abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 23 juli 2021 @ 11:03:29 #301
277627 Seven.
We are Borg.
pi_200499044
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 juli 2021 10:47 schreef tux87 het volgende:

[..]

De keuze voor enphase heeft niks te maken met 1 of 3 fase. Enphase is mooi spul, heb het hier ook liggen. Maar het is duur.

De reden voor mij was destijds dat het hele dak vol kwam te liggen. Een storing was dan lastig te verhelpen omdat je er niet meer goed bij kan. Met één omvormer in storing werkt de rest nog wel was het idee. Plus dat het systeem inherent veiliger is vanwege de lagere dc spanning, minder risico op vlambogen. Aangezien je er niet meer bij kan voor inspectie vond ik dat ook een voordeeltje.

Brengt het meer op? Nee ik denk het niet. Het beperkte vermogen zorgt voor aftoppen. De lage opstartspanning maakt dat ze iets eerder starten maar het afgegeven vermogen is dan echt nihil. De set presteert goed maar niet bijzonder. Gewoon wat je zou mogen verwachten bij dit geïnstalleerde vermogen.

Zou ik nogmaals gaan voor enphase? Nee, tenzij een lastig dak waar micro omvormers echt een voordeel zijn. De lange garantie is een pré, maar niemand weet wat die echt waard is..
Wij hebben geen directe toegang tot het dak, we zijn afhankelijk van de buren (via hun dakopbouw loop je er zo op bij ons). Dus wat dat betreft is Enphase zeker een voordeel. Ik denk dat we uiteindelijk naar de garantievoorwaarden gaan kijken, die is bij Enphase meen ik aanzienlijk langer (maar misschien vergis ik me).
Resistance is futile.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')