abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_196519422
Er zijn veel mensen die denken dat de Corona-crisis de eerste echte gezondheidscrisis is in de ziekenhuizen, maar is dat wel zo? Nieuws-artikelen van de afgelopen jaren laten een ander beeld zien.

We hebben zelfs jaren gehad dat veel kinderen en babies op de IC terecht kwamen door het RS-virus.

Ik vraag me af of mensen die nu roepen om harde maatregelen m.b.t. Corona zich destijds ook zo druk maakten om deze kinderen en babies die op de IC terecht kwamen?

Of laat de Corona-crisis ons de staat van de wereld zien, in die zin dat mensen zich pas echt druk gaan maken om iets als de media en de politiek hen vertellen dat iets een probleem is?

Het zijn nu voornamelijk de ouderen die getroffen worden door het Corona virus en daarvoor worden wereldwijd (ingrijpende) maatregelen getroffen. In Nederland moet nu iedereen een mondkapje dragen in publieke ruimtes. Maar waarom zijn de levens van oudere mensen meer waard dan de levens van jonge kinderen als we kijken naar het RS-virus?

En als ik per jaar zoek op dit soort artikelen, dan is het vooral in de afgelopen jaren dat de ICs vaak vol liggen. Waarom heeft het kabinet in de afgelopen jaren niet ingezet op meer capaciteit?

Eerst wat artikelen uit 2020:

Ziekenhuis Rotterdam te vol, coronapatiŽnt Metin (42) ligt nu helemaal in Winterswijk: ‘Ik heb gehuild in de ambulance’

WINTERSWIJK / ROTTERDAM - Metin Verdoold (42) uit Rotterdam kreeg vorig weekend geen adem meer. Corona sloeg ook bij hem toe. Ongenadiger dan hij dacht. Nu ligt hij aan de zuurstoftank op een isolatieafdeling in het ziekenhuis van Winterswijk. In zijn eigen woonplaats ligt het ziekenhuis overvol. ,,Ik heb veel meegemaakt, maar dit? Dit is heftig.”

https://www.gelderlander.(...)-ambulance~a94b5b03/

Ziekenhuizen in Den Haag en omstreken overvol: coronapatiŽnten en bestaande afspraken verplaatst

Ziekenhuizen in Den Haag, Delft en Zoetermeer liggen zo vol dat operaties toch weer zijn uitgesteld en patiŽnten naar ziekenhuizen binnen en buiten de regio zijn overgeplaatst.

https://www.ad.nl/den-haa(...)verplaatst~a2a9f929/

Bij overvolle ziekenhuizen dreigt opnamestop, zelfs voor een Covid-patiŽnt

https://www.trouw.nl/zorg(...)id-patient~bc560acc/

Ondanks alle maatregelen lopen de ziekenhuizen in BelgiŽ vol: ‘Het is angstaanjagend’

https://www.trouw.nl/buit(...)taanjagend~b0334c62/

Hier een overzicht van de afgelopen jaren:

2016:

Ziekenhuizen hebben handen vol aan grieppatiŽnten

https://nos.nl/artikel/20(...)-grieppatienten.html

Griepgolf treft veel mensen die anders nooit ziek zijn

Ziekenhuizen in het land stromen vol met grieppatiŽnten. Hier zitten opvallend veel gezonde mensen tussen, die vaak al jaren niet ziek zijn geweest. Sommigen reageren zo heftig dat ze met kapotte longen op de ic belanden. Dit zegt de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care.

https://www.ad.nl/gezond/(...)-ziek-zijn~aae8e106/

Intensive care vol: kinderen zelfs naar het buitenland

De intensive care (IC) in het Beatrix Kinderziekenhuis in het UMCG zit zo vol, dat sommige kinderen soms naar Oldenburg (Duitsland) moesten om geholpen te worden. Dat laat kinderarts Eduard Verhagen woensdag weten aan RTV Noord.

Het komt door het zogenoemde RS-virus. Dat is een verkoudsheidsvirus dat elk jaar de kop opsteekt. Volgens de kinderarts is het dit jaar eerder begonnen en zijn de verschijnselen veel heftiger dan in voorgaande jaren.

Levensbedreigend voor baby's
De meeste volwassenen en kinderen hebben alleen wat keelpijn en een snotneus, maar voor baby's kan het virus levensbedreigend zijn. Ze hebben moeite met ademhalen, hebben diarree en hebben last van overgeven.

https://www.rtvnoord.nl/n(...)-naar-het-buitenland

Beddentekort in ziekenhuizen na virusuitbraak onder kinderen

NOORD-HOLLAND Er zijn momenteel zoveel kinderen in onze provincie geveld door een virus dat de ziekenhuizen overvol zijn. Door een tekort aan bedden moet een deel van de zieke kinderen in andere delen van het land worden opgenomen.

https://www.nhnieuws.nl/n(...)braak-onder-kinderen

Hagaziekenhuis in Den Haag zegt operaties af door griepepidemie

DEN HAAG - Het Hagaziekenhuis in Den Haag heeft vanwege de griepepidemie geplande operaties moeten afzeggen. De intensive care-afdeling ligt vol met grieppatiŽnten waardoor er een tekort aan bedden ontstaat.
'Op dit moment is 25 tot 50 procent van de mensen die op de intensive care ligt, grieppatiŽnt,' zegt cardioloog-intensivist Remon Baak van het Hagaziekenhuis. Het gevolg van de plotselinge drukte, is dat sommige geplande operaties niet door kunnen gaan.

https://www.omroepwest.nl(...)f-door-griepepidemie

Nieuwstrend: overvolle ziekenhuizen

Twee ziekenhuizen in Limburg (in Heerlen en Sittard-Geleen) liggen zo vol dat een aantal operaties voor vandaag zijn uitgesteld. En misschien dat dat voor morgen ook nog wel gaat gebeuren; er is geen bed meer vrij.

https://eenvandaag.avrotr(...)rvolle-ziekenhuizen/

Extra bedden bij AMC door drukte op spoedeisende hulp

Na jarenlang afbouwen, plaatst het AMC er juist weer nieuwe bedden bij om de drukte op de spoedeisende hulp op te vangen. 'Meer personeel, meer bedden, maar je houdt het nauwelijks bij,' zegt Marcel Levi, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis.

https://www.parool.nl/nie(...)sende-hulp~b683e833/

2017

Ziekenhuizen vol door griepepidemie

Meerdere ziekenhuizen in het noorden en zuiden van het land hebben opnamestops ingesteld. Dit komt door een grote hoeveelheid oudere patiŽnten die zich melden met griepklachten, weten het Brabants Dagblad en Noord-Hollands Dagblad.

https://www.ad.nl/binnenl(...)epepidemie~a749d4ae/

Ziekenhuizen Amsterdam vol: patiŽnten op de gang

De spoedeisende hulpafdelingen van ziekenhuizen in de regio lopen vol. Ambulances rijden daardoor onnodig lang rond op zoek naar een plek om hulpbehoevende patiŽnten heen te brengen. Daarvoor waarschuwt het AMC maandag.

https://www.ad.nl/amsterd(...)op-de-gang~a3abbdaa/

Een verschrikkelijk drukke nacht in het AMC met 'nauwelijks bedden'

De eerste hulp slibt dicht, patiŽnten liggen uren op een brancard. Een dienst van de opnamecoŲrdinator van het AMC: 'Het is een dramatische avond. Alles is vol.'

https://www.parool.nl/nie(...)jks-bedden~bb117ba4/

Ziekenhuizen vol door griepepidemie

Verschillende ziekenhuizen in Nederland hebben een opnamestop afgekondigd. Er zijn veel - vaak wat oudere - patiŽnten met griepklachten die voor een overvol ziekenhuis zorgen. Er is geen plaats meer.

https://nos.nl/artikel/21(...)r-griepepidemie.html

Vrouw beviel op snelweg: ‘Dit keer was er geen plek voor ons’

https://demonitor.kro-ncr(...)r-geen-plek-voor-ons

Opnamestop in ziekenhuizen door griepepidemie

Verschillende ziekenhuizen hebben een opnamestop ingesteld omdat er te veel grieppatiŽnten zijn. Daardoor zijn de ziekenhuizen veel voller dan normaal, en worden soms ook operaties afgezegd.

"Dat zien we ieder jaar tijdens de griepepidemie", zegt Wouter van der Horst van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Hij weet niet hoeveel ziekenhuizen zo'n opnamestop hebben afgekondigd, maar wel dat het bij vrijwel ieder ziekenhuis een stuk drukker is dan normaal.

'Alle ziekenhuizen zitten vol'
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en het Bernhoven in Uden zijn twee van de ziekenhuizen die een opnamestop hebben afgekondigd. Stella van Emmerik, woordvoerder bij het Bernhoven, zegt dat ze nog niet weet hoe lang de opnamestop nog gaat duren.

"Het is wel vaker erg druk in het ziekenhuis", zegt ze. "En dan plaatsen we patiŽnten door naar andere ziekenhuizen in de omgeving. Maar het probleem is dat die nu ook erg vol zijn door de griepepidemie, waardoor we met veel te weinig bedden zitten."

https://www.rtlnieuws.nl/(...)n-door-griepepidemie

2018

Ziekenhuizen puilen uit van de grieppatiŽnten

Ziekenhuizen in heel Nederland moeten dagelijks passen en meten om mensen met ernstige complicaties van de griep op te kunnen nemen. De ziekenhuizen verzorgen een paar duizend mensen met ernstige griep op hun verpleegafdelingen.

https://www.ad.nl/binnenl(...)ppatienten~ab5eb9e0/

Ziekenhuizen vol door griep, Noord-Nederland lanceert beddenmeldpunt

Ziekenhuizen in heel Nederland hebben te maken met grote capaciteitsproblemen door de aanhoudende griepgolf. Het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland heeft een meldpunt ingesteld om beschikbare ziekenhuisbedden in die regio in kaart te brengen.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)d-nederland-lanceert

Belgie: Ziekenhuizen vol door griepepidemie, spoedartsen vragen dokters om patiŽnten niet te snel door te sturen

Vlaamse ziekenhuizen liggen vol. De kans is zelfs groot dat in de komende dagen geplande opnamen zullen moeten worden uitgesteld. Spoedartsen vragen huisdokters ook om patiŽnten niet te snel door te sturen.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180219_03365650

Intensive care vol door RS-virus

Sinds november zijn er weer tientallen kinderen opgenomen met het RS-virus.

In het UMC Utrecht zijn sinds november tientallen kinderen opgenomen met het RS-virus. Dit virus, respiratoir syncitieel virus, zorgt jaarlijks voor overvolle intensive care-afdelingen in Nederland. In ons land is de ziekte goed te behandelen, maar wereldwijd sterven er elke dag 700 kinderen door dit virus en jaarlijks meer dan 100 duizend kinderen hieraan. Na malaria is het virus de belangrijkste doodsoorzaak voor zuigelingen, de tweede doodsoorzaak onder jonge kinderen.

https://zorgkrant.nl/ziekenhuizen/8303-intensive-care

2019

Kinderafdelingen ziekenhuizen vol, patiŽnten moeten naar BelgiŽ

De kinderafdelingen in bijna alle ziekenhuizen liggen zo vol, dat patiŽntjes al worden overgeplaatst naar BelgiŽ. Ook zijn opnamestops ingelast en operaties uitgesteld.

https://www.parool.nl/nie(...)aar-belgie~b64b9f4b/

Ook Groningse ziekenhuizen kunnen toestroom patiŽntjes nauwelijks aan

In heel Nederland kampen ziekenhuizen momenteel met overvolle kinderafdelingen. PatiŽntjes worden soms noodgedwongen doorverwezen naar een ziekenhuis in een ander deel van het land. Ook het UMCG en het Martiniziekenhuis hebben ermee te maken.

Het RS-virus gaat momenteel rond. Jonge kinderen kunnen door het virus ernstige klachten krijgen, waarvoor ze op de intensive care (ic) moeten worden verpleegd.

https://www.rtvnoord.nl/n(...)ntjes-nauwelijks-aan

Deventer Ziekenhuis raakt vol: alleen patiŽnten uit omgeving kunnen nog terecht

https://www.destentor.nl/(...)%2Fwww.google.com%2F

Ouders herkennen virus niet: veel baby's naar intensive care

Elke jonge ouder weet wat bof, mazelen of kinkhoest is, maar het RS-virus is een stuk minder bekend. Daar moet volgens deskundigen verandering in komen, want in de wintermaanden stromen de IC-afdelingen in ziekenhuizen vol met kinderen met dit virus. "In de eerste levensmaand is het vrijwel altijd ernstig."

"In het ziekenhuis waren ze echt bang dat mijn zoon het niet zou overleven", vertelt Sanne Hulsen over haar kindje Vik. Hij was 6 weken oud toen hij het RS-virus kreeg. In een paar dagen ging een ogenschijnlijke gewone verkoudheid over in een levensbedreigende situatie.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)-rs-virus-gezondheid

[ Bericht 0% gewijzigd door Probably_on_pcp op 02-12-2020 20:56:24 ]
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_196519693
Je ondertitel is ironisch bedoelt neem ik aan?
pi_196519714
Even de focus op dit artikel uit 2020, omdat we dit jaar wel vaker artikelen voorbij hebben zien komen waarin er misschien net iets te dramatisch een situatie wordt beschreven:

Ziekenhuis Rotterdam te vol, coronapatiŽnt Metin (42) ligt nu helemaal in Winterswijk: ‘Ik heb gehuild in de ambulance’

WINTERSWIJK / ROTTERDAM - Metin Verdoold (42) uit Rotterdam kreeg vorig weekend geen adem meer. Corona sloeg ook bij hem toe. Ongenadiger dan hij dacht. Nu ligt hij aan de zuurstoftank op een isolatieafdeling in het ziekenhuis van Winterswijk. In zijn eigen woonplaats ligt het ziekenhuis overvol. ,Ik heb veel meegemaakt, maar dit? Dit is heftig.”

https://www.gelderlander.(...)-ambulance~a94b5b03/

Laten we hopen dat Metin het volgende artikel uit 2016 te zien krijgt, dan kan hij zijn eigen situatie wat relativeren:

Intensive care vol: kinderen zelfs naar het buitenland

De intensive care (IC) in het Beatrix Kinderziekenhuis in het UMCG zit zo vol, dat sommige kinderen soms naar Oldenburg (Duitsland) moesten om geholpen te worden. Dat laat kinderarts Eduard Verhagen woensdag weten aan RTV Noord.

Het komt door het zogenoemde RS-virus. Dat is een verkoudsheidsvirus dat elk jaar de kop opsteekt. Volgens de kinderarts is het dit jaar eerder begonnen en zijn de verschijnselen veel heftiger dan in voorgaande jaren.

Levensbedreigend voor baby's
De meeste volwassenen en kinderen hebben alleen wat keelpijn en een snotneus, maar voor baby's kan het virus levensbedreigend zijn. Ze hebben moeite met ademhalen, hebben diarree en hebben last van overgeven.

https://www.rtvnoord.nl/n(...)-naar-het-buitenland

[ Bericht 4% gewijzigd door Probably_on_pcp op 02-12-2020 18:27:31 ]
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_196519915
Best spijtig om te zien hoe hard de kwaliteit van zorg in laten we zeggen twintig jaar zo zwaar is gekelderd
Hallom
pi_196520120
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 18:29 schreef BoonDockSaint het volgende:
Best spijtig om te zien hoe hard de kwaliteit van zorg in laten we zeggen twintig jaar zo zwaar is gekelderd
Als ik zoek op dit soort berichten per jaar dan is het echt in de afgelopen 5 jaar dat ik continu zie dat de ICs vol liggen.

En dan nog heeft het kabinet in de afgelopen jaren niets gedaan aan de IC-capaciteit.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_196520187
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 18:40 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Als ik zoek op dit soort berichten per jaar dan is het echt in de afgelopen 5 jaar dat ik continu zie dat de ICs vol liggen.

En dan nog heeft het kabinet in de afgelopen jaren niets gedaan aan de IC-capaciteit.
Wat heb je aan halfvolle of lege IC's?
pi_196520225
quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2020 18:44 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:

[..]

Wat heb je aan halfvolle of lege IC's?
Dat laten de artikelen hierboven toch zien? Het is vaak genoeg voorgekomen dat de IC capaciteit niet toereikend is.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_196520235
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 18:40 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Als ik zoek op dit soort berichten per jaar dan is het echt in de afgelopen 5 jaar dat ik continu zie dat de ICs vol liggen.

En dan nog heeft het kabinet in de afgelopen jaren niets gedaan aan de IC-capaciteit.
Is te duur. :) Levert geen winst op voor de stakeholders. Dit soort verschijnselen hoort bij de moderne neoliberale maatschappij. Of dat ooit weer goed komt en dat we dus terug gaan naar het Rijnlands Model is heel wenselijk maar ook onwaarschijnlijk. De aandeelhouder is Koning en daar kunnen we niets aan veranderen met de VVD aan het bewind. Want zij vinden het wenselijke ontwikkelingen dat werkelijk alles een verdienmodel is met zo weinig mogelijk inspanning,
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_196521064
Amerika:

"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_196521595
Maak je geen zorgen.
Niemand is zo egoÔstisch om in deze tijd een kind te nemen.
pi_196521683
De media heeft ook nooit massaal uitgepakt met horrorverhalen over grieppatienten in de gangen, normaal gezonde mensen aan de beademing en 30-jarigen die compleet gesloopt waren.

Maar met covid word die angst volledig aangewakkert.
  woensdag 2 december 2020 @ 20:46:22 #12
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_196522102
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:12 schreef hoechst het volgende:
Maak je geen zorgen.
Niemand is zo egoÔstisch om in deze tijd een kind te nemen.
:@
pi_196523088
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:19 schreef Sapstengel het volgende:
De media heeft ook nooit massaal uitgepakt met horrorverhalen over grieppatienten in de gangen, normaal gezonde mensen aan de beademing en 30-jarigen die compleet gesloopt waren.

Maar met covid word die angst volledig aangewakkert.
Het blijft ook verdacht stil in dit topuc...

Ik vind dat ts goed eens wat feiten op een rijtje heeft gezet. En dat mijn gevoel daarin bevestigd wordt.
pi_196523225
In de essentie een goed topic.
pi_196523313
Afgaan op krantenartikelen in plaats van statistieken is sowieso nooit een goed idee, maar dit is zeker niet de eerste gezondheidscrisis nee. Ik kom zelf ook niet zoveel volwassen mensen tegen die dat denken.
pi_196523875
Het verschil is schaal. …ťn vol ziekenhuis of een regio waarin alle ziekenhuizen volliggen is nog altijd niets in vergelijking met een landelijk of zelfs internationaal capaciteitstekort. Het is het verschil tussen kunnen uitwijken naar andere plekken waardoor niemand onnodig hoeft te sterven en letterlijk niet kunnen uitwijken en dus mensen moet laten sterven. Het verschil tussen een tijdelijk lokaal probleem en een wereldwijde pandemie waarvan we de duur niet weten en de genezing niet voor handen hebben.

Daarnaast zullen er ongetwijfeld verschillen zijn tussen een kinder IC en een reguliere IC waardoor er sneller capaciteitsproblemen ontstaan aldaar. Maar daar weten anderen misschien meer over te zeggen.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_196539586
Goed topic.
Ons leuke kabinet heeft alles lopen wegbezuinigen. En daar ligt de kern van het probleem, niet specifiek bij COVID zelf. Waarom het hierdoor veroorzaakt capaciteitsgebrek met COVID wel aan het licht komt, geen flauw idee.
Maar het is goed dat het Łberhaupt een keer aan het licht komt, is een probleem dat al veel langer speelt.
Er is ook meermaals voor gewaarschuwd maar ons overheid heeft keer op keer dat advies in de wind geslagen.
If a flower bloomed in a dark room, would you trust it?
pi_196539651
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 22:15 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Het verschil is schaal. …ťn vol ziekenhuis of een regio waarin alle ziekenhuizen volliggen is nog altijd niets in vergelijking met een landelijk of zelfs internationaal capaciteitstekort. Het is het verschil tussen kunnen uitwijken naar andere plekken waardoor niemand onnodig hoeft te sterven en letterlijk niet kunnen uitwijken en dus mensen moet laten sterven. Het verschil tussen een tijdelijk lokaal probleem en een wereldwijde pandemie waarvan we de duur niet weten en de genezing niet voor handen hebben.

Daarnaast zullen er ongetwijfeld verschillen zijn tussen een kinder IC en een reguliere IC waardoor er sneller capaciteitsproblemen ontstaan aldaar. Maar daar weten anderen misschien meer over te zeggen.
RS is net zoals COVID geen lokaal probleem. Wereldwijd overlijden kinderen elk jaar aan dit luchtwegvirus.
NL is wel een overbevolkt land dus wat dat betreft kan ik het nog ergens plaatsen dat we bij sommige griep/ziektegolven moeten uitwijken naar Duitsland, maar als ik hoor dat er in een UMC maar 7 (!) IC bedden beschikbaar zijn, dan zou ik me als overheid toch wel even achter de oren krabben.

Of het nou om kinderen gaat of om volwassenen of om ouderen, en of daar nou verschillende IC's voor zijn of niet, de capaciteit zou altijd toereikend moeten zijn. Daar moet je op berekend zijn. Dat is zowaar bijna een grondrecht, anders kunnen we wel gaan spreken van dat wij als land op zorgniveau functioneren als een derdewereldland. Bureaucratie, uitstel van reguliere zorg en tekorten aan bedden zijn zaken die prima in dat beeld passen mijns inziens.
If a flower bloomed in a dark room, would you trust it?
pi_196544206
Doe even een linkje naar een artikel waarin een voorbeeld wordt gegeven van een griepepidemie die een jaar duurde. Dan is de vergelijking wel terecht.
pi_196544393
Het verschil is natuurlijk dat zonder maatregelen de zorg nu bezweken was en we het toen zonder maatregelen hebben kunnen redden.
  vrijdag 4 december 2020 @ 09:35:37 #21
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_196545179
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 08:08 schreef Jaeger85 het volgende:
Het verschil is natuurlijk dat zonder maatregelen de zorg nu bezweken was en we het toen zonder maatregelen hebben kunnen redden.
Vreemd, mijn oom moet een operatie aan zijn voet. Dacht zelf dat het vanwege de “drukte” pas in januari zou gebeuren. Maandag 08:00 aan de beurt.

Gisteren heeft mijn dochter haar arm gebroken op het schoolplein, moest ook geopereerd worden. Mijn man had het over een stil leeg ziekenhuis, ze hoefden ook nergens te wachten.

Oom ziekenhuis Rotterdam, dochter in west Brabant.

Ik blijf het allemaal heel vreemd vinden.
  vrijdag 4 december 2020 @ 09:37:09 #22
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_196545194
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 december 2020 07:29 schreef NightDancert het volgende:
Doe even een linkje naar een artikel waarin een voorbeeld wordt gegeven van een griepepidemie die een jaar duurde. Dan is de vergelijking wel terecht.
Hier was het virus toch ook zo goed als weg in juni, juli en augustus?
pi_196545340
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 09:35 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Vreemd, mijn oom moet een operatie aan zijn voet. Dacht zelf dat het vanwege de “drukte” pas in januari zou gebeuren. Maandag 08:00 aan de beurt.

Gisteren heeft mijn dochter haar arm gebroken op het schoolplein, moest ook geopereerd worden. Mijn man had het over een stil leeg ziekenhuis, ze hoefden ook nergens te wachten.

Oom ziekenhuis Rotterdam, dochter in west Brabant.

Ik blijf het allemaal heel vreemd vinden.
Wat is daar vreemd aan? Dat is toch juist goed? Het hele punt is niet dat ziekenhuizen afgeladen vol liggen, maar dat ziekenhuizen de reguliere zorg niet af willen schalen. Dat gebeurde in de eerste golf namelijk wel, en dat merken we nog steeds.
pi_196545405
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 09:35 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Vreemd, mijn oom moet een operatie aan zijn voet. Dacht zelf dat het vanwege de “drukte” pas in januari zou gebeuren. Maandag 08:00 aan de beurt.

Gisteren heeft mijn dochter haar arm gebroken op het schoolplein, moest ook geopereerd worden. Mijn man had het over een stil leeg ziekenhuis, ze hoefden ook nergens te wachten.

Oom ziekenhuis Rotterdam, dochter in west Brabant.

Ik blijf het allemaal heel vreemd vinden.
Dat zeg ik, door de maatregelen is niet alle primaire zorg volledig afgeschaald. Zonder maatregelen had hij jaren kunnen wachten tot de pandemie voorbij was.
pi_196545494
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 09:35 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Vreemd, mijn oom moet een operatie aan zijn voet. Dacht zelf dat het vanwege de “drukte” pas in januari zou gebeuren. Maandag 08:00 aan de beurt.

Gisteren heeft mijn dochter haar arm gebroken op het schoolplein, moest ook geopereerd worden. Mijn man had het over een stil leeg ziekenhuis, ze hoefden ook nergens te wachten.

Oom ziekenhuis Rotterdam, dochter in west Brabant.

Ik blijf het allemaal heel vreemd vinden.
Waarom is dit jaar? Je man moest naar de covid afdeling om geholpen te worden?
pi_196545511
Gaat dit topic over het chronisch tekort aan bedden of over de media aandacht?
pi_196545812
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:19 schreef Sapstengel het volgende:
De media heeft ook nooit massaal uitgepakt met horrorverhalen over grieppatienten in de gangen, normaal gezonde mensen aan de beademing en 30-jarigen die compleet gesloopt waren.

Maar met covid word die angst volledig aangewakkert.
Een paar weken geleden zei nog iemand onweersproken bij de NPO 'we kennen allemaal de beelden ven overvolle ziekehhuizen..' Nee, ik kan me niet herinneren die beelden gezien te hebben. Ja, uit Italie in maart maar daar ging het item niet over.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 4 december 2020 @ 11:00:57 #28
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_196546344
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 10:02 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Waarom is dit jaar? Je man moest naar de covid afdeling om geholpen te worden?
Mijn man?
  vrijdag 4 december 2020 @ 11:03:31 #29
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_196546381
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 10:25 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Een paar weken geleden zei nog iemand onweersproken bij de NPO 'we kennen allemaal de beelden ven overvolle ziekehhuizen..' Nee, ik kan me niet herinneren die beelden gezien te hebben. Ja, uit Italie in maart maar daar ging het item niet over.
Dit, we gingen in de eerste lockdown om juist die Italiaanse beelden te voorkomen. En die kerk vol doodskisten daar, die bleken ook totaal niet van 2020 te zijn.
  vrijdag 4 december 2020 @ 11:09:59 #30
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_196546465
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 10:25 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Een paar weken geleden zei nog iemand onweersproken bij de NPO 'we kennen allemaal de beelden ven overvolle ziekehhuizen..' Nee, ik kan me niet herinneren die beelden gezien te hebben. Ja, uit Italie in maart maar daar ging het item niet over.
Oh, je mag anders wel ff op de koffie komen hier, dan kan mijn vrouw je er alles over vertellen na haar dienst, waarin ze alleen maar COVID patienten ziet. Wil je er misschien ook nog plaatjes bij voordat je het gelooft? Of wil je het soms met eigen ogen zien? We kunnen je ook een paar daagjes laten opnemen, als je het dan nog steeds weigert te geloven?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  vrijdag 4 december 2020 @ 11:11:11 #31
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_196546484
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 09:55 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Dat zeg ik, door de maatregelen is niet alle primaire zorg volledig afgeschaald. Zonder maatregelen had hij jaren kunnen wachten tot de pandemie voorbij was.
Precies. Ze bellen godverdomme mensen af, dan is het logisch dat het rustiger is in de afdelingen waar geen covid patienten liggen :D
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_196546547
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 09:37 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Hier was het virus toch ook zo goed als weg in juni, juli en augustus?
In juni en juli wel door drastische maatregelen ja. Augustus niet, toen liep het alweer flink op door Šlle bijeenkomsten in juni en juli. Griepgolven verdwijnen altijd weer zonder dat de boel op slot hoeft. Dat is nogal een verschil.
pi_196547319
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 december 2020 11:09 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Oh, je mag anders wel ff op de koffie komen hier, dan kan mijn vrouw je er alles over vertellen na haar dienst, waarin ze alleen maar COVID patienten ziet. Wil je er misschien ook nog plaatjes bij voordat je het gelooft? Of wil je het soms met eigen ogen zien? We kunnen je ook een paar daagjes laten opnemen, als je het dan nog steeds weigert te geloven?
Hoezo opnemen? Hersenspoelen gebeurt niet meer in klinieken maar in de huiskamer. Het gaat er mij niet om dat het niet wegbezuinigde deel van de zorg niet zwaar belast is geweest, het gaat erom dat iemand hier een valse herinnering aan het neerzetten is. Dat kan, er zijn ook heel veel mensen die nog goed herinneren hoe ze op 9/11 dat eerste vliegtuig de toren in zagen vliegen. Die beelden waren er alleen niet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_196547574
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 12:03 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Hoezo opnemen? Hersenspoelen gebeurt niet meer in klinieken maar in de huiskamer. Het gaat er mij niet om dat het niet wegbezuinigde deel van de zorg niet zwaar belast is geweest, het gaat erom dat iemand hier een valse herinnering aan het neerzetten is. Dat kan, er zijn ook heel veel mensen die nog goed herinneren hoe ze op 9/11 dat eerste vliegtuig de toren in zagen vliegen. Die beelden waren er alleen niet.
Het wordt steeds gekker hier
pi_196547789
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 12:20 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Het wordt steeds gekker hier
Heb je een linkje naar die beelden uit Nederlandse ziekenhuizen dan? Om een of andere reden moet het altijd opgeklopt worden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_196547870
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 12:36 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Heb je een linkje naar die beelden uit Nederlandse ziekenhuizen dan? Om een of andere reden moet het altijd opgeklopt worden.
Het ging toch om beelden van de vliegtuigen die de twin towers raakten?
pi_196547957
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 12:41 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Het ging toch om beelden van de vliegtuigen die de twin towers raakten?
Zo werkt dat dus. De camera ging pas aan na de eerste inslag om de brand te filmen. Daarna werd de tweede inslag live uitgezonden. Van het eerste vliegtuig doken pas veel later beelden van onderaf op. Maar heel veel mensen hebben herinnering aan live het eerste vliegtuig te zien inslaan.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_196548031
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 12:46 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Zo werkt dat dus. De camera ging pas aan na de eerste inslag om de brand te filmen. Daarna werd de tweede inslag live uitgezonden. Van het eerste vliegtuig doken pas veel later beelden van onderaf op. Maar heel veel mensen hebben herinnering aan live het eerste vliegtuig te zien inslaan.
Je kan helemaal niet live iets op tv zien van een niet geplande gebeurtenis tenzij de tv ploeg er tievallig stond om iets anders te filmen.
Je verdraait betekenissen, ideeen, gedachtes en definities om iets in je straatje te laten passen. Dat is een gebruikelijk complottheorie methode. Hierna reageer ik niet meer op je over dit onderwerp.
pi_196548043
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 12:36 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Heb je een linkje naar die beelden uit Nederlandse ziekenhuizen dan? Om een of andere reden moet het altijd opgeklopt worden.
pi_196548095
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 december 2020 11:09 schreef Scorpie het volgende:
, dan kan mijn vrouw je er alles over vertellen na haar dienst, waarin ze alleen maar COVID patienten ziet.
Onder wie heel veel jonge gezonde/fitte mensen zeker. _O_
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 4 december 2020 @ 13:02:29 #41
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_196548158
Dit is allemaal bewijs van waarom corona erger is. Schijnbaar is het iets minder erg geweest in het verleden, maar nog steeds zeer ernstig, terwijl er toen 0,0 maatregelen genomen waren. Nu hebben we maatregelen en is het nog steeds ťťn grote puinhoop. Moet je je eens voorstellen hoe het was gelopen zonder maatregelen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_196548337
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 december 2020 11:09 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Oh, je mag anders wel ff op de koffie komen hier, dan kan mijn vrouw je er alles over vertellen na haar dienst, waarin ze alleen maar COVID patienten ziet. Wil je er misschien ook nog plaatjes bij voordat je het gelooft? Of wil je het soms met eigen ogen zien? We kunnen je ook een paar daagjes laten opnemen, als je het dan nog steeds weigert te geloven?
Goh de vrouw van mijn collega zit op een Corona IC en zij heeft helemaal niet het idee dat het erg druk is, tijdens de zomer had ze weinig te doen en nu is alles gewoon goed onder controle.
Ze zegt ook de §1000,- bonus niet te willen omdat ze echt niet drukker is dan anders.
Ja stervende mensen ziet ze altijd op de IC.

Vanwaar toch deze grote verschillen van inzicht?
Vakman pur sang
  vrijdag 4 december 2020 @ 13:20:37 #43
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_196548433
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 12:03 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Hoezo opnemen? Hersenspoelen gebeurt niet meer in klinieken maar in de huiskamer. Het gaat er mij niet om dat het niet wegbezuinigde deel van de zorg niet zwaar belast is geweest, het gaat erom dat iemand hier een valse herinnering aan het neerzetten is. Dat kan, er zijn ook heel veel mensen die nog goed herinneren hoe ze op 9/11 dat eerste vliegtuig de toren in zagen vliegen. Die beelden waren er alleen niet.
Gaat alles goed in de bovenkamer? Je slaat dus elke vorm van bewijsvoering af omdat het je niet aanstaat? Iets met tunnelvisie enzo. Kom langs, ik druk je graag met je bijdehante neus op de feiten, en het liefst doe ik dat terwijl je onbeschermd staat. Kijken of je na drie weken lucht happen nog zoveel praatjes hebt.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  vrijdag 4 december 2020 @ 13:21:17 #44
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_196548440
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 december 2020 12:57 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Onder wie heel veel jonge gezonde/fitte mensen zeker. _O_
50-65 jarigen zonder klachten inderdaad. Wil je mee lopen?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  vrijdag 4 december 2020 @ 13:22:59 #45
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_196548470
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 december 2020 13:14 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Goh de vrouw van mijn collega zit op een Corona IC en zij heeft helemaal niet het idee dat het erg druk is, tijdens de zomer had ze weinig te doen en nu is alles gewoon goed onder controle.
Ze zegt ook de §1000,- bonus niet te willen omdat ze echt niet drukker is dan anders.
Ja stervende mensen ziet ze altijd op de IC.

Vanwaar toch deze grote verschillen van inzicht?
Zit je soms in Friesland ? Mijn vrouw heeft elke dag 10+ COVID patiŽnten met hun longen naar de tering door het virus, maar blijf vooral een viruswappie en ontkennen dat het lekker rustig is. Ik weet wel beter.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_196548638
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 december 2020 13:14 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Goh de vrouw van mijn collega zit op een Corona IC en zij heeft helemaal niet het idee dat het erg druk is, tijdens de zomer had ze weinig te doen en nu is alles gewoon goed onder controle.
Ze zegt ook de §1000,- bonus niet te willen omdat ze echt niet drukker is dan anders.
Ja stervende mensen ziet ze altijd op de IC.

Vanwaar toch deze grote verschillen van inzicht?
Een inzicht is subjectief. Bij identieke gebeurtenissen kan de 1 het als traumatisch ervaren en de ander het een rustige situatie vinden.
pi_196548780
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 13:21 schreef Scorpie het volgende:

[..]

50-65 jarigen zonder klachten inderdaad. Wil je mee lopen?
Dat noem ik niet jong en "zonder klachten" vind ik - hoewel schijnbaar gangbaar - een vrij waardeloze uitleg van "gezond". *O*
  vrijdag 4 december 2020 @ 13:44:03 #48
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_196548862
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 december 2020 13:40 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Dat noem ik niet jong en "zonder klachten" vind ik - hoewel schijnbaar gangbaar - een vrij waardeloze uitleg van "gezond". *O*
Dan snap je bar weinig van de medische wereld en leeftijdsclassificatie. Ik zal het beter voor je uitleggen; veelal maar niet altijd van middelbare leeftijd en veelal maar niet altijd zonder medische voorgeschiedenis.

Maar goed, gezien je pohi heb je sowieso niet veel verstand van de zaken waarover je post :D
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_196548901
quote:
En ineens is @Weltschmerz weg....

Mijn vrouw werkt ook in een ziekenhuis en herkent deze situaties. En de vergelijking met volle ziekenhuizen met de griepgolf gaat ook niet op. Griep laten we ongeremd rondrazen en in sommige jaren leidt dat op sommige plekken tot overbelasting van de ziekenhuizen. Maar je wilt niet weten hoe de ziekenhuizen eraan toe geweest waren als de genomen maatregelen niet hadden geholpen of niet eens ingevoerd waren....
Je bent wel cool, maar dat komt doordat je in mijn schaduw staat
  vrijdag 4 december 2020 @ 13:46:21 #50
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_196548902
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 13:32 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Een inzicht is subjectief. Bij identieke gebeurtenissen kan de 1 het als traumatisch ervaren en de ander het een rustige situatie vinden.
Niks subjectiefs aan, zijn kennis zit gewoon in een buitengebied waar ze overschot aan opvang hebben dus krijgen ze vaak de patiŽnten die uit de brandhaarden overgeplaatst worden (randstad etc). Dus dan heb je het “rustig” omdat je opvangplekken hoger is dan het aantal bezettingen, terwijl in de rest van Nederland er allang en breed overplaatsingen zijn vanwege tekort aan bedden en personeel.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')