Als je het koken aan meneer Ryan overlaat dan is de kans 5 tegen 7 dat je de in de topictitel vermelde gerechten krijgt opgediend, zo gaat het verhaal. Nu is het zo dat bovenvermelde gerechten tegenwoordig verfijnd zijn door meer dan 20 jaar kokkerellen en dus likken mijn huisgenoten en gasten hun vingers er bij af. Vraag je me om een stamppotje te maken dan wil de sla-met-spekjes nogwel eens lukken, maar de zuurkool, peen-en-ui en boerenkool mislukken 7 van de 11 keer. Een erwtensoepje ligt ook gevoelig, want zelfs mijn moeder weet daar niet altijd de juiste textuur, aroma en dikte uit te halen. Bovendien is het zeker al weer zo'n 5 jaar geleden dat ik me aan het bereiden van dit brouwsel heb gewaagd... Nee, dan mijn favoriete goentesoepje. Heeeeeerlijk! Wat een lekker kruidig brouwseltje maakt meneer Ryan hier van zeg...
Het pièce de la résistance is natuurlijk meneer Ryans chili (con carne). Hiervan zijn 3 ondersoorten te verkrijgen. 1. met bruine boon. 2. met kapucijn. 3 met witte boon in tomatensaus. De witte boon in tomatensaus is meneer Ryans favoriet. Sedert hij voor het eerst met dit zo op het eerste gezicht armzalig product van de schrale grond kennismaakte is hij niet meer weg te denken uit zijn culinaire hartstochten. Als ze aan meneer Ryan op zijn 100ste verjaardag vragen wat het geheim is van zijn lange leven dan komt dit door de verorbering van schier eindeloze hoeveelheden witte bonen in tomatensaus. Overigens is iedere ondersoort ook weer vertakt in ondersoorten rondom de carne. 1. met magere spek blokjes of reepjes (julienne) 2. met gehaktballetjes. 3. varkensreepjes 4. met verse worst. Een oneindige variatie behoort aldus tot de mogelijkheden. laat dus staan die biefstukken en kom gezellig eten bij meneer Ryan. Ook de conversatie is altijd goed...
Kortom: nu aan jullie dus de vraag, wat zijn jullie culinaire geneugten in het leven?
Mijn eigen boerenkool met rookworst en uitgebakken spekjes weet ik zelf ook heel erg te waarderen.
alles 1 1/2 uur laten sudderen en smullen maar!
quote:
Op zaterdag 25 januari 2003 15:42 schreef fotoloog het volgende:
mijn receptuur voor chili:
500 gr half om half gehakt
1rode+1groene paprika
1 prei
3 uien
bruine bonen
chilipoeder van de A.H.
surinaamse peper(adjoema)
zout
peper
paprikapoederalles 1 1/2 uur laten sudderen en smullen maar!
quote:vooral die adjoema ,die maakt `m echt lekker!
Op zaterdag 25 januari 2003 15:47 schreef Ryan3 het volgende:[..]
Schei uit joh. Ik krijg er zin in.
ik ga overigens nu zelf gedroogde tomaten maken. ben benieuwd..
quote:Maak jij van die gehakt trouwens balletjes of niet...?
Op zaterdag 25 januari 2003 15:50 schreef fotoloog het volgende:[..]
vooral die adjoema ,die maakt `m echt lekker!
quote:lamsbout in bokbier,klinkt ook wel errug lekker!
Op zaterdag 25 januari 2003 15:52 schreef punchdrunk het volgende:
nou, persoonlijk ben ik van mening dat mijn eigenverzonnenmaartochwelheelerglekkere curry van kip, boontjes en kokos zeker niet te versmaden is, en ik heb ook al menig positief commentaar gekregen op mijn zuurvlees (traditionel limburgs rundvlees stoofgerecht), mijn onovertroffen tortilla sandwiches, de meesterlijke gegrillde knoflookkippen en mijn watertandopwekkende lamsbout in bokbier.ik ga overigens nu zelf gedroogde tomaten maken. ben benieuwd..
quote:Behoorlijk repertoire zeg...
Op zaterdag 25 januari 2003 15:52 schreef punchdrunk het volgende:
nou, persoonlijk ben ik van mening dat mijn eigenverzonnenmaartochwelheelerglekkere curry van kip, boontjes en kokos zeker niet te versmaden is, en ik heb ook al menig positief commentaar gekregen op mijn zuurvlees (traditionel limburgs rundvlees stoofgerecht), mijn onovertroffen tortilla sandwiches, de meesterlijke gegrillde knoflookkippen en mijn watertandopwekkende lamsbout in bokbier.ik ga overigens nu zelf gedroogde tomaten maken. ben benieuwd..
[..]
