![ktBsAYX.jpg]()
Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht van
Kook mee met CUL!In de week van 15 tot en met 21 maart koken we
met de kleur geel!
De enige regel:
Kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past.
De kleur geelGeel staat voor de zon, positief denken en energie. Geel stemt vrolijk en maakt positief.
Uit onderzoek blijkt dat we bij het eten van geel voedsel gelukshormonen aanmaken omdat we deze kleur met vrolijkheid associëren. In bananen zit tryptofaan, wat helpt om serotonine aan te maken. Daardoor voel je je goed.
Aan de andere kant wordt geel ook gelinkt aan jaloezie en onbetrouwbaarheid. Maar dat is lang niet zo leuk natuurlijk.
Dus: maak jezelf deze week vrolijk met een gele maaltijd, drankje of tussendoortje!
![vitaminc1563861240.jpg]()
In eerste instantie denk je misschien vooral aan fruit en groente:
banaan, citroen, ananas, sinaasappel, mango, meloen, appel, golden kiwi, mais, gele paprika, gele tomaat, aardappel.
Maar er is nog veel meer geels:
ei, kaas, kurkuma, gember, kerrie, saffraan, piccalilly, gele rijst, gele curry, dahl, maisbrood, vanillevla, lemon curd, advocaat, banketbakkersroom, custard, sinaasappelsap... en vast nog meer!
Laat je deze week van je zonnige kant zien en maak er wat kleurrijks van!