abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_197344774
Hi allen,

FOK! krijgt regelmatig mails van uitgeverijen waarbij we een boek (een recensie exemplaar) aangeboden krijgen dat net is verschenen, of nog moet gaan verschijnen. Uiteraard willen we hier graag iets mee gaan doen.

Wat willen we gaan doen?
We willen graag deze boeken een plaats geven op FOK! Ik plaats telkens wanneer we een boek aangeboden krijgen hier een bericht. Vervolgens kunnen users middels een DM aan een van de TTK mods aangeven een boek graag te willen recenseren. De betreffende user krijgt het boek rechtstreeks toegezonden en post hiervan een leuke review in TTK. Ook wordt deze post op de frontpage gebruikt.

Jullie vaste moderators @Fugue en @DaMart hebben reeds enkele users bereid gevonden om regelmatig een dergelijk recensie exemplaar te ontvangen en daarbij ook een leuke recensie te posten.

Uiteraard zijn meerdere recensenten welkom.

Er gelden wel enkele regels:

• Het is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Als je een exemplaar ontvangt, dien je ook binnen een redelijke termijn een degelijke review te posten.

• Het boek wordt naar een door jou op te geven adres gestuurd, en ik (F.Sinatra) krijg dat te zien. Je moet hiertoe bereid zijn. Uiteraard worden deze gegevens niet gedeeld of opgeslagen.

• Je aanmelden kunnen jullie bij de hierboven genoemde mods doen. Niet bij mij ;). Het is uiteindelijk aan de mods om te bepalen wie wel en niet in aanmerking gaat komen.

Lijkt het jullie wat? Meld dit bij de TTK mods !

quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 15:33 schreef Fugue het volgende:
De stand van zaken voor nu. Het gaat enorm snel zoals jullie zien! Nog 2 boeken beschikbaar om te recenseren.

Sara Mesa - Een liefde Gereserveerd
Douglas Stuart - Shuggie Bain Gereserveerd
Tomass Ross - Indisch Requim Gereserveerd
Evie Wyld - Wij zijn de wolven Gereserveerd
Aurora - Luis Landero Gereserveerd
Jon McGregor - Zelfs de honden Gereserveerd
Diane Cook - De nieuwe wildernis Gereserveerd

Elena Ferrante - Toevallige bedenksels Beschikbaar
Aravind Adiga - De witte tijger Beschikbaar


[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 14-01-2021 15:34:21 ]
pi_197344897
En we trappen gelijk af met 'Een liefde' van Sara Mesa:

quote:
In maart verschijnt Een liefde van de Spaanse auteur Sara Mesa. In deze roman portretteert Mesa een jonge vrouw die naar het platteland verhuist, waar zij niet alleen geconfronteerd wordt met haar nieuwe dorpsgenoten, maar ook met zichzelf en haar eigen mislukkingen. Een liefde is een krachtige, verontrustende roman over relaties, vooroordelen en eenzaamheid.

De jonge vertaalster Nat voelt zich niet meer op haar plek in de stad. Ze besluit te vertrekken en haar geluk te beproeven op het platteland. Eenmaal aangekomen in het dorp La Escapa wordt Nat’s leven niet plotsklaps zorgeloos. Ze heeft weinig geld en het enige wat ze zich kan veroorloven is een vervallen huis van een opdringerige huisbaas – een nare man die soms ongevraagd binnen staat. Wat in het begin wel meteen goed gaat is het contact met haar dorpsgenoten. Ze zijn vriendelijk en geven haar het gevoel dat ze welkom is. Maar Nat is ook onzeker en pakt de dingen niet altijd aan zoals de dorpelingen vinden dat het hoort. Dat levert haar een hoop weerstand op, en ondanks haar goede wil brengt haar onhandigheid Nat uiteindelijk juist dieper in de problemen.
pi_197344936
We gaan door met ' Shuggie Bain' van Douglas Stuart.

quote:
Op 2 februari 2021 verschijnt de Nederlandse vertaling van Shuggie Bain. Dit weergaloze debuut van Douglas Stuart leverde hem de Booker Prize 2020 op, en nominaties op voor diverse andere grote literaire prijzen. En terecht. Shuggie Bain is een verpletterende roman over verslaving, moed en de onvoorwaardelijke liefde tussen moeder en zoon.
Dit boek laat je niet meer los: een instant klassieker.


Shuggie Bain is het onvergetelijke verhaal van de lieve, eenzame Hugh ‘Shuggie’ Bain, die in de jaren tachtig zijn jeugd doorbrengt in een vervallen sociale huurwoning in Glasgow, Schotland. Zijn moeder Agnes is alles voor Shuggie. Agnes droomt van een huis met een eigen voordeur en een beetje glamour in haar leven. Ze is getrouwd met een vreemdgaande taxichauffeur maar behoudt haar trots door er altijd goed uit te zien – haar getoupeerde haar, make-up en parelwitte kunstgebit maken haar tot een Glasgowse Elizabeth Taylor. Toch zoekt Agnes steeds vaker troost in drank. Shuggie worstelt ondertussen met zijn seksualiteit; iedereen ziet dat hij ‘anders’ is. Agnes steunt haar zoon, maar haar verslaving begint alles te overschaduwen, zelfs de liefde voor haar Shuggie.[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 11-01-2021 16:00:19 ]
pi_197344993
Ook een boek van Tomas Ross, 'Indisch Requiem' hebben we beschikbaar:

quote:
December 1949. Terwijl koningin Juliana de soevereiniteitsoverdracht van Nederlands-Indië ondertekent, beraamt militair Raymond Westerling, bijgenaamd De beul van Celebes, plannen om Indië alsnog te behouden. Speerpunt zijn de Zuid-Molukken, waar de weerstand tegen de dominantie van Soekarno het hevigst is.
Als in november 1950 Soekarno de aanval opent op de kersverse Republiek der Zuid-Molukken krijgt Arnie Springer een bericht van de Buitenlandse Inlichtingendienst bid. Bij een ongeluk in Schotland is zijn Indische jeugdvriend Ferry omgekomen. Volgens de bid gaf Ferry zich voor Arnie uit in een poging om contact te leggen met een jonge Soendanese vrouw. Wanneer Arnie haar in Edinburgh ontmoet, blijkt dat de vrouw een boodschap voor hem heeft van een Indonesische handlanger van Westerling die opgesloten zit in de beruchte Glodok-gevangenis in Jakarta. Arnie en de jonge vrouw reizen naar Java om op zoek te gaan naar een geheime bandopname met cruciale informatie voor de Nederlandse regering. Hun zoektocht leidt tot een onverwachte ontmoeting met Erik Hazelhoff Roelfzema op het eiland Ceram in de Zuid-Molukken – een slangenkuil van intriges waarin de Amerikaanse en Russische inlichtingendiensten een smerig dubbelspel spelen
pi_197345027
En wat te denken van 'Wij zijn de wolven' van Evie Wyld?

quote:
Wij zijn de wolven is tegelijkertijd verontrustend en meeslepend. Zoals al het werk van Evie Wyld geeft het een ongelooflijk inzicht in mentaal en fysiek misbruik. Dit is een meesterlijke roman.’
Max Porter, auteur van Verdriet is het ding met veren

De Bass Rock is een majestueuze rotsformatie die al eeuwenlang vanaf de zee uitkijkt over het Schotse vasteland. Door de jaren heen zijn tegen de achtergrond van deze rotsen de levens van drie vrouwen met elkaar verbonden. Aan het begin van de achttiende eeuw vlucht Sarah weg wanneer ze ervan wordt beschuldigd een heks te zijn. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog moet Ruth wennen aan een nieuw huis, een nieuwe omgeving en een nieuwe echtgenoot. Zestig jaar later staat dat huis leeg. Vivian, rouwend om haar pas gestorven vader, zoekt haar weg in de eigendommen van Ruth en ontdekt haar eigen plaats in de familiegeschiedenis.

De levens van deze drie vrouwen zijn ingrijpend door mannen bepaald, maar in hun verbondenheid schuilt de kans op een nieuw bestaan.pi_197345060
We gaan verder met 'Aurora" van Luis Landero.

quote:
Op 20 januari verschijnt Aurora, de bejubelde roman van Luis Landero over familierelaties en gebeurtenissen in het verleden die ieder familielid zich op zijn eigen manier herinnert. De verwijten en jaloezie die daarvan het gevolg zijn hebben een vernietigende kracht. Aurora is een herkenbare roman over de onontkoombare kracht van verhalen en van familiebanden.

Aurora is getrouwd met Gabriel en vanaf het moment dat ze zijn familie leerde kennen, is ze niet alleen het luisterend oor voor hem, maar ook voor haar schoonmoeder en twee schoonzussen. Ze heeft er bijna een dagtaak aan om ieders leed en verhalen aan te horen - over elkaars tekortkomingen en het gebrek aan begrip bij de ander. Tegelijkertijd willen ze maar één ding, en dat is zichzelf kunnen zijn. Maar zoals dat in families gaat, ze kunnen zich niet van elkaar losmaken.

Op een goede dag besluit Gabriel, het zondagskind in de familie, om een familiediner te organiseren ter gelegenheid van zijn moeders tachtigste verjaardag. Eigenlijk vindt niemand dat een goed idee, zelfs zijn moeder niet. Aurora probeert Gabriel van zijn plan af te brengen, bang dat zijn goedbedoelde poging om de familie weer bij elkaar te brengen, slecht zal aflopen.

pi_197345090
En voor vandaag de laatste, maar zeker niet de minste: ' Toevallige bedenksels' van Elena Ferrante.

quote:
Een jaar lang schreef Elena Ferrante wekelijks een column voor de Engelse krant The Guardian. Wie Toevallige bedenksels leest, kijkt door de ogen van Elena Ferrante naar de wereld. Waren we ooit eerder zo dicht bij de persoon van deze mysterieuze schrijfster? Haar scherpe observaties zijn voorzien van prachtige, kleurrijke illustraties. Toevallige bedenksels verschijnt op 2 februari.

Een jaar lang schreef Elena Ferrante iedere week een column in de Engelse krant The Guardian. Die columns waren ietwat afwijkend van de rest. Ze schreef niet over onderwerpen die ze zelf had gekozen, maar over een thema dat de redactie haar opgaf. En omdat ze er maar korte tijd voor had, moest ze de bedachtzaamheid en zorgvuldigheid waarmee ze haar romans componeert, laten varen en vertrouwen op haar intuïtie.

Dat leverde intieme, heel persoonlijke stukken op, die hier gebundeld zijn. Over haar eerste liefde. Haar politieke passiviteit en haar bezorgdheid over de democratie. Haar kinderdagboeken. Haar liefde voor taal en voor het Italiaans. Haar sterke overtuiging dat een vrouwelijke regisseur haar boeken vrijelijk kan verfilmen en een man niet.

In deze 51 stukken, van prachtige illustraties voorzien door Andrea Ucini, schrijft Elena Ferrante over haar relatie met de wereld, en nodigt ons als het ware uit om de onze met andere ogen te bekijken.

  Moderator maandag 11 januari 2021 @ 16:22:38 #8
319979 crew  Fok-it
Amor fati
pi_197345326
Teeveepee
Live the questions now. Perhaps you will then gradually, without noticing it, some distant day live right into the answer
pi_197345446
Dank je wel Frankie. Interessante boeken! ^O^
pi_197345879
quote:
1s.gif Op maandag 11 januari 2021 16:30 schreef Fugue het volgende:
Dank je wel Frankie. Interessante boeken! ^O^
Zeg zeg zeg, mag ik als mod-van-een-ander-subforum ook meedoen? Want O+ boeken O+
Sterkheidsbaas van alles.
  Manager PR / Moderator maandag 11 januari 2021 @ 17:03:38 #11
269689 crew  Viv
pi_197345965
quote:
2s.gif Op maandag 11 januari 2021 16:57 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Zeg zeg zeg, mag ik als mod-van-een-ander-subforum ook meedoen? Want O+ boeken O+
Natuurlijk mag dat! Zowel crew als niet-crew mag zich opgeven als recensent. :Y
  Moderator maandag 11 januari 2021 @ 17:07:07 #12
319979 crew  Fok-it
Amor fati
pi_197346010
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 17:03 schreef Viv het volgende:

[..]

Natuurlijk mag dat! Zowel crew als niet-crew mag zich opgeven als recensent. :Y
Krijgen we dan ook een mooi tagje?
Live the questions now. Perhaps you will then gradually, without noticing it, some distant day live right into the answer
  Manager PR / Moderator maandag 11 januari 2021 @ 17:08:39 #13
269689 crew  Viv
pi_197346031
quote:
6s.gif Op maandag 11 januari 2021 17:07 schreef Fok-it het volgende:

[..]

Krijgen we dan ook een mooi tagje?
Wie weet!
pi_197346307
quote:
6s.gif Op maandag 11 januari 2021 17:07 schreef Fok-it het volgende:

[..]

Krijgen we dan ook een mooi tagje?
Vragen voor bijdragen :{w :P
  maandag 11 januari 2021 @ 17:34:15 #15
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_197346541
Leuk. Aangemeld. ^O^
Poef.....gone! ©golfer
pi_197346831
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Hoe meer benodigde boeken:

quote:
Op 26 januari verschijnt Zelfs de honden van Jon McGregor, waarvoor hij de IMPAC Dublin Literary Award won. Zelfs de honden is een indringende roman over dakloosheid en verslaving. McGregor beschrijft een donkere kant van onze samenleving, die we liever niet zien maar nu gulzig opslurpen omdat het schitterende licht van zijn taal erop gericht is.


Tussen kerst en nieuwjaar wordt in een vervallen woning het lichaam van een man gevonden. Zijn dood was niet opgemerkt en zijn lichaam wordt niet geclaimd. De dode man blijkt Robert te heten, zijn vriendin heeft hem lang geleden verlaten, met hun dochter, en in ruil voor drank en gezelschap stelde hij zijn huis open voor verslaafden en zwervers uit de buurt. Deze personages zijn onze gidsen in de wereld van de roman en hun perspectief wordt het onze.
Zelfs de honden is een indringende roman die een menselijk gezicht geeft aan de onzichtbaren van de samenleving en die schittert door de prachtige en troostrijke woorden van Jon McGregor.


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-01-2021 17:51:56 ]
pi_197346896
Shuggie Bain En Aurora hebben we inmiddels gegadigden voor!
pi_197347366
quote:
80s.gif Op maandag 11 januari 2021 17:50 schreef F.Sinatra het volgende:
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Hoe meer benodigde boeken:
[..]

[ afbeelding ]
Deze lijkt me wel gaaf
pi_197347386
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 18:14 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Deze lijkt me wel gaaf
Meld je even bij @Fugue aub :)
pi_197347640
En Zelfs de honden is ook voorzien van een recensent!
pi_197349064
Ik weet niet hoe ik een recensie moet schrijven :')
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
  Moderator maandag 11 januari 2021 @ 19:46:15 #22
319979 crew  Fok-it
Amor fati
pi_197349418
quote:
99s.gif Op maandag 11 januari 2021 19:33 schreef bijdehand het volgende:
Ik weet niet hoe ik een recensie moet schrijven :')
Hoi. Ik heb een boek gelezen. Hij was kut. Koop dit boek niet. Groetjes, bijdehand.
Live the questions now. Perhaps you will then gradually, without noticing it, some distant day live right into the answer
pi_197350091
Hebben jullie ook A promised land van Obama ontvangen? Zo ja, dan geef ik mij daarvoor op. Goede reden om hem te gaan lezen (overigens heb ik al een exemplaar)
pi_197350241
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 20:09 schreef Pleun2011 het volgende:
Hebben jullie ook A promised land van Obama ontvangen? Zo ja, dan geef ik mij daarvoor op. Goede reden om hem te gaan lezen (overigens heb ik al een exemplaar)
Nee. Maar je kunt dan toch een recensie schrijven ;)
pi_197350308
quote:
80s.gif Op maandag 11 januari 2021 20:14 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

Nee. Maar je kunt dan toch een recensie schrijven ;)
Alleen als daar behoefte aan is. Als uitgeverijen Fok boeken sturen dan is die behoefte er kennelijk.
pi_197350332
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 20:16 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Alleen als daar behoefte aan is. Als uitgeverijen Fok boeken sturen dan is die behoefte er kennelijk.
Zeker. Het zorgt ook voor traffic richting FOK!
  Moderator maandag 11 januari 2021 @ 20:18:27 #27
319979 crew  Fok-it
Amor fati
pi_197350370
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 20:16 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Alleen als daar behoefte aan is. Als uitgeverijen Fok boeken sturen dan is die behoefte er kennelijk.
Maar ik denk eerder dat een boek als A Promised Land naar de grote kranten wordt gestuurd voor een recensie.
Live the questions now. Perhaps you will then gradually, without noticing it, some distant day live right into the answer
pi_197352969
quote:
99s.gif Op maandag 11 januari 2021 19:33 schreef bijdehand het volgende:
Ik weet niet hoe ik een recensie moet schrijven :')
Recenseren kun je leren!
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/0s.gif[/img] Op donderdag 6 mei 2021 12:39 schreef Weltschmerz het volgende:
Dat hoef je de befkoning niet uit te leggen
[/quote]
pi_197353104
Leuk initiatief! Maar helaas echt 0 tijd voor ;(
  maandag 11 januari 2021 @ 22:14:44 #30
37150 livelink
perfect disguise
pi_197353139
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 20:09 schreef Pleun2011 het volgende:
Hebben jullie ook A promised land van Obama ontvangen? Zo ja, dan geef ik mij daarvoor op. Goede reden om hem te gaan lezen (overigens heb ik al een exemplaar)
Ik zou een recensie van jou zeker lezen hoor.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_197353250
mag ik ook over 50 tinten grijs schrijven met specifieke details of ga ik dan meteen op vakantie?
pi_197353266
quote:
80s.gif Op maandag 11 januari 2021 20:17 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

Zeker. Het zorgt ook voor traffic richting FOK!
Als marketingstudent ben ik het met jou 100% eens. goed voor SEO
pi_197354535
Tof
pi_197364338
Als er Lupin boeken aangeboden worden voor recensie, gaarne!
Een pijnlijke anus is niet fijn
Een geknede kut van marsepein
pi_197365034
Een liefde van Sara Mesa is ook onder de pannen!
pi_197379699
Supergaaf initiatief _O_ de volgende ronde meld ik me graag aan.
Graag verwijdere
pi_197379753
quote:
99s.gif Op woensdag 13 januari 2021 09:41 schreef TARDIS het volgende:
Supergaaf initiatief _O_ de volgende ronde meld ik me graag aan.
Er zijn nog boeken 'over' die we kunnen aanvragen!
@Fugue of @DaMart posten binnenkort in de OP een duidelijk overzicht wat nog open is.
pi_197379758
quote:
3s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 16:26 schreef Treinhoer het volgende:
Als er Lupin boeken aangeboden worden voor recensie, gaarne!
Graag zelf dit topic in de gaten blijven houden :)
pi_197380867
^O^
  woensdag 13 januari 2021 @ 14:31:37 #40
144336 Leonos
Chaos in het universum
pi_197384738
Shotgun zelfs de honden!
Some things should be simple; even an end has a start
pi_197385258
quote:
4s.gif Op woensdag 13 januari 2021 14:31 schreef Leonos het volgende:
Shotgun zelfs de honden!
In de OP staat hoe het werkt vriend :*

Maar die is al aan iemand anders toegekend ;)

[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 13-01-2021 15:02:12 ]
  woensdag 13 januari 2021 @ 15:02:48 #42
144336 Leonos
Chaos in het universum
pi_197385286
quote:
80s.gif Op woensdag 13 januari 2021 15:01 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

In de OP staat hoe het werkt vriend :*

Maar die is al aan iemand anders toegekend ;)
oke done
Some things should be simple; even an end has a start
pi_197387323
quote:
80s.gif Op woensdag 13 januari 2021 09:44 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

Er zijn nog boeken 'over' die we kunnen aanvragen!
@:fugue of @:damart posten binnenkort in de OP een duidelijk overzicht wat nog open is.
Ik las dat er van Thomas Olde Heuvelt binnenkort ook een nieuw boek uitkomt.
[i]And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
[/i]
  woensdag 13 januari 2021 @ 16:54:09 #44
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_197387420
quote:
80s.gif Op woensdag 13 januari 2021 09:44 schreef F.Sinatra het volgende:

Er zijn nog boeken 'over' die we kunnen aanvragen!
@:fugue of @:damart posten binnenkort in de OP een duidelijk overzicht wat nog open is.
Ik hou het in de gaten.
Poef.....gone! ©golfer
pi_197388572
quote:
14s.gif Op woensdag 13 januari 2021 16:54 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik hou het in de gaten.
Wat ik bedoel is van de huidige geplaatste boeken er nog 2 niet gekozen zijn voor het schrijven van een recensie. Zodra er nieuwe aanbiedingen komen van uitgevers zal ik ze hier plaatsen.

Het is niet zo dat wij per definitie die boeken toegestuurd krijgen of ergens hebben liggen. We vragen die aan op het moment dat er zich een recensent aanbied hier.
  woensdag 13 januari 2021 @ 18:39:54 #46
494321 -Sigaartje
Ik heb geen Excel
pi_197389606
quote:
80s.gif Op woensdag 13 januari 2021 17:50 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

Wat ik bedoel is van de huidige geplaatste boeken er nog 2 niet gekozen zijn voor het schrijven van een recensie. Zodra er nieuwe aanbiedingen komen van uitgevers zal ik ze hier plaatsen.

Het is niet zo dat wij per definitie die boeken toegestuurd krijgen of ergens hebben liggen. We vragen die aan op het moment dat er zich een recensent aanbied hier.
Dus de uitgever vraag om recenties? En dan geven jullie door wie het gaat doen?
Als je deze post niet aanstaat, lees je hem niet.
pi_197389938
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 18:39 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]

Dus de uitgever vraag om recenties? En dan geven jullie door wie het gaat doen?
De uitgever geeft aan dat er recensie exemplaren beschikbaar zijn. In principe betekent dat niet automatisch dat je er ook 1 krijgt.
  Manager PR / Moderator woensdag 13 januari 2021 @ 18:56:09 #48
269689 crew  Viv
pi_197389999
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 18:39 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]

Dus de uitgever vraag om recenties? En dan geven jullie door wie het gaat doen?
Uitgeverij kondigt aan dat er een nieuw boek zal verschijnen, en eindigt de mail met: "Voor meer informatie, het aanvragen van een recensie-exemplaar of een interview met de auteur, neem contact op met die-en-die." :Y)
  woensdag 13 januari 2021 @ 20:34:14 #49
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_197392461
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2021 18:56 schreef Viv het volgende:

[..]

Uitgeverij kondigt aan dat er een nieuw boek zal verschijnen, en eindigt de mail met: "Voor meer informatie, het aanvragen van een recensie-exemplaar of een interview met de auteur, neem contact op met die-en-die." :Y)
Ah zo....
Hee leuk, interview met de auteur, die wil ik wel achter aan lassen.
Praat over de hel en je komt er.
pi_197404120
quote:
Op 2 maart verschijnt De nieuwe wildernis. Deze debuutroman haalde de shortlist van de Booker en betekende de wereldwijde doorbraak van Diane Cook. De nieuwe wildernis ontdoet ons van ons laagje beschaving en toont ons zoals we zijn: gericht op overleven, in staat tot verbijsterende wreedheid en diepe, intense liefde. Hoe ver gaat een moeder om haar dochter te redden?

De nabije toekomst. Bea's vijfjarige dochter Agnes is langzaam aan het wegkwijnen. De smog en vervuiling van de overbevolkte stad verwoesten haar longen. Er is maar één alternatief: naar de nieuwe wildernis, het ongerepte natuurgebied waar de mens zich nooit heeft mogen wagen. Bea en Agnes voegen zich bij 18 andere vrijwilligers voor een radicaal experiment. Ze moeten leren overleven in de wildernis zonder zich te vestigen of sporen achter te laten. Terwijl Agnes het nieuwe bestaan omarmt, realiseert Bea zich dat ze haar dochter op een heel andere manier zal verliezen.

In prachtige taal schrijft Cook over de onbestendigheid van het leven, over wat ons tot mens maakt en vooral over de liefde tussen moeder en dochter: hoever gaan ze om te overleven, en welke offers wil Bea brengen voor haar dochter?
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')