Maak jij van die gehakt trouwens balletjes of niet...?
[/quote
nee,ik maak `m eerst helemaal rul.
quote:we doen ons best he? volgens mij is de cloe gewoon: goeie ingredienten kopen. gelukkig woon ik vlak bij belgie, waar "luxe" producten als steak, pesto, oosterse ingredienten en andere lekkere dingen een stuk goedkoper zijn. anders is het niet te betalen om lekker italliaans of oosters te koken.
Op zaterdag 25 januari 2003 15:55 schreef Ryan3 het volgende:[..]
Behoorlijk repertoire zeg...
quote:Deed ik eerst ook altijd, maar dan gaat er wel smaak verloren vind ik. In chili en pasta kneed ik altijd balletjes derhalve.
Op zaterdag 25 januari 2003 15:56 schreef fotoloog het volgende:
[quote]Op zaterdag 25 januari 2003 15:54 schreef Ryan3 het volgende:[..]
Maak jij van die gehakt trouwens balletjes of niet...?
[/quote
nee,ik maak `m eerst helemaal rul.
quote:En je moet de tijd hebben...
Op zaterdag 25 januari 2003 15:58 schreef punchdrunk het volgende:[..]
we doen ons best he? volgens mij is de cloe gewoon: goeie ingredienten kopen. gelukkig woon ik vlak bij belgie, waar "luxe" producten als steak, pesto, oosterse ingredienten en andere lekkere dingen een stuk goedkoper zijn. anders is het niet te betalen om lekker italliaans of oosters te koken.
quote:wat mislukt er bij jou dan?
Op zaterdag 25 januari 2003 16:04 schreef Ryan3 het volgende:
In Duitsland heb ik zuurkool in wijn gegeten met aardappelpuree en twee heerlijke worsten, was simpel, maar heeeeeerlijk... Ga ik binnenkort thuis ook weer eens maken... I.p.v. altijd die eeuwige mislukte zuurkoolstampot...
quote:Te lang of te kort doorkoken van de zuurkool. Teveel aardappelen. Spekjes te klein en dus smakeloos... etc... etc...
Op zaterdag 25 januari 2003 16:06 schreef fotoloog het volgende:[..]
wat mislukt er bij jou dan?
ik vind het niet zo moeilijk om zuurkool te maken!
[..]
Te lang of te kort doorkoken van de zuurkool. Teveel aardappelen. Spekjes te klein en dus smakeloos... etc... etc...
[/quote/
tja je moet wel ff goed de tijd in de gaten houden.
Waar ik bekend om sta, is de grote variatie aan ovenschotels.
't mooie is namelijk dat je er zo'n beetje alles wel in kunt kwakken en 't blijft goed smaken (mits je dat mixen wel een beetje op goed gevoel doet )
Je doet al gebakken gehakt onderin een ovenschaal met daarbij uitjes, daarvoor doe je al de gekookte zuurkool en tenslotte de aardappelpuree. Zet het in de oven en uiteindelijk smullen maar
quote:Gehakt met zuurkool? Is dat lekker? Lijkt trouwens een beetje op shepard's pie. Ongeveer hetzelfde alleen steeds in laagjes en dan met winterpeen en ui.
Op zaterdag 25 januari 2003 16:11 schreef amnesiac het volgende:
Zuurkoolschotel is ook heerlijkJe doet al gebakken gehakt onderin een ovenschaal met daarbij uitjes, daarvoor doe je al de gekookte zuurkool en tenslotte de aardappelpuree. Zet het in de oven en uiteindelijk smullen maar
quote:klink lekker!
Op zaterdag 25 januari 2003 16:11 schreef amnesiac het volgende:
Zuurkoolschotel is ook heerlijkJe doet al gebakken gehakt onderin een ovenschaal met daarbij uitjes, daarvoor doe je al de gekookte zuurkool en tenslotte de aardappelpuree. Zet het in de oven en uiteindelijk smullen maar
quote:Ik maak dit altijd met nog een beetje tomatenpuree door de gehakt en uitjes. Heerlijk!
Op zaterdag 25 januari 2003 16:11 schreef amnesiac het volgende:
Zuurkoolschotel is ook heerlijkJe doet al gebakken gehakt onderin een ovenschaal met daarbij uitjes, daarvoor doe je al de gekookte zuurkool en tenslotte de aardappelpuree. Zet het in de oven en uiteindelijk smullen maar
quote:Zuurkool met gehakt is dus lekker...? Dan ga ik dat volgende week ook maken...
Op zaterdag 25 januari 2003 16:40 schreef Brighteyes het volgende:[..]
Ik maak dit altijd met nog een beetje tomatenpuree door de gehakt en uitjes. Heerlijk!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |