abonnement Unibet Coolblue
pi_201048553
Mijn man zat er laatst helemaal doorheen en begon te huilen aan de ontbijttafel.
Kevin: “papa, papa! Wat is er nou?!?!” Hij kijkt mij aan. “Papa moet niet huilen, ik krijg ook traanoogjes! Kijk!” Zaten we met z’n drieën te janken.
pi_201048555
Kwartet. Ik kan niet slapen door de muggen 🦟 :(
  dinsdag 24 augustus 2021 @ 12:43:30 #128
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_201052404
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 02:07 schreef Adrian4 het volgende:
Kevin gaat wel eens ooit staand plassen en dan komt er toch poep :D
Om het erger te maken gaat hij het daarna zelf opruimen :Y

Hij mag niet staan van mij, want het stinkt zo erg als het er naast gaat. Ik heb laatst deze opgehangen: [ afbeelding ]
Maar ja, alles wat van mama niet mag …
_O-
Goed kwartet zo.

Alleen als het ergens heel vies is, of in het zwembad bij de wc mag hij staan. Ik zou willen dat ik in dat soort gevallen ook een piemel had.
pi_201078451
Ons Ysje gaat volgende week ook voor het eerst naar school. Hij is eind mei 4 jaar geworden. Hij komt in een gemengde groep 1/2. Uit ervaring weet ik dat in de laatste weken van het schooljaar de klas dan druk is met veel 'oudste kleuters' die de overstap gaan maken naar groep 3. Ysje is nogal verlegen (zeker in het begin) en het leek me voor hem een onrustige start. we hebben dus in overleg besloten dat hij na de zomer begon en hij kon ook wat langer op zijn kdv blijven. Heel fijn. Ysje is vrij lang voor zijn leeftijd, dus het was wel grappig om hem nog rond te zien dartelen tussen die kleintjes bij het kdv.

Ik ben erg benieuwd. Omdat we hem al vanaf mei vertellen dat hij na de zomer naar school zal gaan, en hij een oudere zus heeft die hem al alles heeft verteld en heeft laten zien, is hij er nogal vol van.

Wat betreft dat billen vegen. Thuis doe ik nog vaak voor hem. Zo ging het bij I ook. En op school doen ze het dus zelf. Dat gaat doorgaans goed, en soms hebben ze dan bij thuiskomst toch nog een beetje vieze billen. Ach ja. Hoort erbij. Ik heb van de week nog even met Ysje 'geoefend'. Ze kunnen het natuurlijk best wel, maar er zit toch ook vaak wat nonchalance bij. Ik ben in ieder geval gewoon al blij dat hij helemaal zindelijk heeft, op af en toe een plasongelukje na. Bij het zindelijk worden, had Ysje een tijdje last van verstoppingen maar nu gaat het helemaal goed.

Toen we laatst bij het cb waren, hebben we een verwijzing gekregen naar logopedist. Hij is soms moeilijk te verstaan, haalt letters door elkaar en slikt lettergrepen in. Aan de andere kant praat hij wel steeds beter, hij praat ook in hele zinnen, zijn woordenschat is prima. Nu blijkt er een wachtlijst te zijn en kan hij pas over paar maanden terecht. Ik ben nu wel benieuwd of het bij het naar school gaan vanzelf zal verbeteren en ook wat zijn juf zal vinden. Eerst maar eens afwachten of hij überhaupt iets durft te zeggen... Laatst zat hij bij het kdv in de bosjes te huilen omdat hij ergens verdrietig over was. Maar dan gaat hij dus niet uit zichzelf naar de leidster, terwijl hij die al wel lang kent. Dat vind ik af en toe wel lastig. Hij is zo introvert en lief.

(lange update/ sorry voor het binnenvallen)
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_201078656
quote:
2s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 11:57 schreef Franny_G het volgende:
Toen we laatst bij het cb waren, hebben we een verwijzing gekregen naar logopedist. Hij is soms moeilijk te verstaan, haalt letters door elkaar en slikt lettergrepen in. Aan de andere kant praat hij wel steeds beter, hij praat ook in hele zinnen, zijn woordenschat is prima. Nu blijkt er een wachtlijst te zijn en kan hij pas over paar maanden terecht. Ik ben nu wel benieuwd of het bij het naar school gaan vanzelf zal verbeteren en ook wat zijn juf zal vinden.
In onze ervaring heeft school echt voor een heel grote inhaalslag gezorgd qua praten en uitspraak. Ketel liep sinds 3,5 ook bij een logopedist wegens slechte verstaanbaarheid. Dat zorgde wel voor wat verbetering, maar pas toen hij naar school ging kwam er echt de vaart in. Na groep 1 was hij 'op niveau' en kon hij stoppen met logopedie.
pi_201078681
Franny bij L ging zijn uitspraak nadat hij op school was begonnen ineens met sprongen vooruit, dus misschien is het niet eens erg om nog even te moeten wachten.
pi_201079328
Mooi om te lezen!

Het consult bij het CB vond ik niet echt een leuke ervaring, al had Ysje dat gelukkig niet zo door.
Ten eerste maakte de arts er nogal een punt van dat Ysje de pengreep nog niet doet. Hij moest een cirkel van haar natekenen en hij pakte het potlood vast alsof hij een hakbijl hanteerde. :D . Hebben wij thuis natuurlijk ook al gezien, maar Ysje heeft tot nu toe nog helemaal geen belangstelling daarvoor en tekenen boeit hem ook niet. Maar ja, die arts ging in zijn bijzijn dus vertellen dat we dat toch echt moeten oefenen, dat de connectie tussen fijne motoriek en de hersenen zo belangrijk is etc. Terwijl, ik zie hoe hij speelt en met zijn fijne motoriek is niks mis, juist niet. Hij kan heel goed priegelen met dingen in of uit elkaar halen. Ga ons en mijn kind alvast een complexje over de pengreep aanpraten, tss.

Toen het over het praten ging, zei ze: volgens mij slist hij ook. (Nou, een heel klein beetje, maar dat is echt niet het probleem). Ze zei tegen hem: zet je tandjes eens op elkaar. Dus Ysje doet dat braaf. Hij heeft een klein spleetje tussen z'n voortandjes (net als ik vroeger *) ), en een heel lichte overbeet. Zegt ze: oh ik zie dat hij geduimd heeft of heel lang een speen gehad?

Eeh nee, dus niet. Speen aanbieden, heb ik juist bewust niet gedaan. Duimen doet hij niet. Maar zo geef je iemand wel het gevoel dat er iets 'mis' is he. Terwijl dat dus niet het geval is. Ja, hij moet later hoogstwaarschijnlijk een beugeltje, zoals 99% van de kinderen. :') .

Nou ja, en toen ging de ogentest ook niet goed, en als klap op de vuurpijl natuurlijk de Prik. Waar Ysje heel boos over was, maar later zei hij wel: ik vond het heel leuk bij de dokter. Alleen de prik was stom. O+ .

Het was eigenlijk de eerste keer dat ik met een tamelijk rottig gevoel bij het cb vandaan ging. De ogentest ging een week later overigens wel prima.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_201080642
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 12:10 schreef Lemijn het volgende:
Vervelend begin zo, @:littledrummergirl . Ik ben ook niet kapot van de communicatie hier, hopelijk wordt het straks allemaal duidelijker en vooral heeft Jacob het naar z'n zin.

Zo gaan ze na een paar weken op schoolreis en vorig jaar ging groep 1 t/m 5 naar Julianatoren. Even opgezocht: dat is een uur rijden van hier. Waarom doen ze dat? En mijn kind is net 4 en nog nooit bij zoiets geweest. Ik dacht dat ik niet zo beschermend was maar hiervan word ik wel nerveus hoor. Waarom gaan we niet gewoon naar iets kleins en dichtbij? Jacob ging recent voor het eerst naar een binnenspeeltuin, met 1 vriendje + moeder. Halve dag. Dat was echt spannend zat.
Hier gaan ze ook in de tweede week naar de Efteling zie ik net :{ ik weet nog niet helemaal of ik dat al zie zitten...
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_201081172
LDG, in de 2e week ook al :o Dat zou ik ook niet helemaal zien zitten. Snap de logica ook niet helemaal om met die 4-jarigen naar zoiets te gaan.

Op de Facebook van onze school zag ik dat de afgelopen jaren (op de laatste 2 jaar na, want toen geen schoolreis blijkbaar) groep 1 en 2 naar iets kleinschaligs gaan zoals Oud Valkeveen of Schateiland Zeumeren.
Volgens mij is bij onze de schoolreis altijd in mei.

