Lonaa | maandag 10 mei 2021 @ 09:41 |
Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL! De regel: • Kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past. In de week van 10 tot en met 16 mei koken we 1 of meerdere gerechten uit Argentinië! Asado, de Argentijnse BBQ, omvat zo'n beetje de hele Argentijnse keuken. Als er 1 land is waar de inwoners veel vlees consumeren, dan is het in Argentinië. Deze grote stukken vlees worden vergezeld door een ander karakteristiek gebruik, de chimichurri een salsa van onder andere peterselie, ui en jalapeno's. Qua invloeden is het goed te zien dat Argentinië periodes heeft gekend met veel immigranten uit Italië en Spanje. Oh, ik noem nog even Dulce de leche en ik drop nog even deze link van onze in Argentinie-wonende @flipsen met wat informatie: https://www.tipica-reizen(...)nken-argentinie.html [ Bericht 15% gewijzigd door Lonaa op 11-05-2021 09:25:18 ] | |
Isabeau | maandag 10 mei 2021 @ 10:07 |
Alleen al voor de vele zoetigheden met Dulce de Leche zou ik wel een keer naar Argentinië willen. Mijn lief valt vast te verleiden met al het vlees | |
Yinny | maandag 10 mei 2021 @ 20:17 |
Flan!!! https://www.patesserie.com/recepten/desserts/flan-zonder-oven/ Koekjes naar recept van koningin Maxima, alfajores Qua warm eten weet ik nog niet....empanadas,chipas....klinken meer als snack dan als avondeten | |
potjecreme | maandag 10 mei 2021 @ 20:24 |
@flipsen | |
flipsen | maandag 10 mei 2021 @ 21:11 |
Even denken, wat heb ik vandaag gekookt voor de lunch? Ehm, gesnipperd uitje, rode paprika, olijven en een blik kidneybeans (en me vergist met poeder, was geen paprika poeder maar chilipoeder ). Samen met ñoquis (gnocchi) en een visburgerachtig iets uit de oven. Nou niet echt typisch Argentijns eigenlijk, maar ik krijg vast bonuspunten voor het woonachtig zijn in het land Enne, @Isabeau, ik zie je offerte aanvraag voor die reis wel in mijn berichten of email neem ik aan | |
Lonaa | maandag 10 mei 2021 @ 21:20 |
@flipsen wil je niet een stukje typen voor de OP? | |
flipsen | maandag 10 mei 2021 @ 21:47 |
Geen tijd, maar geen probleem als je de informatie van mijn pagina in de OP gebruikt (bronvermelding zou leuk zijn natuurlijk). | |
Lonaa | maandag 10 mei 2021 @ 21:48 |
Oh tof! Ga ik mee aan de slag morgen | |
flipsen | dinsdag 11 mei 2021 @ 04:26 |
Avondeten ook weer typich Argentijns hoor Broodje uit de oven met gebakken ei en een plak kaas en chips erbij Toetje was dan wel weer echt: dulce de leche met flan (nee, niet andersom). | |
flipsen | dinsdag 11 mei 2021 @ 16:56 |
Geen idee of het ook op de Nederlandse Netflix te zien is, maar wij keken gisteren naar de "docu" Todo sobre el asado, een docu met een knipoog, beetje in de stijl van Borat, maar wel met echt typische Argentijnen en met name als het om vlees en de asado gaat. Wel een aanradertje, de mensen die niet tegen dierenleed kunnen moeten een klein stukje skippen overigens. | |
Sicstus | dinsdag 11 mei 2021 @ 17:18 |
Uruguay schijnt Argentinie nog te overtreffen qua vleesconsumptie, trouwens | |
flipsen | dinsdag 11 mei 2021 @ 20:42 |
Uruguay schijnt een provincie van Argentinië te zijn. Althans, volgens vele Argentijnen | |
Lonaa | woensdag 12 mei 2021 @ 20:30 |
Chimichurri, gegrilde groene asperges, gegrilde mais, geplette aardappels uit de oven, stuk bavette | |
flipsen | woensdag 12 mei 2021 @ 22:26 |
Dit is [CUL] dus ik vraag vast naar de bekende weg, maar... de chimichurri, zelf gemaakt? | |
Lonaa | donderdag 13 mei 2021 @ 06:26 |
Correct. | |
sigme | donderdag 13 mei 2021 @ 06:45 |
Die dulce de leche vind ik echt niks aan. Maar ik kreeg vorig jaar van een Argentijn een blik dulce de batata. Dát is lekker! Ik had er nog nooit van gehoord, van die traditionele Argentijnse specialiteit. Het zou vrij makkelijk te maken moeten zijn én ik heb alle ingrediënten in huis... | |
Isabeau | donderdag 13 mei 2021 @ 07:28 |
Dat ziet er best simpel uit
| |
flipsen | donderdag 13 mei 2021 @ 11:48 |
Dulce de batata (voorkeur van vrouwlief) en dulce de membrillo (mijn voorkeur) eet je hier vaak als toetje, in combinatie met kaas (queso y dulce). Is écht lekker, het zoet gemengd met het "zout" van de kaas. Je doet dus een plakje zoet op een plakje kaas. In de meeste restaurants ook te krijgen en ook wel bekend als "postre vigilante". Aanrader! @sigme had ik jou toch al eens naar verwezen omdat je ook kweeperen had? Die worden gebruikt voor de dulce de membrillo (die je ook in vele facturas terug vindt, ipv dulce de leche). En speaking of dulce de leche, je hebt 2 varianten van de dulce de leche: De gewone, ook wel estilo colonial genaamd en de dulce de leche repostero, speciaal voor desserts, gebak en facturas en nóg zoeter hehe | |
Molo | donderdag 13 mei 2021 @ 11:50 |
Dulce de membrillo ken ik wel uit Spanje/Portugal, heerlijk met kaas idd | |
drakin | zondag 16 mei 2021 @ 15:19 |
Dulce de Leche moest ik natuurlijk even proberen, maar 3 uur koken, wat duurt dat lang! Na 3 uur vuur uitgezet en gewoon langzaam in het water af laten koelen, ik had de kleur lichter verwacht. | |
Hupje | zondag 16 mei 2021 @ 16:44 |
Mijn vakantie week loopt altijd anders dan ik van te voren denk Niet toegekomen aan empanadas dus. | |
drakin | zondag 16 mei 2021 @ 23:46 |
Dulce de Leche dessert | |
flipsen | maandag 17 mei 2021 @ 00:52 |
Beetje karig weekje helaas, had toch wat meer verwacht van [CUL]. Wij zijn vandaag naar vrienden van ons geweest die een "casa de campo" hebben. Dus naast het verzorgen van wat paarden, kalveren extra te eten geven en een gewond schaap helpen, was er natuurlijk ook een kleine asado, verzorgd door Elio Bestond uit flinke chorizos en natuurñijk matambre. Plus een goeie fles wijn, vrouwlief mocht terug rijden En onze Hollandse Herder Willem (2 jaar geleden in Nederland en overgevlogen) vond het maar wát interessant, al die beesten en boerderijhonden om mee te spelen Thuis geen puf meer om te koken, dus dan maar gelijk postre gehaald. Half litertje ijs (per persoon, duh) van Lucciano?s [ Bericht 9% gewijzigd door flipsen op 17-05-2021 00:58:40 ] | |
Yinny | maandag 17 mei 2021 @ 09:52 |
Goed, ook hier een raar weekje geweest, maar de alfajores zijn op tijd klaar voor Maxima's verjaardag! Eerst blikjes koken... Deegrondjes voor de oven Deegrondjes na de oven En dan na heel voorzichtig vullen Er waren slachtoffers, want deze koekjes zijn broos... Ik had recept gehalveerd, maar ik proef toch te veel baking soda/bakpoeder... De koekjes zijn wel oké, ik vind maïzena koekjes niet lekker, dus leuk om het geprobeerd te hebben. | |
flipsen | maandag 17 mei 2021 @ 11:28 |
Die zien er prima uit, zouden hier zo in de bakkerij kunnen liggen | |
potjecreme | maandag 17 mei 2021 @ 11:33 |
Surinaamse maizena koekjes zijn zonder bakpoeder en bloem. Misschien bevalt dat beter. | |
Yinny | maandag 17 mei 2021 @ 11:42 |
Ik vind alfajores lekkerder dan de Surinaamse maïzena koekjes. Deze zijn minder droog...maar nog steeds niet wat ik lekker vind | |
potjecreme | maandag 17 mei 2021 @ 11:47 |
Ah oke, wist niet of je de andere ook kende. | |
Yinny | maandag 17 mei 2021 @ 11:51 |
Die maïzena koekjes zien er altijd zo vrolijk uit! De eerste keer dat ik ze at, wilde ik echt gelijk weer uitspugen, ik was 11 jaar ofzo... Paar jaar geleden weer geprobeerd, masr, nee, echt niet mijn ding | |
Isabeau | maandag 17 mei 2021 @ 15:38 |
Ik vind het zo idioot dat je in de UK dulce de leche gewoon in blik kan kopen. Van Friesche Vlag. En hier ben ik elke keer weer bang dat er één ontploft en mijn hele keuken omtovert tot een plakkerige bende. Verder: maizena koekjes | |
Yinny | maandag 17 mei 2021 @ 22:06 |
Veel water gebruiken in de pan! Of in een slowcooker. Je kan ook gewoon de inhoud in een pannetje doen met wat boter op halfhoog vuur en veel roeren Je kan de blikjes caramel wel bij de toko kopen https://www.tjinstoko.eu/nl/nestle-carnation-caramel-397g.html | |
drakin | maandag 17 mei 2021 @ 23:02 |
Die koekjes Daar had ik het recept ook van gevonden, maar zou er absoluut geen baking poeder door doen, dat spul is enkel nog om de gootsteen te ontstoppen. Ik had gister nog chimichurri gemaakt En die moest op lekker vlees natuurlijk met wat groentes en salade (uiteraard ook beetje wildpluk erbij) | |
flipsen | maandag 17 mei 2021 @ 23:21 |
Of je koopt gewoon een pot dulce de leche, geimporteerd uit Argentinië Of direct kant en klare alfajores, die van Havanna zijn natuurlijk de beste, want uit Mar del Plata waar ik woon hehe. Nee, niet mijn bedrijfje en ik heb ook geen aandelen.. |