Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht
Kook mee met CUL!De regel:• Kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past
In de week van 29 maart tot en met 4 april koken we 1 of meerdere gerechten die met
Pasen te maken hebben!
Vroeg in het voorjaar valt er veel te vieren, voor elk wat wils! Dat Jezus Christus, ondanks danig gekruisigd, zijn graftombe uit kwam wandelen of dat de aarde na een barre winter weer knettervruchtbaar blijkt te zijn, dat dagen langer worden en de zon warmer aanvoelt of specifiek dit jaar dat je mogelijk ergens dit voorjaar een prik krijgt die ervoor zorgt dat je weldra weer op minder dan anderhalve meter tegen willekeurige lui mag aanhijgen in de kroeg – het is al met al eindelijk LENTEEEEH!
Kook mee met CUL behelst de komende week alle dingen
Ostara, van haas tot ham en van ei tot lam. Want gegeten wordt er met Pasen en hoe!
Draaide tot een paar jaar geleden Pasen in deze contreien nog voornamelijk om een van talrijke eieren en boterkipjes voorzien Paasontbijt (of -brunch met shakshuka voor de hipsters) – met dank aan de Nederlandse supermarkten die hun feestdagenassortiment ook na december aan het consumerende volk willen slijten is het momenteel ook in zwang geraakt om als avondeten wat bijzonders te doen met Pasen. Lente indachtig leidt dat vaak tot het opsmikkelen van voornoemde hammetjes en lammetjes, evenals de eerste asperges van het jaar en quiches (want ei) en voor de minder creatieve zielen is het een mooi moment om voor het eerst sinds kerst het gourmetstel weer eens uit de schuur te plukken. Zet je jezelf en/of bubbelgenoten ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s avonds iets Paasachtigs voor deze Pasen? Laat het hier weten!
Voor wie zoet bakken leuker vindt dan hartig koken biedt de feestdag een schat aan traditionele baksels, van de vaderlandse stol tot de Britse hot cross buns en de paskas en kulichs van Oost-Europa, enzovoorts, enzovoorts, allen variaties van verrijkte zoete broden met vulling.
Leuk om te maken en erg lekker om op te eten
En laten we de advocaat niet vergeten! Het hele jaar door lekker, maar natuurlijk extraextralekker in het voorjaar. Advocaat met ijs, advocaatvlaai, advocaatmousse, advocaattiramisu, homemade advocaat, laat maar komen, die liters eierlikeur!
En wie er in slaagt om zelf een chocoladepaasei te maken wint uiteraard het topic!
Zet ‘m op, en alvast vrolijk Pasen gewenst!