fespo | maandag 14 december 2020 @ 01:29 |
Elke zondagnacht bak ik een portie bittergarnituur ![]() dit doet ik met een simpel klein pannetje met een cm of 8 aan olie. nu hoor ik altijd enge verhalen dat er vlam in de pan kan slaan. er zijn tientallen videos te vinden hoe je vlam in de pan moet doven, maar nergens vertellen ze precies hoe snel dit ontstaat. jij natuurlijk bij de verbrandingstemperatuur van 300+ graden of bij het overstromen van de olie. vooral die 2e vind ik onduidelijk. soms druppelt er wat olie tijdens het eruit halen van de snacks, is dit gevaarlijk? kan ik het vuur op vol zetten? de vlammen komen niet echt onder de pan vandaan. als je dit gewoon in de gaten houdt, moet ik mij dan toch zorgen maken? in deze video zie je een zeer grote vlam onder een pan met 250+ graden en er gebeurt nog niks. dat komt niet eens in de buurt van wat ik doe. toch sta ik telkens met mijn gezicht van de pan af om een steekvlam te willen ontwijken ![]() niet echt lekker ontspannen, en soms moet je wel dichterbij komen. [ Bericht 2% gewijzigd door fespo op 14-12-2020 01:35:38 ] | |
Lowkeyz | maandag 14 december 2020 @ 01:30 |
Als je het in de gaten houdt gebeurt er niet zoveel, eetsmakelijk | |
Metalfrost | maandag 14 december 2020 @ 05:28 |
2,5 jaar geleden brand hebben moeten doorstaan omdat de onderbuurvrouw (ik woonde 2 hoog) de frituurpan op het vuur had laten staan en toen met de hond is gaan wandelen.. ![]() ![]() ![]() Mijn advies, koop zo'n elektrisch ding. | |
#ANONIEM | maandag 14 december 2020 @ 05:50 |
Frituren in een pannetje op inductie ![]() | |
kwiwi | maandag 14 december 2020 @ 06:46 |
Zo is bij mij een keer de vlam in de pan geslagen, gebeurde ineens van het ene op het andere moment nadat ik iets in de olie deed (zonder knoeien). Dus ik zou in ieder geval niet bij de pan weglopen. | |
Jordy-B | maandag 14 december 2020 @ 07:25 |
Gebruik een digitale thermometer om de temperatuur in de gaten te houden en stel een alarm in op 200° Frituren doe je meestal bij 175-180° En zorg voor een goed passende deksel. | |
111210 | maandag 14 december 2020 @ 07:28 |
Ja of gewoon niet van huis gaan als je gaat koken of bakken | |
Tyr80 | maandag 14 december 2020 @ 09:20 |
8cm olie?? Dat schiet wel op... | |
FlippingCoin | maandag 14 december 2020 @ 09:21 |
damn dan ben je wel echt een bijzonder soort achterlijk ![]() | |
Isabeau | maandag 14 december 2020 @ 09:21 |
In een BBC serie over koken en eten door de decennia heen werd even tussendoor gemeld dat vroeger de frituurpan voor de komst van de friteuse de grootste veroorzaker van huisbranden was. | |
knoopie | maandag 14 december 2020 @ 09:42 |
Dat is de buitencategorie mensen die het waarschijnlijk net zo goed voor elkaar krijgen om met een electrische frituurpan een brand te veroorzaken. | |
FlippingCoin | maandag 14 december 2020 @ 09:57 |
Verder zou ik het niet in beschonken toestand gaan doen. ![]() | |
fespo | maandag 14 december 2020 @ 10:03 |
krijg je een steekvlam die ook richting je gezicht (0.5 meter) gaat of gaat het alleen naar boven? het is ongeveer 400 ml olie. | |
kwiwi | maandag 14 december 2020 @ 10:27 |
Bij mij ging het omhoog, maar je moet geen raam naast of achter je hoofd open hebben staan denk ik want dan kan het zijn dat de vlam in een andere richting gaat natuurlijk ![]() | |
Werkperd | maandag 14 december 2020 @ 10:53 |
Is geen benzine wat je erin doet. Gewoon vlam open, snacks erin en erbij blijven staan. Opletten dat in ieder geval geen druppels water op een of andere manier erin vallen. Ook geen deksel op de pan leggen tijdens bakken. | |
Notorious_Roy | maandag 14 december 2020 @ 10:56 |
Koop gewoon een Tristar friteuse van twee tientjes ofzo. Dat is toch veel veiliger en makkelijker? | |
Anton91 | maandag 14 december 2020 @ 11:00 |
Een frituurpan is veel veiliger, omdat je de temperatuur veel beter kunt controleren. Ik weet niet precies de flashpoint van het frituurvet is wat jij koopt, maar je kan de temperatuur veel moeilijker regelen op het vuur. | |
Antwerpenaar123 | maandag 14 december 2020 @ 12:32 |
Even gevaarlijk als plutonium in de microgolfoven, valt mee dus. | |
Starhopper | maandag 14 december 2020 @ 15:50 |
Bitterballen uit de microgolf ![]() | |
capuchon_jongen | woensdag 16 december 2020 @ 15:39 |
inderdaad. En vroeger wisten de meesten niet hoe ze dat moeten blussen. En ze goten er water overheen wat natuurlijk ernstige gevolgen had. | |
Maharski | woensdag 16 december 2020 @ 15:47 |
Ik doe het al jaren zo. Nog nooit wat gebeurd. | |
Maharski | woensdag 16 december 2020 @ 15:55 |
Of airfryer. Die ga ik zelf ook denk ik binnenkort maar eens halen ![]() | |
Notorious_Roy | woensdag 16 december 2020 @ 16:14 |
Nog beter ja. | |
Circle.Of.Filth | woensdag 16 december 2020 @ 16:16 |
Dat is juist het probleem. Men gaat aan de zauph krijgt daardoor trek en gaat frituren ![]() | |
Circle.Of.Filth | woensdag 16 december 2020 @ 16:18 |
Er valt weinig te doen tegen de achterlijkheid van de mens. | |
FlippingCoin | woensdag 16 december 2020 @ 16:50 |
Ja herkenbaar daarom of vroeger op de avond doen of niet, al heb ik wel een normaal frituurapparaat. ![]() |