FOK!forum / Culinesse à gogo / Thanksgivings diner
Scheepskokdonderdag 26 november 2020 @ 12:51
Ok, ik at tot nu toe vegetarisch, maar vandaag even niet.
Ik ga een Thankgivingsdiner in mekaar flanzen.
Alleen niet met de vereiste kalkoen (veel te ingewikkeld, moeilijk te krijgen en veel te groot), dus ik neem kip.
Samen met aardappelpuree, spruitjes, en cranberry-compote. Hoe dat zien we nog wel. Ik zie het allemaal wel.

De aardappels heb ik inmiddels al geschild.

Goed, de eerste stap is de kip kruiden, om dat in te laten trekken. Mijn plan is om later boter te smelten en die erover heen te gieten en dan de oven in.

Tips zijn natuurlijk altijd welkom.

dgp78o5efmg.jpeg`

De knoflook gaat samen met rozemarijn in de kip zelf. Daarna kruiden met zout, peper, rozemarijn, tijm, knoflookpoeder, uienpoeder, basilicum.....
en eroverheen wrijven. Aan alle kanten, onderkant, links, rechts, boven.

z4b1mw2p.jpeg

Even laten staan. :)
mailydonderdag 26 november 2020 @ 12:55
Ziet er goed uit!!

Jammer van die spruitjes :X
Schakeltopiadonderdag 26 november 2020 @ 12:55
lekker lekker lekker :Y)
_O_
Scheepskokdonderdag 26 november 2020 @ 13:31
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 12:55 schreef maily het volgende:
Ziet er goed uit!!

Jammer van die spruitjes :X
Dat hoort erbij. Sperziebonen kan ook, maar dat at ik al zo vaak en "Brussels sprouts" schijnt standaard onderdeel te zijn bij de thanksgiving-diner.
Scheepskokdonderdag 26 november 2020 @ 13:32
quote:
10s.gif Op donderdag 26 november 2020 12:55 schreef Schakeltopia het volgende:
lekker lekker lekker :Y)
_O_
Kip gaat ongeveer om 16 uur de oven in. Gedurende anderhalf uur. Ehm, ik heb een beetje een vriendin die op bezoek komt.
#ANONIEMdonderdag 26 november 2020 @ 13:36
Alleen al hulde dat je voor een scharrelkip bent gegaan ^O^ :)
Scheepskokdonderdag 26 november 2020 @ 13:38
Hoe gaat de jus eruit zien? Daarom doe ik er boter op.
En even een smakelijke draai aan de aardappelpuree. Ik heb boter, maar geen melk.
mailydonderdag 26 november 2020 @ 13:51
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 13:32 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Kip gaat ongeveer om 16 uur de oven in. Gedurende anderhalf uur. Ehm, ik heb een beetje een vriendin die op bezoek komt.
Klinkt spannend en gezellig. Voor de kip en de vriendin ^O^
Yinnydonderdag 26 november 2020 @ 13:55
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 13:38 schreef Scheepskok het volgende:
Hoe gaat de jus eruit zien? Daarom doe ik er boter op.
En even een smakelijke draai aan de aardappelpuree. Ik heb boter, maar geen melk.
Aardappelpuree met alleen boter kan ook! Wel heel machtig
SacreCoeurdonderdag 26 november 2020 @ 14:25
Nais!

ik heb bijna hetzelfde vanavond alleen ipv hele kip gekozen voor kleine kluifjes en gooi het in de braadpan.
En ipv cranberry (dat vind ik echt smerig) stoofpeertjes.

Heb je nog een toetje? ik ga voor warme apple pie bread pudding met slagroomijs en caramelsaus.
Scheepskokdonderdag 26 november 2020 @ 16:24
Nu gesmolten boter over de kip en anderhalf uur de oven in 180 graden.

v9acgjr08af0q.jpeg
Lucky_Strikedonderdag 26 november 2020 @ 16:53
1,5 Uur is wel lang hoor. Ik zou na een uur elke 10 minuten even goed kijken en temperaturen.
Scheepskokdonderdag 26 november 2020 @ 17:33
Alles is klaar. Ik zal zo foto's maken.
Scheepskokdonderdag 26 november 2020 @ 17:46
ueqgja5x1jcw.jpeg
Deisyydonderdag 26 november 2020 @ 17:52
Mooi kippetje!
Rodgroddonderdag 26 november 2020 @ 18:08
Ziet er goed uit!
mailydonderdag 26 november 2020 @ 19:39
Toch wel warme borden he? :@

Looking good! Behalve de spruitjes ....
Schakeltopiadonderdag 26 november 2020 @ 20:21
Ziet er super goed uit! Dat het jullie mag smaken en een leuke avond hebben samen. ^O^
Scheepskokvrijdag 27 november 2020 @ 08:48
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
1,5 Uur is wel lang hoor. Ik zou na een uur elke 10 minuten even goed kijken en temperaturen.
Gedaan, het werd toch 1,5 uur. De kip was super. Totaal niet droog, heerlijk mals, precues goed. Ik denk ook dat dat komt dat ik voor die de oven in ging overgoten heb met gesmolten boter. Was kwart pakje. Goede jus ook.
Sicstusvrijdag 27 november 2020 @ 08:53
Thanksgiving diner? Ben je Amerikaan? :?
Scheepskokvrijdag 27 november 2020 @ 09:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 08:53 schreef Sicstus het volgende:
Thanksgiving diner? Ben je Amerikaan? :?
Nee. Maar op de Antillen lijkt het kerstmaaltijd vaak verdacht veel op een traditioneel Thankgivings diner, met kalkoen natuurlijk. Daar heb ik herinneringen aan. En ik vond het leuk om een Hollandse versie hier te doen. Maar ik ga niet de hele dag in de keuken staan zoals die Good Housewives daar doen (Kalkoen, vulling maken, daar ben je de hele dag zoet mee. Pecan pie. Dat laatste miste ik, in Nederland niet te krijgen, of je moet het zelf maken.)
No239SquadronRAFzaterdag 28 november 2020 @ 22:08
Die stuffing vind ik het interessantste, vooral omdat ie tegenwoordig vaak helemaal niet meer met de kalkoen in aanraking komt maar het een bijgerecht is geworden dat wij niet echt kennen in Nederland. Zou daar wel eens wat recepten van willen maken, met kerst of zo. Als iemand een goed recept weet hoor ik het graag!
Yinnyzaterdag 28 november 2020 @ 23:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 09:38 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Nee. Maar op de Antillen lijkt het kerstmaaltijd vaak verdacht veel op een traditioneel Thankgivings diner, met kalkoen natuurlijk. Daar heb ik herinneringen aan. En ik vond het leuk om een Hollandse versie hier te doen. Maar ik ga niet de hele dag in de keuken staan zoals die Good Housewives daar doen (Kalkoen, vulling maken, daar ben je de hele dag zoet mee. Pecan pie. Dat laatste miste ik, in Nederland niet te krijgen, of je moet het zelf maken.)
Koekela in Rotterdam verkoopt pecan pie!
Yinnyzaterdag 28 november 2020 @ 23:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2020 22:08 schreef No239SquadronRAF het volgende:
Die stuffing vind ik het interessantste, vooral omdat ie tegenwoordig vaak helemaal niet meer met de kalkoen in aanraking komt maar het een bijgerecht is geworden dat wij niet echt kennen in Nederland. Zou daar wel eens wat recepten van willen maken, met kerst of zo. Als iemand een goed recept weet hoor ik het graag!
Deze was echt heel lekker: https://www.mumsnet.com/f(...)tnut-stuffing-recipe