abonnement Unibet Coolblue
  Moderator maandag 26 april 2021 @ 14:10:54 #301
5428 crew  miss_sly
pi_199163985
quote:
0s.gif Op maandag 26 april 2021 11:03 schreef ludovico het volgende:

[..]

Dat bepaal jij niet, dat ligt verankerd in de wet, de vraagstelling of dit beleid van het ziekenhuis wel door de beugel kan wettelijk gezien is de grote vraag.

De hogere cijfers komen voornamelijk door lage immuniteit in de maatschappij en bijbehorende hogere kans op besmetting / hogere besmettelijkheid.

Covid doet nu vervelend, volgend jaar is het pleite. Zien we dan met dezelfde IFR van het virus / iets lager, het nog steeds als killer virus?

Op basis van puur IFR is dit overigens een grote grap. Mijn overtuiging is echt dat we het gevaar van covid ernstig overschatten, de problematiek is puur de snelheid waarmee men besmet raakt. Allicht een factor 2 venijniger dan de griep per case, maar meer ook niet.

En ja dan is het crisis, want extreme drukte op de zorg en code zwart etc moet je niet willen.
Maar allicht is er wat efficienters te verzinnen om de zorgvraag aan te kunnen.

De problematiek is de druk op de zorg. Het is geen killervirus en de IFR is helemaal niet schrikbarend hoog. Dat is inderdaad geen probleem.

Maar deze discussie hebben we een jaar geleden ook al gehad, en jij blijft hangen aan dat killervirus en dat het wel meevalt daarmee. Er is maar één iemand die telkens herhaalt dat het een killervirus zou zijn, en dat ben jij zelf.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')