Oja, die vriezer is ook een goede ja! Ik probeer de verblijfsduur van het eten daar te beperken.quote:Op zondag 3 januari 2021 14:22 schreef Yinny het volgende:
Culinaire voornemens:
- minimaal 5 dingen van mijn kookbucketlist maken dit jaar
- vaker plantaardig eten
- voorraadkast en vriezer leger krijgen
- veel meer groente eten
- weer uit eten gaan
Komende week maar eens dumplings maken
En een vega gerecht met tofu
Telt niet, je mag morgen pas beginnenquote:Op zondag 3 januari 2021 14:44 schreef Lonaa het volgende:
Om het goede voorbeeld te geven:
Als lunch vandaag 2 van die groentewraps met tomaatjes, sla, gegrilde aubergine, geitenkaas, restje falafel, knoflooksaus. Eigenlijk was alles een restje wat nog op moest.
Vanavond bietjes uit de vriezer, door de risotto. met nog wat geitenkaas, dille en mascarpone. Oh en parmazaanse kaas. Ook allemaal uit koelkast/vriezer.
Morgen eet ik yoghurt die ik gekregen heb van de buurvrouw met havermout, lijnzaad, kersen uit de vriezer en vlokken.quote:Op zondag 3 januari 2021 15:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Telt niet, je mag morgen pas beginnen
Je geeft wel het goede voorbeeld, anders had AH die rollande moeten weggooienquote:Op zondag 3 januari 2021 15:22 schreef borisz het volgende:
Minder eten weggooien idd.
Meer variëren. Blijf toch in mijn bekende patroon hangen qua maaltijden hangen.
Als het weer kan meer uiteten
Voor nu geef ik nog niet het goede voorbeeld. Ik heb een rollade met 35%sticket op het menu staan . Daarbij krieltjes en wortel.
Normaal gesproken eet ik in januari een keer de vriezer leeg en vul hem daarna weer. Dat vind ik nu met corona wel lastig, want ik wil ook graag een voedsel voorraad van 2 weken hebben voor een eventuele quarantaine.quote:Op zondag 3 januari 2021 15:16 schreef Tuindier het volgende:
[..]
Oja, die vriezer is ook een goede ja! Ik probeer de verblijfsduur van het eten daar te beperken.
In het kader van lunch voorbereiden voor het werk:quote:Op zondag 3 januari 2021 11:54 schreef Tuindier het volgende:
Mijn voornemens: Weer terug naar meer groente en gezonder eten (volkoren, geen dierlijke producten, weinig beperkte producten) en wat vaker 'meal-prep' doen voor door de weeks zodat het dan ook makkelijker is om gezond te kiezen.
Ziet er prima uitquote:Op zondag 3 januari 2021 16:27 schreef Tuindier het volgende:
[..]
In het kader van lunch voorbereiden voor het werk: [ afbeelding ]
Linzen, tomaat, paprika, komkommer, bleekselderij, peper, sperziebonen en pompoen houmous. Daar komt zo nog wat zilvervliesrijst bij, en dan vul ik de bak af met spinazieblaadjes.
Ik probeer bij de bestellingen waar mogelijk alleen maar biologische producten te bestellen. Word al humeurig als mijn favoriete yoghurt er niet is 😉quote:Op zondag 3 januari 2021 20:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ziet er prima uit
Ik bedacht nog een voornemen maar daar ben ik al een week of 6 mee bezig: bij elke Albert-bestelling minimaal 1 biologisch product bestellen.
Dat geld heb ik helaas nog niet. Maar er sluipt toch steeds meer biologisch in huis op deze manier. Meestal zijn het houdbare producten.quote:Op zondag 3 januari 2021 22:32 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik probeer bij de bestellingen waar mogelijk alleen maar biologische producten te bestellen. Word al humeurig als mijn favoriete yoghurt er niet is 😉
Soms is het wel slikken. Maar vlees altijd uit een aanbieding. Maar deze week ook 2x muesli wat 25% kortingquote:Op zondag 3 januari 2021 23:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat geld heb ik helaas nog niet. Maar er sluipt toch steeds meer biologisch in huis op deze manier. Meestal zijn het houdbare producten.
Hier is het vooral zuivel (reguliere houderij) en vleeswaren (1, soms 2 sterren) met slechte oorsprong. Stukken vlees koop ik altijd van een boerderij met goede leefomstandigheden. Groente natuurlijk vooral uit de tuin.quote:Op zondag 3 januari 2021 23:26 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Soms is het wel slikken. Maar vlees altijd uit een aanbieding. Maar deze week ook 2x muesli wat 25% korting
Vlees probeer ik ook bij het natuurcentrum hier te kopen, maar da’s nu dicht. En heeft voor mij als groot nadeel, diepgevroren in grote porties. Binnenkort weer naar de markt, naar de bioslager. Niet te veel maar supergoed spulquote:Op zondag 3 januari 2021 23:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hier is het vooral zuivel (reguliere houderij) en vleeswaren (1, soms 2 sterren) met slechte oorsprong. Stukken vlees koop ik altijd van een boerderij met goede leefomstandigheden. Groente natuurlijk vooral uit de tuin.
Hier is het bio vlees op de markt ook redelijk betaalbaar. Er staat een bio boer bij wie het zelfs net goedkoper is dan in de supermarkt. Zelfs goedkoper dan niet biologisch soms.quote:Op zondag 3 januari 2021 23:43 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Vlees probeer ik ook bij het natuurcentrum hier te kopen, maar da’s nu dicht. En heeft voor mij als groot nadeel, diepgevroren in grote porties. Binnenkort weer naar de markt, naar de bioslager. Niet te veel maar supergoed spul
Goedkoper is het zeker niet, helaasquote:Op zondag 3 januari 2021 23:51 schreef drakin het volgende:
[..]
Hier is het bio vlees op de markt ook redelijk betaalbaar. Er staat een bio boer bij wie het zelfs net goedkoper is dan in de supermarkt. Zelfs goedkoper dan niet biologisch soms.
Dit is ook een uitzondering natuurlijk hier. Maar wel beperkte keus en niet vaak dat deze boer vlees heeft.quote:
Naast de quiche is een soepje best wel lekker, want warm en die kun je ook met allerlei groentes bereidenquote:Op maandag 4 januari 2021 15:25 schreef Lonaa het volgende:
Oke, misschien heeft 1 van jullie een idee:
Er ligt nog een quiche lorraine in de koelkast ( ) maar daar zou ik eigenlijk wel wat groente bij willen eten. Een salade ofzo. Wie heeft er goede ideeen?
Koolsla salade ?quote:Op maandag 4 januari 2021 15:25 schreef Lonaa het volgende:
Oke, misschien heeft 1 van jullie een idee:
Er ligt nog een quiche lorraine in de koelkast ( ) maar daar zou ik eigenlijk wel wat groente bij willen eten. Een salade ofzo. Wie heeft er goede ideeen?
Goede voornemens!quote:Op woensdag 6 januari 2021 13:41 schreef AgnesGru het volgende:
@:Lucky_Strike, komt dat recept uit een van zijn kookboeken?
Mijn voornemens:
- strikter aan weekmenu houden. Eventueel wel schuiven qua dagen, maar niet iets heel anders gaan eten en dan ingrediënten moeten weggooien.
- minder verspilling (iets over, verwerken in een ander gerecht)
- meer uit kookboeken koken die ik nog heb staan (sommigen nog nooit gebruikt )
- vaker apparaten, zoals de slowcooker, gebruiken.
Verse! Met plastic handschoenen aan, onder een laag water in de gootsteen schillen. Daarna gelijk in stukjes in een bak water met citroensap doen. Valt wel mee met de rommel en verkleuring dan.quote:Op woensdag 6 januari 2021 15:19 schreef Sorella het volgende:
Heb je verse schorseneren gebruikt of uit een potje ?
Is dit recept toevallig ook ergens online te vinden? Of iemand die toevallig een foto heeft voor deze sloeber?quote:Op dinsdag 5 januari 2021 12:42 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik knal er maar een foto in, anders is dit topic zo kaal.
Gisteren was het tijd voor vega en 'groente in de hoofdrol'. We aten knolselderijtaco's (taco van koolblad) met dadelbarbecuesaus, chiliolie en geitenkaas. Daarbij een aardappelpuree met bieslook.
[ afbeelding ]
Ik kan redelijk koken en kook een stuk gevarieerder dan de gemiddelde Nederlander. Maar dit is toch echt een stap of 250 boven mijn normale repertoire. Wat een smaakintensiteit. Heerlijke texturen. Ik zou me eens vaker aan een recept moeten houden.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ben benieuwd! Ik heb zoiets nog niet geprobeerd, maar het staat zeker op mijn lijstje om een te gaan doen.quote:Op zondag 10 januari 2021 21:52 schreef Yinny het volgende:
Op mijn bucketlist staat veganistische kaas maken
[ afbeelding ]
Geweekte cashewnoten met soyayohhurt en water blenderen
[ afbeelding ]
Dit mag nu fermenteren op kamertemperatuur
Recept: https://vegetus.nl/frans-cashewkaasje/
Leuk project. Dat zou ik ook eens willen doen maar dan met lactosevrije melk.quote:Op donderdag 14 januari 2021 17:09 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
Niet slecht, maar het is bij mij meer smeerkaas geworden.
Lijkt qua smaak een beetje op rambol (lichte noten smaak) en qua smeerbaarheid op roomkaas.
Het vult wel ontzettend!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |