abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_197662001
Amerikaanse farmareus Merck trekt stekker uit coronavaccins

De Amerikaanse farmareus Merck stopt met onmiddellijke ingang met de ontwikkeling van coronavaccins. De twee vaccins die het bedrijf in voorbereiding had, blijken bij de eerste tests op mensen nauwelijks te werken.

Dat heeft de multinational bekendgemaakt. Voor de Europese vaccinatiecampagnes maakt dat geen verschil, omdat men de vaccins van Merck nog niet in voorbestelling had aangekocht. Maar in de speurtocht naar goede vaccins komt de stap van Merck als een gevoelige nederlaag: het bedrijf wilde het coronavirus onder andere met een beproefd vaccinconcept het hoofd bieden.

Maar zondag werd duidelijk dat patiënten die waren geïnjecteerd met een van de nieuwe vaccins weliswaar weinig bijwerkingen kregen, maar ook een te verwaarlozen afweerreactie. De proefpersonen maakten minder antistoffen aan tegen corona dan mensen die een gewone virusinfectie hebben doorgemaakt, aldus de fabrikant.

Artikel gaat verder:

https://www.volkskrant.nl(...)onavaccins~be2f6d44/

Bericht van de Merck website:

Merck Discontinues Development of SARS-CoV-2/COVID-19 Vaccine Candidates; Continues Development of Two Investigational Therapeutic Candidates

KENILWORTH, N.J.--(BUSINESS WIRE)-- Merck (NYSE: MRK), known as MSD outside the United States and Canada, today announced that the company is discontinuing development of its SARS-CoV-2/COVID-19 vaccine candidates, V590 and V591, and plans to focus its SARS-CoV-2/COVID-19 research strategy and production capabilities on advancing two therapeutic candidates, MK-4482 and MK-7110. This decision follows Merck’s review of findings from Phase 1 clinical studies for the vaccines.

In these studies, both V590 and V591 were generally well tolerated, but the immune responses were inferior to those seen following natural infection and those reported for other SARS-CoV-2/COVID-19 vaccines. Merck continues to advance clinical programs and to scale-up manufacturing for two investigational medicines, MK-7110 and MK-4482 (molnupiravir); molnupiravir is being developed in collaboration with Ridgeback Bio.

Artikel gaat verder:

https://www.merck.com/new(...)rapeutic-candidates/

Dus het vaccin van Merck was niet beter dan een natuurlijke infectie en niet beter dan gerapporteerde resultaten van andere vaccins volgens deze statement.

Weet iemand hoe een natuurlijke infectie te vergelijken is met de overige vaccins die er zijn? Is daar informatie over te vinden?
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_197663698
Is voor zover ik weet nog geen harde data over. Wel lijkt het erop dat iemand met de dubbele pfizer dosis 20 keer zoveel antilichamen opbouwt dan iemand na een infectie.

https://www.hastingsobser(...)transmission-3106519
pi_197664333
Rip. Gelukkig werken er genoeg wel. En deze was toch niet voor ons.

Als Johnson werkt, wat we begin volgende week weten, staat Europa er nog goed voor. 😃
pi_197664436
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 08:09 schreef Jaeger85 het volgende:
Is voor zover ik weet nog geen harde data over. Wel lijkt het erop dat iemand met de dubbele pfizer dosis 20 keer zoveel antilichamen opbouwt dan iemand na een infectie.

https://www.hastingsobser(...)transmission-3106519
20 keer zoveel als bij slechts één injectie. En een niet-gekwantificeerde 'meer' tov een infectie.

https://www.shebaonline.o(...)is-highly-effective/
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')