Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL!
In de week van 7 juni tot en met 13 juni maken we een lunch!
De enige regel:
• Kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past.
Van Wiki:
De middagmaaltijd of lunch (ook wel middageten) (verouderd: noenmaal) is de maaltijd die gegeten wordt rond het midden van de dag, meestal tussen 12 en 14 uur. Terwijl er met 'diner' vaak een warme (avond)maaltijd wordt bedoeld, kan een lunch of middagmaal zowel koud als warm zijn.
In Nederland lunchen de meeste mensen met brood (gelukkig is dat wel aan het veranderen!) en dat is ook heel lekker. Lekker vers broodje filet americain of hummus met avocado, een uitsmijter, oude kaas met appelstroop en peer, de combinaties zijn eindeloos. Nu dat veel mensen thuiswerken, kunnen we ons wel uitleven op de lunch: soep, tosti’s, salades, pannenkoeken….of kliekjes van avond ervoor...
Maar in veel andere landen eten ze toch wel anders!
In Frankrijk, Spanje of Italië is een twee-/driegangenlunch in een restaurant normaalste zaak van de wereld. Terwijl er in Nederland een lunchkaart en dinerkaart is, wanneer je uit eten gaat, is er maar een kaart als je uit eten gaat in zuidoost-Azië.
De meest geweldige lunch voor mij is een lunchbuffet tijdens vakantie! Al die keuzes!
Wat heb ik de afgelopen week gegeten als lunch?
- restje kipshoarma met veeeeeel sla
- zelfgemaakte tomatensoep met een boterham
- patat
- broodje gebakken ei
- boterham met avocado, rucola, tomaatjes en hummus
Laat ons je lunch zien! Van je bruine boterham met kaas tot de meest wilde creaties!
Inspiratie nodig?
https://www.culy.nl/recepten/menugang/lunch/https://www.ah.nl/allerhande/recepten-zoeken?query=Lunchhttps://deliciousmagazine.nl/category/recepten/lunchgerecht/https://www.francescakookt.nl/category/lunch-recepten/[ Bericht 0% gewijzigd door Yinny op 05-06-2021 17:19:30 ]