Lonaa | zondag 24 januari 2021 @ 17:21 |
![]() Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL! In de week van 25 januari tot en met 30 januari koken we iets uit India! De enige regel: o Kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past. India: Wij moeten op dit moment jullie een uitgebreide OP verschuldigd blijven. Morgen proberen we dat op te lossen. Mocht er nog iemand zijn die zegt 'oh pick me!', graag. For now, het wikipedialinkje: https://nl.wikipedia.org/wiki/Indiase_keuken Meer wiki maar dan in het Engels: https://en.wikipedia.org/wiki/Indian_cuisine https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Indian_dishes In het kort: Veel curry's, veel vega omdat Hindoestanen geen koe eten en moslims geen varken, wat broodingen-met-vulling zoals samosa's en dosa's, garam masala en paneer. Wat blogs: https://mallikabasu.com/ https://maunikagowardhan.co.uk/ https://ministryofcurry.com/ ![]() Game on. ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door Lonaa op 24-01-2021 17:27:37 ] | |
Lucky_Strike | zondag 24 januari 2021 @ 21:09 |
Ik heb deze week Bombay potatoes van Jamie op het menu staan. Ik maak er ook saag paneer bij, met zelfgemaakte paneer want Albert verkoopt het niet meer. En ik ga ook eindelijk mijn pakje papadums aanbreken. | |
Myraela | maandag 25 januari 2021 @ 09:15 |
Oeh, hier kan ik zondag meedoen. Dan heb ik een online kookworkshop en gaan we een ontbijt maken. We gaan maken chilla, tomaten chutney, savory oats hash (poha, maar dam met havermout ipv rijstvlokken) en chai erbij. Zin in! | |
Yinny | maandag 25 januari 2021 @ 10:38 |
Voor de lunch ergens deze week! https://thewanderlustkitchen.com/indian-mulligatawny-soup/ | |
#ANONIEM | maandag 25 januari 2021 @ 20:00 |
Ik ga voor deze: http://www.degroenemeisjes.nl/kokos-linzen-dal/ Heb alleen geen rode linzen maar bruine. Moet toch ook kunnen? | |
Molo | maandag 25 januari 2021 @ 20:01 |
Smaak is wat anders maar kan prima in dat recept hoor | |
Molo | maandag 25 januari 2021 @ 20:03 |
Heeft iemand een goed recept voor kip tikka? En hoe rooster ik die het handigste (geen BBQ ter beschikking op het moment)? Pan of oven? | |
Farenji | maandag 25 januari 2021 @ 20:03 |
Op zich kan het prima maar bruine linzen blijven wel heel. Rode linzen vallen uit elkaar, waardoor je een smeuigere structuur krijgt. | |
#ANONIEM | maandag 25 januari 2021 @ 20:08 |
Tnx! Was sowieso al van plan iets met linzen te maken en toevallig is het Indiase week ook nog ![]() In Rotterdam op de Nieuwe Binnenweg ging ik regelmatig Indiaas eten, hadden ze allerlei gerechten in buffetvorm. Zo ontzettend lekker altijd ![]() | |
Lucky_Strike | maandag 25 januari 2021 @ 21:11 |
Bruine linzen zijn ook langzamer gaar dan rode. Maar linzen zijn linzen uiteindelijk. | |
Farenji | maandag 25 januari 2021 @ 21:35 |
Zainab Roshni Mahal! ![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 25 januari 2021 @ 22:05 |
Ja! ![]() Tnx voor de reacties allen. Heb ze in blik dus zijn al gaar ![]() Geïnspireerd door dit topic mijn. Indiase kookboeken uit de kast gehaald en heb nu echt trek in zo'n beetje alles. Ik ga ook nog Cholar Dal maken, Bengaalse kikkererwten. Heb ik ook alles voor in huis. Nariyal sambal staat ook nog op het menu: kokossambal. De twee hoofdgerechten zijn makkelijk in te vriezen ook dus weer lekkere maaltijden erbij in de vriezer ![]() Ik zie alleen maar voordelen aan deze weekopdracht ![]() | |
Hupje | donderdag 28 januari 2021 @ 19:19 |
Ik ben meer van de Nederlandse versie van Indiase gerechten ![]() ![]() Dus ik maakte kip tikka masala met een recept van Eefkooktzo: ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Hupje op 28-01-2021 22:13:40 (Recept ipv gerecht) ] | |
Lucky_Strike | donderdag 28 januari 2021 @ 21:33 |
Ik heb een beetje geexperimenteerd vandaag. Gewoon doordeweekse experimenten die niet veel tijd kostten. Hiermee maakte ik Jamies Bombay potatoes. ![]() Hiermee maakte ik palak paneer. Ook met de garam masala op de plank, die vlogen uit het doosje toen ik dat lomp op het aanrecht zette. ![]() Ik maakte ook voor het eerst zelf papadum. De olie staat hier al klaar. ![]() De paneer heb ik vandaag zelf gemaakt, volgens dit recept. Ik heb geen kruiden toegevoegd maar een theelepel zout om vocht te onttrekken. Ik vind het echt geweldig dat ik zelf kaas heb gemaakt en dat het me nog geen 5 minuten heeft gekost. En lactosevrij is ook mooi meegenomen. Niet heel fotogeniek. Wel heel lekker. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 29 januari 2021 @ 19:56 |
Ja hoi. Kunnen we niet elke week Indiase week hebben ![]() Na een behoorlijke klote week (voor degenen die ik op fb heb, zie bericht van dinsdag en vandaag) toch de puf gevonden om te koken. Was ook echt toe aan comfortfood. Echt heerlijk gesmuld. Heb de Bengaalse dal en koriander-raitta gemaakt met rijst erbij. Werd echt helemaal happy van de smaken ![]() ![]() Misschien dat een mod zo lief wil zijn de foto hier even te plakken in mijn bericht ![]() Das leuker dan een linkje ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door Lucky_Strike op 29-01-2021 21:00:16 ] | |
Lucky_Strike | vrijdag 29 januari 2021 @ 23:09 |
Ik was het bestaan van raita vergeten ![]() | |
Myraela | zondag 31 januari 2021 @ 12:30 |
Ik had net een heerlijke lunch, met Indiase ontbijtgerechtjes volgens de workshop: https://www.heygroentje.com/indiase-kookworkshop Ik vond deze workshop nog lekkerder dan de vorige. ![]() Het is dus chilla, dat zijn de kikkererwten pannenkoeken, met kruiden, chili en koriander erin. Met een tomaten chutney ernaast. Ziet er qua kleur niet uit, maar is echt heerlijk. Dan nog poha van havermout. Dat is aardappel, paprika, ui en dus havermout met allemaal kruiden en pinda's. En een simpele heerlijke chai, waar m'n veel te dure en zoete kant en klare potten echt niet tegenop kunnen. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 31 januari 2021 @ 15:13 |
Ohhh vind dat altijd zo heerlijk fris erbij. En helemaal met verse koriander ![]() De dal had bij mij wat vochtiger gemogen maar had niet echt trek in soeperigs dus was prima zo. Tnx voor de foto. Ik ga weer even de keuken in. Heb de smaak te pakken. Letterlijk ![]() | |
#ANONIEM | zondag 31 januari 2021 @ 19:17 |
Wederom heerlijk gesmuld: Kokos-linzen dahl, kip korma, rijst en tenslotte de koriander-raitta in de herhaling. Heb geheel tegen mijn gewoonte in een heel vol bord leeggegeten ![]() Heb nog ontzettend veel in de pannen zitten dus dat gaat mooi in porties de vriezer in ![]() Oh en morgen komt een vriend eten, volgens mij moet het dan allemaal nog lekkerder smaken. Ik ga zeker weten vaker Indiaas koken. Het is vrij eenvoudig, iig wat ik dit weekend heb gemaakt en nagenoeg heb ik altijd alles van de kruiden en specerijen in huis net als kikkererwten en linzen ![]() Zou een lief modje de foto weer kunnen plaatsen? ![]() https://ibb.co/fHB3wSy [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 31-01-2021 19:18:39 ] | |
Farenji | zondag 31 januari 2021 @ 19:54 |
Ik eet heel vaak indiaas, ik hou van die keuken, al die smaken, en voor een vegetarier is het een goudmijn aan inspiratie. Vandaag heb ik "baigan bharta" gemaakt, dubbelbereide auberginecurry met chapati brood. Het begint met wat venkel, karwij en mosterdzaad. ![]() Uitjes langzaam karamelliseren waarna er ook knoflook en gember bij gaat. ![]() En vers gemalen korianderzaad. ![]() Ondertussen had ik de aubergine in de oven in bijna een uur geroosterd tot ie bijna geblakerd was en het vruchtvlees zo zacht is dat je het er zo uit kan vegen. ![]() Gehakte tomaten erbij, en de aubergine, en ondertussen de chapati bakken. ![]() Eindresultaat, uiteraard met verse koriander. ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 31 januari 2021 @ 20:26 |
Oh die onthou ik ook even. Aubergine is sowieso ![]() |