TheGentleman | dinsdag 12 januari 2021 @ 22:44 |
Hoi, Ik vroeg me af waarom het aantal calorieën van ovenfriet zoveel verschilt tussen bereid en onbereid. Gaan ze ervan uit dat je olie over de friet heen doet ofzo als je het in de oven stopt? Of wat? Het merk dat ik nu heb is bijv. per 100g onbereid 598 kJ. Maar een portie, bereid (135g) is 1171 kJ. Wat??? | |
#ANONIEM | dinsdag 12 januari 2021 @ 22:45 |
Pompoenfriet uit de airfryer [ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 12-01-2021 22:45:38 ] | |
Farenji | dinsdag 12 januari 2021 @ 22:54 |
Er verdampt water. Water heeft wel gewicht maar geen calorieën. | |
TheGentleman | dinsdag 12 januari 2021 @ 22:56 |
Oh, op die fiets. Ze bedoelen van.. hoeveel het weegt nadat het uit de oven komt.. 135g daarvan is 1171.. duh Maar wie de fuck weegt t nadat t uit de oven komt.. okay nouja zal wel, mysterie opgelost | |
Wereldgozer | dinsdag 12 januari 2021 @ 23:33 |
Gewoon bevroren opvreten dus | |
spinazieruiker | dinsdag 12 januari 2021 @ 23:35 |
Scherp. Nooit gezien dat bereid en onbereid wordt gespecificeerd. Zou voor bijvoorbeeld pastasoorten het omgekeerde moeten gelden? Die nemen vocht op tijdens het koken. | |
YoyoKlaagzak | dinsdag 12 januari 2021 @ 23:44 |
Als je het bevroren opeet, moet je lichaam harder werken om warm te blijven. | |
robber57 | woensdag 13 januari 2021 @ 15:26 |
Overfriet,airfrier friet word in de fabriek gewoon voorgebakken in olie, het is een illusie dat die meuk minder vet/callorien zou bevatten. Bij zoiets als die ranzige gepaneerde airfrier snacks zou het kunnen schelen, de laatste iteratie van dat paarse zakken fenomeen is dat er een korstje omheen zit waar idd (nagenoeg) geen vet meer inzit, die snacks worden niet voorgebakken. Dat resulteert in een korstje dat naar oud brood smaakt Ik heb ze geprobeerd, niet te vreten, het is het vet in de korst die de smaak maakt. En het eind is niet in zicht van die meuk, laatst kocht ik een bamiblok bij een pompstation: ovenmeuk met die typische oud brood smaak Het irritante er aan is dat daar waar twee jaar geleden nog in iedere super het assortie overwegend gewone frituur bitterballen,kroketten en andere hapjes was en er hier en daar wat over/aifrier spul lag dat nu omgedraaid is, dobben en kwekkeboom is nog maar mondjesmaat te vinden en overal zie je de paarse meuk liggen. Dat is kennelijk de smaak van de gemiddelde nederlander, liever iedere dag smerige nep kroketten dan 1 keer in de week een echte traktatie die ook echt lekker is [ Bericht 7% gewijzigd door robber57 op 13-01-2021 15:34:04 ] | |
Clubsoda | woensdag 13 januari 2021 @ 16:26 |
Als je calorieën telt dan moet je goed opletten of je die van bereide of onbereide pasta neemt. Bereid heeft veel minder calorieën per 100 gram. | |
junkiesietze | donderdag 14 januari 2021 @ 10:07 |
Pompoen | |
borbit | donderdag 14 januari 2021 @ 10:44 |
en win win win situatie. Je lichaam werkt harder, je eet er minder, er zit minder vet in en het is ranzig dus eet je minder. |