abonnement bol.com Coolblue
  zaterdag 24 juli 2021 @ 22:00:04 #1
490410 Dr8gonOfLife
Hello darkness my old friend.
pi_200528315
LANDGRAAF - De brandweer en hulpdiensten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de handen vol gehad aan wateroverlast in Limburg. Op meerdere plekken was sprake van extreme wateroverlast door de heftige regenval.Een van de zwaarst getroffen plekken is de Heistraat in Landgraaf waar de brandweer om 2:30 werd opgeroepen. Dinsdagavond kregen daar tientallen huishoudens water binnen. Onder meer een trottoir werd opengebroken om een provisorische dam te maken. Brandweerinzet in de nacht bleek ook nodig in de parkeergarage aan de Danielsstraat en Winkelcentrum Op de Kamp. Op sociale media laten veel gebruikers zien welke schade de grote wateroverlast veroorzaakt.In korte tijd viel op sommige plekken zo’n 90 mm regen.
Woensdag en donderdag wordt nog meer hevige regen verwacht. Landgraaf, Kerkrade, Heerlen, Brunssum en Voerendaal moeten rekening houden met 120 millimeter of meer.

https://www.telegraaf.nl/(...)it-zoiets-meegemaakt

quote:
Code oranje voor Limburg wegens hevige regenbuien

Heerlen - Het KNMI heeft tot donderdagavond voor Zuid-Limburg code oranje afgekondigd in verband met de hevige regenval. Eerder gold nog code geel. Door wolkbreuken kwamen dinsdag in de namiddag veel straten, waaronder snelweg A79, blank te staan. Kelders in de regio Heerlen liepen onder, putdeksels kwamen omhoog.Het KNMI verwacht tot en met donderdag zware regenval in het zuiden van Limburg, waarbij dagelijks meer dan 75 millimeter regen kan vallen. Tot en met donderdag moet plaatselijk rekening worden gehouden met meer dan 150 millimeter neerslag, aldus de weerdienst. Het KNMI waarschuwt dat schade en gevaar kan ontstaan door de wateroverlast.

Wegen niet meer toegankelijk
De A79 verdwijnt er volledig onder water, zei een woordvoerder van de politie dinsdagnamiddag. Automobilisten kunnen er niet door. „De weg is fysiek niet meer toegankelijk.”

De politie roept automobilisten op de A79 te mijden. De A79 is de snelweg tussen Heerlen en Maastricht. Hevige regenbuien zorgden er voor wateroverlast. Rijkswaterstaat leidt het verkeer richting Heerlen vanaf knooppunt Kruisdonk op de A2 om via de A76. Op de A79 zijn er vanaf Voerendaal omleidingen. „Volg de aanwijzingen en ben niet te eigenwijs, dat kan u duur komen te staan”, waarschuwt de politie op Twitter.

Het KNMI verwacht tot en met donderdag zware regenval in het zuiden van Limburg, waarbij dagelijks meer dan 75 millimeter regen kan vallen. Tot en met donderdag moet plaatselijk rekening worden gehouden met meer dan 150 millimeter neerslag, aldus de weerdienst. Het KNMI waarschuwt dat schade en gevaar kan ontstaan door de wateroverlast.
Wegen niet meer toegankelijk

De A79 verdwijnt er volledig onder water, zei een woordvoerder van de politie dinsdagnamiddag. Automobilisten kunnen er niet door. „De weg is fysiek niet meer toegankelijk.”

De politie roept automobilisten op de A79 te mijden. De A79 is de snelweg tussen Heerlen en Maastricht. Hevige regenbuien zorgden er voor wateroverlast. Rijkswaterstaat leidt het verkeer richting Heerlen vanaf knooppunt Kruisdonk op de A2 om via de A76. Op de A79 zijn er vanaf Voerendaal omleidingen. „Volg de aanwijzingen en ben niet te eigenwijs, dat kan u duur komen te staan”, waarschuwt de politie op Twitter.
Actiecentra ingericht

De brandweer heeft vanwege de regenval vier actiecentra ingericht in Gulpen, Maastricht, Heerlen en Sittard, van waaruit prioriteiten gesteld worden. Levensreddende uitrukken gaan voor het leegpompen van kelders, zei een woordvoerder van de brandweer.

De brandweer heeft drie mensen gered uit de historische Oliemolen in Heerlen. De oude boerderij ligt onder aan een heuvel, van waaruit water kolkend naar beneden stroomde. De Oliemolen kwam daardoor 1,5 meter onder water te staan. Een vrouw die uit de boerderij gered werd, had onderkoelingsverschijnselen.

’Ga niet de weg op’
Dinsdagavond riep de politie mensen op niet meer de weg op te gaan, tenzij dat dringend noodzakelijk is. In Maastricht liep het Emmaplein onder water. In Schin op Geul staan meerdere woningen onder water.

De brandweer heeft het erg druk in de regio Heerlen. Er is sprake van een groot aantal meldingen over onder water gelopen wegen, vollopende kelders en omhoog komende putdeksels, aldus een woordvoerder.

In Kerkrade stortte het dak van een bedrijf in als gevolg van de plensbuien. Ook de gevel raakte daardoor beschadigd. Op dat moment was niemand meer in het bedrijf aanwezig. De werknemers hadden drie minuten voor het instorten het bedrijf verlaten. Niemand raakte gewond.

’Bel alleen 112 in levensbedreigende situaties’
De overlast doet zich vooral voor in Heerlen, Landgraaf en Kerkrade. Talloze straten staan er onder water. Er komen veel meldingen binnen op de meldkamer van de hulpdiensten. De brandweer roept mensen op 112 alleen te bellen in levensbedreigende situaties, en niet bij wateroverlast.

https://www.telegraaf.nl/(...)ns-hevige-regenbuien
quote:
Code rood voor regen in provincie Luik, burgemeester Rochefort wil 50 jeugdkampen evacueren

Het onweer waar al dagen voor gewaarschuwd werd, veroorzaakt heel wat wateroverlast. Het KMI kondigde code rood aan voor de provincie luik. Door het noodweer heeft Scouts & Gidsen Vlaanderen woensdag omstreeks 10 uur al twaalf scoutskampen geëvacueerd, voornamelijk in de provincie Luik. In het Waalse Rochefort heeft de burgemeester bevolen om alle 50 jeugdkampen te laten evacueren.

Het KMI kondigt de code rood af voor de provincie Luik, omdat er minstens 65 procent kans is dat er over minstens een kwart van de provincie meer dan 100 liter neerslag valt in 24 uur tijd. Dat zegt weerman David Dehenauw op Twitter.

Code rood wil zeggen dat er al veel wateroverlast is in de provincie en dat er nog veel neerslag verwacht wordt, waardoor de problemen nog erger worden, of dat er in kortere tijd extreme neerslag verwacht wordt. Er wordt gevraagd om ‘actie te ondernemen om uzelf, anderen en indien mogelijk uw bezittingen in veiligheid te brengen en de raadgevingen van de bevoegde overheid strikt op te volgen’.

De code rood blijft gelden tot 1 uur in de nacht van woensdag op donderdag, daarna volgen nog enkele uren in code oranje. In de provincies Namen en Luxemburg is momenteel code oranje van kracht. In Vlaanderen geldt code oranje enkele voor de provincie Limburg; de andere provincies kleuren geel en groen op de weerkaart.

Jeugdkampen geëvacueerd
Door het noodweer heeft Scouts & Gidsen Vlaanderen woensdag omstreeks 10 uur al twaalf scoutskampen geëvacueerd, voornamelijk in de provincie Luik. ‘Het belangrijkste is dat er geen gewonden zijn. De materiële schade moet nog opgemeten worden’, zegt Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts & Gidsen Vlaanderen, woensdagochtend.

‘De omstandigheden zijn deze voormiddag overal onder controle en de groepen houden zelf contact met de achterban thuis’, aldus Van Reusel. De scoutsgroepen worden in Luik, waar code rood is afgekondigd, wel geconfronteerd met stijgende waterstanden en reële wateroverlast. ‘Scouts & Gidsen Vlaanderen roept op om hiervoor extra waakzaam te zijn (vooral in Wallonië en Limburg) en preventief contact op te nemen met de gastgemeente om een risico-inschatting te maken’, zegt Van Reusel.

