abonnement Unibet Coolblue
pi_199310302
Afgelopen nacht eindelijk weer eens normaal geslapen hier. De jongens werden om en om tot wel 6 keer per nacht wakker de laatste maanden. Nu een sticker beloofd per nacht dat ze tot 7 uur slapen/stil zijn.
S. sliep tot 7.15, Mijm werd om 6.45 wakker, maar had toen ‘buikpijn’ en bleek te moeten plassen, met een droge luier.
Maar hoeraaaaa voor goede nachtrust *O*

Het lijkt erop dat hij vrij snel na het overdag zindelijk zijn ook ‘s nachts zonder luier gaat kunnen. Vindt hij ook erg belangrijk, dat die luier droog blijft.

Disclaimer: klinkt nu heel onaardig misschien, na een berichtje over slecht slapen van een ander, maar na zo’n 5 jaar slaapellende vind ik dit een reden om te juichen.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_199311100
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 mei 2021 07:44 schreef LeSage het volgende:
Afgelopen nacht eindelijk weer eens normaal geslapen hier. De jongens werden om en om tot wel 6 keer per nacht wakker de laatste maanden. Nu een sticker beloofd per nacht dat ze tot 7 uur slapen/stil zijn.
S. sliep tot 7.15, Mijm werd om 6.45 wakker, maar had toen ‘buikpijn’ en bleek te moeten plassen, met een droge luier.
Maar hoeraaaaa voor goede nachtrust *O*

Het lijkt erop dat hij vrij snel na het overdag zindelijk zijn ook ‘s nachts zonder luier gaat kunnen. Vindt hij ook erg belangrijk, dat die luier droog blijft.

Disclaimer: klinkt nu heel onaardig misschien, na een berichtje over slecht slapen van een ander, maar na zo’n 5 jaar slaapellende vind ik dit een reden om te juichen.
Hehe, gelijk heb je hoor. Vond het toen onze jongste (de peuterpuber van hierboven) eindelijk na een jaar een redelijke nacht doorsliep een hele overwinning ;) Tot ie nu 1,5 jaar later weer begint met nachtspoken.....
Al is het met 2 kids bijna nooit een rustige nacht, want als de een een nachtje doorslaapt wordt de ander wel weer een keer wakker om <random_reden> :Z
pi_199311117
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 mei 2021 07:42 schreef LeSage het volgende:
In je eigen bed laten slapen :@
Dat is wat we zelf lang hebben gedaan, zodat we in ieder geval nog sliepen...
Dat hebben we wel eens gedaan, maar vooral de laatste tijd gaat ie dan alleen maar aan je oren trekken, in je ogen prikken etc.
Ik ging ook wel eens met hem op de logeerkamer liggen, waar een tv is. Vervolgens wil ie aldoor daar 'samen slapen' met als enige doel dat ik de tv aanzet... Kortom, hij gaat gewoon in zijn eigen bed.

Ik heb vanochtend een traphekje geplaatst voor zn kamerdeur. Vannacht maar eens kijken of dat helpt cq. afschrikt om nog uit bed te gaan.
pi_199311610
Lastig hoor @Palomar .

Onze peuter was vanaf zijn tweede ook moeilijker met in slaap vallen. Hij sliep bij mij en het kon best een uur duren totdat hij sliep. Vooral als hij ook nog een middagdut had gedaan. Slaapt je zoontje nog overdag?

Toen ons dochtertje geboren werd is mijn man zijn bedritueel gaan doen en dat gaat veel sneller.
Hij gaat liggen, mijn man ernaast op de stoel, peuter stelt nog wat vragen (alleen vragen over de dag worden beantwoord, niet de vragen om tijd te rekken), even hand vasthouden en dan slaapt hij. Duurt 5 a 10 minuten.

Ik zou vooral focussen op sneller in slaap vallen. Als je kind erg moe is zal die ook vaker en vroeger wakker worden, dus focus daarop heeft niet zo'n zin naar mijn idee.

Wat goed @LeSage ! Zoiets mag je altijd lekker blij om zijn hoor. *O*
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 7 mei 2021 @ 11:25:14 #230
74056 crew  ToT
pi_199312711
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 mei 2021 07:05 schreef Palomar het volgende:
Even benieuwd naar ervaringen. Ons zoontje van bijna 2,5 is sindskort erg aan het peuterpuberen. Hoort er natuurlijk bij en is overdag wel te overzien, maar het hele naar bed gaan en blijven liggen is echt een ramp nu. Tot een paar weken geleden kon je hem in bed leggen en hij sliep tot 6:00 / 7:00 de volgende ochtend. Maar toen begon hij opeens aldoor direct na het naar bed brengen uit zijn ledikantje te klimmen. Als we er dan een tijdje bij bleven zitten ging hij uiteindelijk wel slapen. 's Nachts stond ie dan meestal rond 1:00 uur weer bij ons bed en was er weer een hele ritueel nodig met meerdere keren uit bed klimmen voordat ie weer slaapt. Vervolgens is het rond 5:00 of 6:00 uur weer raak. We deden hem nog wel eens bij ons in bed, maar dan gaat ie alleen nog klieren en om te voorkomen dat dat zijn doel wordt voor het uit bed klimmen doen we dat niet meer.
Omdat het uit bed klimmen met slaapzak nog aan toch een beetje gevaarlijk is (hij is ook een paar keer hard gevallen) hebben we de zijkant van zijn bed (hekje) eruit gehaald, zodat ie nu makkelijk eruit kan. Gevolg is natuurlijk dat ie er nu nog sneller uit kan.

Het avondritueel wordt steeds lastiger en is nu zo dat ie na een boekje voorlezen en flesje melk naar bed gaat (meestal voor 19:00 uur). Vervolgens talloze keren uit bed stappen naar de gang. Daar wachten we hem dan op en stoppen hem weer in bed (dit houdt ie makkelijk een uur lang vol, het is dan ook al 20:00 uur geweest en hij is kapot van de moeheid, maar wil toch weer eruit). Uiteindelijk helpt het vaak om even flink boos te worden, waardoor die gaat huilen en dan nog even ernaast blijven zitten tot ie uiteindelijk slaapt. Het lijkt een soort machtsstrijd.

Dit breekt ons behoorlijk op, te meer omdat mijn vriendin ook hoogzwanger is (van de derde, we hebben ook nog een meisje van 4) en hier weinig puf voor heeft. We hebben nog een aantal mogelijkheden:
- Traphekje in zijn deurpost plaatsen, zodat ie iig op zijn kamer blijft. Vind het alleen wel tricky of ie dan niet gevaarlijke streken gaat uithalen in zijn kamer (in kasten klimmen etc.)
- Hekje van zijn bed weer terugplaatsen, zodat de drempel iets lager wordt om eruit te klimmen. Risico is dan wel weer dat ie er toch wel uit gaat klimmen en misschien hard valt.
- Hem in een kooi stoppen (grapje ;))
- Het met woorden oplossen. Ik denk dat ie daar nog te klein voor is. Hij praat al wel in simpele zinnetjes en begrijpt ook het meeste wat we zeggen, maar onderhandelen of consequenties ergens van inzien (als je blijft liggen krijg je morgen een speelgoedauto) snapt ie nog niet.
- Consequent aldoor terug in bed stoppen. Zoals ik aangaf kan hij dat spel erg lang volhouden en put dat ons helemaal uit.

Eea. lijkt een beetje begonnen te zijn sinds hij een maand of 2 geleden op de creche naar een nieuwe groep met oudere kinderen is gegaan (en het prima naar zijn zin heeft), maar dat is iets wat zou moeten wennen op de duur.

Ben erg benieuwd of mensen hetzelfde hebben gehad met hun peuterpuber en wat wel hielp :)
Mini-ToT (wordt in september 3) slaapt helaas al heel lang bij ons in bed; hem in zijn eigen kamer laten slapen duurt minstens een half uur, maar anderhalf uur is gebruikelijker, en dan wordt hij vaak een uurtje of 3 later hartstikke paniekerig wakker. Als we hem dan in ons bed leggen, grijpt hij de hele nacht in paniek om zich heen om te kijken of wij er nog wel zijn, en dat gaat dan een klein weekje zo door tot hij door heeft dat wij er wel zijn.
  vrijdag 7 mei 2021 @ 12:05:30 #231
149959 SQ
snelle trees
pi_199313229
@Palomar, wij hebben deze fase ook gehad met onze oudste. Toevallig dezelfde leeftijd en ook toen ik hoogzwanger was :')
Wat wij hebben gedaan is gefaseerd afbouwen. De eerste avonden er bij blijven zitten tot ze sliep. Dan neem je elke avond iets meer afstand tot ze slapen. En dat moet je echt met kleine stapjes doen: je gaat van de rand naar het bed, tot aan de slaapkamerdeur, tot net voorbij de open slaapkamerdeur, tot de hal-met-open-slaapkamerdeur, etc. Na een week of twee konden we weglopen als ze in bed lag. Toen had ze het vertrouwen weer terug dat we ook in de buurt waren als ze ons niet kon zien. Ik zeg niet dat het de gouden oplossing is, maar het is wellicht wel het proberen waard.
disclaimer
  vrijdag 7 mei 2021 @ 14:01:42 #232
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_199314752
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 mei 2021 07:42 schreef LeSage het volgende:
In je eigen bed laten slapen :@
Dat is wat we zelf lang hebben gedaan, zodat we in ieder geval nog sliepen...
Wij deden dat ook zo, en het zijn altijd fases geweest hier, ineens volgde er dan weer een nacht dat hij weer doorliep in zn eigen bedje en dan was het weer voorbij.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_199328628
Allen dank voor de reacties op mijn vraag :) Gaan we zeker iets mee doen! Probeer er later nog wat uitgebreider op te reageren :)
pi_199340762
Fijne Moederdag! :* O+

All awesome moms! *)
pi_199367678
Mijm is zindelijk! Helemaal, dag en nacht!
Nadat hij overdag zindelijk was wilde hij ineens niet meer ‘s nachts in zijn luier plassen. Dus die was al 5 nachten droog. Hij stond zelf om 6.45 op omdat hij naar de wc moest. En vannacht dus zonder luier gedaan.
Gewoon op tijd naar bed, niet meer tussendoor wakker gemaakt, droog gebleven en vanmorgen om 7 uur gaan plassen *O*
Wie had gedacht dat het ineens zó makkelijk zou zijn?

En nu heb ik dus geen kinderen meer in de luiers en moet ik in principe dus een nieuwe baby. Alleen vriend nog even overtuigen, die blijft een beetje eigenwijs }:| ;)
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  dinsdag 11 mei 2021 @ 08:34:34 #236
475804 1inamelon
Je mag wel meloentje zeggen
pi_199367862
Wat goed van Mijm @LeSage!

Bas poept de laatste tijd echt 4-5 keer op een dag. Telkens een klein beetje. En hij zegt er niks over waardoor hij er soms best een tijdje mee rondloopt. Is dit normaal peutergedrag? Ik ben er een beetje door getriggerd omdat ik zelf darmproblemen heb en op een slechte dag gerust 10 keer naar de wc moet. Ik hoop zo dat hij dat niet van mij heeft geërfd. Hij zegt geen buikpijn te hebben en is ook niet ziek. Is dit herkenbaar?
  dinsdag 11 mei 2021 @ 08:39:56 #237
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_199367887
Hier is de max. 2 keer per dag, en dat is vaker niet dan wel..
Protège moi de mes désirs.
  dinsdag 11 mei 2021 @ 08:43:56 #238
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_199367913
Ik heb in vlagen ook een veelpoeper hoor. Geen idee of dat dan een virus is of ander eten of ontwikkeling of wat dan ook. Ik zou het lekker negeren :).

Overigens zegt de mijne juist om de haverklap dat hij buikpijn heeft. Dat kan zijn: honger, volle buik, moeten poepen, misselijk, of aanstelleritis.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_199368245
Buikpijn is hier ook de favoriete pijn.
Bij pijn aan een knie zegt Mijm trouwens: ‘Ik heb buikpijn aan mijn knie.’ :D
Ik geloof dat kinderen heel gauw aangeven buikpijn te hebben, omdat ze het niet anders kunnen omschrijven.

Qua poepen hier juist een weinig-poeper. Maximaal 1 keer per dag.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  dinsdag 11 mei 2021 @ 09:27:19 #240
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_199368332
Hier ook een buikpijnerd, ja. En een nephuilerd. De heeeele dag. Het is dat ik geen behang heb op de muren..
Protège moi de mes désirs.
pi_199368786
Gemiddeld hebben we 1x per dag poep, of niet. Als het vaker is dan is het vaak ook wat dun. Ik zou dus vooral kijken naar hoe het eruit ziet.

