abonnement Unibet Coolblue
pi_198675370
Welkom in het Peutertopic!!



... en weer verder!
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_198675377
Het Fok!huisje, dat klinkt leuk. :) Ik onthoud hem voor ooit.

Banaan was vandaag buiten onze poort aan het spelen met de buurkindjes. De buurvrouw stond daarna ineens voor mijn neus, om te vertellen dat haar man positief getest is. En terwijl ze dat zei kreeg Banaan een knuffel van haar peuter.

Ik snap heus dat quarantaine niet leuk is, zeker niet met vijf kinderen. Maar het was toch fijn geweest als ze beter toezicht had gehouden. :X

Heb mijn ouders vast gezegd dat we er niet zijn dit weekend. -O-
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_198675520
Lekker zo ... Hopelijk geven kinderen het dan toch minder snel door.. Zit je niet op te wachten..
pi_198695725
Oh fijn ja, @PKM :X

Hier is operatie Pitbull-zonder-luier van start, duimen jullie mee voor een succesvolle afloop? :+
Gelukkig werk ik vandaag, dus man mag de spits afbijten O-)
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_198696347
Lijkt me een goede dag om te starten dan twist ;) veel succes!

Wij gaan vanavond starten met kleuter zonder luier s nachts! Zijn we straks misschien helemaal uit de luiers :o We waren van de week al ergens op bezoek, ontdekte we dat we gewoon helemaal geen tas met zooi meer mee hadden! Geen flessen, drinkbekers. luiers, doekjes of reservekleding meer mee *O*

Wat slordig PKM, en vooral vervelend voor jullie. Maar wellicht is man preventief getest? Dan hoeft niemand vooraf in quarantaine. Dat is wat bij Ollongren ook het geval was en waarom zij opeens per direct naar huis moest terwijl ze gewoon aan het werk was na het afnemen van de test.

Wij gaan Disney in de meivakantie cancelen en kijken of we last minute nog een huisjespark ergens kunnen boeken, afhankelijk van de dan geldende maatregels :( ik acht de kans dat ze open gaan erg klein, en er geldt nog negatief reisadvies. We gaan proberen om te boeken naar de zomer want de kinderen willen er wel heel erg graag naar toe, vragen er een paar keer per week naar of ze al open zijn. We hebben nu al verwende kinderen blijkbaar...
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_198696395
Lekker dan @PKM :{

Oh wat lastig hè @FlyingFish
Ik vond de vakantie ook heel lastig, maar heb nu de zelfde pop-up camping geboekt als vorige zomer en ben erg gelukkig dat we daar dit jaar weer naar toe kunnen. Het was vorig jaar fantastisch.
Mijn mannen willen heel graag weer gaan spelen bij het plaatselijke tuincentrum en vragen ongeveer 100x in de week wanneer die weer open gaat.
pi_198696530
Wij gaan voor de zomer sowieso last minute kijken (als we disney niet daarheen kunnen verplaatsen). Mijn man wil sowieso niet kamperen :( en huisjes zijn belachelijk duur dit jaar. Ik vermoed dat we met een last minute naar de zon goedkoper uit zijn, en zo niet dan zien we dan wel weer of we iets anders doen. Maar we hebben in het najaar sowieso al 10 dagen Kroatië gepland staan voor een bruiloft, dus al het andere is extra.

Ik heb voor de meivakantie (of nu al) wel heel erg de behoefte om er even uit te zijn, zelfs al is alles nog dicht... Even verandering van omgeving.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_198697656
Is glamping ook niks voor je man? Dat deden wij vorig jaar.
Mijn man vind kamperen ook niks, maar mijn ouders hebben een camper gekocht en ik ben te enthousiast, dus hij wil nu niet de spelbreker zijn :D
pi_198697677
@FlyingFish nee niet preventief. Hun vader heeft wel degelijk corona en ze laten de kinderen niet testen. Wat ik ook wel snap.

Nou heb ik me gisteren ook laten testen want ik heb een mega keelontsteking te pakken. Duimen maar dat het negatief blijkt. Banaan hoest al sinds de opening van de peuterspeelzaal maar nooit meer dan incidenteel dus mijn man heeft hem gewoon weggebracht.

Jammer weer van de vakanties. Wij hadden nog niets gepland want we gaan dit jaar waarschijnlijk het huis laten verbouwen. Ik wil waarschijnlijk in die tijd even weg. Of heel misschien dat we op zolder gaan leven. Iemand ervaring daarmee?
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_198697922
Wij gaan juist de zolder verbouwen - is makkelijker wegblijven denk ik. :9
Maar blijven dus juist thuis, zodat als er iets is dat we juist in de buurt zijn.
+ gat in het dak dan, dus stel er is storm, wind, regen 's nachts .... :+
pi_198697956
@PKM wij hebben vorig jaar een ingrijpende verbouwing gedaan in de periode half april tot eind juni (toen zijn we ivm 37 wk zwanger heel snel terug ingetrokken toen het stucwerk enigszins droog was en de vloer gelegd...we zijn nog steeds bezig met de afronding wat verfwerk betreft).
We hebben heel veel geluk gehad met het weer. Bij ons was alleen de keuken en badkamer nog functioneel, de rest van de beneden en bovenverdieping moesten leeg en lagen een tijd open.
We hebben in die periode bij mijn moeder geslapen en zijn overdag heel veel buiten geweest. Mijn moeder was de keuken aan het verbouwen dus we kookten bij ons, buiten eten en daarna snel naar mijn moeder om te slapen. Als we thuis konden blijven slapen had ik dat wel gedaan.
Hoelang gaat jullie verbouwing duren?

Hier ook behoefte aan op vakantie gaan overigens, hopelijk is begin juli weer wat mogelijk.
pi_198698024
Wij gaan na de zomer flink verbouwen en wij gaan het huis uit. Eerst drie weken in mijn ouders huis omdat ze op vakantie zijn en dan in een stacaravan op een camping in de buurt.

Zowel onze keuken als onze badkamer worden aangepakt en zijn dus een tijdje niet bruikbaar en ik ben zwaar allergisch voor beton en verf ed. Ik kan dan echt niet blijven.
pi_198704475
Pff, ik moet er niet aan denken, verbouwen. Ik vond een (uitbesteedde) keukenverbouwing van een week al veel gedoe. Voor volgend jaar staat wel de achtergevel op het programma (schuifpui maken en de huidige deur sluit amper) en eigenlijk wil ik dan ook gelijk beneden vloerverwarming en een nieuwe vloer (we hebben nu nog die van de vorige bewoners en dat is er wel aan af te zien ondertussen). Ik kijk er nu al tegenop.

@Adrian4, Glamping is nog wel acceptabel. We zijn vorig jaar naar zo’n tipi bij Slagharen geweest en dat was prima. Daarna een lang weekend echt gekampeerd in een tent met de faciliteiten van de camper van m’n ouders de plaats ernaast, maar dat vond hij drama en nooit voor herhaling vatbaar. Vooral vanwege het slapen op een luchtbed. Dus zolang er een bed is, is het acceptabel. Een kant en klaar tent in Frankrijk is dus ook nog wel een optie.

Ik heb Disney vanmiddag heel soepel kunnen omboeken naar juli, dus daarmee is ook gelijk het grootste deel van de zomervakantie gelijk geregeld! En we kunnen er makkelijk een weekje Frankrijk of België achteraan plakken nu!

@PKM, op zolder leven met peuter en baby lijkt mij verschrikkelijk, tenzij je een kale zolder van 40m2 hebt. En dan hoop ik alsnog op airco voor je. Ik zou dat een heel goed excuus vinden om zelf even ergens anders te bivakkeren. Wellicht is er iemand anders in de buurt met jonge kinderen die op vakantie gaat zodat je daar kunt logeren? Heb je ook een soort vakantie maar ben je alsnog in de buurt.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_198705162
Farmcamps is ook leuk! Glamping :)

In de meivakantie gaan we een week naar Friesland. Een school die is omgebouwd naar vakantie appartementen.
Wellicht laatste weekend meivakantie ook nog weg, dan komt zwager van alles doen 3 dagen lang. Onder andere in toilet en keuken de tegels vervangen. We dacht dat het pas einde jaar zou kunnen, maar we zijn in zijn drukke schema gepropt.

Zomer is allang geboekt, zomer van vorig jaar kon niet geannuleerd worden alleen verplaatst. Dus exact hetzelfde zelfs de datum alleen van 2020 2021 gemaakt. Hopelijk kan het nu wel echt doorgaan. Zweden is het overigens.
pi_198705505
Ik durf nog niks te boeken voor de zomer, bang dat de verbouwing (nog) duur(der) uitvalt en we geen geld meer over hebben voor vakantie. :9 Buiten verbouwing van de zolder (dakkapel incl. draaikiep, rolluiken, muurtje, elektra, leidingwerk, stuccen, vloer, schilderen e.d.) willen we er direct airco en zonnepanelen bij. Oja, en de voortuin wordt gedaan. En achtertuin.

En wie weet wat er dan nog aan kinderkleding bij moet komen. :s) Direct of indirect zijn alle kosten aan de kinderen te linken, dure bengels! *)
pi_198705713
Wat is het verschrikkelijke aan een luchtbed / mat volgens je man FF?
Juist het bed viel mij vies tegen in het huisje. Wij kamperen in principe altijd en hebben een keer flink geïnvesteerd in een goede mat (fijn dik) die bijna beter ligt dan ons eigen bed.
In september zaten we in een landal huisje en ik had het na 1 nacht al helemaal gehad met het bed. Het matras leek wel een hangmat; geruild met een ander en dat was iets beter maar nog steeds niet fijn. Ook wat koken betreft, zoveel fijner om je eigen (kampeer)spulletjes te hebben.
Het enige pluspunt aan een huisje vind ik dus als het te fris is voor de tent/regen. Verder heb ik weinig met huisjes/hotelkamers waar zoveel mensen voor en na jou gebruik van maken.
pi_198706306
Camperen op goed bed = vouwwagen :)
pi_198706661
Wij hebben (nu het nog kan :)) buiten de schoolvakanties een weekje Ameland geboekt eind mei. We verblijven in hetzelfde huisje als vorig jaar, omdat Simon het zo leuk vond.

@Nolita, als je zo stelt, dan klinken die huisjes/hotels ook wel ranzig :). Ooit waren wij eens ergens op vakantie, waar ik bij toeval zag dat het kussen (dat in een kussensloop zat) op het bed zwart uitgeslagen plekken had van de schimmel. Sindsdien is het eerste dat ik doe als we op vakantie zijn, de kussens checken :D
Verder ben ik compleet team #anti-kamperen :P

Verbouwingen, pfffffff. Wij moeten nog een nieuwe keuken, al 5 jaar lang...… Ik kijk er heel erg tegen op, vooral tegen alle troep en zooi en gedoe in combinatie met een kind. Ik kan niet echt tegen troep om me heen in huis, laat staan een week lang (of nog langer). Groot respect voor mensen die met kinderen grote verbouwingen doen!

Simon is nu dus al een week of 3 superverkouden (net als wij). Ik vind het wel een gedoe met de psz en de beslisboom. De beslissing hangt altijd op hoest ie nu meer dan incidenteel? Hoe vaak is dat, incidenteel hoesten? We hebben hem 2 weken geleden een week thuis gehouden omdat ie echt veel hoestte. Afgelopen week is hij gewoon geweest, wel met af en toe hoesten. Gister hadden ze hem op de psz getemperatuurd, omdat ie rood was en warm aanvoelde, maar hij had gewoon 37 graden. Hij is verder er ook niet ziek onder, hij eet goed en is actief.
Wrange is dat ie alle bacteriën en virussen daar oppikt, voordat ie naar de psz ging was ie zelden verkouden of ziek.

We proberen nu wel een beetje de speeltuintjes te mijden, vooral omdat wij ook zo verkouden zijn. Maar Simon moet ook zijn energie kwijt, wil graag naar buiten. Anders is ie thuis ook niet te houden :) .
#einde klaagzang
pi_198713037
@TolstoiFan Ik reken eens een hoestbui per half uur onder incidenteel.

