abonnement Unibet Coolblue
pi_199353617


Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL!

De regel:
• Kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past.

In de week van 10 tot en met 16 mei koken we 1 of meerdere gerechten uit Argentinië!


Asado, de Argentijnse BBQ, omvat zo'n beetje de hele Argentijnse keuken. Als er 1 land is waar de inwoners veel vlees consumeren, dan is het in Argentinië.
Deze grote stukken vlees worden vergezeld door een ander karakteristiek gebruik, de chimichurri een salsa van onder andere peterselie, ui en jalapeno's.

Qua invloeden is het goed te zien dat Argentinië periodes heeft gekend met veel immigranten uit Italië en Spanje.

Oh, ik noem nog even Dulce de leche en ik drop nog even deze link van onze in Argentinie-wonende @flipsen met wat informatie:
https://www.tipica-reizen(...)nken-argentinie.html

[ Bericht 15% gewijzigd door Lonaa op 11-05-2021 09:25:18 ]
Sterkheidsbaas van alles.
pi_199353886
Alleen al voor de vele zoetigheden met Dulce de Leche zou ik wel een keer naar Argentinië willen. Mijn lief valt vast te verleiden met al het vlees 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_199363261
Flan!!!
https://www.patesserie.com/recepten/desserts/flan-zonder-oven/
Koekjes naar recept van koningin Maxima, alfajores
Qua warm eten weet ik nog niet....empanadas,chipas....klinken meer als snack dan als avondeten
  maandag 10 mei 2021 @ 21:11:00 #5
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_199364154
Even denken, wat heb ik vandaag gekookt voor de lunch? Ehm, gesnipperd uitje, rode paprika, olijven en een blik kidneybeans (en me vergist met poeder, was geen paprika poeder maar chilipoeder :X ). Samen met ñoquis (gnocchi) en een visburgerachtig iets uit de oven. Nou niet echt typisch Argentijns eigenlijk, maar ik krijg vast bonuspunten voor het woonachtig zijn in het land :P

Enne, @Isabeau, ik zie je offerte aanvraag voor die reis wel in mijn berichten of email neem ik aan ^O^
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_199364342
@flipsen

wil je niet een stukje typen voor de OP? :7
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 10 mei 2021 @ 21:47:43 #7
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_199364880
quote:
2s.gif Op maandag 10 mei 2021 21:20 schreef Lonaa het volgende:
@:flipsen

wil je niet een stukje typen voor de OP? :7
Geen tijd, maar geen probleem als je de informatie van mijn pagina in de OP gebruikt (bronvermelding zou leuk zijn natuurlijk).
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_199364900
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 21:47 schreef flipsen het volgende:

[..]

Geen tijd, maar geen probleem als je de informatie van mijn pagina in de OP gebruikt (bronvermelding zou leuk zijn natuurlijk).
Oh tof! Ga ik mee aan de slag morgen O+
Sterkheidsbaas van alles.
  dinsdag 11 mei 2021 @ 04:26:38 #9
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_199367070
Avondeten ook weer typich Argentijns hoor _O- Broodje uit de oven met gebakken ei en een plak kaas en chips erbij :D Toetje was dan wel weer echt: dulce de leche met flan (nee, niet andersom).
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 11 mei 2021 @ 16:56:03 #10
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_199374641
Geen idee of het ook op de Nederlandse Netflix te zien is, maar wij keken gisteren naar de "docu" Todo sobre el asado, een docu met een knipoog, beetje in de stijl van Borat, maar wel met echt typische Argentijnen en met name als het om vlees en de asado gaat. Wel een aanradertje, de mensen die niet tegen dierenleed kunnen moeten een klein stukje skippen overigens.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_199375155
Uruguay schijnt Argentinie nog te overtreffen qua vleesconsumptie, trouwens ;)
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  dinsdag 11 mei 2021 @ 20:42:45 #12
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_199379110
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 17:18 schreef Sicstus het volgende:
Uruguay schijnt Argentinie nog te overtreffen qua vleesconsumptie, trouwens ;)
Uruguay schijnt een provincie van Argentinië te zijn. Althans, volgens vele Argentijnen :P
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_199393811


Chimichurri, gegrilde groene asperges, gegrilde mais, geplette aardappels uit de oven, stuk bavette :9
Sterkheidsbaas van alles.
  woensdag 12 mei 2021 @ 22:26:01 #14
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_199396146
quote:
2s.gif Op woensdag 12 mei 2021 20:30 schreef Lonaa het volgende:
[ afbeelding ]

Chimichurri, gegrilde groene asperges, gegrilde mais, geplette aardappels uit de oven, stuk bavette :9
Dit is [CUL] dus ik vraag vast naar de bekende weg, maar... de chimichurri, zelf gemaakt?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_199398882
quote:
0s.gif Op woensdag 12 mei 2021 22:26 schreef flipsen het volgende:

[..]

Dit is [CUL] dus ik vraag vast naar de bekende weg, maar... de chimichurri, zelf gemaakt?
Correct. :7
Sterkheidsbaas van alles.
pi_199398900
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 10:07 schreef Isabeau het volgende:
Alleen al voor de vele zoetigheden met Dulce de Leche zou ik wel een keer naar Argentinië willen. Mijn lief valt vast te verleiden met al het vlees 8-)
Die dulce de leche vind ik echt niks aan. Maar ik kreeg vorig jaar van een Argentijn een blik dulce de batata. Dát is lekker! Ik had er nog nooit van gehoord, van die traditionele Argentijnse specialiteit. Het zou vrij makkelijk te maken moeten zijn én ik heb alle ingrediënten in huis...

ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_199398991
quote:
7s.gif Op donderdag 13 mei 2021 06:45 schreef sigme het volgende:

Die dulce de leche vind ik echt niks aan. Maar ik kreeg vorig jaar van een Argentijn een blik dulce de batata. Dát is lekker! Ik had er nog nooit van gehoord, van die traditionele Argentijnse specialiteit. Het zou vrij makkelijk te maken moeten zijn én ik heb alle ingrediënten in huis...

Dat ziet er best simpel uit :o
quote:
Dulce de Batata

Sweet Potato Paste

Sweet potato puree can be either homemade or canned for this recipe. To make a homemade version, peel and cube 4-5 sweet potatoes, and place in a non-reactive pot with water covering the potatoes. (Though several cubes may float up!) Heat over medium heat on the stove top and bring to a boil, cook until the sweet potatoes are soft and easily pierced with the tip of a knife. Drain, reserving some water for pureeing, and then either place the sweet potatoes through a ricer, or puree with some of the water in a food processor.

5 cups pureed sweet potato (either homemade or canned)

2 cups water

1/4 cup agar agar (a thickening agent, available at Whole Foods)

4 cups sugar

1 teaspoon vanilla

Put the sweet potato puree in a non-reactive pot with the water, and heat over medium high heat, stirring and scraping the bottom to evenly distribute the heat and prevent burning. When the mixture raises to a boil, add in the sugar and the agar agar, stirring until totally incorporated and dissolved. Lower heat and keep at a simmer. Simmer until the water has absorbed, and the mixture has thickened, stirring frequently, about an hour or so.

Remove from heat and stir in the vanilla. Spread the mixture into a large rectangular casserole dish (lasagne pan or Pyrex pan) and let cool completely. After cooling at room temperature, remove to the refrigerator. Slice to serve.

Dulce de Batata can last several months in the refrigerator, in a tupperware or tightly sealed container. I sliced mine up into serving-sized pieces and separated the layers with wax paper.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 13 mei 2021 @ 11:48:39 #18
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_199401841
Dulce de batata (voorkeur van vrouwlief) en dulce de membrillo (mijn voorkeur) eet je hier vaak als toetje, in combinatie met kaas (queso y dulce). Is écht lekker, het zoet gemengd met het "zout" van de kaas. Je doet dus een plakje zoet op een plakje kaas. In de meeste restaurants ook te krijgen en ook wel bekend als "postre vigilante". Aanrader!

@sigme had ik jou toch al eens naar verwezen omdat je ook kweeperen had? Die worden gebruikt voor de dulce de membrillo (die je ook in vele facturas terug vindt, ipv dulce de leche).

En speaking of dulce de leche, je hebt 2 varianten van de dulce de leche: De gewone, ook wel estilo colonial genaamd en de dulce de leche repostero, speciaal voor desserts, gebak en facturas en nóg zoeter hehe :9~
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  donderdag 13 mei 2021 @ 11:50:18 #19
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_199401864
Dulce de membrillo ken ik wel uit Spanje/Portugal, heerlijk met kaas idd :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 16 mei 2021 @ 15:19:58 #20
370431 drakin
vurig typje
pi_199451682
Dulce de Leche moest ik natuurlijk even proberen, maar 3 uur koken, wat duurt dat lang!



Na 3 uur vuur uitgezet en gewoon langzaam in het water af laten koelen, ik had de kleur lichter verwacht.

Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_199453571
Mijn vakantie week loopt altijd anders dan ik van te voren denk :') Niet toegekomen aan empanadas dus.
  zondag 16 mei 2021 @ 23:46:08 #22
370431 drakin
vurig typje
pi_199461068
Dulce de Leche dessert

Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  maandag 17 mei 2021 @ 00:52:28 #23
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_199461559
Beetje karig weekje helaas, had toch wat meer verwacht van [CUL]. Wij zijn vandaag naar vrienden van ons geweest die een "casa de campo" hebben. Dus naast het verzorgen van wat paarden, kalveren extra te eten geven en een gewond schaap helpen, was er natuurlijk ook een kleine asado, verzorgd door Elio ^O^ Bestond uit flinke chorizos en natuurñijk matambre. Plus een goeie fles wijn, vrouwlief mocht terug rijden B-)



En onze Hollandse Herder Willem (2 jaar geleden in Nederland en overgevlogen) vond het maar wát interessant, al die beesten en boerderijhonden om mee te spelen :)



Thuis geen puf meer om te koken, dus dan maar gelijk postre gehaald. Half litertje ijs (per persoon, duh) van Lucciano?s :9~

[ Bericht 9% gewijzigd door flipsen op 17-05-2021 00:58:40 ]
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_199463740
Goed, ook hier een raar weekje geweest, maar de alfajores zijn op tijd klaar voor Maxima's verjaardag!

Eerst blikjes koken...

Deegrondjes voor de oven

Deegrondjes na de oven

En dan na heel voorzichtig vullen

Er waren slachtoffers, want deze koekjes zijn broos...


Ik had recept gehalveerd, maar ik proef toch te veel baking soda/bakpoeder...
De koekjes zijn wel oké, ik vind maïzena koekjes niet lekker, dus leuk om het geprobeerd te hebben.
  maandag 17 mei 2021 @ 11:28:59 #25
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_199465088
quote:
1s.gif Op maandag 17 mei 2021 09:52 schreef Yinny het volgende:
Goed, ook hier een raar weekje geweest, maar de alfajores zijn op tijd klaar voor Maxima's verjaardag!
De koekjes zijn wel oké, ik vind maïzena koekjes niet lekker, dus leuk om het geprobeerd te hebben.
Die zien er prima uit, zouden hier zo in de bakkerij kunnen liggen :9~
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')