De burgemeester van Rochefort, Corine Mullens, wil alle jeugdkampen - een vijftigtal - op het grondgebied van de stad laten evacueren wegens de overvloedige regenval. Dat heeft ze woensdag gezegd. Sinds dinsdagavond werden al drie jeugdkampen geëvacueerd op het grondgebied van Rochefort, in de provincie Namen.

‘We verwachten dat de Lesse de komende dagen buiten de oevers zal treden’, aldus burgemeester Mullens. En de jeugdkampen die zich niet nabij het water bevinden, zullen volgens haar ook veranderen in meren door het water dat niet weg kan. ‘Ik heb de jeugddienst opgedragen om in elk kamp langs te gaan en duidelijk te maken dat het beter is te vertrekken. Als ze dat niet willen, zal ik aan de provincie vragen om een decreet af te kondigen. Of ik zal het zelf doen.’

De burgemeester is bereid stadszalen ter beschikking te stellen om de jongeren indien nodig op te vangen, in afwachting dat hun ouders hen komen ophalen.

Wateroverlast
In de Bolderstraat in Riemst moesten dinsdagavond de bewoners de trekkers bovenhalen. Na een kortstondige, maar felle stortregen stond de straat blank. Doordat de riolering het overvloedige water niet meer geslikt kreeg, stroomden de kelders onder.

In Heukelom liepen verschillende woningen onder. De brandweer kwam er handen te kort.

Ook in het naburige Bilzen liepen straten en huizen onder. De brandweer was er dinsdagavond volop bezig met het vullen van zandzakjes. Want het ergste moet hier nog komen, zeggen weersvoorspellers.

https://www.standaard.be/cnt/dmf20210713_97525386
twitter


twitter


twitter


https://forum-fok.digidip(...)F1%2F25%23p200403285
Ik ben masturbatie verslaafd.
  Spellchecker zaterdag 24 juli 2021 @ 22:11:06 #2
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_200528501
De OP kan wel een update gebruiken.
  zaterdag 24 juli 2021 @ 22:12:30 #3
403588 mcmlxiv
Extremist volgens extremisten
pi_200528513
Je zal in Dinant wonen. Godsklere wat een puinhoop weer
pi_200528569
Schitterend die beelden met die wegdrijvende Franse boodschappenwagentjes enzo :D
Zolang je er zelf niet woont tenminste :')
pindazakje
  zaterdag 24 juli 2021 @ 22:15:38 #5
308523 the-eye
It's monkeytime
pi_200528575


Ik had er een beetje de ziekte in dat ik een parasol had vergeten binnen te halen die dus nu zeiknat geregend is maar als ik deze beelden zie mag ik eigenlijk niet klagen

[ Bericht 12% gewijzigd door the-eye op 24-07-2021 22:30:05 ]
I'm sliding like a lizard on my belly and back
pi_200528681
twitter
Be curious, not judgmental
  Moderator zaterdag 24 juli 2021 @ 22:30:56 #8
358144 crew  capuchon_jongen
I love capuchons
pi_200528809
quote:
16s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 21:49 schreef Starhopper het volgende:
Maar er is geen klimaatverandering hoor :'(
Mijn volgende auto zal een elektrische model zijn, staat nu al vast. Ook zal het mss nog 10 jaar duren voor die versleten is :@
pi_200529141
Desastreus dit. Arme mensen ;(
pi_200529155
Hebben ze weer een dam ergens open gezet?
Zonder wrijving geen glans
  zaterdag 24 juli 2021 @ 22:50:52 #11
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_200529215
Vanuit hier wenst men eenieder daar uiteraard wederom sterkte!

Maar dat is nog niet alles, wij hopen natuurlijk van ganser harte dat alle meest getroffenen bij onze zuiderburen, zowel door landgenoten (middels gulle giften en zulks) als de overheid, net zo goed bijgestaan worden als hier in NL

Scjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zaterdag 24 juli 2021 @ 22:55:18 #12
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_200529309
Ja het is ongeloofelijk , en vrij dichtbij
Maar Nederland gaat ook last krijgen hoor met al die delen ver onder NAPquote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 22:47 schreef Haags het volgende:
Hebben ze weer een dam ergens open gezet?
Het is regenwater dat komt uit de Ardennen gezet

[ Bericht 8% gewijzigd door michaelmoore op 24-07-2021 23:23:10 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 24 juli 2021 @ 23:00:56 #13
385501 Starhopper
Slava Ukraini
pi_200529390
Ik ben heel erg verdrietig :'( :'( arme mensen
Water towers can fly! :D
pi_200529403
De Maas gaat weer stijgen zo te zien.
pi_200529414
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 22:15 schreef Hyaenidae het volgende:
Schitterend die beelden met die wegdrijvende Franse boodschappenwagentjes enzo :D
Zolang je er zelf niet woont tenminste :')
Nou….lachen…geweldig grappig..🙁
  zaterdag 24 juli 2021 @ 23:04:59 #16
21153 RAVW
Alleen maar feiten
pi_200529453
denk je net een beetje van de schrik bekomen te zijn ... vreselijk voor die mensen .. hoop dat ze in Limburg nu ook wel op hun hoede zullen zijn
"II like women. I don't understand them, but I like them.."
pi_200529456
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 23:02 schreef Maron het volgende:

[..]

Nou….lachen…geweldig grappig..🙁
Niet zozeer grappig, maar wel mooi en bijzonder om te zien dat zoiets kan.
En ik ben vast niet de enige die er zo over denkt want anders werden ze niet zoveel verspreid over de internets, als niemand er iets om gaf.
pindazakje
pi_200529751
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 22:55 schreef michaelmoore het volgende:

Maar Nederland gaat ook last krijgen hoor met al die delen ver onder NAP

Want?
stupidity has become as common as common sense was before
  zaterdag 24 juli 2021 @ 23:29:55 #19
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_200529839
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 23:23 schreef marcb1974 het volgende:

[..]

Want?
klimaat verandering
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_200529849
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 23:29 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

klimaat verandering
En daar is al deels rekening mee gehouden. Zo slecht zit het niet in elkaar hier.
stupidity has become as common as common sense was before
  zaterdag 24 juli 2021 @ 23:32:50 #21
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_200529873
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 23:30 schreef marcb1974 het volgende:

[..]

En daar is al deels rekening mee gehouden. Zo slecht zit het niet in elkaar hier.
Over 10 jaar kan het er opeens heel anders uit zien
https://www.wur.nl/nl/nie(...)-wereldbevolking.htm

When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_200529956
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 23:29 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

klimaat verandering
Is dat dan zo?
Cindy De Vuyst
  zaterdag 24 juli 2021 @ 23:56:34 #23
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_200530143
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 23:39 schreef einzeinz het volgende:

[..]

Is dat dan zo?
volgens de Universiteit van Wageningen wel
https://www.wur.nl/nl/nie(...)-wereldbevolking.htm
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_200530225
quote:
16s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 21:49 schreef Starhopper het volgende:
Maar er is geen klimaatverandering hoor :'(
Ik denk dat het belangrijk is om onderscheid te maken in drie stappen:
1. Is er sprake van klimaatverandering?
2. Wat is de oorzaak van de klimaatverandering en hoeveel invloed hebben wij daarop?
3. Wat zijn de oplossingen. Daar heb je dan weer een onderscheid tussen de klimaatverandering willen stoppen of anticiperen op de gevolgen. Daarbinnen heb je ook al weer allerlei opties.

Persoonlijk zit ik wel meer op de lijn er is sprake van klimaatverandering. Denk dat er een trend te zien is waardoor je niet meer van een incident kan spreken. Wel betwijfel ik hoeveel invloed wij daarop hebben en of wij het momentum binnen een afzienbare tijd kunnen keren.

Ik denk dat wij sinds 1993 en 1995 hebben aangetoond dat wij goed kunnen anticiperen op het water. Nu zijn er een paar knelpunten aan het licht gekomen. Ik zag aanpakken. Maar die geldverslindende plannen van Timmermans, ik geloof er niet in. Neem alleen al die biomassa die deel uitmaakt van het plan. Op papier werkt het leuk, maar mijn boerenverstand zegt laat die bomen staan en verstook iets anders. Dan zuiveren die bomen nog jaren de lucht. Dit alles nog los van de financiële zekerheid.
  Moderator zondag 25 juli 2021 @ 00:27:28 #25
441859 crew  Lenny77
pi_200530447
quote:
2s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 23:01 schreef Steven_Stil het volgende:
De Maas gaat weer stijgen zo te zien.
:'(
Horum omnium fortissimi sunt Belgae
  zondag 25 juli 2021 @ 00:44:35 #26
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_200530592
quote:
0s.gif Op zondag 25 juli 2021 00:04 schreef maan_man het volgende:

[..]

