abonnement Unibet Coolblue
  maandag 28 juni 2021 @ 00:13:05 #1
131800 Tarado
capô de fusca
pi_200102797
Of eigenlijk: het grote Frank de Boer had geen bondscoach mogen worden topic.


Frank de Boer, door de kenners ook wel Drank en Frons genoemd. We kennen allemaal die foto wel waarop hij vier schalen vasthoudt en er eentje krom is. Op basis daarvan is de beste man ook bondscoach geworden. Maar toch mag hij wat mij betreft opkanjeren. Waarom? Dat ga ik nu eens heel mooi uitleggen.



Lekker foebelle
Frank is vier keer kampioen geworden in de Eredivisie. Kanttekening: met Ajax. Dat lukt iedere debiel, met name omdat Feyenoord een parodie op een voetbalclub is en dat terwijl Feyenoord PSV voorbij is op alle fronten. Frank werd kampioen met echt Frank de Boer-voetbal. Dat is in de praktijk zaaddodend tikkie breed tikkie terug-voetbal waarbij Ajax in de ogen van Frank "domineerde" als ze meer dan 50% balbezit hadden en dat gebeurde meestal wel. De meeste Ajacieden zullen Frank liever niet weerzien bij Ajax ondanks de resultaten en dat komt door het spel want dat was niet om aan te zien. Dat soort voetbal speelt Frank overal en dat gaat hij dus ook met Oranje doen. Onder andere daarom heb ik niets met het huidige Oranje en zo zullen er wel meer mensen over denken. Laten we vooral niet vergeten dat Frank in zijn laatste jaar bij Ajax ook kampioen had moeten worden maar op de laatste speeldag gelijkspeelde tegen de Graafschap of all places.


Worst manager in Premier League history
Eigenlijk is het al belachelijk dat Frank bondscoach werd. Na Ajax (laatste seizoen: 2015-2016) heeft Frank helemaal niets gepresteerd en deed wat iedere mislukte trainer doet: naar Amerika gaan waar een voetbalcompetitie gespeeld wordt die niemand serieus neemt (zie ook: Jaap Stam). Bij Inter hield Frank het drie maanden vol en bij het Kristallen Paleis werd Frank na zeven wedstrijden al ontslagen. Bij Atlanta United (wie?) werd hij na één seizoen en vijf wedstrijden ontslagen. Zo'n beetje de enige trainer die het in de afgelopen jaren slechter deed is Mario Been. Mario wordt nu terecht alleen nog maar ingezet als testbeeld bij ESPN omdat geen club hem nog wil hebben. Ondanks dat is Frank bondscoach geworden nadat Koeman een clausule in zijn contract had laten zetten waarmee hij weg kon als Barcelona zou bellen (en dat deed Barcelona).

Dat Oranje bijvoorbeeld een Nations League finale speelde en zich plaatste voor het komende EK was onder Koeman, niet onder de Boer (dit even ter info). Op 23 september 2020 werd De Boer aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal. De Boer gaat gewoon weer falen op het kerona-EK en dat terwijl hij de helft van de wedstrijden thuis speelt in de Arena. De Boer is bondscoach geworden omdat hij direct beschikbaar was op dat moment en de spelersgroep hem wel oké vond. De spelersgroep wilde bijvoorbeeld geen Van Gaal want die heeft een te grote bek. Maar onder ome Louis werd Oranje wel derde op het WK in Beljoe Horizontje met de op papier slechtste verdediging ooit. Frank is dus bondscoach omdat hij geen lastige man is maar naar zijn prestaties wordt niet gekeken. Erg vreemd.

De Boer is een saaie man. De Boer speelt kutvoetbal. De Boer is bijna overal gefaald. De Boer hep een Ajaxbril (schijnt). De Boer is de nieuwe Danny Blind. Deze man gaat niet zorgen voor een leuke sfeer waarbij we met z'n allen weer Jup Holland Jup of zoiets gaan zingen. Nederland is niet helemaal oranje.

Daarnaast maakt Frank zich totaal belachelijk door de Baab mee te nemen in plaats van Wout "wappie" Weghorst. Want, dat geef ik je op een briefje, doet Frank gewoon.



Maar ik heb opeens zo'n gevoel dat we in de halve finale gaan komen, met het balbezit voor Frank de Boer. Nou, ik niet dus.


:T
pi_200102829
Kom je nu mee :')
pi_200102858
Tja, Ten Hag wil ik niet kwijt bij Ajax. Vervloek hem elk jaar meerdere keren, maar een beter alternatief zie ik niet voor Ajax en daarnaast is het geen type bondscoach. Hij heeft vaak een paar maanden dagelijkse training nodig om zijn team te laten functioneren. Peter Bosz heeft hetzelfde probleem, te lange tijd nodig om een team naar zijn hand te zetten.

Van Gaal gaat nooit meer komen, de andere bejaarde trainers moeten we niet meer willen. Cocu, Bronckhorst, Seedorf, Kluivert, Bommel, Stam zijn allen net als de Boer matige coaches.

Ik zie eigenlijk maar 1 persoon met de juiste kwaliteiten in NL. Het is absoluut niet mijn type trainer, laat ik dat wel gezegd hebben, maar Ron Jans zou het uitstekend doen met deze groep. Doet weinig gekke dingen, laat zn teams naar hun mogelijkheden spelen, is denk ik een hele sociale trainer maar kan ook boven een groep staan. Ik hoef hem echt nooit bij mn club als trainer te zien, maar denk dat hij als bondscoach wel geschikt is.

Maarja, geen grote exvoetballer en nooit bij een top3 club gezeten...
pi_200102859
Geen nieuws, echte kenners zeiden al dat Frank de Boer niet geschikt was voor deze baan.
Helaas hebben ze gelijk gehad
pi_200102878
quote:
0s.gif Op zondag 27 juni 2021 23:34 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Ik snap die aversie niet zo tegen een buitenlandse coach. Het is nou niet zo dat Nederland een traditie heeft van alleen Nederlandse coaches. Kijk in de geschiedenis en het barst van de Britten, en dan Ernst Happel natuurlijk met 1978.

Als er nou veel talent langs de lijnen staat a la maar daar schort het toch echt aan... waarom dan niet gewoon pragmatisch?
En was Rinus Michels ook niet gewoon een Duitser?
Volgens mij was zijn echte naam General Stinkstiefel.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_200102898
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 00:29 schreef Toby56 het volgende:

[..]

En was Rinus Michels ook niet gewoon een Duitser?
Volgens mij was zijn echte naam General Stinkstiefel.
Nee Frits Korbach was een Duitser :)
Ron Jans een reserve Duitser, die is leraar Duits geweest :)
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  maandag 28 juni 2021 @ 00:38:45 #7
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_200102915
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 00:32 schreef raptorix het volgende:

[..]

Nee Frits Fritz Korbach was een Duitser :)

We have always been at war with Eastasia.
pi_200102927
Ernst Happel: "Kein geloel, Fussbal spielen!"

"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
  Forum Admin maandag 28 juni 2021 @ 00:42:40 #9
35723 crew  GGMM
pi_200102929
Ron Jans _O-

Zijn we écht zo wanhopig?

Ja. :'(
Alweer zo'n prachtige post van mij.
Nicki Minaj en ik
Mijn vissen in actie.
  maandag 28 juni 2021 @ 00:49:36 #10
366554 JR-Style-93
Stukje Tatjana
pi_200102955
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 00:42 schreef GGMM het volgende:
Ron Jans _O-

Zijn we écht zo wanhopig?

Ja. :'(
Ik zou nog liever die Sarina Wiegman hebben dan De Boer.
Oh.
pi_200102961
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 00:42 schreef GGMM het volgende:
Ron Jans _O-

Zijn we écht zo wanhopig?

