Lonaa | zondag 21 maart 2021 @ 19:10 |
![]() Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht Kook mee met CUL! De regel: • Kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past In de week van 22 tot 28 maart koken we 1 of meerdere gerechten uit Rusland. ![]() Deeg, kool en bieten! En daar maken we dan soep van. Goed, dat is misschien een beetje gechargeerd, maar het is ook niet helemaal onwaar. Rusland is gigantisch, een groot deel is vrij arm en het klimaat is best wel koud en dat zie je terug in zijn keuken. Dus, soep. In Rusland zijn er best wel wat soepen die koud gegeten worden. Deze worden vaak gemaakt met Kvass, een gefermenteerde drank van roggebrood. Er wordt ook wel karnemelk gebruikt, trouwens. In de categorie 'warme soep' hebben we natuurlijk Borscht, de bietensoep met dille en zure room. Maar er is, logischerwijs, ook koolsoep 'Shchi'. Verder nog wel het vermelden waard: De salade die wel erg lijkt op 'onze' huzarensalade, (Er is een verschil, maar ik kom er even niet op) en beef stroganoff, een stoofgerecht met rundvlees en zure room. ![]() De Russen doen ook nog gehakt in deeg (Piroshki), gehakt met dun deeg (Pelmini) en gehakt in kool (golubtsi). Dit is natuurlijk niet alles, er staat een lijst met bekende Russische gerechten hier: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Russian_dishes Ook https://www.culy.nl/inspi(...)russische-gerechten/ en https://petersfoodadventures.com/ staan best wat recepten en ideeen. Cook on. ![]() ![]() dit was mijn spreekbeurt [ Bericht 1% gewijzigd door Lonaa op 21-03-2021 19:42:01 ] | |
Mikeytt | zondag 21 maart 2021 @ 19:12 |
ineens trek in Soljanka ![]() ![]() | |
marc0871 | zondag 21 maart 2021 @ 19:20 |
Ziet er lekker uit. Maar het is wel de bedoeling dat je het zelf klaarmaakt. Een plaatje van het internet trekken kan iedereen. Een recept/Ingrediëntenlijst en foto's van het maakproces is wat we willen zien. | |
Meridiaan | zondag 21 maart 2021 @ 19:21 |
Kaviaar vind ik heel vies, maar de blini’s met zure room zijn toch wel heel lekker. Borsjt vind ik ook niet smakelijk, dus ben benieuwd welke recepten hier voorbij komen ![]() | |
Hupje | maandag 22 maart 2021 @ 19:41 |
Na even rondklikken op Google heb ik besloten dat het boeuf stroganoff gaat worden. De rest is me te bijzonder of spreekt me niet aan ![]() | |
Molo | maandag 22 maart 2021 @ 19:54 |
Tof thema! Ik wil nog een keertje Russische honingtaart (Medovic) maken ![]() ![]() | |
Lonaa | maandag 22 maart 2021 @ 19:55 |
Doe dan. Dit weekend? | |
Molo | maandag 22 maart 2021 @ 19:57 |
Keer als ik tijd heb, na Covid ofzo Misschien wat Sputnik erin jassen om het sneller te laten verlopen ofzo ![]() | |
Molo | maandag 22 maart 2021 @ 19:58 |
Piroshki moet wel lukken deze week. En zo lekker dat ![]() ![]() | |
minilot | maandag 22 maart 2021 @ 20:29 |
Ha, gedaan toen mijn koter 1 werd, om te vieren dat -ie voortaan wél honing hebben mocht ![]() Tadah: En tsja, best een aangenaam taartje hoor, maar ik vond het de berg moeite ervoor uiteindelijk niet helemaal waard.. | |
Molo | maandag 22 maart 2021 @ 20:31 |
Oh ja dat is ook zo! Ik ben absoluut niet zoveel lagen van plan trouwens, veel teveel moeite ![]() | |
Yinny | maandag 22 maart 2021 @ 20:32 |
Planning: huzarensalade Russische salade en shchi (koolsoep). Nu staat medovik ook hoog op mijn te bakken lijstje, maar moet kijken of ik daar tijd voor heb. Oeh, zwart brood klinkt ook interessant! Piroshki, nog nooit van gehoord, maar klinkt ook lekker! Blintz en sirniki passen in mijn internationale pannenkoeken ontdektocht | |
minilot | maandag 22 maart 2021 @ 20:35 |
Ook toevallig zuurkoolsoep, annex zure shchi van plan voor donderdag, was verzoek van mijn lief die niet eens wist dat er een bijpassende themaweek is ![]() Ik overweeg deze deegunits erbij te frituren: https://niftyrecipe.com/recipe-807-quick-chebureki.html | |
Farenji | maandag 22 maart 2021 @ 20:36 |
