Lijkt me heerlijk, maar denk dat ik dan zelf in de keuken mag gaan staan zwoegen, mijn vrouw is nogal van de snel klaar diners.quote:Op woensdag 9 juni 2021 18:35 schreef christmastsunami het volgende:
ik volg grotendeels dit recept
[ afbeelding ]
chili is perfect om in porties in te vriezen, mijn record staat op 24 porties in 1 bulk klaarmaken. Maanden lang plezier van.quote:Op woensdag 9 juni 2021 18:38 schreef Marcus1977 het volgende:
[..]
Lijkt me heerlijk, maar denk dat ik dan zelf in de keuken mag gaan staan zwoegen, mijn vrouw is nogal van de snel klaar diners.
Dat doen we nu ook maar dan gekruid met de kant en klare mixen. Mijn vrouw kwam vorige week nadat ze in Duitsland de boodschappen had gedaan alweer thuis met 10 zakjes Maggi chili con carne mix en vertelde vol trots dat ze in de aanbieding waren voor 44ct per zakje dus ze had maar ingeslagen. Ik vind het niet vies die kant en klare mixen maar krijg er enorme dorst van, er zit gewoon teveel zout in die zakjes.quote:Op woensdag 9 juni 2021 18:40 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
chili is perfect om in porties in te vriezen, mijn record staat op 24 porties in 1 bulk klaarmaken. Maanden lang plezier van.
Groot gelijk. Oppassen met dat zout.quote:Op woensdag 9 juni 2021 18:43 schreef Marcus1977 het volgende:
[..]
Dat doen we nu ook maar dan gekruid met de kant en klare mixen. Mijn vrouw kwam vorige week nadat ze in Duitsland de boodschappen had gedaan alweer thuis met 10 zakjes Maggi chili con carne mix en vertelde vol trots dat ze in de aanbieding waren voor 44ct per zakje dus ze had maar ingeslagen. Ik vind het niet vies die kant en klare mixen maar krijg er enorme dorst van, er zit gewoon teveel zout in die zakjes.
Ik koop wel kruiden mixen, maar die honig achtige half kant en klaar shit, is gewoon onzin, en zonde van je geld.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 22:44 schreef Beathoven het volgende:
A recipe dating back to the 1850s describes dried beef, suet, dried chili peppers and salt, which were pounded together, formed into bricks and left to dry, which could then be boiled in pots in an army encampment in Monterrey, of what is now Nuevo León, Mexico.[1][3]
Heb iets soortgelijks gegeten in Zuid Amerika. Het origineel is veel spartaanser dan de gepimpte pastasauzen van Honig die we in Nederland overal op toepassen.
Maar less is more en het oorspronkelijke heeft imho meer smaak.
Hetgeen wat ik daar at was gewoon wat knoflook fruiten, gehakt erin, chilipepertjes en / of chilipoeder erin, beetje zout en tenslotte de bonen. Heel basic maar dan proef je hetgeen waar het om draait. Chilipepertjes met vlees.. chili con carne.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 22:54 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
Ik koop wel kruiden mixen, maar die honig achtige half kant en klaar shit, is gewoon onzin, en zonde van je geld.
Zelf saus maken is niet zo moeilijk. Je moet er even aan wennen. En dan sla je meteen een hoop suiker en zout over, want dat stoppen ze altijd lekker veel in die potjes en instant zakjes.
In heel veel recepten staat er, dat je standaard knoflook en ui , moet aanfruiten en dan even vlees erbij aanbakken.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 23:01 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Hetgeen wat ik daar at was gewoon wat knoflook fruiten, gehakt erin, chilipepertjes en / of chilipoeder erin, beetje zout en tenslotte de bonen. Heel basic maar dan proef je hetgeen waar het om draait. Chilipepertjes met vlees.. chili con carne.
knoflook moet niet bruin bakkenquote:Op zaterdag 12 juni 2021 23:07 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
In heel veel recepten staat er, dat je standaard knoflook en ui , moet aanfruiten en dan even vlees erbij aanbakken.
Dat is volgens mij steeds fout, die knoflook verbrandt dan en het vlees wordt niet bruin gebakken door het vocht uit die uien. Dus volgens mij is het eerst vlees/vis bruin bakken en daarnaa ui en knoflook erbij aan fruiten, maar ik ben eigenwijs en dat hou ik liever zo.
ja maar hoe kan je nou eerst knoflook en ui aanfruiten, dan vlees/vis erbij en vlees/vis aanbakken zonder de knoflook te verbranden, en nogmaals door die ui, lukt dat karameliseren van vlees/vis gewoon niet meer.quote:
Geweldig « recept », wat zijn de hoeveelheden? En wat is een zak van Hak?quote:Op zaterdag 12 juni 2021 22:59 schreef Hyperdude het volgende:
Simpel:
Ui
Knof
Chipotle pepers uit een potje
Tomatenmeuk
Zak van Hak
70-90% chocolade
Water
Eventueel gehakt of andere vleesjes
2-3 uur zachtjes pruttelen
Gefixtquote:Op zondag 13 juni 2021 17:54 schreef Prego het volgende:
[..]
Geweldig « recept », wat zijn de hoeveelheden? En wat is een zak van Hak?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |