abonnement Unibet Coolblue
  maandag 14 juni 2021 @ 11:22:55 #76
267443 Cue_
Cuecumbergirl
pi_199878642
quote:
0s.gif Op maandag 14 juni 2021 08:03 schreef Stepperoller het volgende:
Ik zou in ieder geval duidelijkheid scheppen over hoe je te werk gaat en ook duidelijk zijn over wanneer je geen geluid maakt. Wat je zelf al zei over te werk gaan in tijdsvakken. Stukje verwachtingsmanagement kan echt een hoop irritatie voorkomen. Dat buurman niet zo communicatief is maakt niet dat er geen winst te behalen is doordat zelf wel te zijn.

Mensen ergeren zich een stuk minder als ze weten waar ze aan toe zijn en wanneer ze gegarandeerd rustig in de tuin kunnen zitten zonder jouw kluslawaai. Al is het maar één dag per week waarop je buurman niet in zijn maag hoeft te zitten met de gedachte dat het misschien zo gedaan is het de rust. En wie weet is er al een dag of meerdere dagen dat jij standaard je gereedschap nooit aanraakt, maar weet je buurman dat (nog) niet.
Dit vind ik opzich wel een goede. Beetje verwachtingsmanagement. Kan de buurman zich daarop instellen. En ook genieten van de momenten dat je niets doet. Omdat hij weet dat er niets gaat gebeuren.
pi_199879537
quote:
0s.gif Op maandag 14 juni 2021 08:51 schreef OxygeneFRL het volgende:
Zolang het overdags is en niet savonds/zondag zit je altijd safe. Als iemand dan nog klaagt zou ik diegene als tip geven: ga lekker in een hutje op de hei wonen
Maar je woont beiden niet op een hutje in de hei, dus voor zowel de overlastveroorzaker als de klager geldt dat ze gewoon een beetje rekening met elkaar moeten houden.
Op dinsdag 10 mei 2022 20:00 schreef Souryhet volgende: Dan was ik fout, maar zover mijn radar gaat is die troela niet echt overtuigend en ze was een fan. Please dit riekt naar aandacht
pi_199879659
Overigens gaat het bij ons niet om eens rustig buiten kunnen zitten, we kunnen niet rustig binnen zitten met die herrie
pi_199879732
quote:
13s.gif Op maandag 14 juni 2021 12:36 schreef Stepperoller het volgende:

[..]

Maar je woont beiden niet op een hutje in de hei, dus voor zowel de overlastveroorzaker als de klager geldt dat ze gewoon een beetje rekening met elkaar moeten houden.
Precies dit, iedereen moet gewoon een beetje rekening houden met elkaar. Een buurman die alleen klaagt en niet wil meedenken kan bij mij ook weinig begrip krijgen. Ga in gesprek, komt er niets nuttigs uit dan heef thij pech. Alleen maar zeggen dat hij er last van heeft en niet openstaan voor tijdsblokken of iets dergelijks helpt niet.

Zo kan iedereen klagen. Dan kan je ook gaan klagen over iedereen die nu een zwembadje in de tuin heeft en kinderen die een hoop herrie maken met buiten spelen.
Als weinig helpt, help veel meer.
Sparen is voor mensen die niet weten waar ze geld aan uit moeten geven !!!
pi_199882312
Ik heb het idee dat je niet van ons wilt horen wat redelijk is, maar dat je vooral wilt horen dat jij niet onredelijk bent.

Geluidsoverlast is gewoon subjectief. Woon je in een woonwijk of buitenaf? Wat voor soort gereedschap gebruik je? Hoeveel lawaai maakt dat gereedschap? Hoe lang werk je achtereen door? Op wat voor tijdstippen werk je? Hoe vaak komt dat voor? Wat is de situatie van je buren (werk, kleine kinderen, gezondheid)?

Een goede relatie met de buren is mij veel waard. En ik kan me wel verplaatsen in de ergernissen die iemand heeft als je al twee jaar lang aan het klussen bent en ook nog een hobby hebt waar je lawaai mee maakt. Je doet alsof de buurman onredelijk is, maar we horen alleen jouw kant van het verhaal. Het is in theorie mogelijk dat je een buurman hebt die totaal geen klussen tolereert, maar ik kan me dat moeilijk voorstellen. Speelt er niet meer? De meeste mensen begrijpen wel dat het erbij hoort en zijn blij als je goede afspraken wil maken.

Tot slot: als jij voor je hobby structureel lawaai wilt maken, is het dan een idee dat je iets afhuurt om dat op een geschikte locatie te kunnen doen?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_199883859
quote:
0s.gif Op maandag 14 juni 2021 08:51 schreef OxygeneFRL het volgende:
Zolang het overdags is en niet savonds/zondag zit je altijd safe. Als iemand dan nog klaagt zou ik diegene als tip geven: ga lekker in een hutje op de hei wonen
Dit klopt gewoon niet. Ik heb al eerder in dit topic op een vergelijkbare reactie gereageerd, zoek die maar op.
pi_199884061
Ik zou een tijdblok met de buurman afspreken. Dan weet hij waar hij aan toe is. Vaak is het ook dat je niet weet wanneer en hoe lang er herrie is.

Voor mensen die zeggen dat je de hele dag door herrie mag maken, hoop ik op pubers die hun takkenherrie hard draaien. Ik neem aan dat je je kind dan niet verzoekt het zachter te zetten aangezien je gewoon herrie zou mogen maken overdag.
pi_199884217
quote:
1s.gif Op zondag 13 juni 2021 15:29 schreef puddingman het volgende:
Ga vrijstaand wonen als je herrie wil maken, dit is/wordt bloedirritant voor je buren.
Of ga vrijstaand wonen als je rust wil hebben.
  maandag 14 juni 2021 @ 18:10:13 #84
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_199884242
quote:
0s.gif Op maandag 14 juni 2021 08:01 schreef tstile het volgende:

[..]

Er zijn weken geweest dat ik niks heb gedaan aangezien ik ook gewoon werk.

Er is geen wettelijke max tijd voor als je iets aan je woning wilt doen. Als je de schutting gaat verven en je schuurt elke week 1 plank dan mag dat gewoon.
Als je een fabriek begint in je tuin om commercieel schuttingen te maken dan mag dat niet.
Gelukkig hebben we hier de zorgplicht voor, als escape. Het is niet de bedoeling dat je buren _bijna_ ieder weekend overlast van jou hoeven te tolereren. En al helemaal niet al twee jaar lang.
Protège moi de mes désirs.
pi_199884245
Ik zou er ook niet vrolijk van worden als ik een buurman had die al 2 jaar regelmatig aan het klussen was, nu vind ik boorgeluiden etc ook erg irritant
pi_199884415
Geluidsoverlast is nooit redelijk.
pi_199884478
quote:
0s.gif Op maandag 14 juni 2021 18:08 schreef Sapstengel het volgende:

[..]

Of ga vrijstaand wonen als je rust wil hebben.
Aso gespot
Challamang en pudding, dat is de echte leef.
pi_199884593
Met ts zou ik er wel uitkomen als hij op bepaalde momenten wilt klussen.

Dat gezegd hebbende is niets zo irritant als kluisgeluiden. Ook het niet weten wanneer is vaak irritant ja.

Mensen die zegen dat je overdag sowieso niet moet klagen over geluid is de grootste onzin. Er zijn ook mensen die s'nachts werken en nu met corona werken een hoop mensen gedwongen thuis. En als je parttime werkt heb je ook geen zin in herrie op iedere vrije dag.
No bitch to me
pi_199890610
quote:
0s.gif Op zondag 13 juni 2021 10:33 schreef Sebbeszweet het volgende:
Gewoon overdag beetje rommelen moet kunnen. Jouw buurman klinkt als een zeikerd
Als ik jarenlang elke dag met jouw lawaai moet gaan leven wordt het er niet echt gezellig op.
Ô mon citoyens vous serez unis.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')