abonnement Unibet Coolblue
pi_198760794
Juul heeft gisteren op het KDV op de wc geplast *O* Uit zichzelf.
We denken een lucky shot want verder heeft ze echt 0 interesse in plassen op een wc of potje. Maar je weet maar nooit....
pi_198760977
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 maart 2021 09:35 schreef exode het volgende:
Juul heeft gisteren op het KDV op de wc geplast *O* Uit zichzelf.
We denken een lucky shot want verder heeft ze echt 0 interesse in plassen op een wc of potje. Maar je weet maar nooit....
*O*
Misschien hangt het in de lucht? Mijm wilde gisteren voor het douchen naar de wc om te poepen. Dat roept hij wel vaker, maar dan gebeurt er niets. Gisteren ging hij zitten en begon meteen met poepen.
1000 complimentjes gegeven uiteraard :D
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_198762630
*O* voor de wc plassets en poepers!

Vincent roept om het half uur dat hij naar de seeeee moet. Om dan niks te doen en 5 minuten later in zn broek te plassen.. we proberen hem nu met hulp van de ipad wat langer te laten zitten want zo gaan we hard door de schone kleding heen.
pi_198762700
PFD, toch nog maar wel een keertje!

"Kijk papa, een leeuw, Wraaaaah!"


En of het leuk was bij Beekse Bergen?

pi_198763842
Ze heeft zo’n leuk sprekend gezichtje NJ O+ en wat een leuk park is dat toch, klinkt alsof jullie een leuke trip hebben gehad :)

En wat goed van alle zindelijk wordende kindjes, hier gaat het echt knudde }:|

Maar ze is wel heel erg lief en ontwikkeld zich op andere vlakken geweldig momenteel O+ Ik merk dat ik af en toe een beetje emotioneel word dat ze eind van dit jaar al naar school gaat en dat ze dan minder bij me is -O- En het voelt zo zuur dat een groot deel van het laatste jaar dat ze niet naar school gaat we in die verdraaide lockdown zitten.

Ik doe ook weer eens mee :)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
*;
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_198764684
Als we vandaag vragen of ze op het potje of wc wilt zitten, lacht ze je heel hard uit....

MAAR ze zei net wel voor het allereerst uit zichzelf 'Mama, ik heb poeeeeeeeeep!'
Dat zegt ze echt nooit, als wij omvallen van de stank en vragen of ze poep heeft, rent ze heel hard weg en zegt 'NEEEEEEE' dus dit is ook wel een stap.

Leuke foto's NJ, jullie hebben het super gehad zo te zien :)
En aaah Rena wat een grote dame al joh! O+
pi_198764844
@rena Je hoeft haar hier maar aan te kijken en je weet inderdaad vaak al genoeg. :9

Hier trouwens ook nog 0,0 interesse in potje/wc. Of ja, interesse wel als wij gaan, maar zelf.. Nah. Ook op de opvang stimuleren ze het, bijvoorbeeld naar de wc voor het buitenspelen, maar ze is er niet gevoelig voor.

Verder: :*

Toffe foto ook! Ook altijd heel sprekend qua blik!

@exode
Jaaa, was echt heel erg fijn! Ik ben jullie foto's van destijds heel erg dankbaar. <3

Dat wegrennen als je omvalt van de stank is - helaas - heel erg herkenbaar haha. :+
pi_198765235
Heerlijke foto's met die blije koppies! O+

Ik durfde er eigenlijk niks over te posten (want Fok!wet enzo), maar hier gaat project Pitbull-zonder-luier ook belachelijk goed :o
Vrijdag was het vooral veel drama en kledingwissels, zaterdag en zondag hier en daar een ongelukje, maar gisteren gewoon een complete dag droog gebleven bij de gastouder! *G* O+
Ze liepen op een gegeven moment even een rondje in het park en hij moest plassen. Gastouder gaf aan dat het ook wel even in de bosjes mocht, maar hij wilde het liever ophouden. Was toch al snel 10 minuutjes lopen en nog geen druppeltje gelekt! :D

Poepen is nog wel een dingetje; dat vindt-ie echt heel spannend op de wc ofzo :? maar ook dat lukte gisterenavond uiteindelijk, dus één en al high fives, stickers, complimentjes en dansjes hier *G*
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_198777454
Lekker hoor al die zindelijke kindjes. *O*

@rena misschien in het voorjaar wat vaker op blote kont de tuin in? Zo zijn wij afgelopen zomer ook begonnen.

Die lockdown in zijn laatste vrije jaar daar word ik ook wel een beetje droevig van ja. Gelukkig heeft hij zelf even losgelaten dat hij overal heen wil.
Hij heeft wat vrijheid veroverd want hij mag steeds vaker bij onze achterburen spelen. Hij hobbelt van de ene naar de andere tuin en ontdekt er speelgoed, trampolines en meer kindjes. O+
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_198779249
Te laat voor de PFD maar da's omdat we in luielentemodus zitten 8-)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Achtertuingroeten! De kikkers in de vijver lijken de winter allen overleefd te hebben, dus veel peuterjolijt O+

Morgen eindelijk kappersafspraak voor 'm! *O* Althans, ik vind het zelf wel leuk zo, maar hij klaagt steen en been over in de weg hangend haar, dus tsja :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_198779848
Even voor wie sip wordt van de lockdown in het laatste vrije jaar: begrijpelijk :Y Maar vergeet niet dat die ukkies pas leerplichtig zijn als ze vijf zijn, dus soms 'ns doordeweeks naar de dierentuin kan ook volgend jaar nog best ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_198788707
Ik heb gister samen met de oudste een lijstje gemaakt met de dingen die ze graag zou willen doen als alles weer gewoon open is.
De kleintjes hebbem daar allemaal nog geen weet van, die weten niet beter dam dat onze wereld niet groter is dan thuis, bij opa en oma en de opvang...


En *O* de heren zijn over naar een peuterbed! Sloten op de kasten, een bak met speelgoed in de kamer en ze regelen het verder zelf. Net als de oudste spelen ze graag nog even in hun kamer, na 10 minuten kruipen ze zelf in bed en stoppen we ze nog even lekker in.
pi_198789775
Leuke foto's Mini!

Hier wordt de natuur steeds meer ontdekt door Juul, zo leuk. Kleine stekjes in de vensterbank die iedere dag bekeken worden. Met een loep de tuin in op zoek naar kleine beestjes. Verrekijker van grote broer lenen om naar de vogels in de bomen te kijken. En gisteren had een ze een slak vast en gilde ze de hele buurt bij elkaar toen die voorzichtig zijn koppie uit zijn huisje stak. Die heeft ze vervolgens op een bankje gezet met wat blaadjes en er 15 minuten gebiologeerd naar gekeken.

Ik zie aan de lockdown en Juul vooral voordelen :@ Ik werk thuis dus zie haar veel en krijg zoveel mee. En het is gewoon supergezellig. B heeft er wel steeds meer last van, die is natuurlijk al 7 en begrijpt het allemaal wel aardig. Die is er echt wel een beetje klaar mee inmiddels.
pi_198824159
Leuk @exode ! Wij waren gisteren aan het kijken hoe andere kinderen kikkers vingen. Dat vond hij wel weer mooi hoor. O+

Vandaag had ik het gesprek bij de peuterspeelzaal. Wat ik zo hoor is dat hij heel leuk kan spelen, lief voor de jonge kindjes, maar vanuit het niets kan slaan/gooien. Maakt ook niet uit of ze hem wat meer negeren of juist uitdagen.

De juf vond ik beetje afwezig in het gesprek. Toen het ging over dingen die Banaan al kan zoals tellen en lastige puzzels reageerde ze geërgerd. Ze vinden het gek dat "omdat ik dat leuk vind" niet als antwoord geaccepteerd kan worden bij een kindje die al discussies kan voeren en woorden gebruikt waar ze zelf ook even over moeten nadenken. Ik was heel dankbaar dat de pedagoge kon uitleggen dat een kind niet op alle vlakken even snel ontwikkelt.

De pedagoge heeft hem vandaag ook laten spelen met materiaal uit de kleuterklas om te kijken hoever hij is. Ze stond ervan te kijken hoe goed dat al gaat met tellen. Was ook beter dan ik dacht eigenlijk. :')

Thuis gaan we de time-out op de stoel invoeren en over twee weken evalueren hoe dat gaat. Ben zelf ook wel beetje benieuwd. :)
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_198824399
@PKM, fijn dat de pedagoge wat meer uitleg kon geven over de ontwikkeling op diverse vlakken. Eigenlijk vind ik het wel een beetje gek dat de juf die uitleg nodig heeft. Je zou verwachten dat die dat ook wel zou weten.

Ik herken het ook wel van Simon, die is verbaal ook sterk voor zijn leeftijd, maar ook hem hoef je geen waarom-vragen te stellen over zijn gedrag. Dan is het gewoon simpel "omdat ik het leuk vind / ik weet het niet / omdat ik het wil".

Wat voor materiaal hadden ze Banaan uit de kleuterklas aangeboden? Ik wil Simon ook wat meer uitdagen.

