Ik doe het precies zoals jij het doet en wat mij betreft is dat de beste (en lekkerste vind ik) manier.quote:Op donderdag 31 december 2020 16:49 schreef Werkman het volgende:
Ik altijd al zoals ik van huis uit gewend ben:
Rondom bruin bakken in de pan, dan water met jus-mix er in er bij en dan uren laten stoven met continu rollen en overgieten.
Nu heb ik me laten vertellen dat rollade eigenlijk een ovengerecht is en dat dit oorspronkelijk de manier was voor arme mensen die geen oven konden veroorloven.
Nu heb ik wel een oven maar dit ben ik gewoon gewend, met goed resultaat.
Jullie ervaring?
Altijd varkensvlees.quote:Op donderdag 31 december 2020 17:02 schreef Geerd het volgende:
Uren??? Was het geen runderrollade ofwel...anders kun je hem wel onder je schoenknopen zo taai lijkt mumij
Hier werd door de chefkokkin de vegetarische rollade eerst goed gemarineerd met allerlei kruiden. Vervolgens in een ovenschaaltje, water erbij en de oven in. Het had een krokant korstje en vlezige hap van binnen.quote:Op donderdag 31 december 2020 16:49 schreef Werkman het volgende:
Ik altijd al zoals ik van huis uit gewend ben:
Rondom bruin bakken in de pan, dan water met jus-mix er in er bij en dan uren laten stoven met continu rollen en overgieten.
Nu heb ik me laten vertellen dat rollade eigenlijk een ovengerecht is en dat dit oorspronkelijk de manier was voor arme mensen die geen oven konden veroorloven.
Nu heb ik wel een oven maar dit ben ik gewoon gewend, met goed resultaat.
Jullie ervaring?
Je hoeft niet bij de pan te blijven staan. Een paar keer keren in dat uur is voldoende.quote:Op vrijdag 1 januari 2021 11:42 schreef spierbal het volgende:
Aanbraden en oventje.
Ga een beetje een uur bij een pan staan. Leipo
quote:Op vrijdag 1 januari 2021 11:42 schreef spierbal het volgende:
Aanbraden en oventje.
Ga een beetje een uur bij een pan staan. Leipo
Ik ben nog van de oude stempel en ben best bereid om in uitzonderlijke gevallen een uurtje of langer in de keuken te blijven staan hoor.quote:Op vrijdag 1 januari 2021 11:49 schreef Lienekien het volgende:
Je hoeft niet bij de pan te blijven staan. Een paar keer keren in dat uur is voldoende.
Maar je hoeft er dus helemaal niet bij te blijven staan.quote:Op vrijdag 1 januari 2021 14:01 schreef Werkman het volgende:
[..]
[..]
Ik ben nog van de oude stempel en ben best bereid om in uitzonderlijke gevallen een uurtje of langer in de keuken te blijven staan hoor.
Zoals ook het geval is met stoofperen bijvoorbeeld.
Soms is het resultaat het gewoon waard maar dat zal deze magnetron-generatie toch niet weten.
Nou nou nou, wat een vooroordelen. In de weekenden probeer ik als de tijd het toelaat altijd een uitgebreid gerecht te maken.quote:Op vrijdag 1 januari 2021 14:01 schreef Werkman het volgende:
[..]
[..]
Ik ben nog van de oude stempel en ben best bereid om in uitzonderlijke gevallen een uurtje of langer in de keuken te blijven staan hoor.
Zoals ook het geval is met stoofperen bijvoorbeeld.
Soms is het resultaat het gewoon waard maar dat zal deze magnetron-generatie toch niet weten.
Dit dus!quote:Op donderdag 31 december 2020 18:00 schreef kibo het volgende:
[..]
Een milf
-Rollade paar uur tevoren uit de koelkast halen
-Aanbraden in de hete boter
-Beetje water toevoegen, en op het laagste pitje 40-60 minuten (afhankelijk van gewicht) laten garen.
Regelmatig keren.
Het binnenste vlees moet uiteindelijk lichtroze zijn ....
Oeh, 'culinair' is zo viesquote:Op vrijdag 1 januari 2021 21:30 schreef robber57 het volgende:
Let bij varkensvlees op de aanduiding "culinair" , dat betekent geïnjecteerd met water(bouillon), die wil je niet hebben, er is ondertussen varkenshaas,rollade en beenham "culinair".
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |