Geen tijd, maar geen probleem als je de informatie van mijn pagina in de OP gebruikt (bronvermelding zou leuk zijn natuurlijk).quote:Op maandag 10 mei 2021 21:20 schreef Lonaa het volgende:
@:flipsen
wil je niet een stukje typen voor de OP?
Oh tof! Ga ik mee aan de slag morgenquote:Op maandag 10 mei 2021 21:47 schreef flipsen het volgende:
[..]
Geen tijd, maar geen probleem als je de informatie van mijn pagina in de OP gebruikt (bronvermelding zou leuk zijn natuurlijk).
Uruguay schijnt een provincie van Argentinië te zijn. Althans, volgens vele Argentijnenquote:Op dinsdag 11 mei 2021 17:18 schreef Sicstus het volgende:
Uruguay schijnt Argentinie nog te overtreffen qua vleesconsumptie, trouwens
Dit is [CUL] dus ik vraag vast naar de bekende weg, maar... de chimichurri, zelf gemaakt?quote:Op woensdag 12 mei 2021 20:30 schreef Lonaa het volgende:
[ afbeelding ]
Chimichurri, gegrilde groene asperges, gegrilde mais, geplette aardappels uit de oven, stuk bavette
Correct.quote:Op woensdag 12 mei 2021 22:26 schreef flipsen het volgende:
[..]
Dit is [CUL] dus ik vraag vast naar de bekende weg, maar... de chimichurri, zelf gemaakt?
Die dulce de leche vind ik echt niks aan. Maar ik kreeg vorig jaar van een Argentijn een blik dulce de batata. Dát is lekker! Ik had er nog nooit van gehoord, van die traditionele Argentijnse specialiteit. Het zou vrij makkelijk te maken moeten zijn én ik heb alle ingrediënten in huis...quote:Op maandag 10 mei 2021 10:07 schreef Isabeau het volgende:
Alleen al voor de vele zoetigheden met Dulce de Leche zou ik wel een keer naar Argentinië willen. Mijn lief valt vast te verleiden met al het vlees
Dat ziet er best simpel uitquote:Op donderdag 13 mei 2021 06:45 schreef sigme het volgende:
Die dulce de leche vind ik echt niks aan. Maar ik kreeg vorig jaar van een Argentijn een blik dulce de batata. Dát is lekker! Ik had er nog nooit van gehoord, van die traditionele Argentijnse specialiteit. Het zou vrij makkelijk te maken moeten zijn én ik heb alle ingrediënten in huis...
quote:Dulce de Batata
Sweet Potato Paste
Sweet potato puree can be either homemade or canned for this recipe. To make a homemade version, peel and cube 4-5 sweet potatoes, and place in a non-reactive pot with water covering the potatoes. (Though several cubes may float up!) Heat over medium heat on the stove top and bring to a boil, cook until the sweet potatoes are soft and easily pierced with the tip of a knife. Drain, reserving some water for pureeing, and then either place the sweet potatoes through a ricer, or puree with some of the water in a food processor.
5 cups pureed sweet potato (either homemade or canned)
2 cups water
1/4 cup agar agar (a thickening agent, available at Whole Foods)
4 cups sugar
1 teaspoon vanilla
Put the sweet potato puree in a non-reactive pot with the water, and heat over medium high heat, stirring and scraping the bottom to evenly distribute the heat and prevent burning. When the mixture raises to a boil, add in the sugar and the agar agar, stirring until totally incorporated and dissolved. Lower heat and keep at a simmer. Simmer until the water has absorbed, and the mixture has thickened, stirring frequently, about an hour or so.
Remove from heat and stir in the vanilla. Spread the mixture into a large rectangular casserole dish (lasagne pan or Pyrex pan) and let cool completely. After cooling at room temperature, remove to the refrigerator. Slice to serve.
Dulce de Batata can last several months in the refrigerator, in a tupperware or tightly sealed container. I sliced mine up into serving-sized pieces and separated the layers with wax paper.
Die zien er prima uit, zouden hier zo in de bakkerij kunnen liggenquote:Op maandag 17 mei 2021 09:52 schreef Yinny het volgende:
Goed, ook hier een raar weekje geweest, maar de alfajores zijn op tijd klaar voor Maxima's verjaardag!
De koekjes zijn wel oké, ik vind maïzena koekjes niet lekker, dus leuk om het geprobeerd te hebben.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |