abonnement Unibet Coolblue
pi_198948263
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 april 2021 17:04 schreef Omentielvo het volgende:
Room, :*
Hoe komt het dat de zomer in NL op losse schroeven staat? Ik heb nog goede hoop voor de zomermaanden. Ook met hoe het vorig jaar ging.

Ik was vandaag een keer naar de action. Wat kan je blij worden van zo’n uitje O+
Ik sta echt onderaan de priklijst, en als je Norowegen binnenkomt nu, moet je verplicht 10 dagen in een quarantainehotel. Met ons vieren gaat dat geen leuk einde van de vakantie zijn. Ze hebben hie rgezegd dat ze sterk afraden om vakanties te boeken en de pijlen op een vakantie in eigen land te zetten. Dus ik heb er een hard hoofd in.
  zaterdag 10 april 2021 @ 17:14:33 #277
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_198948307
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 april 2021 15:04 schreef Phaidra het volgende:
Als je de originele oud-Hebreeuwse versie van de Bijbel leest, kan je ook verschillende schrijfstijlen zien, en zelfs een andere benaming van God. In de vertaling zie je dat terug als God of Heer. Daarmee zou je dus kunnen stellen dat de Bijbel niet in 1x door 1 persoon (of een God) is geschreven. Ik vind dat soort analyses dus heel interessant. Overigens niet met de intentie om het geloof te ontkrachten, wat mij betreft kan je de Bijbel prima als religieuze ‘handleiding’ gebruiken, of die nu door 1 persoon is geschreven of door meerdere.

Rome O+. Mijn favoriete kerk is de San Clemente, met een Mithras-heiligdom eronder (weer die mix hè). Kippenvel, elke keer als ik daar ben O+.
Ik denk dat het van origine, net als de Torah en Koran vooral een soort van etiquetteboek was, over hoe goed en gezond te leven, heel veel voedselvoorschriften zijn ook puur gebaseerd op de situatie destijds (varkens eten alles en zijn daarmee veel gevoeliger voor het oplopen van ziektes en dus voor het verspreiden van ziektes als hun vlees gegeten wordt bijvoorbeeld), binnen 24 uur begraven is ook puur gebaseerd op wat men tig jaar geleden in een warme omgeving nodig had om geen ziektes te verspreiden.
Zelfs het besnijden is denk ik het gevolg van regelmatig niet kunnen wassen omdat er geen water beschikbaar is.
En dat dat allemaal in mooie verhalen gegoten is om het wat kracht bij te zetten.

Grappig genoeg is een van de eerste verhalen die we onze kinderen tegenwoordig voorlezen een verhaal van succesvol list en bedrog: De Gelaarsde Kat :D

Nu misschien niet meer maar toen mijn oudste klein was zat dat Gouden Boekje in de Prenatal BabyBox :')
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zaterdag 10 april 2021 @ 17:16:36 #278
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_198948330
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 april 2021 16:54 schreef Roomsnoes het volgende:
San Clemente is mooi ja. Ik vond de catacomen ook zo indrukwekkend. Prachtige schilderingen.

Maar het meest invloed maakte de Santa Maria del Monte in Florence. Ik kwam er binnen na een lnge wandeling en toen was er een groep monniken een chantus aan het zingen. Echt kippenvel.

Pff, ik zit echt in een dip. Voel me zo gevangen hier. Nu de zomer in NL op losse schroeven staat is heel mijn motivatie weg. Het constante nadenken over alles, op mijn werk steeds alles omgooien vanwege besmettingsrisico. Ik heb sinds maart vorig jaar niet gehuild maar mijn emmer stroomde daarnet zo over. Liep te snauwen tegen de kinderen :'( ben het zo godsgruwelijk zat.
:*
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_198948368
Ik ben een stukje aan het lezen over het begin van de bio-industrie en mijn geloof in een hogere macht in welke vorm dan ook is nu op een dieptepunt. Ik snap echt niet wat het doel kan zijn om het ene levende wezen dit een ander levend wezen aan te laten doen.
pi_198948516
I
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 april 2021 01:14 schreef Butterflower het volgende:
Hier een zevenjarige die best vaak liedjes zingt over Jezus en God.
Leert ze allemaal op school, thuis doen we niks met het geloof.


Dit is 1 van haar lievelings O+
Ook echt een die in je hoofd blijft zitten :D
Ik klikte er net op om te luisteren. Eline kent het liedje niet maar is nu al een paar minuten ‘is je deur nog op slot, is je deur nog op slot’ aan het zingen.
Het blijft dus inderdaad erg hangen.

Hier zelf qua geloof katholiek opgevoed en ook in het kinderkoor gezeten. De kinderen zijn ook gedoopt en de oudste heeft zijn communie gedaan. De jongste nog niet ivm Corona uitgesteld. Ik denk dat ze het vormsel niet meer zullen doen. Of ze moeten zelf graag willen. Maar dat verwacht ik niet.

Maar ook hier niet getrouwd voor de kerk, maar aan de andere kant ‘stoor’ ik me wel aan kerst hoe dat tegenwoordig gevierd wordt. Heeft niks meer met de geboorte van jezus te maken en als je daar niet in geloofd helemaal prima. Maar om dan de kerstman er bij te halen.. dat staat mij persoonlijk tegen. Het is tegenwoordig het feest van ‘vreten op aarde’ ipv vrede op aarde zeggen we hier thuis wel eens.
Maar goed dit is mijn gevoel er bij en mijn mening. Maar wel de reden dat wij thuis niet veel aandacht aan kerst besteden (en ik me ook vrijwillig aan biedt om te werken met kerst ;) )

Wil er verder niemand mee voor z’n voeten stoten, maar dit is hoe ik het voel..

@Roomsnoes wat balen dat je je zo voelt. Kan het zeker wel begrijpen dat het op een gegeven moment even genoeg is en dat je even uit barst :*

Hier vanmiddag een telefoontje gehad van de moeder van een vriendinnetje van de jongste. Zij zijn gisteren met het hele gezin getest en allemaal positief getest op Corona. Het zijn geen klasgenoten maar heel toevallig hadden ze afgelopen woensdag afgesproken samen.
Ze is erg verdrietig dat ze weer getest moet worden (tweede keer nu en eerste keer ging gewoon goed, dus zal nu met de ondiepe test ook zeker goed gaan).

Hopelijk valt het mee. Al hebben ze wel echt dicht op elkaar gezeten met samen spelen. Even afwachten nog..
pi_198948675
Och, kerst is zelfs in menig christelijke hoek (de echt heel strenge stromingen daargelaten) ook al behoorlijk heidens vormgegeven. De kerstboom met lichtjes is ook geen christelijk symbool.

Mijn man en ik zijn allebei katholiek opgevoed, maar allebei niet streng (mijn moeder heeft in de voorbereiding op mijn communie nog een pastor geshockeerd door te vertellen dat ze alle bijbelverhalen met een flinke korrel zout nam). We zijn inmiddels hardcore van ons geloof gevallen en geven de kinderen bijvoorbeeld meer de seizoensbetekenis van feesten mee (pasen = lente vieren, kerst = lichtjes in de duisternis van winter, etc). Maar op vakantie bezoeken we wel graag een mooie kerk.
  zaterdag 10 april 2021 @ 18:13:37 #282
12734 amaranta
Alles Dasty!
pi_198949017
:* Roomsnoes :*
pi_198950041
Roomsnoes, het is ook kut met peren. Ik mis mijn familie ongelofelijk, ik heb ze sinds de zomer niet gezien. Sowieso, het feit dat de mogelijkheid er niet is is gewoon erg moeilijk.

