abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  dinsdag 26 januari 2021 @ 20:16:59 #1
432997 Ven1972
Man met humor
pi_197657486
Sinds 3 dagen hebben wij te maken met allerlei rellen in Nederland waar ook een grote rol heeft gespeeld: social media. Dat zijn Snapchat, Kik, WhatsApp. Telegram, Facebook, Twitter en andere apps. Jongeren zijn hiervan ook de grootste gebruikers er van.

Wat ik mij ook afvraag is dat oproepen tot rellen op social media beter verwijderd worden door de moderators die de site kunnen beheren? Is daar geen beleid voor gemaakt in Nederland tot verwijderen van berichten die tot rellen kan leiden? Waarom heeft de politie of de rechter de bevoegdheid dat ze deze bedrijven aanzetten om de berichten van relshoppers verwijderen? Ook moeten zeker accounts van de relshoppers meteen geblokt te worden door de moderators, dan kunnen ze niet meer gebruiken om zijn doel te bereiken.

We moeten ook elkaar blijven opletten of er geen kwade bedoelingen, opruiende berichten of haatberichten kunnen geplaatst worden op social media. Misschien digitale id-kaart koppelen om een nieuwe account aan maken bij bijvoorbeeld op Facebook. Leeftijdstoegang instellen zoals vanaf 18 jaar op Facebook toegelaten te worden als gebruiker. Ik denk dat de kinderen wel slechter en onveiliger omgaan met social media waar ook gekke en rare oproepen zullen geplaatst worden, dan kopiëren ze door naar andere site waar ook meer gelijkgestemden mee zullen doen aan oproep. Ik denk dat jeugd en jongeren hierdoor hersen gespoeld worden door iemand die heel veel invloed heeft om ze tot rellen aanpraten.

Opvoeding speelt ook een rol in hoe de kinderen zijn van karakter, omgang en met de sociale vaardigheden kunnen omgaan. Normen en waarden zijn allemaal vervaagd. De ouders lieten kinderen al heel vroeg hun eigen account aanmaken op Twitter of Facebook zonder dat ze het weten dat het heel gevaarlijk kan zijn. Dat is fout. Hiermee begin je ook goed als ouder te falen in een goed opvoeding te geven aan jouw eigen kind. Kinderen horen goed beschermd te worden tegen gevaren van wat er op deze wereld gebeurt. Zijn wij te naïef geweest dat wij onze kinderen te veel vrijheid gaven? Ja, dat zou best kunnen.

Je ziet oudere kinderen vanaf 10 ook door coronacrisis wel opstandiger wordt zoals van dat ze geen structuur hebben in hun eigen leven, school, club, vriend(innen) en andere dingen. Hun scholen zijn wekenlang dicht door de coronamaatregelen. Ze zijn dus meer verslaafd aan social media, ze kunnen vaak haast niet zonder dat, ene minuut zitten ze vaak aan hun mobiele telefoon om iemand te bellen, spreken en chatten. Of zijn ze games aan het spelen op box waar ook vechtspelletjes aan bod komen. Waarom is er geen toezicht van ouders meer voor als er iets vreselijk gebeurt met zijn of haar kinderen zoals bedreiging, meedoen aan onlusten en etc???? Als ouder hoor je ook kinderen goed te beschermen tegen digitale gevaren op het internet. Maar wat blijkt het, de ouders hebben vaak druk met eigen dingen, werken, vrienden en club, maar weinig tijd voor kinderen.... geld is het belangrijkst vinden ze. Geld is niet alles wat ze beweren, maar het leven is belangrijk want je leeft maar een keer op deze wereld, dus je krijgt geen tweede kans om te leven.
Humor, serieus en vrolijk!
  dinsdag 26 januari 2021 @ 21:44:42 #2
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_197659693
Moet Post NL dan ook eerst elke brief gaan lezen voor ze hem bezorgen?
Als zij vinden dan het niet door beugel kan, mogen ze hem dan zonder het jou te vertellen vernietigen?
So we just called him Fred
  dinsdag 26 januari 2021 @ 21:50:06 #3
152789 karr-1
One man can make a difference
pi_197659857
Weet je hoeveel duizenden zo niet miljoenen berichten er per minuut verstuurd en gepost worden. Hoe ga je dat allemaal bijhouden?
Op zondag 22 november 2015 20:44 schreef Bart2002 het volgende:
"Je bent wel een ongelooflijk eigenwijs pijpje drop."
pi_197661889
Bij deze relatief nieuwe media moet je goed oppassen met wat je doet.
De Big Tech Five laten beslissen wat wel of niet kan op het internet? Ben ik echt niet voor.

De Nederlandse of Europese politiek dan? Dan bestaat er zomaar een kans dat je een soort China krijgt, waar politiek niet welgevallige meningen worden 'verboten jah'. Ben ik ook niet voor.

Het Openbaar Ministerie dan? Nou, we weten allemaal inmiddels wel hoe die gepolitiseerde organisatie ervoor staat. Ben ik aldus ook niet voor.

Dus ouders en kinderen hè. Ik weet niet of jij ouder bent of wel eens jong geweest bent. Maar kinderen weten feilloos de mazen in de 'familiewetten' te omzeilen. En internet te gebruiken, zo je wilt te misbruiken.

Kortom; ik weet het op dit moment ook niet.

Om maar af te sluiten met een hevig geïndoctrineerde opmerking uit de tijd dat Nederland hogelijk verzuild was en ook ik daar een tik van de molen van heb meegekregen: Gods water over gods akker laten stromen?
  Moderator woensdag 27 januari 2021 @ 09:46:02 #5
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_197664588
Neem deze wel even mee. DIG>WGR
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')