@LeSage ik begrijp je wens wel hoor maar misschien kun je iets positievers noemen bij je vriend dan dat je weer luiers wil doen. ;)

Banaan is weer naar de peuterspeelzaal en het is zo lekker rustig. O+

Hij heeft nou de heel vervelende eigenschap om steeds te gillen. Zonder aanleiding, gewoon om vervelend te zijn. Ik word er helemaal gek van.
Hem gericht aandacht geven helpt niet, want ook terwijl ik een spel met hem doe of voorlees doet hij het. }:| :%

Ik heb nog wel wat behang liggen @D.U.M.A.N maar heb dat dus zelf nodig.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  dinsdag 11 mei 2021 @ 10:26:51 #242
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_199369068
Laten we ze samen achter het behang plakken, kunnen ze daar gezellig samen gillen. O+
U. doet dat namelijk ook. Als hij weer in zo een bui zit (of huilen of slaan), vraag ik of hij misschien een knuffel en kus wil ipv gillen/huilen/slaan. En het antwoord is altijd ja. Ook bij voldoende één op één contact.
Protège moi de mes désirs.
pi_199369269
quote:
3s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 10:08 schreef PKM het volgende:
Gemiddeld hebben we 1x per dag poep, of niet. Als het vaker is dan is het vaak ook wat dun. Ik zou dus vooral kijken naar hoe het eruit ziet.

@:LeSage ik begrijp je wens wel hoor maar misschien kun je iets positievers noemen bij je vriend dan dat je weer luiers wil doen. ;)

Banaan is weer naar de peuterspeelzaal en het is zo lekker rustig. O+

Hij heeft nou de heel vervelende eigenschap om steeds te gillen. Zonder aanleiding, gewoon om vervelend te zijn. Ik word er helemaal gek van.
Hem gericht aandacht geven helpt niet, want ook terwijl ik een spel met hem doe of voorlees doet hij het. }:| :%

Ik heb nog wel wat behang liggen @:D.U.M.A.N maar heb dat dus zelf nodig.
Zit wat in, misschien moet ik de ieniemienie voetjes en handjes, de eerste lachjes, die heerlijke geur benadrukken. Laat ik de luiers, het nachtelijke voeden en de kraamweek even voor wat het is :D

Verder voel ik erg met jullie mee, ik heb het op het moment vaak behoorlijk zwaar met de jongens. Afgelopen weekend had ik een inzinking, ben aan het bedenken hoe ik het anders aan kan pakken en of ik dat zonder hulp kan.
Ik vind hulp geen afgang, dat is het probleem niet, maar dat ook dat nog meer tijd en energie kost vind ik nu erg moeilijk.
En dan zijn ze deze ochtend heel gezellig en vind ik het ook weer raar dat ik het als zwaar ervaar.
Pfff... het ouderschap is pittig :{
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  dinsdag 11 mei 2021 @ 11:09:35 #244
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_199369663
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 10:40 schreef LeSage het volgende:
Pfff... het ouderschap is pittig :{
Klopt. Heel herkenbaar hoor, het gillen en nephuilen en gedoe. Hier is het momenteel weer iets rustiger wat dat betreft, realiseer ik me door jullie verhalen. In ruil daarvoor hoor ik nu 100x per dag dat ik de liefste ben en wil hij continu vlakbij me zijn en alles met me doen, het liefste wil hij ook op de crèche met me spelen als hij daar dan echt heen moet. Terwijl ik hem juist ruimschoots naar de hulptroepen wil, omdat dat straks rond de bevalling ook nodig is. Maar goed, tegelijk is het ook logisch en een fase en stiekem best gezellig.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_199369726
Hier gaan de dagen ook wisselend. Ze kunnen of heel erg lief samen spelen, of elkaar heel erg in de weg zitten en dan ook alles van elkaar afpakken, wat gepaard gaat met gillen, bijten en slaan.

Wel ben ik blij dat bij allebei het praten elke dag een beetje beter gaat, ze kunnen nu beter duidelijk maken wat ze willen of wat er aan de hand is. Soms ook niet en dan is het alleen maar huilen, huilen en nog eens huilen.

Poepen doen ze allebei twee keer per dag, het liefst even vlak voor ik weg moet met ze haha!
  dinsdag 11 mei 2021 @ 12:11:50 #246
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_199370429
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 10:40 schreef LeSage het volgende:

[..]

