abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  zondag 30 mei 2021 @ 08:05:29 #1
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_199679266
BTW betalen invoer Aliexpress vanaf 1-7-2021 vrijstelling vervalt

quote:
Hoe zit het met het vervallen van de “Vrijstelling BTW” waardoor je nu je Aliexpress aankopen nog bezorgd krijgt zonder iets te hoeven betalen?

Zoals je hier kunt lezen is de huidige situatie dat je, als particulier, geniet van een vrijstelling van BTW onder de E22.50. Slecht nieuws echter want deze vrijstelling gaat verdwijnen per 1 juli 2021. Dit zou al eerder in werking treden maar werd uitgesteld. Het heeft er echter alle schijn van dat de vrijstelling vanaf 1-7-2021 toch echt gaat verdwijnen.

Wat betekent het vervallen van de BTW vrijstelling?
Het hele systeem van invoeren van producten vanuit buiten de EU gaat op de schop. De belangrijkste verandering voor jou als Aliexpress bezoeker is dat je vanaf 1 juli 2021 ALTIJD BTW dient te betalen over jouw aankoop die vanuit China afkomstig is.

Dit betekent nogal wat, zowel voor jou als consument als voor de verkoper die zijn spullen vanuit China aan jou levert. (Overigens geldt de nieuwe regeling ook voor producten die vanuit een ander EU land aan jou worden geleverd.)

Het gaat dus kort door de bocht betekenen dat jij meer geld kwijt bent aan jouw aankoop. En dat de verkoper er een administratieve taak bij gaat krijgen.

Alles op een rij:
De vrijstelling voor de invoer van goedkope bestellingen tot een waarde van E22,50 euro verdwijnt. Er is dus BTW verschuldigd bij ELKE invoer.

Dit is van toepassing wanneer goederen worden ingevoerd in een ander EU land dan het EU land van bestemming en is van toepassing op zowel particulieren als bedrijven.

De verkoper in China kan gebruik maken van een systeem wat ontwikkeld is om een en ander te stroomlijnen. Dit systeem heet afgekort: OSS (One Stop Shop). Dit systeem kan door verkoper gebruikt worden voor het doen van aangifte van de verkopen wanneer aan de voorwaarden is voldaan. Een van de voorwaarden is dat de orderwaarde onder de E150,- ligt.

Als jouw verkoper dit systeem hanteert zal hij de BTW dus al aan jou doorrekenen. Bij de verzending gebruikt hij zijn eigen OSS BTW nummer en krijg jij je pakket gewoon geleverd zonder iets te hoeven betalen. (de BTW draagt verkoper immers al af)

Indien verkoper dit systeem niet hanteert komt de BTW rekening dus bij jouw terecht en dient voldaan te worden bij invoer (in dit geval levering bij jou aan de deur).

Voor Aliexpress kopers die producten inkopen voor wederverkoop: de artikel 23 procedure blijft onverminderd en ongewijzigd van kracht.

Hoe ontloop je de gevolgen van BTW vrijstelling?
Actief ontlopen is uiteraard niet toegestaan, wel is het zo dat er ten aanzien van de waarde van de inhoud natuurlijk nooit iets duidelijk is. Chinese verkopers zijn berucht om het vermelden van waardes van $0,50 ongeacht wat ze aan je versturen. Je mag zelf NOOIT vragen aan verkoper om een lagere waarde te vermelden, je bent dan strafbaar. Als de verkoper dit doet zonder dat jij het weet kun jij hier helaas weinig aan doen.

Inkopen in 1 van de Europese magazijnen: zoals je al wel ziet op Aliexpress zijn er steeds meer magazijnen in Europa van waaruit je goederen verstuurt worden. Belgie, Spanje, Duitsland, Frankrijk etc en de lijst wordt langer en langer. Inkoop van een product in een europees magazijn is de BTW in principe geregeld en hoef je je geen zorgen te maken. Uiteraard betaal je wel een wat hogere prijs en indirect betaal je de BTW uiteindelijk toch.

https://aliexpress-nl.nl/(...)rijstelling-vervalt/
Benieuwd wat er gaat veranderen.
pi_199679280
quote:
1s.gif Op zondag 30 mei 2021 08:05 schreef Nober het volgende:
BTW betalen invoer Aliexpress vanaf 1-7-2021 vrijstelling vervalt
[..]

Benieuwd wat er gaat veranderen.
Dat staat er toch boven?
  zondag 30 mei 2021 @ 08:12:17 #3
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_199679286
quote:
99s.gif Op zondag 30 mei 2021 08:10 schreef Mr.Ping het volgende:

[..]

Dat staat er toch boven?
Is allemaal nog onzeker. Het blijft politiek.
pi_199679322
Ze zouden die posttarieven moeten aanpakken, het hele idee van die gratis verzending draait op westerse subsidie op de tarieven.

Toen doe tarieven werden vastgesteld was China nog een ontwikkelingsland.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)erlijke-concurrentie
blablablabla
pi_199679349
Heeft Ali die Oss al geÔmplementeerd dan?
.
  zondag 30 mei 2021 @ 11:38:53 #6
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_199680988
Ik denk niet dat er veel gaat veranderen. Pakketjes inspecteren om vervolgens maximaal 5 euro aan BTW te incasseren loont helemaal niet de moeite.

Daarnaast verwacht ik niet dat veel mensen de inklaringskosten van 10-20 Euro die DHL, PostNL etc rekenen voor het regelen van de inklaring gaan betalen voor pakketjes met een dergelijke lage waarde.

Het is mooie symboolpolitiek, maar ik verwacht ik er in de praktijk niet veel van tbh
So we just called him Fred
pi_199703960
quote:
7s.gif Op zondag 30 mei 2021 11:38 schreef Fred het volgende:
Ik denk niet dat er veel gaat veranderen.....
Het hangt er natuurlijk vanaf hoe eea in praktijk uitgevoerd gaat worden. Op de pakjes zal toch iets moeten staan dat er al BTW is afgedragen in Europa. Als dit door de sorteermachine herkend kan worden is het eenvoudig om de pakketjes erut te sorteren waar nog wel BTW over afgedragen moet worden.
In de app een melding van BTW en afhandelingskosten plaatsen is dan voldoende.
pi_199754510
Ik verwacht wel dat het er komt, maar ik verwacht langs de andere kant dat je meer Europese handelaars zult aantreffen op Aliexpress.

Voordeel zou zijn dat je een euro meer betaalt voor het product maar het dan lekker vanuit een ander Europees land wordt verscheept.
Cindy De Vuyst
  donderdag 17 juni 2021 @ 11:24:11 #9
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_199923819
quote:
0s.gif Op zondag 30 mei 2021 08:12 schreef Nober het volgende:

[..]

Is allemaal nog onzeker. Het blijft politiek.
Nou er is heel weinig onzeker hier en de politiek is vooral dat je het zult betalen omdat je als consument geen andere kant dan de EU kunt nemen. Het "gratis" verzendingsfeest, omdat postbedrijven elkaar onderling geen rekening sturen voor poststukken, was voor consumenten al eerder de nek omgedraaid.

Op El-cheapo's van buiten de EU (en dus ook Brexit-UK !!) gaan onlineshoppers dus 25% extra betalen omdat de verkopers immers BTW moeten heffen en iets van 4% invoerrechten moeten afdragen. Er is dus geen minimum, vrijgesteld, bedrag meer.

Daarnaast gaan de postbedrijven vanaf 1 juli per buiten de EU verzonden levering (en dus ook per envelop !!), minimaal §13-15 bij de geadresseerde in rekening brengen. Die 10 apart verstuurde telefoonhoesjes uit India van elk §1 , kunnen je dus zo maar §150 of meer gaan kosten.

Ivm inklaringskosten, in rekening gebracht door de vervoerder, vooral gaan uitkijken bij bestellen via zg dropshippers die een (besteld) pakketje van buiten de EU komend, dan rechtstreeks bij de geadresseerde laten afleveren die vervolgen de afhandelingskosten daarvan kan ophoesten.

Bronnen: HCC , belastingdienst , & AVRO/TROS-opgelicht

Dit allemaal onder het mom van beter en eerlijker dat helaas over de rug van de consument, simpelweg duurder wordt gemaakt.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_199943675
Verzending blijft volgens mijn nog gratis daar waar het gratis wordt aangeboden. Dat gaan ze pas later aanpakken, nu nog niet.

Die 13 tot 15 euro zijn inklaringskosten. PostNL rekent voor bestellingen tot 150 euro, 4 euro aan inklaringskosten. Over de 150 euro, betaal je 13 euro aan inklaring. BP (Belgische Post) vraagt voor alle bestellingen 15 euro aan inklaringskosten.
  vrijdag 18 juni 2021 @ 16:53:06 #11
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_199946512
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 juni 2021 13:22 schreef Gruj0 het volgende:
Verzending blijft volgens mijn nog gratis daar waar het gratis wordt aangeboden. Dat gaan ze pas later aanpakken, nu nog niet.

Die 13 tot 15 euro zijn inklaringskosten. PostNL rekent voor bestellingen tot 150 euro, 4 euro aan inklaringskosten. Over de 150 euro, betaal je 13 euro aan inklaring. BP (Belgische Post) vraagt voor alle bestellingen 15 euro aan inklaringskosten.
Verzenden 'gratis', is vooral of het bedrag daarvan al of niet in de productprijs verwerkt zit.

VroegŻh, nog maar een paar jaar geleden, was verzending van Aziatische prullaria letterlijk gratis voor verzender en ontvanger omdat die zooi werd gebruikt om laadruimte af te vullen en (staats)postbedrijven onderling geen (administratief ingewikkelde) verrekening deden. De bv Chinese postdienst moest dan weliswaar het 'vervoer' betalen dat verder ruimschoots door de exportwaarde werd gedekt waarmee tevens ook (harde) buitenlandse valuta het land binnenkwam.

De ontstane toeloop (die nu wettelijk is gegrondvest) maakt dat er in de EU geld mee kan worden geharkt en politiek bedreven.
Om dan §4 te gaan rekenen als kosten, laat staan §15 voor een barcodescan, die men toch al deed, is best heel erg dik betaald. Die §4 is mits online afgerekend, anders wordt het §7 (bron)

Los daarvan zal iemand per 1/7 zelf goed moeten uitkijken door (en met) wie een prullaria verkoper jouw zending laat afhandelen.
Het is zomaar 'denkbaar' dat een vervoerder een (niet EU) verkoper aanbiedt, het gratis op te halen om dan de ontvanger vervolgens een dikkere rekening te sturen voor de onvermijdelijke inklaring.
Elke vervoerder (be)rekent rekent eigen toeslag voor die 'inklaring' en niets weerhoudt hen om de criteria/kosten daarvan tzt stapsgewijs aan te gaan passen. "Welkom" zegt de commercie daarvan.

Invoerrechten (0-4% over de zendwaarde) worden ongeacht product, per 1/7 altijd ergens betaald. Die belasting wordt door de vervoerder rechtstreeks aan de Douane betaald en eventueel in rekening gebracht bij de geadresseerde.
Het zal vaak zijn dat de postvervoerder dat vanwege een 'laag' bedrag dan wegstreept. Zeg 10ct invoerrechten apart in rekening brengen op een inklaringsrekening van §4-15, kost dan 'meer' (irritatie) dan het feitelijk oplevert.
De postvervoerder verkondigt zo ook hun goedertierenheid: "wij nemen de kosten van invoerrechten", neemt niet weg dat het maar dubbeltjes zijn op bedragen van snel tientjes en het nieuwe EU belasting is.

Zelf ben niet te spreken hoe de EU politiek aangedreven nu ook de kleine visjes die wat willen azen tot prooi laat maken.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_200039361
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 juni 2021 13:22 schreef Gruj0 het volgende:
Verzending blijft volgens mijn nog gratis daar waar het gratis wordt aangeboden. Dat gaan ze pas later aanpakken, nu nog niet.

Die 13 tot 15 euro zijn inklaringskosten. PostNL rekent voor bestellingen tot 150 euro, 4 euro aan inklaringskosten. Over de 150 euro, betaal je 13 euro aan inklaring. BP (Belgische Post) vraagt voor alle bestellingen 15 euro aan inklaringskosten.
Ik denk dat mensen nu massaal hun pakjes gaan weigeren. Ik wel in elk geval.
pi_200047429
quote:
1s.gif Op donderdag 24 juni 2021 10:47 schreef An_0_Niem het volgende:

[..]

Ik denk dat mensen nu massaal hun pakjes gaan weigeren. Ik wel in elk geval.
Had dan niks besteld en gewacht tot er meer duidelijkheid was. Nu breng je het milieu schade toe door het onnodige vervoer naar jou en terug en misschien ook wel de vernietiging van producten. :N
  donderdag 24 juni 2021 @ 21:48:03 #14
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_200048973
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 20:21 schreef Gruj0 het volgende:

[..]

Had dan niks besteld en gewacht tot er meer duidelijkheid was. Nu breng je het milieu schade toe door het onnodige vervoer naar jou en terug en misschien ook wel de vernietiging van producten. :N
Wellicht was het handiger in/van wetgeving om de bestel/betaaldatum te hanteren als kantelpunt van inklaring en niet de afleverdatum. Helaas denkt wetgeving niet in belang van consumenten.

Die - zeker de el-cheapo - pakketjes gaan echt niet retour en krijgen een 'millieu vriendelijke' herbestemming omdat ze worden gekocht door (opkopers) die er dan verrassingspakketten van maken.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_200051925
Hoe zit het nu met pakjes uit China. Moet je er echt taksen, etc gaan op betalen of gaat 99% nog steeds gewoon door.

Iemand die zijn ervaring wil delen?
Cindy De Vuyst
pi_200058203
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 07:14 schreef einzeinz het volgende:
Hoe zit het nu met pakjes uit China. Moet je er echt taksen, etc gaan op betalen of gaat 99% nog steeds gewoon door.

Iemand die zijn ervaring wil delen?
Als je nu eens een radio of TV aan had gezet dan had je net antwoord al lang geweten.
pi_200058220
quote:
6s.gif Op donderdag 24 juni 2021 21:48 schreef Vallon het volgende:
in belang van consumenten.
En hoe denk je dat dat te handhaven is?
Voor elk pakketje dat het land in komt vragen wanneer het gekocht is?
pi_200058248
Hoeveel betaal ik dan naast de $10 aan screenprotectors voor 50 stuks?
  vrijdag 25 juni 2021 @ 16:17:04 #19
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_200058490
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 15:56 schreef glsf het volgende:

[..]

En hoe denk je dat dat te handhaven is?
Voor elk pakketje dat het land in komt vragen wanneer het gekocht is?
Ik maak de wet niet en hoef (jou) ook geen uitleg te geven omtrent handhaving dat wmb sws geen doel op zichzelf moet gaat worden. Ik heb wel een ideetje dat de datum van een gedane bestelling=koop hierin simpelweg leidend is.
Het is vrij simpel, zeker met het klein spul om dan pas te gaan handhaven vanaf zeg 1 september en iemand dan om kosten t.a.v. inklaring/aanslag te voorkomen, dat moet onderbouwen. Doorgaans, zal het gros dat tot 1juli is besteld wel voor 1 september zijn afgeleverd. Voor BTW is er sws geen issue omdat de verkoper afdrachtsplichtig is.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  vrijdag 25 juni 2021 @ 16:21:41 #20
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_200058538
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 15:57 schreef Enawh het volgende:
Hoeveel betaal ik dan naast de $10 aan screenprotectors voor 50 stuks?
Vooral hopen dat ze niet apart per stuk worden bezorgd of in deelleveringen nageleverd.

Inzake je vraag, bepaald de bezorger of en hoeveel inklaringskosten je betaald. Ik vermoed dat dit in het begin voor onder de §150 een paar euro tot hooguit §15 per levering zal zijn.
Gewoon wachten op de rekening en dan alsnog beslissen of je het in ontvangst neemt. Je bent immers niet verplicht iets aan te nemen.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_200058884
quote:
6s.gif Op donderdag 24 juni 2021 21:48 schreef Vallon het volgende:

[..]

Wellicht was het handiger in/van wetgeving om de bestel/betaaldatum te hanteren als kantelpunt van inklaring en niet de afleverdatum. Helaas denkt wetgeving niet in belang van consumenten.

Die - zeker de el-cheapo - pakketjes gaan echt niet retour en krijgen een 'millieu vriendelijke' herbestemming omdat ze worden gekocht door (opkopers) die er dan verrassingspakketten van maken.
Opkopen, verrassingspakketten enz, is allemaal oud nieuws en allang bekend. Net zoals alle andere maatregelen over wanneer je 4 euro dokt, wanneer 7, wanneer 13.

PostNL heeft overigens aangegeven de dingen die ze niet kunnen bezorgen maar ook niet terug kunnen sturen te vernietigen en dat dat wat opgekocht wordt zeker niet bij hen vandaan komt. Was nog in het nieuws 1 of 2 weken geleden.
pi_200058899
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 07:14 schreef einzeinz het volgende:
Hoe zit het nu met pakjes uit China. Moet je er echt taksen, etc gaan op betalen of gaat 99% nog steeds gewoon door.

Iemand die zijn ervaring wil delen?
Niemand uit het heden heeft de tijd na 1 juli 2021 nog mogen meemaken, dus ervaringen delen zal een beetje moeilijk gaan. :P

Maar reken maar dat alles gewoon doorberekend zal worden, ook al zal dat vertraging tot gevolg hebben. Zoveel pakketjes x minimaal 4 euro aan inklaring. :Y
  zaterdag 26 juni 2021 @ 06:02:34 #23
78680 Nielsch
zie signature
pi_200067419
quote:
0s.gif Op zondag 30 mei 2021 08:12 schreef Nober het volgende:

[..]

Is allemaal nog onzeker. Het blijft politiek.
Nee hoor, deze verordening is er al, de wet is aangenomen en gaat 1-7 in.
zie ondertitel
  zaterdag 26 juni 2021 @ 06:15:40 #24
78680 Nielsch
zie signature
pi_200067460
quote:
3s.gif Op donderdag 17 juni 2021 11:24 schreef Vallon het volgende:

[..]

Nou er is heel weinig onzeker hier en de politiek is vooral dat je het zult betalen omdat je als consument geen andere kant dan de EU kunt nemen. Het "gratis" verzendingsfeest, omdat postbedrijven elkaar onderling geen rekening sturen voor poststukken, was voor consumenten al eerder de nek omgedraaid.

Op El-cheapo's van buiten de EU (en dus ook Brexit-UK !!) gaan onlineshoppers dus 25% extra betalen omdat de verkopers immers BTW moeten heffen en iets van 4% invoerrechten moeten afdragen. Er is dus geen minimum, vrijgesteld, bedrag meer.

Daarnaast gaan de postbedrijven vanaf 1 juli per buiten de EU verzonden levering (en dus ook per envelop !!), minimaal §13-15 bij de geadresseerde in rekening brengen. Die 10 apart verstuurde telefoonhoesjes uit India van elk §1 , kunnen je dus zo maar §150 of meer gaan kosten.

Ivm inklaringskosten, in rekening gebracht door de vervoerder, vooral gaan uitkijken bij bestellen via zg dropshippers die een (besteld) pakketje van buiten de EU komend, dan rechtstreeks bij de geadresseerde laten afleveren die vervolgen de afhandelingskosten daarvan kan ophoesten.

Bronnen: HCC , belastingdienst , & AVRO/TROS-opgelicht

Dit allemaal onder het mom van beter en eerlijker dat helaas over de rug van de consument, simpelweg duurder wordt gemaakt.
De grote spelers zoals AliExpress gaan voor verzendingen onder 150 euro echt wel gebruik maken van de vrijwillige invoerregeling. Dan betaal je de btw gewoon bij het afrekenen via hun platform en dan hoeft PostNL daar geen zorg meer voor te dragen. En dan brengen ze ook niet die 4 tm 7 euro inklaringskosten in rekening.
zie ondertitel
  zaterdag 26 juni 2021 @ 06:18:16 #25
78680 Nielsch
zie signature
pi_200067467
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 15:57 schreef Enawh het volgende:
Hoeveel betaal ik dan naast de $10 aan screenprotectors voor 50 stuks?
Als het allemaal in een zending komt betaal je daarvoor:

12,10 als de verkoper gebruik maakt van de invoerregeling

16,10 als de verkoper dat niet doet en jij online bij PostNL de inklaringskosten aftikt

19,10 als je die inklaringskosten betaalt bij het afhaalpunt of de bezorger.
zie ondertitel
pi_200068148
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 06:18 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Als het allemaal in een zending komt betaal je daarvoor:

12,10 als de verkoper gebruik maakt van de invoerregeling

16,10 als de verkoper dat niet doet en jij online bij PostNL de inklaringskosten aftikt

19,10 als je die inklaringskosten betaalt bij het afhaalpunt of de bezorger.
Je moet dus sowieso meer betalen dan het originele aankoopbedrag
  zaterdag 26 juni 2021 @ 12:53:39 #27
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_200071087
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 06:15 schreef Nielsch het volgende:

[..]

De grote spelers zoals AliExpress gaan voor verzendingen onder 150 euro echt wel gebruik maken van de vrijwillige invoerregeling. Dan betaal je de btw gewoon bij het afrekenen via hun platform en dan hoeft PostNL daar geen zorg meer voor te dragen. En dan brengen ze ook niet die 4 tm 7 euro inklaringskosten in rekening.
De BTW & invoer afdracht was sws al aanwezig boven verzendingen van §22 die vanaf 01 Juli dan "vrijwillig" door de verkoper zal worden voldaan dooor simpelweg; de boel 25% duurder te maken. Of een gadget nu §10 straks of §12,50 kost zal een consument niet snel tegenhouden.

De daar bovenop geheven inklaringskosten zijn de werkelijke KillerQueen van de EU en worden (apart) als keuze door de "commerciŽle" EU bezorger bij de ontvanger in rekening gebracht. De ontvanger die zelf geen keuze heeft, anders dan weigeren van reeds betaalde goederen. Minimaal die §4 extra betalen mits online maar kan net zo goed onvoorspelbaar toch §15 worden. Die §4-15 is/wordt 'gewoon' een prijs(kartel?) afspraak.

De winkel kan ook die zg. inklaring voor haar rekening nemen die dan net als inmiddels ook verzendkosten, dan simpelweg zal worden doorberekend in de totaalprijs en zij dan ook de zendwijze kunnen bepalen. Een zendwijze die oplichting in de hand kan werken. Vandaag goedkoop voor §4 met ShipperA en morgen duur voor §15 via ShipperB.

Ongeacht, blijft ontvanger van import verantwoordelijk voor het voldoen van belastingen. Zelf meermalen gehad dat een verzender het "geld" daarvoor incasseerde en ik zelf nog 's de BTW/IR kon bijdokken.
Natuurlijk koop je daar dan nooit meer maar het geld is wel voorgoed weg en voor een minder dan zeg §1000 ga ik sws niet procederen. Bij de bekende Amazon/Ali's, tenzij dropshippers, is de kans dat iemand zo opgelicht wordt natuurlijk gering.

De inklaringskosten zijn vooral een (politiek gedreven) stuur- en verdienmodel om de kas te spekken van de EU-begroting en die van postbedrijven; met als argument dat de binnenlandse spelers (welke & waar dan?) kunnen concurreren met waar het elders goedkoper is.

Het inscannen van een barcode, wat sws al gebeurde en dan afdragen van EU invoerrechten (0-4% productprijs) staan niet in verhouding tot die in rekening gebracht inklaringskosten. Het is vooral en Hotel-California model wat begonnen is met 'gratis' verzenden en nu dus verder wordt geŽxploiteerd.

[ Bericht 25% gewijzigd door Vallon op 26-06-2021 13:34:13 ]
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  zaterdag 26 juni 2021 @ 14:51:54 #28
78680 Nielsch
zie signature
pi_200072230
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 09:13 schreef Enawh het volgende:

[..]

Je moet dus sowieso meer betalen dan het originele aankoopbedrag
Ja, btw inderdaad.
zie ondertitel
  donderdag 1 juli 2021 @ 02:05:24 #29
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_200150792
Nou, Alie is een klant kwijt :(
Wilde net iets bestellen van §73 en bij het afrekenen was dat zomaar even §98 geworden.
Zelfs bij dingen die vanuit France of Czech worden geleverd gooien ze die BTW er bovenop.
pi_200151463
Het is me ook al opgevallen dat ze de prijzen duurder maken als je vanuit TsjechiŽ, Spanje of ItaliŽ laat versturen.
Cindy De Vuyst
  donderdag 1 juli 2021 @ 07:22:40 #31
78680 Nielsch
zie signature
pi_200151486
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juli 2021 07:15 schreef einzeinz het volgende:
Het is me ook al opgevallen dat ze de prijzen duurder maken als je vanuit TsjechiŽ, Spanje of ItaliŽ laat versturen.
Die goederen zijn waarschijnlijk fysiek al wel in een EU land maar liggen daar dan in een douane-entrepot. Dan is er nog geen btw en invoerrechten over betaald. Op het moment dat die goederen alsnog geleverd worden aan een consument binnen de EU moeten die btw en invoerrechten alsnog worden afgedragen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Nielsch op 01-07-2021 08:47:15 ]
zie ondertitel
pi_200152011
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juli 2021 07:22 schreef Nielsch het volgende:.....

Die goederen zijn waarschijnlijk fysiek al wel in een EU land maar liggen daar dan in een douane-entrepot. Dan is er nog geen btw en invoerrechten over betaald. Op het moment dat die goederen alsnog geleverd worden aan een consument binnen de EU moeten die btw en invoerrechten alsnog worden afgedragen.
Ik denk dat dit inderdaad altijd het geval is geweest.
Normaal gesproken werd dan bij het doorzenden een geel stickertje geplakt dat de btw nog niet afgedragen was, maar werd in sommige landen misschien wat minder (lees: nagenoeg niet) gedaan.
Aangezien nu btw afgedragen moet worden in het land van EU binnenkomst, wordt er altijd ingeklaard voordat het doorgezonden wordt.
  donderdag 1 juli 2021 @ 19:31:24 #33
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_200159808
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juli 2021 02:05 schreef Woelwater het volgende:
Nou, Alie is een klant kwijt :(
Wilde net iets bestellen van §73 en bij het afrekenen was dat zomaar even §98 geworden.
Zelfs bij dingen die vanuit France of Czech worden geleverd gooien ze die BTW er bovenop.
Hmmm.. waar ga je dan klant worden, die dat product - uit China - 'goedkoper' kan leveren ?
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_200159936
quote:
7s.gif Op zondag 30 mei 2021 11:38 schreef Fred het volgende:
Ik denk niet dat er veel gaat veranderen. Pakketjes inspecteren om vervolgens maximaal 5 euro aan BTW te incasseren loont helemaal niet de moeite.

Daarnaast verwacht ik niet dat veel mensen de inklaringskosten van 10-20 Euro die DHL, PostNL etc rekenen voor het regelen van de inklaring gaan betalen voor pakketjes met een dergelijke lage waarde.

Het is mooie symboolpolitiek, maar ik verwacht ik er in de praktijk niet veel van tbh
Hoe bedoel je?
Als je de kosten niet betaalt dan krijg je het pakje niet....
Denk juist dat er veel minder prullen besteld gaan worden.
Als je usb kabeltje van 90 eurocent naar 1,089 euro gaat dan is dat nog wel te overzien, maar als er vervolgens 4 tot 7 euro inklaring bijkomt dan is dat kabeltje opeens niet meer zo goedkoop.

Gelukkig heeft Ali express al aangegeven dat ze btw van te voren gaan innen waardoor inklaringskosten achterweg blijven.

Let wel, dit is pas vandaag ingegaan, al die duizenden pakketjes die onderweg zijn, maar de grens nog niet over krijgen dus wel met inklaringskosten te maken.

[ Bericht 6% gewijzigd door klipper op 01-07-2021 19:50:11 ]
  donderdag 1 juli 2021 @ 20:02:15 #35
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_200160180
quote:
12s.gif Op donderdag 1 juli 2021 19:31 schreef Vallon het volgende:

[..]

Hmmm.. waar ga je dan klant worden, die dat product - uit China - 'goedkoper' kan leveren ?
Als ze vanuit China overal 14 ~ 16 euro bij gaan optellen blijft er niet zo veel over waar ze echt goedkoper mee zijn. Dan blijven er hooguit dingen over die elders gewoon niet te krijgen zijn.

Oh even gecheckt, iets van §20 komt 4 euro bij.
Iets van §50 komt 10 euro bij..

Valt gelukkig nog wel mee dan.

[ Bericht 10% gewijzigd door Woelwater op 01-07-2021 20:08:21 ]
pi_200168276
Zien jullie nu wel of geen BTW op Aliexpress? Op de mobiele app wel, maar op de computer hier niet. :? 8)7
Heeft iemand dit ook?

Locatie staat op NL hier en valuta op de Euro.
  vrijdag 2 juli 2021 @ 14:11:32 #37
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_200168497
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juli 2021 13:44 schreef Gruj0 het volgende:
Zien jullie nu wel of geen BTW op Aliexpress? Op de mobiele app wel, maar op de computer hier niet. :? 8)7
Heeft iemand dit ook?

Locatie staat op NL hier en valuta op de Euro.
Op de laptop zag ik het er pas de in laatste stap voor het daadwerkelijk bestellen bijkomen, dus net voor "bestelling bevestigen", app heb ik niet.
Wel sinds vannacht een Banggood account, daar zie ik nog nergens BTW bij komen _O_
  vrijdag 2 juli 2021 @ 19:23:03 #38
78680 Nielsch
zie signature
pi_200172940
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juli 2021 20:02 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Als ze vanuit China overal 14 ~ 16 euro bij gaan optellen blijft er niet zo veel over waar ze echt goedkoper mee zijn. Dan blijven er hooguit dingen over die elders gewoon niet te krijgen zijn.

Oh even gecheckt, iets van §20 komt 4 euro bij.
Iets van §50 komt 10 euro bij..

Valt gelukkig nog wel mee dan.
Goh, het lijkt wel alsof er 21% bij komt.
zie ondertitel
  vrijdag 2 juli 2021 @ 19:53:21 #39
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_200173559
Ik had iets besteld bij Aliexpress, en kreeg gisteren (1 juli) een bericht dat het niet leverbaar was. Dus geannuleerd.
Tegelijkertijd is de prijs van dat artikel bij dezelfde aanbieder verdubbeld, en je kan het gewoon bestellen.
pi_200182323
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juli 2021 19:53 schreef Domnivoor het volgende:
Ik had iets besteld bij Aliexpress, en kreeg gisteren (1 juli) een bericht dat het niet leverbaar was. Dus geannuleerd.
Tegelijkertijd is de prijs van dat artikel bij dezelfde aanbieder verdubbeld, en je kan het gewoon bestellen.
Ik zou niks meer bestellen bij die aanbieder. Sommige verkopers zijn echt sluwe, valse schepsels.
pi_200182337
Schijnt dat er ook BTW wordt gerekend voor goederen die uit een EU warehouse komen.