Mijn test was in ieder geval negatief. Nou speelde Banaan gisteren wel weer met de kinderen die eigenlijk in quarantaine moeten zijn. Gek genoeg hoesten die kinderen alle vijf niet terwijl alle andere kinderen wel hoesten.

Als we gaan verbouwen dan is het voor een uitbouw, vloerverwarming, nieuwe keuken, misschien ook gelijk de badkamer. Bij 1 van onze ouders is geen optie, dan bivakeer ik liever nog op zolder. :s)
Ik denk dat het tzt een huisje in de buurt wordt zodat we af en toe even kunnen kijken. Maar ik ben dan wel bang dat er vertraging komt en we dan alsnog in herrie/stof thuis zijn. :{
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_198713327
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 maart 2021 20:36 schreef Nolita het volgende:
Wat is het verschrikkelijke aan een luchtbed / mat volgens je man FF?
Juist het bed viel mij vies tegen in het huisje. Wij kamperen in principe altijd en hebben een keer flink geïnvesteerd in een goede mat (fijn dik) die bijna beter ligt dan ons eigen bed.
In september zaten we in een landal huisje en ik had het na 1 nacht al helemaal gehad met het bed. Het matras leek wel een hangmat; geruild met een ander en dat was iets beter maar nog steeds niet fijn. Ook wat koken betreft, zoveel fijner om je eigen (kampeer)spulletjes te hebben.
Het enige pluspunt aan een huisje vind ik dus als het te fris is voor de tent/regen. Verder heb ik weinig met huisjes/hotelkamers waar zoveel mensen voor en na jou gebruik van maken.
We hebben in het voorjaar een paar dagen gekampeerd. Hij heeft toen drie nachten amper geslapen. Elke beweging van de ander voel je. We hebben thuis ook bewust een bed van 1,80 breed.

Qua huisjes kun je met bedden ook pech hebben idd. Ik weet nog wel van mijn 1e zwangerschap rond de 12 weken dat we ook zo’n mega kuil hadden. Maar daarna nooit meer gehad. Dat er de dag ervoor nog iemand anders in geslapen heeft boeit me eigenlijk niet zo. Wij zijn verder vooral bankhangers en ook dat vind ik wel erg fijn aan een huisje. Maar ik moet daarbij ook zeggen dat wij vooral in de herfst/winter naar huisjes gaan. In de zomer vind ik ze meestal veel te duur en planden we vroeger altijd een verre reis. Maar daarvan hadden we vorig jaar al besloten die een jaartje op te schuiven.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_198740798
Verkeerde topic.

Ben benieuwd of ze hier na de vakantie eerst weer moet wennen aan de opvang, het thuis zijn en het normale ritme...
Optimaal vakantie gehad voor de meiden denk ik. O+
pi_198756258
Ik ga afscheid van jullie nemen. T werd afgelopen zaterdag vier en is nu dus een echte peuter! Maar ik kom hier zeker nog meelezen en ik zie jullie allemaal vanzelf wel weer verschijnen bij de kleuters!
pi_198756906
Gefeliciteerd Gogo en T!

Tip van Flip: www.campingdewereld.nl
pi_198757844
Gefeliciteerd Gogo!

Jeetje wat een prijzen Adrian4. Pfoeh.
pi_198758856
Ik vind het ook een flinke prijs, maar als ze daarvoor ook echt festival-activiteiten bieden kan het wel de moeite waard zijn. Ik weet alleen niet of ik er blij van zou worden om midden in het zomerkampseizoen op een groot scoutingterrein te kamperen, want hoewel het er minder zullen zijn, gaan er genoeg kampen wel gewoon door. Maar ik ben nog nooit op dat terrein geweest, dus geen idee hoe het opgezet is, het lijkt me dat ze daar wel rekening mee houden.

M’n man had vandaag de toekomstige juf aan de telefoon, vanaf de meivakantie mogen de meiden twee dagen per week naar de kleuters *O* wel de woensdag en vrijdag, dus maar halve dagen, maar desondanks ben ik er blij mee (en zij ook). Moet ik alleen voortaan alleen ons vaste uitje naar de markt doen :(

En op dinsdag gaat het kdv ook gewoon nog door tot ze jarig zijn, half juni.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')