Pfff... het ouderschap is pittig :{
Jazeker.
Weet je wat het nog zwaarder maakt? Op bepaalde punten niet op 1 lijn liggen met je partner.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Protège moi de mes désirs.
pi_199371253
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 12:11 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Jazeker.
Weet je wat het nog zwaarder maakt? Op bepaalde punten niet op 1 lijn liggen met je partner.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat niet op 1 lijn liggen herken ik ook wel. Gewoon over kleine dingen, maar bij ons vooral ook wanneer we allebei niet goed in ons vel zitten.
Op het moment voel ik ook wel de wat negatievere cirkel. Mijn werk is al een jaar onzeker (horeca), mijn hobby’s liggen al heel lang stil (en daarmee mijn eigen tijd), vriend werkt al een jaar op zolder, we hebben afgelopen weken de keuken zelf verbouwd.
En de kinderen zijn lastig, maar dat kan natuurlijk ook aan de situatie liggen en het versterkt alles alleen maar.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  dinsdag 11 mei 2021 @ 14:02:40 #248
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_199371935
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 11:09 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Klopt. Heel herkenbaar hoor, het gillen en nephuilen en gedoe. Hier is het momenteel weer iets rustiger wat dat betreft, realiseer ik me door jullie verhalen. In ruil daarvoor hoor ik nu 100x per dag dat ik de liefste ben en wil hij continu vlakbij me zijn en alles met me doen, het liefste wil hij ook op de crèche met me spelen als hij daar dan echt heen moet. Terwijl ik hem juist ruimschoots naar de hulptroepen wil, omdat dat straks rond de bevalling ook nodig is. Maar goed, tegelijk is het ook logisch en een fase en stiekem best gezellig.
De kapitein heeft dit ook sinds kort, wil totaal niet meer naar de opvang, vraagt zodra hij wakker is of vandaag een "thuisblijfdag" is. Hij wil ineens nergens meer naartoe, is liever thuis. Gaat vast wel weer over, maat t viel me wel op.

Hier zijn we trouwens niet de hele dag de allerliefste, want als we bijvoorbeeld zeggen dat hij niet met zijn beker tegen het raam mag gooien krijgen we een " nu ben jij niet meer mijn beste vriend :( " om onze oren :D
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  dinsdag 11 mei 2021 @ 14:08:25 #249
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_199372009
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 13:13 schreef LeSage het volgende:

[..]

Dat niet op 1 lijn liggen herken ik ook wel. Gewoon over kleine dingen, maar bij ons vooral ook wanneer we allebei niet goed in ons vel zitten.
Op het moment voel ik ook wel de wat negatievere cirkel. Mijn werk is al een jaar onzeker (horeca), mijn hobby’s liggen al heel lang stil (en daarmee mijn eigen tijd), vriend werkt al een jaar op zolder, we hebben afgelopen weken de keuken zelf verbouwd.
En de kinderen zijn lastig, maar dat kan natuurlijk ook aan de situatie liggen en het versterkt alles alleen maar.
Hier net zo hoor :* wij gaan ook allebei niet zo lekker, hebben een wat korter lontje en zoeken elkaar wat minder op in huis. Ik mis ook echt de tijd voor mezelf, gewoon even iets alleen doen zonder tijdsdruk om thuis "af te moeten lossen". Komt vanzelf wel weer goed meestal, maar als je er middenin zit lijkt het soms uitzichtloos ofzo.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_199372561
Vraag. Hier zijn opa en oma op bezoek uit een ander land voor twee weken. Nog 3 dagen te gaan. In het begin ging het wel goed en Lily ging ook vrijwillig met hen alleen mee naar de speeltuin enzo. Maar de laatste paar dagen zijn ze in een negatieve spiraal beland en de situatie is helemaal geëscaleerd. Oma heeft nogal de neiging om zich met Lily's spel te bemoeien, suggesties te doen hoe het leuker/beter kan of in te breken met iets nieuws. Ook stuurt ze Lily fysiek bij wanneer ze iets 'gevaarlijk' of ongewenst vindt door haar op te pakken, een kant op te duwen of haar hand te pakken. Lily is helemaal gefrustreerd, omdat ze niet gewoon kan doen wat ze wil en wordt uiteraard boos als ze op een missie was en ineens wordt opgetild. Dus ik heb de hele dag een nee krijsende peuter en een oma die zo graag de laatste dagen nog met haar door wil brengen en haar daarom nog meer op zoekt en zich tegen haar aan bemoeit.

Ik kan ze zelf niet uitleggen wat er misgaat en waar verbetering mogelijk is, want taalbarrière. Mijn vriend heeft het wel geprobeerd, maar of ze luisteren niet of hij heeft het niet goed uitgelegd. Ik zal het nooit weten, want ik versta het niet. Iemand een suggestie hoe we hier weer een positieve slinger aan kunnen geven? Lily wil nu in zijn geheel niet meer met ze mee en negeert/wijst ze af als ze in de buurt komen.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')