Ja. :'(
Tja, kun je iemand opnoemen die beter de 11 beste voetballers met een nl nationaliteit op een logische plek kan neerzetten, niet binnen een dag meer vijanden dan vrienden heeft (in de selectie en/of media) en er ook een papiertje voor heeft om dat te mogen doen?

Zet er iemand naast (van mij part trekken ze Gullit weer uit de kast of vragen ze Robben om eindelijk als speler te stoppen) en het kan prima werken.
Het is echt geen hogere wiskunde om als bondscoach het meest logische 11tal op te stellen hoor, genoeg draagvlak voor die coach is belangrijker

Fred Rutten is ook zo'n man die ik echt nooit maar dan ook nooit bij mn club wil zien, maar een prima bondscoach kan zijn
pi_200102984
Ron Jans, Fred Rutten, van Bronkhorst... volgens mij willen we Oranje nooit meer mee laten doen op welk toernooi dan ook :D
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_200102993
Waar sloeg het eigenlijk op dat er 5-3-2 gespeeld werd?

Als je het doet om tegen sterkere tegenstanders defensief beter te staan, dan heeft het niet geholpen. Tegen het iets sterkere team (Tsjechië) vlogen we er nu roemloos uit. En in de poule hadden we met 4-3-3 ook wel gewonnen.

Als je dit systeem dan gebruikt om je spelers beter te benutten sloeg het ook nergens op. Dumfries kon nu steeds opkomen, maar Dumfries is geen spits en gaat tegen de topteams ook niet het verschil maken. Zelfs in de eredivisie kon hij al redelijk makkelijk afgestopt worden.

In 2014 werkte het allemaal veel beter. Van Gaal had het systeem goed ingeslepen, tegenstanders liepen niet door het middenveld heen, en het systeem paste beter bij de kwaliteiten van de spelers. Sneijder kon de steekballetjes geven en Robben en Van Persie hadden de ruimte voorin.
pi_200102994
quote:
1s.gif Op maandag 28 juni 2021 00:26 schreef Ure het volgende:
Van Gaal gaat nooit meer komen, de andere bejaarde trainers moeten we niet meer willen.
Van Gaal zou best willen, maar de KNVB en spelers lagen dwars.

Bij de KNVB verliezen ze liever dan dat ze hun ego's opzij zetten. En de spelers hebben het liever gezellig dan dat ze het gezeik van Louis over zich heen krijgen.
pi_200102997
Ik zie de KNVB René Meulensteen nog wel aanstellen, echt zo een jaknikker die prima bij ze past.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  maandag 28 juni 2021 @ 01:09:53 #16
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_200103013
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 01:05 schreef raptorix het volgende:
Ik zie de KNVB René Meulensteen nog wel aanstellen, echt zo een jaknikker die prima bij ze past.
Meulensteen is juist redelijk eigengereid :D

Doorgaans zijn bondscoaches overigens ook niet de beste coaches, daarvoor is het clubvoetbal te belangrijk geworden maar ik snap niet dat ze bij de KNVB zo fantasieloos zijn. Arne Slot had gekund, maar bijvoorbeeld ook een Klinsmann of Loew had benaderd kunnen worden, of een heel onbekende Nederlandse trainer met interessante ideeen over voetbal.
We have always been at war with Eastasia.
pi_200103015
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 00:58 schreef TLC het volgende:
Ron Jans, Fred Rutten, van Bronkhorst... volgens mij willen we Oranje nooit meer mee laten doen op welk toernooi dan ook :D
Wat een onzin. Bondscoach is een compleet ander vak dan clubcoach. Of denk je dat een trainer in die 2 dgn voor een kwalificatiewedstrijden heel veel kan doen met een groep? Van Gaal creëerde niet voor niets een extra lange voorbereiding met een groot gedeelte van de selectie van 2014 om zijn speltype aan te passen. Tijdens de kwalificatie speelde hij gewoon 433 met vrij matige spelers. Voorhoede met Lens Huntelaar Narsingh, middenveld met Strootman vd Vaart De Guzman. Groot verschil met zijn uiteindelijke wk team. Alleen had hij er wel een idee bij en deed de Boer alleen maar dingen na zonder te begrijpen wat voor andere coaches daar het doel achter is/was
  Hardste schreeuwer 2022 maandag 28 juni 2021 @ 01:52:15 #18
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_200103121
Wat is er mis met Van Bronckhorst?
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  maandag 28 juni 2021 @ 01:59:31 #19
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_200103132
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 01:52 schreef Dr.Mikey het volgende:
Wat is er mis met Van Bronckhorst?
Was vanwege de hele voorgeschiedenis een betere keuze geweest maar verder van hetzelfde laken een pak. Lijdt evenzeer aan Dutch disease.
We have always been at war with Eastasia.
  maandag 28 juni 2021 @ 02:10:26 #20
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_200103148
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 01:02 schreef luxerobots het volgende:
Waar sloeg het eigenlijk op dat er 5-3-2 gespeeld werd?

Als je het doet om tegen sterkere tegenstanders defensief beter te staan, dan heeft het niet geholpen. Tegen het iets sterkere team (Tsjechië) vlogen we er nu roemloos uit. En in de poule hadden we met 4-3-3 ook wel gewonnen.

Als je dit systeem dan gebruikt om je spelers beter te benutten sloeg het ook nergens op. Dumfries kon nu steeds opkomen, maar Dumfries is geen spits en gaat tegen de topteams ook niet het verschil maken. Zelfs in de eredivisie kon hij al redelijk makkelijk afgestopt worden.

In 2014 werkte het allemaal veel beter. Van Gaal had het systeem goed ingeslepen, tegenstanders liepen niet door het middenveld heen, en het systeem paste beter bij de kwaliteiten van de spelers. Sneijder kon de steekballetjes geven en Robben en Van Persie hadden de ruimte voorin.
Helaas hebben we geen Sneijder, Robben en Van Persie meer. Wie je hier ook neerzet, met dit materiaal gaat het niks worden.
  maandag 28 juni 2021 @ 02:11:49 #21
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_200103154
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 01:52 schreef Dr.Mikey het volgende:
Wat is er mis met Van Bronckhorst?
Helemaal niets, hoop ook dat hij het gaat doen.
  maandag 28 juni 2021 @ 02:15:42 #22
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_200103160
Van Gaal is 70 jaar, moeten we dat nog wel willen? Die kan zomaar overleden zijn voordat wij weer op een eindtoernooi aanwezig zijn.
pi_200103208
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 02:15 schreef leolinedance het volgende:
Van Gaal is 70 jaar, moeten we dat nog wel willen? Die kan zomaar overleden zijn voordat wij weer op een eindtoernooi aanwezig zijn.
Joe biden is 78
pi_200103408
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 01:10 schreef Ure het volgende:

[..]

Wat een onzin. Bondscoach is een compleet ander vak dan clubcoach. Of denk je dat een trainer in die 2 dgn voor een kwalificatiewedstrijden heel veel kan doen met een groep? Van Gaal creëerde niet voor niets een extra lange voorbereiding met een groot gedeelte van de selectie van 2014 om zijn speltype aan te passen. Tijdens de kwalificatie speelde hij gewoon 433 met vrij matige spelers. Voorhoede met Lens Huntelaar Narsingh, middenveld met Strootman vd Vaart De Guzman. Groot verschil met zijn uiteindelijke wk team. Alleen had hij er wel een idee bij en deed de Boer alleen maar dingen na zonder te begrijpen wat voor andere coaches daar het doel achter is/was
Nee hoor maar met al die standaard namen van Nederlandse trainers blijf je meedraaien in de mongolenwaaier en bereik je nooit wat.
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_200103411
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 01:52 schreef Dr.Mikey het volgende:
Wat is er mis met Van Bronckhorst?
Frank de Boer 2.0, kan er ook geen kut van
"You can call me Susan if it makes you happy"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')