst: „We komen wel genoeg op de helft van de tegenstander, maar we creëren geen echte kansen”, liet de oefenmeester weten.

„We moeten de aanvallen beter uitspelen. Dat heb ik ook met de jongens doorgenomen, ook met Wout. Er moeten meer goals van hem bij zijn. Bij spitsen zijn altijd fases waarin het niet zo loopt zoals je zou willen.”

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_201782701
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 15:58 schreef tong80 het volgende:
Wout Weghorst is zijn basisplaats kwijt bij VfL Wolfsburg. Mark van Bommel geeft voor de wedstrijd zaterdagmiddag tegen Union Berlin de voorkeur in de spits aan Lukas Nmecha, die afgelopen zomer werd overgenomen van Manchester City.

Van Bommel hintte tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Union Berlin al op een plaats op de bank voor Weghorst: „We komen wel genoeg op de helft van de tegenstander, maar we creëren geen echte kansen”, liet de oefenmeester weten.

„We moeten de aanvallen beter uitspelen. Dat heb ik ook met de jongens doorgenomen, ook met Wout. Er moeten meer goals van hem bij zijn. Bij spitsen zijn altijd fases waarin het niet zo loopt zoals je zou willen.”

:T
Heeft niet echt wat geholpen blijkbaar, weer kansloze nederlaag.
Het van Bommel effect is uitgewerkt..
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_201783821
In de 2. Liga is Jahn Regensburg even leider af. Ze kwamen gisteren tegen Paderborn niet verder dan 1-1 en zagen de Kiezclub FC St. Pauli in drie minuten hard uithalen tegen Heidenheim. Max Dittgen en Guido Burgstaller regelden het onder elkaar met doelpunten en assists, Tim Kleindienst scoorde ook nog in het slot. 1-0 omgebogen naar 2-4. St. Pauli neemt ook met 22pt de leiding over, Regensburg en Schalke blijven op 19pt. Vanavond nog HSV thuis tegen Fortuna Dusseldorf
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_201787723
- Wolfsburg vandaag op bezoek in Köpenick bij Union Berlin. Lukas Nmecha kreeg na de vele mislukte kansen voor Weghorst zijn kans voorin, maar het manco van Von Bommel's troepen blijft bestaan. Ze weten de bal te veroveren, bouwen goed op maar in de 16 aangekomen maken ze de gecreëerde kans vervolgens niet af. Nmecha zelf was er na 11 minuten al dichtbij, maar hij schoot Knoche tegen zijn knie waardoor de bal wegketste uit het doel. Na veel kleine kansjes kreeg Dodi Lukebakio een heel grote kans, maar hij schoot tegen de lat. Kort na rust waren die Eisernen bereid een demo in efficiency te geven. Kruse en Haraguchi speelden een counter uit, Awoniyi liep de pass van de Japanner binnen: eerste schot op doel en meteen raak. Weer zakte Union in en liet Wolfsburg komen. Weghorst viel in en kreeg ook twee kansen, maar u raadt het denk ik al, ook mis. Toch een Nederlands doelpunt, want Sheraldo Becker werd samen met zijn vaste invalpartner Kevin Behrens de wei ingestuurd. Via Behrens en Voglsammer kreeg de kleine Amsterdammer een kopbalkans die hij goed afmaakte, nog even twijfel maar het horloge van de scheids ging af, bal was achter de lijn. Becker kreeg later ook nog de kans op 3-0, maar toen lag Casteels in de weg. Feyenoord is gewaarschuwd, je zag Union Berlin 45 minuten niet gevaarlijk zijn, ze schoten maar drie keer op doel, twee keer was het raak.
- In het kelderduel moesten lotgenoten Bochum en Greuther Fürth tegen elkaar aantreden. Bij Fürth opnieuw een plek in de basis voor 2e keeper Marius Funk. Het grote probleem van Bochum is nog steeds dat men geen vervanger heeft voor Simon Zoller, die waarschijnlijk tot in januari uitvalt. De Mittelfranken hebben precies hetzelfde als Wolfsburg, Itten, Hrgota, Mayrhofer creëren wel wat, maar er volgt geen goal. En als dan Bochum captain Losilla toevallig tegen de bal aan loopt in de 80e minuut, dan is het meteen klaar en drijft de partij uit richting de zoveelste nederlaag voor Fürth. Bochum drie belangrijke punten, maar het is nog een lang seizoen voor beide teams
- Voor zowel Kevin Prince Boateng als Fredi Bobic werd het een apart avondje, beide heren hebben als speler en sportdirecteur een verleden bij Eintracht Frankfurt, maar kwamen vandaag met Hertha BSC op bezoek. Bobic moet de laatste tijd de hele tijd dezelfde vraag beantwoorden: is de positie van Pal Dardai nog houdbaar. En iedere keer weer spreekt Bobic zijn vertrouwen uit. Aan de andere kant is Frankfurt zowel nog steeds thuis ongeslagen als erg afhankelijk van Filip Kostic. "Oh hij gooit de bal wel voor en dan wordt het wat" zo liet een cynische Oliver Glasner het een keer optekenen. Die woorden kwamen als een boemerang terug, want vandaag slaagde Kostiç er maar heel zelden in om Lammers of Hauge te bereiken. En het hielp helemaal niet dat Daichi Kamada liep te slapen in de verdediging en Darida aan de bal laat komen. Eigenlijk ging zijn voorzet op Richter de mist in, maar omdat N'Dicka en Kostiç ook elkaar aankijken kan Richter toch nog bij de bal komen en aait hem letterlijk het doel in met zijn hoofd. Heel de Hertha bank ontploft van vreugde, Dardai