Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht van
Kook mee met CUL!De regel:• Kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past.
In de week van 3 tot en met 9 mei koken we 1 of meerdere gerechten met
Seizoensgroente!Deze tijd van het jaar begint het weer een beetje te ontluiken op de velden en in de moestuinen. We hebben net de kale periode gehad van weinig in de tuin en een bijna lege voorraadkast. De kolen en knolgroenten komen onze neus uit, de aardappelen zijn op. Gelukkig is het voorjaar
Het voorjaar wordt in Nederland natuurlijk ingewijd met asperges
Het witte goud, de koningin onder de groenten, de prinses van de akker. Ze is er maar even, nu kan het nog.
Naast asperges is het nog een tikje karig in de tuin maar er begint toch echt wel veel te groeien nu. De kroppen sla worden voller, de raapsteeltjes groeien de perken uit, de paksoi schiet al bijna door. Kruiden als peterselie, citroenmelisse en bieslook zijn weer over hun winterse rustperiode heen. Spinazie, radijs, rabarber en tuinboon zijn ook al groot genoeg.
Enkele sites met leuke recepten met seizoensgroente:
https://www.vierhetseizoen.nl/seizoensgroenten-aprilhttps://www.culy.nl/inspi(...)-mei-kookinspiratie/https://www.lekkervanbijons.be/seizoensproducten/lente/meihttps://leukegeit.nl/seizoensgroenten-mei/