Ik ben een overtuigd atheist, mijn man minder. Zoon gaat naar een katholieke school, en zijn lievelingsboek is de bijbel :o . Mijn man leest 's avonds (op verzoek van oudste) voor uit zijn eigen oude kinderbijbel.. Ik ben benieuwd hoe dat zich verder gaat ontwikkelen!
pi_198950215
Roomsnoes, Jagar en andere posters hier met familie in het buitenland, een dikke knuffel voor jullie. Ik vind het zo verschrikkelijk dat jullie niet zomaar naar je familie kunnen. Ook al ga je niet vaak, alleen het feit dat het niet kán is al absurd eigenlijk ;(

Ik zie mijn schoonbroers gelukkig nog heel af en toe. Maar 1 keer in de afgelopen 3 maanden is voor ons al vreemd en ik mis ze ook echt.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  zaterdag 10 april 2021 @ 20:15:50 #285
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_198950388
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 april 2021 16:25 schreef Vicky het volgende:
Ik vind het goed dat de iets meekrijgen, wat ze er mee doen moeten ze zelf weten.
Ik ben wel benieuwd wat dat ‘iets’ dan is waarvan je graag wil dat ze het meekrijgen. Omdat je aangeeft zelf niet gelovig te zijn.
in de haak.
pi_198951040
Je kind globaal iets leren over de verschillende religies vind ik wel belangrijk als zijnde ‘algemene kennis’. Hoe diep je daar op in moet gaan, is uiteraard ieder voor zich.
Het heeft tenslotte ook een rol in de maatschappij.
Ik geef wel altijd mee dat er nu eenmaal zoveel religies als leefwijzen zijn. Belangrijker vind ik respect voor andermans leven en hoe zíj de dingen doen. Regels van het huis waar jij op bezoek bent. En vooral ook: leven en laten leven. Niet bemoeien of opdringen.
pi_198951175
Roomsnoes: :* Wat heftig toch. Ik vind het bewonderenswaardig dat je emmer nu ‘pas’ overloopt. :*

Ik ben katholiek opgevoed, gedoopt, communie, vormsel, regelmatig naar de kerk.
Maar ik heb me er compleet van gedistantieerd toen duidelijk werd hoe de kerk (in eerste instantie) omging met de verhalen rondom het seksueel misbruik binnen de kerk, zum Kotzen.
pi_198951397
Ik vind het vooral interessant hoe gelovigen hun eigen prestaties op God verschuiven.
Ze danken God voor de goede omstandigheden die ‘hen’ overkomt. Ze vergeten daarbij hun eigen inzet en indirect vertrouwen in zichzelf.
Als vasthouden aan God jou helpt om ergens doorheen te komen, is dat natuurlijk prima.
Maar ik denk dat mensen zichzelf daarmee tekort doen.
Beyoncé bijv. Zij dankt God voor het talent dat ze heeft. Maar zíj heeft zichzelf zover gebracht.
Whitney Houston had een stem van God gekregen en heeft zichzelf de vernieling in geholpen. Dat ben je toch ook zelf?

Het gekke is: ondanks dat ik niet echt geloof in ‘een God’, toen mijn vader darmkanker had, heb ik mijn diepgelovige schoonzus gevraagd voor hem te bidden. Just to be sure. :P

Diezelfde schoonzus: haar kinderwens werd niet vervult. Ondanks bidden, bidden, bidden.
Ze kon dit ook niet goed plaatsen. Waarom geeft God haar geen kinderen?
En toen werd ze ineens op haar 40e zwanger. Haar dochter is nu 4 maanden. Haar kind was geboren en “God is goed”.
Ja, wie weet?

Daarnaast: tijdens de Holocaust waren de gruwelen zo erg “dat God zich niet eens liet zien”.
De Joden, die zichzelf de uitverkorene vonden, zijn toen ook massaal ongelovig geworden.

Het blijft een moeilijke maar interessante discussie. :)
pi_198951929
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 april 2021 19:58 schreef LeSage het volgende:
Roomsnoes, Jagar en andere posters hier met familie in het buitenland, een dikke knuffel voor jullie. Ik vind het zo verschrikkelijk dat jullie niet zomaar naar je familie kunnen. Ook al ga je niet vaak, alleen het feit dat het niet kán is al absurd eigenlijk ;(