doet een Streich-actie en pakt rustig een slok water, voor er alsnog een brede lach op zijn lelijke berentronie doorbreekt. Frankfurt stelde er weinig tegenover, bleef ondertussen met fouten strooien en had vooral geluk dat Piatek zijn vizier weer eens niet scherp had. Dardai greep in en zette Ekkelenkamp in de Pool zijn plaats in de 60e minuut. Al twee minuten later stond hij precies op de juiste plek om een voorzet van Mittelstädt binnen te tikken, DAT is efficiënt. Frankfurt kwam nog terug via een penalty van Piaciença maar verder dan 1-2 werd het niks meer. Voor de camera bleef Dardai goedlachs als altijd, maar dit is wel al de tweede keer dat Ekkelenkamp hem zijn baan redt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 16-10-2021 22:21:48 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_201789247
- In de wedstrijd BVB tegen Mainz ging het maar om één vraag: Speelt Erling Haaland? Het antwoord was ja, maar eigenlijk heeft Haaland tegen Mainz helemaal geen goed trackrecord, zelfs nog niet gescoord. Hoe anders is dat voor Marco Reus, hij was in de competitie al twintig keer betrokken bij doelpunten tegen Mainz. Hoe toepasselijk dan ook dat hij na drie minuten goed reageerde op een misverstand tussen Bell en Stach die een pass van Meunier (weer hij) niet wegkrijgen, en de bal schitterend inschoot voor de 1-0. Daarna duurde het echter heel lang voor dat er weer wat gebeurde. De Basterds lieten BVB in balbezit en die deden te weinig met de kansen. Tekenend was een flipperkast moment na een mislukt schot van Haaland die Malen en Bellingham niet over de lijn kregen. 80% balzbezit had BVB en ook in de tweede helft hapte Mainz naar adem als de gastheer even aanzette. Aaron Martin tikte een volgende pass van Meunier bijna in eigen doel en daarna kreeg Wydmer de bal tegen zijn hand. Pas nadat Niakathé aan de overkant met een sliding door Akanji was gestopt greep de VAR in en haalde iedereen terug voor een penalty voor BVB. Haaland schoot m hard binnen. Jonny Burkhardt kwam bij Mainz binnen de lijnen en maakte het nog even spannend met de 2-1, maar Haaland zelf repareerde het weer nadat Bellingham slim Wydmer de bal afsnoepte. De pass kwam, Haaland scoort 3-1. Ook Ajax is gewaarschuwd
- Freiburg speelde voor het eerst in het nieuwe Europapark tegen Rasenball. Eerste indruk, de microfoon staat hard, want het publiek dat dicht op het veld stond was soms woordelijk te verstaan via WDR 2 als Mathilde Knief aan het woord was. Mark Flekken had meteen twee ingrepen nodig door een goede start van de Oost Duitsers. Eerst schoot Forsberg recht op hem af, daarna gaf de Bocholtzer bijna Szoboslai een kopstoot omdat hij al naar de Hongaar dook voor de bal bij hem kwam. Maar Lienhart had die nog weggekopt. Even later was het toch Rasenball dat de eerste goal in het Europapark stadion maakte dankzij een omstreden overtreding op Nkunku. Ja ok, Lienhart raakte de Fransman, maar die stond buiten de 16, stapt een keer en laat zich dan vallen. Forsberg trapt de penalty en gelukkig kon de scheids Streich's woedende commentaren niet goed horen vanwege een striemend fluitconcert, want anders had de Zwitser rood gekregen ipv geel. Ook Jesse Marsch wond zich een paar keer enorm op over zijn collega en ontplofte toen Forsberg Grifo omliep en hij bij hoog en laag volhield dat de Zweed de bal speelde, ook de Yankee kreeg geel. Het werd nog erger toen Lukas Höler omver werd gelopen door Simakan en er nu geen penalty werd gegeven, Streich stond zo te schuimbekken dat de teamdokter hem moest wegslepen. De Breisgau gaf niet op, kwam via Jeong aan een enorme kans die op de lat ging. En Rasenball had zijn lesje niet geleerd, liet de onzichtbare Koreaan weer lopen bij de volgende corner en voila, Grifo passt perfect op zijn hoofd 1-1. Bijna pakte Freiburg nog de volle buit toen Höler per ongeluk een derde corner op zijn hoofd kreeg, maar Gulasci tikte die kopbal er net uit. 1-1 de eindstand en Freiburg blijft daardoor vierde algemeen, Rasenball is nu achtste.
- Laatste wedstrijd vanavond ging tussen Gladbach en het flink verzwakte Stuttgart dat een golf aan coronabesmettingen kent. Die Folhen waren het meest in balbezit, kregen ook meer kansen, maar die bal wilde er niet in. Opnieuw nam Mavrapanos de Schwaben bij de hand met een afstandsschot, 0-1. Invalkeeper Fabian Bredlow had niet zo veel te doen, maar de twee kansen die echt gevaarlijk werden pakte hij ook. Eerst een bijna eigen doelpunt van Mavrapanos, daarna tikte hij een schot van Netz tegen de paal. Pas nadat Jonas Hoffman een golazo fabriceerde was de Stuttgarter keeper geklopt: 1-1 bij rust. Na de rust waren de meeste kansen voor Gladbach via o.a. Stindl en Plea. Stuttgart was alleen maar aan het tegenhouden en mocht heel blij zijn dat Bredlow in de 94e minuut Embolo van de zegetreffer af hield. 1-1 de eindstand waarmee Stuttgart Hertha nog even voorblijft. Gladbach sluit aan in de rij clubs met 11 punten (Rasenball en Hoffenheim)
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')