Ik maak zelf wel eens kvass, niet van brood maar van bieten. Erg lekker, zeker als je het een maandje of langer laat rijpen, het gaat steeds interessanter smaken. | |
Lonaa | maandag 22 maart 2021 @ 20:48 |
Ik maak Selyodka Pod Shuboy (Shuba), wat vertaald als 'herring under a fur coat' en dat is dan ook de voornaamste reden. ![]() ![]() Niet helemaal waar, want het lijkt me ook best lekker. Koude salade van haring, biet, wortel, aardappel, ei en mayo. ![]() En morgen als lunch "Gribi v Smetane”, champignons met zure room, brood en dille. ![]() ![]() | |
Molo | maandag 22 maart 2021 @ 20:48 |
Die chebureki met glas bier erbij, hmmmm seht gut aus! Ik wil ook weleens roggepasteitjes met ei maken. Is Karelisch, ook soort van Russisch want die hebben dat Finse deel 'geannexeerd' | |
minilot | woensdag 24 maart 2021 @ 11:33 |
De Щи alvast in de maak voor morgen en het ruikt nu lekker zuurkolig in huis ![]() Erbij morgen bij nader inzien zelf borodinsky-achtige hotdogbroodjes maken (met roggemeel, stroop en korianderzaad) en daar dan gegrillde verse knakworsten en/of spek op gooien. ![]() | |
Yinny | woensdag 24 maart 2021 @ 13:13 |
Deeg staat hier al klaar! ![]() | |
Lonaa | woensdag 24 maart 2021 @ 14:15 |
Gebakken paddenstoelen met zure room (en dille en kaas), ook wel “Gribi v Smetane”![]() | |
#ANONIEM | woensdag 24 maart 2021 @ 16:26 |
Dat ziet eruit als een feestje ![]() Gebruik je dan zure haring of zoute? | |
Lonaa | woensdag 24 maart 2021 @ 16:56 |
Internet was daar beetje onduidelijk over en sprak over 'pickled herring'. Dat kan allebei dan, volgens mij. Ik gebruik zoute want vind ik lekkerder ![]() | |
Yinny | woensdag 24 maart 2021 @ 21:22 |
Mijn zwarte broden![]() Ik vind het iets te bitter en te kruidig, dus als ik deze weer ga maken, dan minder cacao en zaden. Mocht iemand dit recept proberen, het deeg is meer beslag, maar komt goed na het bakken ![]() Het brood steekt mooi af tegen de Russische salade | |
#ANONIEM | donderdag 25 maart 2021 @ 11:42 |
tnx! staat op to-do-lijstje ![]() | |
minilot | donderdag 25 maart 2021 @ 15:58 |
Hotdogbroodjes met rogge, stroop, cider, karwij- en korianderzaad klaar voor tweede rijs! Pietsje rommelig gevormd, want peuter hielp mee ![]() ![]() Erg benieuwd hoe ze zullen smaken met een worstje erop naast de shchi, vast wel lekker! ![]() Edit: awwww, kijk nou! Ze voelen heel zacht en ruiken zalig ![]() ![]() ![]() [ Bericht 15% gewijzigd door minilot op 25-03-2021 16:48:00 ] | |
minilot | donderdag 25 maart 2021 @ 16:01 |
Ooh, ziet er wel mooi gelukt uit, zeg! ![]() | |
minilot | donderdag 25 maart 2021 @ 18:51 |
Avondeten dus! Shchi met voornoemde roggebroodjes ![]() ![]() Weer eens wat anders, zuurkool in de soep! Prima te eten ![]() Had wel een aangebroken fles cider wegens de broodjes en een aangebroken fles witte wijn wegens de soep en dat is nu opgemaakt, dus *hips* ![]() | |
Lonaa | donderdag 25 maart 2021 @ 18:53 |
![]() | |
Lucky_Strike | donderdag 25 maart 2021 @ 19:08 |
Mooi ![]() | |
Yinny | vrijdag 26 maart 2021 @ 10:07 |
Jouw broodjes ook mooi gelukt! Na wat beraad (hmmm,zuurkool valt hier niet in de smaak), ga ik maar geen shchi maken, maar piroshki met kool en gehakt! | |
Hupje | vrijdag 26 maart 2021 @ 18:18 |
Ik vond het lastig om iets Russisch te bedenken om te koken, maar dit leek me wel haalbaar en smakelijk. Pruttel pruttel ![]() Boeuf stroganoff ![]() ![]() | |
Yinny | vrijdag 26 maart 2021 @ 19:49 |
Piroshki![]() Met kool, wortel en gehakt ![]() Deeg is heerlijk! Vulling oké, maar een tikkeltje flauw, maar met sriracha saus heerlijk | |
Hupje | vrijdag 26 maart 2021 @ 19:52 |
Dat ziet er lekker uit! ![]() | |
Yinny | zaterdag 27 maart 2021 @ 08:49 |
Ja, en ik vind het jammer dat ik ze niet gefrituurd heb! Volgens mij zijn ze dan nog lekkerder! | |
Yinny | zaterdag 27 maart 2021 @ 08:52 |
Goed, ontbijt op zaterdag![]() Roeren en in de muffinvorm ![]() Na een tijdje in de oven ![]() Op bord met aardbeien en zure room Stevig ontbijt... Recept: https://www.kokenmetkarin(...)koekjes-uit-rusland/ Zonder de citroenrasp |