Nou dan is dat voordeel van China shoppen vanuit een EU warehouse er gauw van af, want kennelijk droegen zij via een EU warehouse toch geen BTW af. Zo is misschien een artikel met BTW zelfs goedkoper vanuit China. :D _O-
pi_200182390
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juli 2021 19:53 schreef Domnivoor het volgende:
Ik had iets besteld bij Aliexpress, en kreeg gisteren (1 juli) een bericht dat het niet leverbaar was. Dus geannuleerd.
Tegelijkertijd is de prijs van dat artikel bij dezelfde aanbieder verdubbeld, en je kan het gewoon bestellen.
Wanneer ze het niet kunnen leveren moet je het ze zelf laten annuleren, want zo'n annulering vanuit jouw kant regelt AE als negatief in op je profiel geloof ik. Niet te vaak doen dus. :)
  zaterdag 3 juli 2021 @ 11:10:05 #43
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_200182520
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:57 schreef Gruj0 het volgende:

[..]

Wanneer ze het niet kunnen leveren moet je het ze zelf laten annuleren, want zo'n annulering vanuit jouw kant regelt AE als negatief in op je profiel geloof ik. Niet te vaak doen dus. :)
Dat zou heel goed kunnen.
Ik heb twee keer eerder een bericht gekregen dat iets niet leverbaar was, met het verzoek om bij de annulering als reden 'other reason' op te geven en niet 'out of stock'.
pi_200215686
Ach bestel nu wel een stuk minder :P
  dinsdag 13 juli 2021 @ 11:45:07 #45
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_200342440
Ze zijn nu wel heel vlot met verzenden. Zou dat door de hogere kosten komen?
pi_200366912
quote:
0s.gif Op maandag 5 juli 2021 14:18 schreef Purfectur het volgende:
Ach bestel nu wel een stuk minder :P
Ik ook. :P
Zelfs uit EU warehouses 21% BTW erbij. Terwijl al die zogenaamd "AE kenners websites" beweerden van niet. Komen zij mooi van een koude kermis thuis. :D _O-
pi_200368264
Als ik bovenstaande correct begrijp moet ik dus bij AliExpress kijken waar de BTW al wordt berekend, zodat er geen inklaringskosten meer overheen komen? Ik bestel regelmatig klein spul voor hobby (RC vliegen) dat hooguit enkele euro's kost. De BTW erover is dus een maximale prijsstijging van nog geen euro; Komt daar dan tot 15 euro inklaringskosten overheen dan bedank ik daar natuurlijk voor..
  woensdag 14 juli 2021 @ 22:38:03 #48
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_200368632
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juli 2021 22:13 schreef Al050 het volgende:
Als ik bovenstaande correct begrijp moet ik dus bij AliExpress kijken waar de BTW al wordt berekend, zodat er geen inklaringskosten meer overheen komen? Ik bestel regelmatig klein spul voor hobby (RC vliegen) dat hooguit enkele euro's kost. De BTW erover is dus een maximale prijsstijging van nog geen euro; Komt daar dan tot 15 euro inklaringskosten overheen dan bedank ik daar natuurlijk voor..
Bij mijn laatste bestelling staat de BTW gewoon op de rekening. Ik zie wel of er inklaringskosten bij komen, en dan meld ik dat hier.
pi_200369673
Ik heb iets gekocht via Belgium Waterhouse op AliExpress. Op de factuur stond dat ik de VAT en verzendkosten heb betaald maar moet dat nu nog eens doen??? Mooi niet dus
Ik ga m'n geld terugvragen bij AE
Cindy De Vuyst
pi_200369853
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juli 2021 22:38 schreef Domnivoor het volgende:

[..]

Bij mijn laatste bestelling staat de BTW gewoon op de rekening. Ik zie wel of er inklaringskosten bij komen, en dan meld ik dat hier.
Ik heb vanmiddag ook iets besteld en daar stond bij VAT at checkout ofzo en daar werd het ook berekend. Dus ik ga er even vanuit dat ik niet extra hoef te betalen.
Tap tap tap
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')