abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 4 december 2020 @ 17:38:11 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_196552532
84.000 bedrijven
Koolmees: 60 procent bedrijven moet NOW-steun terugbetalen

quote:
04 december 2020 10:48
Aangepast: 2 uur 33 minuten geleden


Beeld © ANP

Ongeveer 60 procent van de bedrijven die aan het begin van de coronacrisis geld heeft gekregen van de overheid als tegemoetkoming in de loonkosten moet deze steun deels terugbetalen. Ze hebben te veel omzet gedraaid of de loonsom is gedaald doordat er minder flexkrachten zijn ingezet, waardoor ze geen recht hebben op de (volledige) hulp.

Dat schrijft minister Koolmees in een brief over de eerste versie van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW I) aan de Tweede Kamer.

140.000 bedrijven, goed voor 2,6 miljoen werknemers, deden een beroep op de NOW I. Dat zou betekenen dat 84.000 bedrijven terug moeten betalen.
Schatting

Het gaat bij de 60 procent om een schatting, het UWV heeft bij slechts 20.000 van de aanvragen de definitieve subsidie al vastgesteld.

"Hoe representatief deze groep is voor de totale populatie, is op dit moment niet goed te zeggen. Het gaat om kleinere werkgevers die geen derdenverklaring of accountantsverklaring hoeven te overleggen. Werkgevers die dit wel moeten doen, zullen waarschijnlijk na vaststelling van de jaarrekening hun aanvraag indienen", zegt Koolmees.
Voorbereid

"Sommige werkgevers hebben zien aankomen dat een deel van de NOW-subsidie moet worden terugbetaald en hebben zich daarop voorbereid. Voor andere werkgevers zal de terugbetaling rauw op hun dak vallen, zeker nu de tijden economisch nog steeds zwaar zijn", schrijft Koolmees.

Coulance

Het ministerie komt daarom met een coulanceregeling. In overleg met het UWV krijgen de bedrijven een jaar de tijd om het geld terug te betalen.

De NOW I gaat over de maanden maart, april en mei. Voor de maanden juni, juli, augustus en september moesten bedrijven opnieuw een verzoek indienen voor hulp (NOW II). Dat deden ruim 63.000 bedrijven.

Vanaf 1 oktober is er een nieuw steunpakket (NOW III), maar de eisen daarvoor zijn strenger.

© https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland
Trouwe lezers,

Afgelopen week in Den Haag was ik ook aanwezig bij overleg inzake financiële besluitvorming aangaande dit onderwerp. *) Maar in de betere Haerlemsche kringen, evenals in gezelschap van diverse ambitieuze Randstedelijke ambtelijke bewegingen iets later deze week, met wie wij onder normale omstandigheden soms gezamenlijk flink eten :Y) :9, kwam men uiteraard ook tot de conclusie dat overheidssteun gerechtvaardigd dient te zijn. :7 ~

Enfin, financiële steun naar aanleiding van Corona }) blijft dezer tijden van groot belang voor ondernemingen die daadwerkelijk kopje onder :|W dreigen te gaan en dat zijn er best heel wat. :o Derhalve is het niet meer dan billijk maar vooral de plicht van het rijk deze steun voor alle noodlijdende bedrijven, eveneens geheel naar goeddunken van menig financieel verstrekker *), goed en wel te bieden en dus ook volledig toe te kennen, als u tenminste begrijpt wat ik bedoel. ;)

Zoals u op FOK! reeds lang bekend is :s) :s) :s), hebben de onzen op de Zuidas te Amsterdam c_/ een sturende functie tussen de overheid en verschillende andere economische organisaties. *) *) Bovendien wil men deze functie uiteraard zo goed mogelijk invullen, dus kiest men ervoor om in goede samenwerking met politiek Den Haag het beleid aan te scherpen waar nodig.
Een en ander resulteert helaas voor bepaalde bedrijven soms ook in een wat minder gunstig plaatje dan zij aanvankelijk dachten, maar goddank O~) valt aan veel kwesties een mouw te passen. :7 ~

Wat u? Het waardig en weloverwogen verstrekken en toekennen van noodzakelijke corona }) steun, blijft dezer tijden immers een groot goed voor velen, toch? :* En daar gaat men binnen diverse organisaties massaal prat op *), maar soms wordt er toch een noodzakelijke grens getrokken omdat overheidsgelden ook hard nodig zijn. Zo ook bij de 60 procent van alle bedrijven die reeds eerder de zogeheten NOW-steun genoten. :s) :s) :s)
Immers moet de corona crisis zo spoedig mogelijk geslecht gaan worden, waarbij prijzige middelen zijn gemoeid zoals de vaccins (het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech) die wellicht later deze maand op steenworp afstand door EMA op de Zuidas *) goedgekeurd gaan worden. *)

Volledig met redenen omkleed, zoals u in het artikel werd uitgelegd, is dit besluit tot terugbetaling onlangs in alle redelijkheid genomen, mij dunkt. *) Wij, zoal uit het Haerlemsche :Y) en Amsterdam, prijzen natuurlijk daarbij het hierop voorbereid zijn van verschillende ondernemingen, maar betreuren deze uitkomst voor hen die hier helaas niet meer op hadden gerekend.
Bedrijven in kwestie lijken bewust teveel overheissteun aangevraagd te hebben, maar we willen vanwege de situatie hier ook niet spreken van frauduleus handelen. :7 ~

Hoe dan ook, waardige coulance staat voor ons en het ministerie uiteraard voorop. *) Derhalve worden bedrijven die het minder goed hebben getroffen in gunstige mogelijkheid gesteld het vereiste bedrag op een coulante wijze terug te betalen door dit binnen een jaar in orde te maken. :s) :s) :s)

Goed, voor nu wens ik u allen 'n mooi weekend!

Scjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_196850833
Je weet niffo
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  maandag 21 december 2020 @ 04:32:05 #3
66714 YuckFou
Nu niet, nooit niet...
pi_196854467
Dus oO< 84.000 bedrijven (8> hebben uitstel van faillissement |:( gekregen vorig jaar? :{w Had ze dan gelijk kapot laten ~O> gaan slimbo ):O , dan was dat gejuich _O_ _O_ over de overheid :r die de ondernemer w/ helpt O+ ook niet nodig geweest. :R
Are we not savages, innately destined to maim and kill?
Blame it on the environment, heredity or evolution: we're still responsible
Our intelligence may progress at geometric rates
Yet socially we remain belligerent neonates
pi_196854601
quote:
86s.gif Op maandag 21 december 2020 04:32 schreef YuckFou het volgende:
Dus oO< 84.000 bedrijven (8> hebben uitstel van faillissement |:( gekregen vorig jaar? :{w Had ze dan gelijk kapot laten ~O> gaan slimbo ):O , dan was dat gejuich _O_ _O_ over de overheid :r die de ondernemer w/ helpt O+ ook niet nodig geweest. :R
Volgend jaar hebben ze de verkiezingsuitslag al binnen. Niemand gaat voor maart horen dat het terugbetaald moet worden.

[ Bericht 1% gewijzigd door probeer op 21-12-2020 05:57:45 ]
"Pools are perfect for holding water"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')