abonnement Unibet Coolblue
pi_199010431
Oh, jullie posts voelen inderdaad wel een beetje als gedeelde smart ja! :@

Hier begint het heel langzaam beter te gaan nu, maar Pitbull is ook echt een tijd vrij onhandelbaar geweest ja... En nog steeds snel boos als iets niet op zijn manier gaat. Gelukkig steeds minder fysiek en het lukt steeds beter om erover te praten (maar hij praat dan ook idioot graag en veel zeg maar :+ ).

Zindelijkheid lijkt hier ook echt wel goed te gaan nu gelukkig :) poepen was de eerste weken wel echt een dingetje, maar zelfs dat gaat stukken beter.

Ogen test deden ze hier bij de 3 jaar afspraak niet meer trouwens, pas bij 4 jaar zeiden ze de laatste keer.
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_199010789
Heel fijn inderdaad, die gedeelde smart.
Ondanks dat Simon verbaal al veel kan, lukt het hem dan toch niet om onder woorden te brengen waarom hij af en toe zo onhandelbaar doet. Ik hoop dat het snel beter gaat :@ , vanochtend met tandenpoetsen vlak voor de psz was weer zeer uitdagend.

Simon mag begin mei voor de vaccinatie en ogentest. Ben benieuwd of ie mee gaat werken. De kleine online test ging goed, maar dat zegt waarschijnlijk niets :)

Net de verwijzing voor de kinderarts opgehaald. Vanochtend ging de antibiotica er ook weer goed in.
pi_199010926
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 22:33 schreef Lemijn het volgende:
Oh toevallig FF! Hier ook probleemloze prikken gisteren en gezakt voor de ogentest. Hij deed zijn best maar leek het echt niet te zien, tot mijn verbazing. De adviseerde de schermtijd te verminderen, ha ha ha. Die is nog steeds nul dus dat gaat niet helpen.
Dat is ook wel een erg standaard advies, hebben wij gelukkig niet eens gekregen. Schermtijd dichtbij is hier verwaarloosbaar. Eens in de zoveel tijd kijken ze met grote broer mee die een spelletje speelt. De meeste schermtijd is op de tv en als ze dat kijken zitten ze op minimaal 4 meter afstand.

Ik kreeg bij Lala ook de indruk dat ze het gewoon niet zag. Bij Em ben ik daar niet zeker van, dat kan ook een soort loyaliteit zijn (Lala wist het ook niet, dus weet ik het ook maar niet). Volgende keer gaat Em dus eerst.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  donderdag 15 april 2021 @ 13:24:07 #129
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_199013363
Volgens mij is de check bij 3jr + 9 mnd de laatste, bij ons in ieder geval. De afspraak met 3 jaar is vervallen, dus inderdaad ook die ogentest.

Jacob is ook prima in staat alles onder woorden te brengen als hij rustig is. Als er emoties opspelen dan versmalt zijn taal tot NEE en WAAH en *gil* en JIJ MOET. Of eigenlijk tot fysieke communicatie dus :P .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_199013775
Wij hadden de 3-jaar afspraak voor vorige week ingepland, maar die ging niet door.
U. begon een poosje geleden opeens te stotteren, echt uit het niets. En nu is het zo goed als weg, alleen als hij echt emotioneel is.
Heel gek, hoe die peuterbreinen werken. :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hij gaat zo hard op dit moment. Zowel als ontwikkeling als echt groeien.
Hij heeft Zielie ook echt “geaccepteerd” als zusje ipv als concurrent, dat scheelt echt een hoop drama. Ze worden ook ontzettend blij als ze elkaar zien en ‘spelen’ met elkaar.
Een paar weken geleden voelde ik me net zo als de berichten hierboven... het wordt echt beter. ❤
Protège moi de mes désirs.
pi_199014980
Hier momenteel één a twee volkomen hysterische driftbuien per dag. Het kostte wel even oefenen, maar inmiddels blijf ik er hartstikke zen bij :) Ik zorg dat ik op ooghoogte bij 'm zit en geef aan dat ik er voor 'm ben als hij een knuffel wil en verder laat ik de boel uitrazen. Hij groeit er op den duur wel weer overheen, neem ik aan althans :')

Nooit timeouts/op de gang/dreigen met niet naar buiten of zo hier, da's wel echt een principiële kwestie. Ik nam me drieënhalf jaar geleden voor om geen enkele vorm van straf of beloning aan gedrag te gaan verbinden en hoewel ik natuurlijk niet in de toekomst kan kijken, sta ik vooralsnog vierkant achter deze aanpak. Ben oprecht benieuwd of ik dat over een paar jaar nog steeds zo vind! :Y

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 15-04-2021 15:53:40 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_199015000
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 22:33 schreef Lemijn het volgende:
De adviseerde de schermtijd te verminderen, ha ha ha. Die is nog steeds nul dus dat gaat niet helpen.
:D !
Let me see you stripped down to the bone
pi_199017172
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 20:44 schreef TolstoiFan het volgende:
Hij loopt continu weg, "verstopt" zich onder de tafel of kruipt onder/achter stoelen of gaat bovenaan de trap naar de 2e verdieping zitten als we bv. gaan tandenpoetsen of naar buiten willen of gaan eten. Over tandenpoetsen valt niet te discussiëren, maar zie hem dan maar eens de badkamer in te krijgen -O-
Als je in zo'n situatie zegt "prima, dan gaan we niet naar buiten of dan ga je maar niet eten", dan is het ook weer krijsen geblazen en stervende zwaan rituelen. :X :(
quote:
1s.gif Op donderdag 15 april 2021 15:47 schreef minilot het volgende:Nooit timeouts/op de gang/dreigen met niet naar buiten of zo hier, da's wel echt een principiële kwestie.
Ter verduidelijking: wij dreigen niet met niet naar buiten gaan (ook al leest dat wellicht wel zo als ik mijn eigen posting teruglees :) ), maar meer in de zin van "Simon, als je zo blijft weglopen / verstoppen enz, dan is er geen tijd meer om naar buiten te gaan (terwijl hij dat wel leuk vindt)". Dus niet in de zin van "als je niet …., dan gaan we niet naar buiten" als straf.
pi_199017455
quote:
0s.gif Op donderdag 15 april 2021 19:23 schreef TolstoiFan het volgende:

[..]


[..]

Ter verduidelijking: wij dreigen niet met niet naar buiten gaan (ook al leest dat wellicht wel zo als ik mijn eigen posting teruglees :) ), maar meer in de zin van "Simon, als je zo blijft weglopen / verstoppen enz, dan is er geen tijd meer om naar buiten te gaan (terwijl hij dat wel leuk vindt)". Dus niet in de zin van "als je niet …., dan gaan we niet naar buiten" als straf.
Ik zie zoiets ook niet als dreigen nee. Meer het benoemen van consequenties van gedrag die ze zelf nog niet kunnen overzien. Lijkt me prima om een peuter daar mee te helpen :)
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_199017643
@twist02, precies zo bedoel ik het ook. Zeker als je weet dat die wegren- en verstopacties zo een uur van je tijd wegpakken om te komen waar je eigenlijk wilt (naar buiten bv.).

Vandaag vertelde de juf van de psz dat zij dergelijk gedrag van Simon ook meemaakte. Hij had samen met een ander jongetje veel rommel gemaakt en zij had gezegd dat ze de boel op moesten ruimen. Simon ging zich daar vervolgens ook meerdere keren verstoppen onder de bank om maar niet op te hoeven ruimen :') .
pi_199017744
Ik geef meestal een keuze uit 2 opties. Nu we hier in een alles-zelf-doen fase zitten is dat vaak de keuze tussen zelf doen of dat ik het doe. Meestal is de reactie "zelufdoen!" gevolgd door een heel snelle actie om te voorkomen dat ik alsnog help.
pi_199019018
Ik werk wel met consequenties. Wel zo logisch mogelijk inderdaad. Als je tijdens het omkleden en tandenpoetsen zoveel tijd verbruikt aan vervelend doen, dan is er geen tijd meer voor een verhaaltje.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_199027167
Succes aan alle ouders hier die door de driftbuien fase gaan op dit moment. Hopelijk slaan wij die fase over :P

Nog even over het wegbrengen van de kinderen. Ik ben uiteraard van mening dat iedereen het op zijn eigen manier moet doen. De 1 neemt er de tijd voor en de ander niet, omdat dat beter werkt in zijn geval. Helemaal prima. Ik neem er de tijd voor en ga dat niet anders doen, omdat een andere ouder haast heeft. Je kan je kind ook op een eerder of later tijdstip afzetten als je de drukte wilt vermijden.

Overigens was ik nog maar een minuut binnen. We kwamen vrijwel tegelijkertijd aan, ik was iets eerder. Tja, dat is dan even pech.
pi_199036101
Wat een verschil zit er toch in qua opvang.

Hier is de ruimte groot genoeg dat er meerdere ouders tegelijk hun kind kunnen komen brengen of halen.
Wel zetten we de kinderen met hun jas aan af, omdat de gang te smal is maar dat is wat mij betreft prima.
pi_199036862
Wij zetten hem bij de deur af.
Woensdag wou hij niet. Werd ie naar binnen afgevoerd al krijsende. Volgens mij ligt het aan de juf die hem komt halen.
pi_199037318
Hier kunnen we ook maar met 1 ouder tegelijk; ivm klein halletje voor de ingang. Wegbrengen gaat altijd zonder problemen gelukkig. Nog nooit heel lang hoeven wachten. Als ik merk dat er ouders achter me staan rond ik zeker met ophalen sneller af (de meeste juffen kwebbelen graag :+ )
Als ik bij ophalen moet wachten gluur ik graag even door het raam naar binnen wat ze aan het doen zijn, dat zie je nu allemaal niet meer omdat je bij de deur moet blijven.

Succes met alle zware peuterbuien, N is op het moment juist weer in een prima fase. Ze is in ieder geval goed te sturen. We werken ook met consequenties die het gevolg zijn van gedrag (tijd te kort om dit of dat).