Vandaag en gister waren pittige dagen: Simon was flink aan het peuterpuberen en in combinatie met een moeder, die zich nog steeds niet fit voelt (en peuter is ook nog niet fit), was het een struggle om de dag door te komen. ;(
pi_198825391
@TolstoiFan Lastige dagen zijn dat he. Hopelijk voel je je snel beter. :*

Wij hebben ook weer te maken met stevige peuterbuien. Hij wil vooral alles zelf doen en geen hulp vragen. En hij probeert nog steeds of zacht slaan wel mag. Ik probeer hem nou te leren dat als hij bijvoorbeeld knoeit hij niet moet slaan maar iets als "verdorie ik heb geknoeid."

Eigenlijk vind ik het ook wel gek dat die uitleg nodig was ja. Volgens mij vinden ze me een zeur maar ik hoor met regelmaat dat ze een te hoge verwachting van hem hebben.

Volgende keer wil ik het ook nog wel hebben over waarom je niet moet zeggen "je bent een klier" maar wel "stop met klieren." }:|

Hij mocht een spelletje doen waarbij dingen geteld moesten worden en dan moest hij aan de rechterkant het corresponderende kleurtje bij het juiste aantal stipjes zetten. Het was iets als piccolino rollo of zoiets, maar ik kan het absoluut niet vinden.

Wat we thuis soms doen is Wie is het, of Loco bambino. Maar hij is gelukkiger als hij een Duplo wagentje weer in elkaar mag schroeven.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_198833256
Ik vind: ‘Omdat ik dat leuk vind’ eigenlijk een heel acceptabel antwoord, ook al vinden wij het gedrag misschien niet leuk.
Het enige dat mijn verbaal sterke peuter zegt op een waarom vraag is: ‘Weet ik niet.’

Hij zei van de week na het douchen ‘s avonds: ‘Nou, wat zeg je ervan? Verhaaltje?’
8)7
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_198833594
@LeSage ik weet het niet meer hoor ik nou ook steeds vaker. Maakt niet uit, kun je best mee de politiek in. *)

Project time-out op de stoel gaat verrassend goed. Ik heb een paar keer gewaarschuwd, twee keer kreeg hij een time-out voor slaan. Hij kwam zelf al zitten. :)
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_198834135
quote:
3s.gif Op vrijdag 2 april 2021 21:30 schreef PKM het volgende:
Eigenlijk vind ik het ook wel gek dat die uitleg nodig was ja. Volgens mij vinden ze me een zeur maar ik hoor met regelmaat dat ze een te hoge verwachting van hem hebben.
Je bent absoluut geen zeur, van hoe je het opschrijft vind ik de leidsters degene die zeuren en misschien een opfriscursus pedagogiek nodig hebben om eerlijk te zijn, je zou verwachten dat zij de handvatten hebben om met dit gedrag om te gaan. Je bent volgens mij een lieve betrokken moeder :*
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_198834142
quote:
3s.gif Op zaterdag 3 april 2021 13:54 schreef PKM het volgende:
@:LeSage ik weet het niet meer hoor ik nou ook steeds vaker. Maakt niet uit, kun je best mee de politiek in. *)
Dat ben ik vergeten hoor ik hier ook al geregeld van mijn mini Rutte :o :+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_198837048
Heerlijk, die bijdehante peuters! O+
Hier ook zo eentje, inclusief hand gebaren erbij _O-

En we hadden net een momentje waarop bleek dat onze 3-jarige de druk-en-sluit-lade onder de oven (die nooit echt lekker lijkt te werken) beter snapt dan wijzelf :+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  zondag 4 april 2021 @ 01:36:16 #47
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_198843072
Doukje gaat haar tutjes meegeven met de paashaas.

Spannend.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_198854085
Tijd terug dat ik hier gepost heb. :)

Dochter is inmiddels ruim 3 (december). Zindelijkheid qua plassen gaat goed, eigenlijk geen ongelukjes.
Poep is echter wat anders.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Iemand ideeën hierover? :X
  zondag 4 april 2021 @ 19:49:44 #49
221912 minilot
Nancy boy
pi_198854206
Het was een goeie ochtend O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Let me see you stripped down to the bone
pi_198854459
@minilot, Günther O+ Wat is ie al groot :o :o :o Hij lijkt al een echte kleuter! Vrlolijk koppie :)

@vencodark, geen tips helaas. Ik snap dat je er moedeloos van wordt. Als pijn of angst voor pijn een rol speelt, kun je het dan niet even laten rusten en haar in een luier laten poepen? Dat ze weer wat vertrouwen krijgt, dat het geen pijn doet? Of geeft ze het niet zo goed aan dat je daarop kunt anticiperen met een luier?

Hier ook vaak "ik weet het niet" als antwoord op zo'n beetje alle soorten vragen. Als we vragen wat ie gedaan heeft op de psz "ik weet het niet". Als we aangeven dat hij ook wel eerst even mag nadenken over wat ie gedaan heeft, is het bijdehante antwoord "Nee, ik kan niet nadenken. Mijn denk is leeg" :P :+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')