quote:
Op dinsdag 12 januari 2021 22:44 schreef TheGentleman het volgende:Hoi,
Ik vroeg me af waarom het aantal calorieën van ovenfriet zoveel verschilt tussen bereid en onbereid. Gaan ze ervan uit dat je olie over de friet heen doet ofzo als je het in de oven stopt? Of wat?
Het merk dat ik nu heb is bijv. per 100g onbereid 598 kJ. Maar een portie, bereid (135g) is 1171 kJ. Wat???
Overfriet,airfrier friet word in de fabriek gewoon voorgebakken in olie, het is een illusie dat die meuk minder vet/callorien zou bevatten.
Bij zoiets als die ranzige gepaneerde airfrier snacks zou het kunnen schelen, de laatste iteratie van dat paarse zakken fenomeen is dat er een korstje omheen zit waar idd (nagenoeg) geen vet meer inzit, die snacks worden niet voorgebakken.
Dat resulteert in een korstje dat naar oud brood smaakt
Ik heb ze geprobeerd, niet te vreten, het is het vet in de korst die de smaak maakt.
En het eind is niet in zicht van die meuk, laatst kocht ik een bamiblok bij een pompstation: ovenmeuk met die typische oud brood smaak

Het irritante er aan is dat daar waar twee jaar geleden nog in iedere super het assortie overwegend gewone frituur bitterballen,kroketten en andere hapjes was en er hier en daar wat over/aifrier spul lag dat nu omgedraaid is, dobben en kwekkeboom is nog maar mondjesmaat te vinden en overal zie je de paarse meuk liggen.
Dat is kennelijk de smaak van de gemiddelde nederlander, liever iedere dag smerige nep kroketten dan 1 keer in de week een echte traktatie die ook echt lekker is
[ Bericht 7% gewijzigd door robber57 op 13-01-2021 15:34:04 ]