Hier hebben we nog steeds helemaal niets ontvangen qua communicatie over de start van het schooljaar en evt. maatregelen die nog zouden gelden qua Corona. Op de website staat ook nog niets nieuws. Ik wacht het af, maar vind het wel een beetje raar. Zo kun je ook niet echt meer anticiperen op dingen waar je geen rekening mee hebt gehouden.
  donderdag 26 augustus 2021 @ 15:37:33 #135
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_201081433
Wat een verhaal over het CB, Franny, en al maanden geleden neem ik aan maar zoiets maakt dan toch indruk he. Echt, ik heb geen lage dunk van het CB, maar wat een verschil toch weer. Jacob weigerde dat rondje tekenen, zei 'dat kan ik niet', en het zou goed kunnen dat het waar was want hij weigerde toen nog categorisch om iets te tekenen. Pengreep is hier ook nog lang niet geland. Kind is net 4, doe rustig zeg. Maar wat ik vooral wilde zeggen: de CB medewerker haalde haar schouders op en ging door naar het volgende programmapunt.

Ik vind het wel een eye opener dat je Ysje nu pas laat starten op school. Ik had dat ook al bedacht voor mijn baby, die is in juni jarig, maar ik wist niet of dat gebruikelijk is. Het is vooral een optie als de opvang kan doorlopen inderdaad. Jacob is van eind juli, dus die had nog een maand langer op de opvang en dat was echt prima. Ik vond het ook wel lekker dat de gebeurtenissen 'vier worden' en 'naar school' lekker losgekoppeld zijn op deze manier. Het is allemaal zo intensief (voor dit kind tenminste).

quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 14:32 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]
Hier gaan ze ook in de tweede week naar de Efteling zie ik net :{ ik weet nog niet helemaal of ik dat al zie zitten...
Ook al! Echt interessant waarom ze dat doen. Makkelijker om voor alle groepen hetzelfde te doen? Ik ga vast ergens de komende 12 jaar dat ik met de basisschool te maken heb in een of andere raad om zulke dingen uit te zoeken :D .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  donderdag 26 augustus 2021 @ 15:38:28 #136
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_201081444
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 15:15 schreef TolstoiFan het volgende:

Hier hebben we nog steeds helemaal niets ontvangen qua communicatie over de start van het schooljaar en evt. maatregelen die nog zouden gelden qua Corona. Op de website staat ook nog niets nieuws. Ik wacht het af, maar vind het wel een beetje raar. Zo kun je ook niet echt meer anticiperen op dingen waar je geen rekening mee hebt gehouden.
Hier blijkt er wel een nieuwsbrief van juli op de site te staan, dat leverde alvast enige informatie op.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  donderdag 26 augustus 2021 @ 15:41:11 #137
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_201081483
Jacob maakte trouwens laatst zijn eerste tekening, toen ik zei 'teken eens een poppetje: een hoofd, een lijf, armen, benen, succes'. Het resultaat was ongeveer zo:

IIII

Waarop ik uitleg vroeg.

De eerste streepjes waren de armen en de korte waren de benen :D . Nou ja, hij heeft andere talenten :{w .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_201081535
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 15:37 schreef Lemijn het volgende:
Ik vind het wel een eye opener dat je Ysje nu pas laat starten op school. Ik had dat ook al bedacht voor mijn baby, die is in juni jarig, maar ik wist niet of dat gebruikelijk is.
Voor de stats: Ketel is van half juni en ook pas na de zomer met school gestart. Dat vonden we rustiger voor hem, en hij kon die extra ontwikkelingstijd (qua spraak en zindelijkheid vooral) ook wel echt gebruiken. Was geen probleem op school, in principe lieten ze de keuze bij de ouders voor alle kinderen die in de 6 weken voor de vakantie jarig waren.
  donderdag 26 augustus 2021 @ 16:02:22 #139
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_201081784
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 15:41 schreef Lemijn het volgende:
Jacob maakte trouwens laatst zijn eerste tekening, toen ik zei 'teken eens een poppetje: een hoofd, een lijf, armen, benen, succes'. Het resultaat was ongeveer zo:

IIII

Waarop ik uitleg vroeg.

De eerste streepjes waren de armen en de korte waren de benen :D . Nou ja, hij heeft andere talenten :{w .
Precies zo hier :D En zie hier komen ineens hele tekeningen van zijn vriendjes uit zijn potlood rollen. Met trouwens pas sinds 2 maanden een pengreep. Ook ons CB begon erover te zeiken toen hij 4 werd. Terwijl je 'm moest zien met lego en gereedschap van opa.

School heeft wel een hoop positiefs gebracht zo dat eerste jaar. Behalve dan de regressie naar niet-zindelijk zijn (omdat druk), maar dat lijkt nu (maar thuis) weer onder controle.
pi_201081860
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 15:15 schreef TolstoiFan het volgende:
LDG, in de 2e week ook al :o Dat zou ik ook niet helemaal zien zitten. Snap de logica ook niet helemaal om met die 4-jarigen naar zoiets te gaan.

Op de Facebook van onze school zag ik dat de afgelopen jaren (op de laatste 2 jaar na, want toen geen schoolreis blijkbaar) groep 1 en 2 naar iets kleinschaligs gaan zoals Oud Valkeveen of Schateiland Zeumeren.
Volgens mij is bij onze de schoolreis altijd in mei.

Hier hebben we nog steeds helemaal niets ontvangen qua communicatie over de start van het schooljaar en evt. maatregelen die nog zouden gelden qua Corona. Op de website staat ook nog niets nieuws. Ik wacht het af, maar vind het wel een beetje raar. Zo kun je ook niet echt meer anticiperen op dingen waar je geen rekening mee hebt gehouden.
Ze gaan ook echt met de hele school, dus mijn kleine humpie met 100+ mensen op pad die hij grotendeels niet kent.. en dan is het er ook nog eens eentje die nergens voor uitkijkt en de hele tijd kwijtraakt :')
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_201081908
Wat betreft de pengreep, ik kom met de kapitein bij een kinderfysio en die vertelde dat het nog niet beheersen van de pengreep pas zorgelijk wordt als ze daardoor gaan achterlopen op school. Nu is dat nog niet zo, hier ook team hakbijl :D
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_201083714
quote:
0s.gif Op donderdag 26 augustus 2021 15:37 schreef Lemijn het volgende:
Wat een verhaal over het CB, Franny, en al maanden geleden neem ik aan maar zoiets maakt dan toch indruk he. Echt, ik heb geen lage dunk van het CB, maar wat een verschil toch weer. Jacob weigerde dat rondje tekenen, zei 'dat kan ik niet', en het zou goed kunnen dat het waar was want hij weigerde toen nog categorisch om iets te tekenen. Pengreep is hier ook nog lang niet geland. Kind is net 4, doe rustig zeg. Maar wat ik vooral wilde zeggen: de CB medewerker haalde haar schouders op en ging door naar het volgende programmapunt.

Ik vind het wel een eye opener dat je Ysje nu pas laat starten op school. Ik had dat ook al bedacht voor mijn baby, die is in juni jarig, maar ik wist niet of dat gebruikelijk is. Het is vooral een optie als de opvang kan doorlopen inderdaad. Jacob is van eind juli, dus die had nog een maand langer op de opvang en dat was echt prima. Ik vond het ook wel lekker dat de gebeurtenissen 'vier worden' en 'naar school' lekker losgekoppeld zijn op deze manier. Het is allemaal zo intensief (voor dit kind tenminste).
[..]
Ook al! Echt interessant waarom ze dat doen. Makkelijker om voor alle groepen hetzelfde te doen? Ik ga vast ergens de komende 12 jaar dat ik met de basisschool te maken heb in een of andere raad om zulke dingen uit te zoeken :D .
Afspraak bij cb was twee weken geleden. We kregen vrij laat de uitnodiging.

Het is dat ik al een kind op school heb en daardoor een goed beeld van zo'n gemengde 1/2 groep. Anders was ik er blanco ingestapt en was Ysje denk ik wel al voor de zomer gegaan. Voorwaarde was wel dat het kon bij het kdv. Dat kon, maar sommige leidsters vonden het wel even raar: Maar dan blijft hij echt nog lang na z'n vierde hier en hoe moeten we dat dan met hem bespreken want we zeggen altijd tegen alle kindjes bij hun vierde verjaardag 'nu ga je naar school!'???

Ik: eeh nou, gewoon wat wij ook tegen hem zeggen. Dat hij na de zomer naar school gaat en en dus nog wat langer bij z'n vriendjes op het kdv kan blijven? 😄

Ander puntje mbt de pengreep. Het is voor ons ook nog niet duidelijk of Ysje links of rechts is. Hij wisselt het af, er is nog geen peil op te trekken. Ook daarvoor geldt - net als met die pengreep- dat het pas een dingetje wordt als hij naar groep 3 gaat. Hij mag nog lekker even aanklooien.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_201087661
Ik werk op een kdv en wij hebben in de zomerperiode echt een aantal vierjarigen rondlopen, vindt ook niemand gek. Die kinderen starten 6 september allemaal op school, helemaal prima. Een jongetje is van begin juni, andere van eind juni en dan nog drie kinderen die van juli zijn.

@Lemijn: weet niet hoe de wachtlijst is op het kdv van jouw kinderen maar anders is het zinvol om je contract op tijd te laten wijzigen. Je kunt nu al zien hoe de zomervakantie van 2025 voor jouw regio is. En nee, nu hoeft dat nog niet maar het is zinvol niet te wachten tot de maand voordat hij 4 wordt ;).
  donderdag 26 augustus 2021 @ 21:59:21 #144
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_201088084
Ja met Jacob heb ik dat ook een jaar vantevoren al aangepast. En op jouw advies alvast naar de vakantie van 2025 gekeken: we zijn dan de laatste regio helaas. We zullen maar eens gaan afwachten wat voor kind dit blijkt te zijn.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_201088214
Ohh wat slim dit! Ik ga dit eens checken bij de school waar Jip is ingeloot. Ik denk dat het voor hem ook fijner is om pas in het nieuwe jaar te starten. En hij is van begin juni en de schoolvakantie begint 9 juli voor ons zag ik. Hopelijk ben ik dan ook nog op tijd om z'n contract bij de opvang te verlengen :')
pi_201092790
Fijn dat het dus niet aan mij ligt over dat wc-papier al vooraf moeten afscheuren :{w
Bij onze Minion heeft het overigens nooit echt tot issues geleid, maar de dochter van een vriendin durfde dus nooit meer dan één velletje mee te nemen :X

En team hakbijl hier ook ja :D (bij Pitbull dan ;) ). Die is van 1 december dus mag straks ook in een lekkere periode starten zeg maar :+ op z'n tweede 'echte' dag komt de Sint op school geloof ik
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_201106260
quote:
0s.gif Op donderdag 19 augustus 2021 23:00 schreef littledrummergirl het volgende:
Over twee weken is mijn peuter 4 *O* dus ik ben hier nog een beetje illegaal B-) maar hij begint de 30e al met school dus ik stel mn vraag vast.

Hebben jullie kleuters al gymschoenen nodig :') ? Wij hebben nog zero informatie gekregen vanuit school, alleen een startdatum, dus alles is een beetje zoeken.

Ik herinner me van vroegah dat we gewoon in onderbroek en met blote voeten gingen, maar dat is vast heel oldskool :D. Hoe gaat dat bij jullie scholen?
Twee dagen voor de start een mailtje " wilt u uw kleuter gymschoenen meegeven?" :') tuurlijk jongens, regelen we nog even.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_201106276
L hield z'n potlood ook lang vast als een hakbijl en een poppetje is het hoogst haalbare wat hij kan tekenen, maar hij heeft het inzicht van een architect met lego en hij kan al lezen dus ik maak mij er niet zo'n zorgen over. Hij vindt knutselen gewoon niet leuk, zegt hij zelf ook.
pi_201106427
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 augustus 2021 09:52 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]
Twee dagen voor de start een mailtje " wilt u uw kleuter gymschoenen meegeven?" :') tuurlijk jongens, regelen we nog even.
Hier ook, maar dan met etui en koptelefoon voor groep 3. (oké geen kleuters meer dus, wel gedeelde frustratie :P )
pi_201107303
Hier een kind wat in groep 1, 2 en 3 nog op blote voeten gymde en ik gok dat het in groep 4 niet anders gaat zijn. Schoenen geef ik elke week mee, maar als je ze niet aan hoeft van de gymmeester, snap ik dat ze mooi in de tas blijven :')
Hygiënisch vind ik het niet.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')