Ik denk dat het belangrijk is om onderscheid te maken in drie stappen:
1. Is er sprake van klimaatverandering?
2. Wat is de oorzaak van de klimaatverandering en hoeveel invloed hebben wij daarop?
3. Wat zijn de oplossingen. Daar heb je dan weer een onderscheid tussen de klimaatverandering willen stoppen of anticiperen op de gevolgen. Daarbinnen heb je ook al weer allerlei opties.

Persoonlijk zit ik wel meer op de lijn er is sprake van klimaatverandering. Denk dat er een trend te zien is waardoor je niet meer van een incident kan spreken. Wel betwijfel ik hoeveel invloed wij daarop hebben en of wij het momentum binnen een afzienbare tijd kunnen keren.

Ik denk dat wij sinds 1993 en 1995 hebben aangetoond dat wij goed kunnen anticiperen op het water. Nu zijn er een paar knelpunten aan het licht gekomen. Ik zag aanpakken. Maar die geldverslindende plannen van Timmermans, ik geloof er niet in. Neem alleen al die biomassa die deel uitmaakt van het plan. Op papier werkt het leuk, maar mijn boerenverstand zegt laat die bomen staan en verstook iets anders. Dan zuiveren die bomen nog jaren de lucht. Dit alles nog los van de financiële zekerheid.
Tot nog toe doen we ieder jaar of er niets aan de hand is en geven we grif 500.000 euro voor een huis dat 6 meter onder de zeespiegel staat
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_200530599
Water is intussen alweer volledig weg. In Dinant wordt er volop gekuist.
Cindy De Vuyst
pi_200530702
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 23:29 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

klimaat verandering
Kale hellingen en slecht waterbeheer.
pi_200530749
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 23:56 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

volgens de Universiteit van Wageningen wel
https://www.wur.nl/nl/nie(...)-wereldbevolking.htm
Verzadigde grond, veel puin wat zorgt voor verstoppingen, dorpen die in dallen liggen...
Zeker dat het om het klimaat gaat? Of zou het eerder 'pech' zijn?
Cindy De Vuyst
  zondag 25 juli 2021 @ 01:14:18 #30
181124 chufi
Coņo! Que pasa?
pi_200530777
Ik kreeg van de week een antwoord van onze Oostenrijker hier over overstromingen vorige week in Noord Oostenrijk en Zuid Oost Duitsland ... " Het gebeurt soms"

Met andere woorden het is de natuur ...

Soms valt het in een specifiek gebied en is het lokaal , vorige week was wat extreem idd ..

Het is en blijft triest voor de slachtoffers, maar je zou gewoon nooit onder in het dal moeten gaan wonen ... Al het water stroomt altijd naar het dal en accumuleert zich daar ... met de gevolgen van dien
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Espaņol!
Come On
pi_200530797
quote:
0s.gif Op zondag 25 juli 2021 01:10 schreef einzeinz het volgende:

[..]

Verzadigde grond, veel puin wat zorgt voor verstoppingen, dorpen die in dallen liggen...
Zeker dat het om het klimaat gaat? Of zou het eerder 'pech' zijn?
De bebouwing rukt op waardoor het water wat er in korte tijd ook meer naar beneden valt door de opwarming sneller naar onder gaat stromen.
  zondag 25 juli 2021 @ 01:30:30 #32
181124 chufi
Coņo! Que pasa?
pi_200530848
quote:
3s.gif Op zondag 25 juli 2021 01:18 schreef Steven_Stil het volgende:

[..]

De bebouwing rukt op waardoor het water wat er in korte tijd ook meer naar beneden valt door de opwarming sneller naar onder gaat stromen.
Des te kaler de helling des te sneller het water in het dal is ... Des te meer water des te groter de schade
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Espaņol!
Come On
pi_200530856
quote:
99s.gif Op zondag 25 juli 2021 01:30 schreef chufi het volgende:

[..]

Des te kaler de helling des te sneller het water in het dal is ... Des te meer water des te groter de schade
Warmere lucht kan meer vocht vasthouden waardoor er meer water ineens valt, kale hellingen houden minder water vast waardoor het sneller naar beneden stroomt.
  zondag 25 juli 2021 @ 01:34:59 #34
181124 chufi
Coņo! Que pasa?
pi_200530861
quote:
2s.gif Op zondag 25 juli 2021 01:33 schreef Steven_Stil het volgende:

[..]

Warmere lucht kan meer vocht vasthouden waardoor er meer water ineens valt, kale hellingen houden minder water vast waardoor het sneller naar beneden stroomt.
Ja dat was een fenomeen dat zich vorige week voordeed ...
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Espaņol!
Come On
pi_200530871
quote:
99s.gif Op zondag 25 juli 2021 01:34 schreef chufi het volgende:

[..]

Ja dat was een fenomeen dat zich vorige week voordeed ...
En wat verder in het stroomgebied van de Maas weer een keer nu.
  zondag 25 juli 2021 @ 01:39:29 #36
181124 chufi
Coņo! Que pasa?
pi_200530875
quote:
15s.gif Op zondag 25 juli 2021 01:37 schreef Steven_Stil het volgende:

[..]

En wat verder in het stroomgebied van de Maas weer een keer nu.
Je hoeft het mij niet uit te leggen hoor.. Jou beek weer rustig ?
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Espaņol!
Come On
pi_200530903
quote:
99s.gif Op zondag 25 juli 2021 01:39 schreef chufi het volgende:

[..]

Je hoeft het mij niet uit te leggen hoor.. Jou beek weer rustig ?
Het dal is breed en de beek heeft veel ruimte.
Maar dat kleine beekje kan snel groot worden na wat flinke buien.
  zondag 25 juli 2021 @ 02:04:51 #38
181124 chufi
Coņo! Que pasa?
pi_200530966
quote:
7s.gif Op zondag 25 juli 2021 01:46 schreef Steven_Stil het volgende:

[..]

Het dal is breed en de beek heeft veel ruimte.
Maar dat kleine beekje kan snel groot worden na wat flinke buien.
Zag ooit een foto, maar als je huis wat hoger van beek staat komt het goed :+
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Espaņol!
Come On
pi_200530985
quote:
99s.gif Op zondag 25 juli 2021 02:04 schreef chufi het volgende:

[..]

Zag ooit een foto, maar als je huis wat hoger van beek staat komt het goed :+
Die beek is aan de rand van 20 hectare overstroomgebied.
  zondag 25 juli 2021 @ 02:11:10 #40
181124 chufi
Coņo! Que pasa?
pi_200531010
quote:
7s.gif Op zondag 25 juli 2021 02:07 schreef Steven_Stil het volgende:

[..]

Die beek is aan de rand van 20 hectare overstroomgebied.
Hoe hoog is je achterland..?
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Espaņol!
Come On
pi_200531233
quote:
99s.gif Op zondag 25 juli 2021 02:11 schreef chufi het volgende:

[..]

Hoe hoog is je achterland..?
Steile heuvels naast een breed dal waar het water bij veel regenval genoeg ruimte heeft
pi_200534193
quote:
In de stad Dinant werden wegen vernield en leidde het water in meerdere woningen tot schade. Ook werden verschillende auto's weggespoeld door het water. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen.
Schade een tientje. :')
pi_200536074
twitter
twitter
Be curious, not judgmental
  zondag 25 juli 2021 @ 14:15:50 #44
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_200538990
"Stop de klimaat waanzin"

Komt Thierry zandzakken leggen, of alles met een fohn lekker droogblazen?
N/A
Disclaimer: ik ben geen expert maar shitposter, dit is geen advies en aan deze post zijn geen rechten te ontlenen
  zondag 25 juli 2021 @ 14:19:35 #45
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_200539047
quote:
0s.gif Op zondag 25 juli 2021 14:15 schreef nils7 het volgende:
"Stop de klimaat waanzin"

Komt Thierry zandzakken leggen, of alles met een fohn lekker droogblazen?
Een (tegendraadse) mening hebben is zoveel makkelijker dan bijdragen aan de oplossing ;)
pi_200541453
Een systeem zoals bij tsunami's waarbij mensen tijdig wordt gezegd dat ze of naar hoger gelegen verdiepingen moeten of hun huis moeten verlaten, zou handig zijn.
Hier zie je hoe snel het kan gaan:
https://www.hln.be/dossie(...)vier-wordt~a96e8a47/
In Duitsland is een heel huis met een gezin met drie kinderen weggespoeld. Zij hadden de pech dat een brug het begaf en delen van de brug tegen hun huis aan kwamen. https://www.hln.be/buiten(...)e-kinderen~a8656da3/
  zondag 25 juli 2021 @ 20:42:02 #47
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_200544368
de Limburger

Het mysterie van de betonblokken die Horn en Haelen tegen het hoogwater moesten beschermen

quote:
In Horn ontstond commotie toen het hoogwater van de Maas naderde: want waar zijn de in het verleden aangeschafte betonnen legioblokken om ons te beschermen? Het antwoord: ze zijn al een hele tijd geleden verkocht.
Die constatering zorgde niet alleen voor verbazing onder inwoners, maar ook een deel van Leudalse politiek was verbijsterd. Leon Linssen (Samen Verder) stelde raadsvragen over de plots verdwenen blokken en Thieu Wagemans (Ronduit Open) wil dat er een kritische evaluatie komt naar de rol van de gemeente en gemaakte keuzes in het verleden. Het mysterie van de verdwenen blokken moet, kortom, opgelost worden.
Het zit zo: de legioblokken worden in 2002 aangeschaft door de gemeente Haelen, omdat deze zich destijds niet kan vinden in de plannen van Rijkswaterstaat voor een dijkverhoging bij het retentiebekken aan het Lateraalkanaal. De gemeente ziet meer in een demontabel systeem dat ingezet kan worden als er hoogwater dreigt: de grote betonnen blokken dus.

Vier jaar later, in 2006, zitten de gemeente Haelen, Rijkswaterstaat en het Waterschap Limburg hierover opnieuw om tafel. Afgesproken wordt dat Rijkswaterstaat de blokken overneemt van de gemeente en het waterschap krijgt de taak om ze te plaatsen als hierom gevraagd wordt. De afspraken lopen tot 2015, omdat dan de verhoging van de inlaat van het retentiegebied staat gepland.
Hoogwatergolf

De verhoging, ter hoogte van bedrijventerrein Zevenellen, blijft echter achterwege om onduidelijke reden, stelt de gemeente Leudal in 2020 vast. In een brief aan Rijkswaterstaat, maart van dit jaar, wordt zelfs gewezen op de mogelijkheid van een hoogwatergolf en eventuele schade voor de mensen die in het retentiegebied wonen. Het is, met de wetenschap van nu, een bijzonder rake constatering. Blijft de vraag overeind waar de legioblokken gebleven zijn en waarom deze niet zijn ingezet tijdens het hoogwater van vorig weekeinde om de inlaat van het retentiebekken te verhogen? Had zo erger voorkomen kunnen worden? „Ik heb daar nu geen antwoord op. Het zijn vragen die we meenemen in onze evaluatie”, aldus wethouder Robert Martens.
Rijkswaterstaat was niet in de gelegenheid om inhoudelijk te reageren.
LOL tijd nodig om een goede smoes te bedneken :P
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  Moderator zondag 25 juli 2021 @ 20:45:30 #48
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_200544432
twitter
  Spellchecker zondag 25 juli 2021 @ 21:04:33 #49
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_200544760
Zuid-Frankrijk, Spanje, Portugal kampen met bosbranden .... kan dat water daar niet heen .... :'(
  zondag 25 juli 2021 @ 21:07:32 #50
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_200544806
quote:
0s.gif Op zondag 25 juli 2021 20:45 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Daar kan je niet tegen vluchten
N/A
Disclaimer: ik ben geen expert maar shitposter, dit is geen advies en aan deze post zijn geen rechten te ontlenen
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')