Gisteravond vroeg ik gekscheren aan N of ze vandaag ging oefenen met alleen in slaap vallen. (We liggen altijd 5 minuutjes naast haar tot ze slaapt). Ze zei tot mijn verbazing ja en zo ging het ook, jeej! Ik hoop op een nieuwe fase hiermee. _O_
pi_199039136
Wij leveren haar nog steeds buiten op het schoolplein af dus geen problemen met andere ongeduldige ouders :P Maar ik vind dat wel echt tokkiegedrag hoor met het gevloek er bij waar jonge kinderen bij zijn, zo iemand is bij mij echt aan het verkeerde adres.

Ik geniet hier ook echt van mijn peuter, ze is zo lief, grappig, slim en gezellig. Verbaas me er dagelijks over hoeveel ze ineens snapt en kan. Behalve zindelijk worden }:| :P Vanmorgen was ik haar kwijt en kwam ze heel triomfantelijk van de zoldertrap af met de boodschap; Ik heb poep, wil je me verschonen? :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
O+ Mijn buitenkind, je kan haar niet blijer maken dan lekker buiten spelen.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  maandag 19 april 2021 @ 10:49:47 #143
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_199067392
Even heel random:

We willen voor een fiets (met zijwieltjes) gaan, maar ik zit nog even te kijken naar wat handig is. 14 of 16 inch?
U. is nu ongeveer een meter lang. Waar zijn jullie voor gegaan?
Protège moi de mes désirs.
  maandag 19 april 2021 @ 11:16:16 #144
327807 Mariposas
יה&#14
pi_199067703
quote:
1s.gif Op maandag 19 april 2021 10:49 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Even heel random:

We willen voor een fiets (met zijwieltjes) gaan, maar ik zit nog even te kijken naar wat handig is. 14 of 16 inch?
U. is nu ongeveer een meter lang. Waar zijn jullie voor gegaan?
16” gaat echt veel te groot zijn! Mijn zoon van 5,5 fietst op een 16” en het zadel staat zelfs nog vrij laAg. 14” is eigenlijk misschien al vrij groot.
Ik zou het even uitproberen, wij hebben nu al een jaar een 18” in de schuur staan omdat mijn oudste ‘m te hoog en dus te eng vindt.

[ Bericht 3% gewijzigd door Mariposas op 19-04-2021 11:55:48 ]
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_199067889
Casper fietst net rond op een 12”. Misschien gaat het minder lang mee maar hij vindt het blijkbaar eng wanneer ie niet goed met z’n voeten bij de grond kan. 14” had ik m niet opgekregen waarschijnlijk. Maar hij was op de 12” ook nog een poos angstig. Is het een idee om het even uit te testen in een fietsenwinkel waar ze kleinere kinderfietsen hebben?
pi_199068148
Gaan passen want wielmaat zegt niet alles, het ligt ook aan het frame.
Het zadel van het 12inch fietsje bij mijn ouders net zo hoog als het 14 inch fietsje dat L met zijn verjaardag krijgt. De hoogste stand is bij het 14 inch fietsje wel hoger dus die kan langer mee.

Om te leren fietsen is een iets te klein fiets beter dan te groot.

[ Bericht 4% gewijzigd door Elleska op 19-04-2021 11:59:05 ]
pi_199068307
N kreeg met haar 3de verjaardag ook een 12 inch, zij was toen 90 cm ofzo dus wel een kleintje. Ze heeft er een tijd op gefietst, maar zonder zijwieltjes vond ze eng. Papa heeft ze er omhoog gezet weer opgedaan, maar daar trapt ze niet in en sindsdien heeft ze niet meer gefietst. }:|
Papa maar eens vragen ze weer iets rechter te zetten en haar weer even over de drempel helpen om weer te fietsen. Motorisch zou ze het kunnen, het is echt het lef wat haar ontbreekt. (Zonder zijwieltjes, met fietst ze prima).
  maandag 19 april 2021 @ 12:51:31 #148
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_199068884
Okeee duidelijk, haha! Thanks. Wij gaan binnenkort maar passen.
Protège moi de mes désirs.
pi_199074215
De heren hier hebben 12 inch fietsen. Voor nu worden ze vooral als loopfiets gebruikt door Vincent. Jeremy gaat er niet eens op zitten, maar vind de bel dan wel weer heel interesant.
Vincent probeerd het wel met de trappers, maar het zadeltje staat nog op de laagste stand waardoor hij practisch met zn knieën in zn nek zit haha.
pi_199075116
quote:
1s.gif Op maandag 19 april 2021 10:49 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Even heel random:

We willen voor een fiets (met zijwieltjes) gaan, maar ik zit nog even te kijken naar wat handig is. 14 of 16 inch?
U. is nu ongeveer een meter lang. Waar zijn jullie voor gegaan?
Goeie vraag! Wij zitten met dezelfde vraag. Simon is ong. 108 cm lang.
Op zijn loopfiets gaat ie als een komeet, een echte fiets met trappers wil ie ook wel. Of ie er ook op zal gaan fietsen is maar afwachten. Binnenkort ook maar eens gaan passen bij een fietswinkel.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')