abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 9 juni 2021 @ 16:57:40 #1
496403 Marcus1977
Life is what we make of it!
pi_199808371
Wij lusten graag een bordje chili con carne. Alleen gebruikt mijn vrouw altijd de zakjes kruidenmix van Maggie, Silvo, Knorr e.d.

We hebben weleens wat recepten online gezocht en die uitgeprobeerd maar het smaakte toch niet echt lekker.

Wie weet een goed recept voor chili con carne zonder dat er allerlei pakjes/zakjes worden gebruikt?
  woensdag 9 juni 2021 @ 17:00:22 #2
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_199808393
Daar is een topic over.

Hier staan zeker een paar goede recepten in.

CUL / Het grote chili adoratie-topic (en recepten!)
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 9 juni 2021 @ 18:10:18 #3
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_199809029
En in dit topic stond het recept van MaximusTG (rip). Niet meer zichtbaar, maar ik moet hem nog ergens hebben. Als ik hem vind, zal ik hem posten.

CUL / Chili con carne
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 9 juni 2021 @ 18:16:56 #4
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_199809085
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 9 juni 2021 @ 18:31:03 #5
496403 Marcus1977
Life is what we make of it!
pi_199809198
Top! Dankjewel :)
pi_199809240
ik volg grotendeels dit recept

  woensdag 9 juni 2021 @ 18:38:40 #7
496403 Marcus1977
Life is what we make of it!
pi_199809274
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juni 2021 18:35 schreef christmastsunami het volgende:
ik volg grotendeels dit recept

[ afbeelding ]
Lijkt me heerlijk, maar denk dat ik dan zelf in de keuken mag gaan staan zwoegen, mijn vrouw is nogal van de snel klaar diners.
pi_199809288
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juni 2021 18:38 schreef Marcus1977 het volgende:

[..]

Lijkt me heerlijk, maar denk dat ik dan zelf in de keuken mag gaan staan zwoegen, mijn vrouw is nogal van de snel klaar diners.
chili is perfect om in porties in te vriezen, mijn record staat op 24 porties in 1 bulk klaarmaken. Maanden lang plezier van.
  woensdag 9 juni 2021 @ 18:43:02 #9
496403 Marcus1977
Life is what we make of it!
pi_199809314
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juni 2021 18:40 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

chili is perfect om in porties in te vriezen, mijn record staat op 24 porties in 1 bulk klaarmaken. Maanden lang plezier van.
Dat doen we nu ook maar dan gekruid met de kant en klare mixen. Mijn vrouw kwam vorige week nadat ze in Duitsland de boodschappen had gedaan alweer thuis met 10 zakjes Maggi chili con carne mix en vertelde vol trots dat ze in de aanbieding waren voor 44ct per zakje dus ze had maar ingeslagen. Ik vind het niet vies die kant en klare mixen maar krijg er enorme dorst van, er zit gewoon teveel zout in die zakjes.
  woensdag 9 juni 2021 @ 19:02:54 #10
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_199809488
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juni 2021 18:43 schreef Marcus1977 het volgende:

[..]

Dat doen we nu ook maar dan gekruid met de kant en klare mixen. Mijn vrouw kwam vorige week nadat ze in Duitsland de boodschappen had gedaan alweer thuis met 10 zakjes Maggi chili con carne mix en vertelde vol trots dat ze in de aanbieding waren voor 44ct per zakje dus ze had maar ingeslagen. Ik vind het niet vies die kant en klare mixen maar krijg er enorme dorst van, er zit gewoon teveel zout in die zakjes.
Groot gelijk. Oppassen met dat zout.
Is hier ergens een topic. Chili a la kaneel. Zal even zoeken als ik van telefoon af Ben.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_199857315
A recipe dating back to the 1850s describes dried beef, suet, dried chili peppers and salt, which were pounded together, formed into bricks and left to dry, which could then be boiled in pots in an army encampment in Monterrey, of what is now Nuevo León, Mexico.[1][3]

Heb iets soortgelijks gegeten in Zuid Amerika. Het origineel is veel spartaanser dan de gepimpte pastasauzen van Honig die we in Nederland overal op toepassen.

Maar less is more en het oorspronkelijke heeft imho meer smaak.
pi_199857599
Nu heb ik zin in Chili con carne :')
Alius aliud dicit
pi_199857608
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 juni 2021 22:44 schreef Beathoven het volgende:
A recipe dating back to the 1850s describes dried beef, suet, dried chili peppers and salt, which were pounded together, formed into bricks and left to dry, which could then be boiled in pots in an army encampment in Monterrey, of what is now Nuevo León, Mexico.[1][3]

Heb iets soortgelijks gegeten in Zuid Amerika. Het origineel is veel spartaanser dan de gepimpte pastasauzen van Honig die we in Nederland overal op toepassen.