Ik zie mijn schoonbroers gelukkig nog heel af en toe. Maar 1 keer in de afgelopen 3 maanden is voor ons al vreemd en ik mis ze ook echt.
Jagar :*

k ben niet vaak in Nederland, 2x per jaar ofzo, maar dat is denk ik net genoeg om het wonen in het buitenland te handelen zeg maar. En mn zus komt regelmatig hierheen. Maar laatste keer NL was in februari en mn zus was hier in juli. De zomervakantie is al sinds vorige zomer een grote motivatie om door de pandemie te komen, maar nu voel ik me echt gedeprimeerd. Als het over een week of twee niet beter gaat, ga ik maar even langs de huisarts denk ik. Blæhj.
pi_198953314
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 april 2021 19:58 schreef LeSage het volgende:
Roomsnoes, Jagar en andere posters hier met familie in het buitenland, een dikke knuffel voor jullie. Ik vind het zo verschrikkelijk dat jullie niet zomaar naar je familie kunnen. Ook al ga je niet vaak, alleen het feit dat het niet kán is al absurd eigenlijk ;(
Dit ^^. Dikke knuffel :*
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_198956990
Ik vind een uur rijden naar mijn familie al een drempel en lastig.

Pfff Room en Jagar, ik duim echt zo dat het snel beter wordt en jullie eindelijk weer jullie familie kunnen zien.
pi_198957325
Ik hoop het ook echt voor julllie!!

Mijn man was deze week voor het eerst sinds 2018 in nederland. Ben blij dat het kon! (Wel 250 euro ask pcr tests, dus dat loopt lekker op voor een gezin).
Met een meidenkwartet
pi_198957602
Als ik dit lees en gisteren bij even tot hier zag dat er zoveel depressieve jongeren zijn krijg ik soms het het gevoel dat we kwaad met kwaad bestrijden. :'(

Een dikke virtuele knuffel voor Jaguar en Room :*
pi_198957903
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 10:33 schreef Omentielvo het volgende:
Als ik dit lees en gisteren bij even tot hier zag dat er zoveel depressieve jongeren zijn krijg ik soms het het gevoel dat we kwaad met kwaad bestrijden. :'(

Een dikke virtuele knuffel voor Jaguar en Room :*
Dat is hier ook. Vind het zorgwekkend. Als ik merk wat dit nu al met mij doet... :{
  zondag 11 april 2021 @ 11:11:21 #295
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_198957974
Gezien de gesprekken die ik dagelijks voer voor werk zie ik nog wel goed waarom we het allemaal doen maar het is gewoon niet niks hoor.
Ik verwarde net een pak ijskoffie voor melk en nu heb ik echt een heel vreemd cornflake ontbijt.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_198958449
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 11:11 schreef oh-oh het volgende:
Gezien de gesprekken die ik dagelijks voer voor werk zie ik nog wel goed waarom we het allemaal doen maar het is gewoon niet niks hoor.
Ik verwarde net een pak ijskoffie voor melk en nu heb ik echt een heel vreemd cornflake ontbijt.
Iew. :P
Ik heb weleens suiker over friet gedaan ipv zout.
Dat was in het buitenland en ik kon maar niet traceren waarom mijn friet zo vreemd smaakte. :')
  zondag 11 april 2021 @ 12:12:09 #297
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_198958624
:D
Nou ja het was een dicht pak, en het lag plat in de koelkast, en het is blauw net als een melkpak en ik had haast.
Blugh :')
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_198961363
Het is het grapje van een collega bij mijn baas. Als hij koffie heeft gezet en naar achteren loopt gooit ze er altijd iets in. Soms kaneel of siroop, soms peper of zout. En dan zijn reactie afwachten.
Heel kinderachtig, maar het blijft grappig :D
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  zondag 11 april 2021 @ 15:28:45 #299
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_198962067
Haha heerlijk, ik hou er wel van!
Ik had ergens in februari een kadobon van Wehkamp gewonnen bij een pubquiz van werk. Die waren ze eerst helemaal vergeten te versturen. Kreeg ik hem eindelijk eind maart, wil ik hem net verzilveren, u raadt het al, niet geactiveerd dat ding. Man man _O-
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_198964435
Ik strooide de inhoud van een Zwitsal geurbuiltje in m'n nieuwe stofzuigerzak en dat was de beste beslissing ooit O+
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')