Maar less is more en het oorspronkelijke heeft imho meer smaak.
Ik koop wel kruiden mixen, maar die honig achtige half kant en klaar shit, is gewoon onzin, en zonde van je geld.
Zelf saus maken is niet zo moeilijk. Je moet er even aan wennen. En dan sla je meteen een hoop suiker en zout over, want dat stoppen ze altijd lekker veel in die potjes en instant zakjes.
  zaterdag 12 juni 2021 @ 22:59:38 #14
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_199857742
Simpel:

Ui; 3-4 middelgroot
Knof; 3-6 tenen, naar voorkeur
Chipotle pepers uit een potje; 150 gram
Tomatenmeuk; 250 gram
Zak van Hak; kidneybonen chilischotel of anders
70-90% chocolade; 40-50 gram
Water; 250 ml ongeveer
Eventueel gehakt of andere vleesjes
2-3 uur zachtjes pruttelen

[ Bericht 23% gewijzigd door Hyperdude op 13-06-2021 18:08:19 ]
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_199857780
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juni 2021 22:54 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

Ik koop wel kruiden mixen, maar die honig achtige half kant en klaar shit, is gewoon onzin, en zonde van je geld.
Zelf saus maken is niet zo moeilijk. Je moet er even aan wennen. En dan sla je meteen een hoop suiker en zout over, want dat stoppen ze altijd lekker veel in die potjes en instant zakjes.
Hetgeen wat ik daar at was gewoon wat knoflook fruiten, gehakt erin, chilipepertjes en / of chilipoeder erin, beetje zout en tenslotte de bonen. Heel basic maar dan proef je hetgeen waar het om draait. Chilipepertjes met vlees.. chili con carne.
pi_199857949
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juni 2021 23:01 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Hetgeen wat ik daar at was gewoon wat knoflook fruiten, gehakt erin, chilipepertjes en / of chilipoeder erin, beetje zout en tenslotte de bonen. Heel basic maar dan proef je hetgeen waar het om draait. Chilipepertjes met vlees.. chili con carne.
In heel veel recepten staat er, dat je standaard knoflook en ui , moet aanfruiten en dan even vlees erbij aanbakken.

Dat is volgens mij steeds fout, die knoflook verbrandt dan en het vlees wordt niet bruin gebakken door het vocht uit die uien. Dus volgens mij is het eerst vlees/vis bruin bakken en daarnaa ui en knoflook erbij aan fruiten, maar ik ben eigenwijs en dat hou ik liever zo.
pi_199857983
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juni 2021 23:07 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

In heel veel recepten staat er, dat je standaard knoflook en ui , moet aanfruiten en dan even vlees erbij aanbakken.

Dat is volgens mij steeds fout, die knoflook verbrandt dan en het vlees wordt niet bruin gebakken door het vocht uit die uien. Dus volgens mij is het eerst vlees/vis bruin bakken en daarnaa ui en knoflook erbij aan fruiten, maar ik ben eigenwijs en dat hou ik liever zo.
knoflook moet niet bruin bakken
pi_199858178
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juni 2021 23:08 schreef Beathoven het volgende:

[..]

knoflook moet niet bruin bakken
ja maar hoe kan je nou eerst knoflook en ui aanfruiten, dan vlees/vis erbij en vlees/vis aanbakken zonder de knoflook te verbranden, en nogmaals door die ui, lukt dat karameliseren van vlees/vis gewoon niet meer.
pi_199858444
trouwens de meeste chili recepten doen nogal rustig aan met kruiden zoals komijn , knoflook,paprika poeder( gerookt), laurier pepers en oregano en kaneel.

met kaneel en peper, laurier en gerookte paprika poeder moet je voorzichtig zijn, dat kan gaan overheersen en alles verpesten.
Maar met knoflook en komijn, is het lekker om maar 3 keer zo veel te doen.
Die komijn vooral, geeft die mexicaanse tint. of was het Texas???
Knoflook is een beetje persoonlijk, ik doe meestal wel meer knoflook dan de meeste mensen nog lekker vinden.
  zondag 13 juni 2021 @ 08:39:37 #20
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_199860575
Voor snel klaar gebruik ik die van Jamie Oliver. Makkelijk en snel te maken en erg lekker.
https://www.lekkeretenmet(...)ne-van-jamie-oliver/
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
  zondag 13 juni 2021 @ 10:02:04 #21
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_199861161
Ik heb onlangs dit chili con carne recept gemaakt van Wat schaft de podcast met de pepers van Westlandpepers. Jeetje wat was dat lekker. Het is even een werkje, maar leuk om te maken en dus erg smakelijk.
pi_199867311
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 juni 2021 22:59 schreef Hyperdude het volgende:
Simpel:

Ui
Knof
Chipotle pepers uit een potje
Tomatenmeuk
Zak van Hak
70-90% chocolade
Water
Eventueel gehakt of andere vleesjes
2-3 uur zachtjes pruttelen
Geweldig « recept », wat zijn de hoeveelheden? En wat is een zak van Hak?
  zondag 13 juni 2021 @ 18:09:02 #23
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_199867529
quote:
0s.gif Op zondag 13 juni 2021 17:54 schreef Prego het volgende:

[..]

Geweldig « recept », wat zijn de hoeveelheden? En wat is een zak van Hak?
Gefixt :)
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')