Scheepskok | donderdag 26 november 2020 @ 12:51 |
Ok, ik at tot nu toe vegetarisch, maar vandaag even niet. Ik ga een Thankgivingsdiner in mekaar flanzen. Alleen niet met de vereiste kalkoen (veel te ingewikkeld, moeilijk te krijgen en veel te groot), dus ik neem kip. Samen met aardappelpuree, spruitjes, en cranberry-compote. Hoe dat zien we nog wel. Ik zie het allemaal wel. De aardappels heb ik inmiddels al geschild. Goed, de eerste stap is de kip kruiden, om dat in te laten trekken. Mijn plan is om later boter te smelten en die erover heen te gieten en dan de oven in. Tips zijn natuurlijk altijd welkom. ` De knoflook gaat samen met rozemarijn in de kip zelf. Daarna kruiden met zout, peper, rozemarijn, tijm, knoflookpoeder, uienpoeder, basilicum..... en eroverheen wrijven. Aan alle kanten, onderkant, links, rechts, boven. Even laten staan. | |
maily | donderdag 26 november 2020 @ 12:55 |
Ziet er goed uit!! Jammer van die spruitjes | |
Schakeltopia | donderdag 26 november 2020 @ 12:55 |
lekker lekker lekker | |
Scheepskok | donderdag 26 november 2020 @ 13:31 |
Dat hoort erbij. Sperziebonen kan ook, maar dat at ik al zo vaak en "Brussels sprouts" schijnt standaard onderdeel te zijn bij de thanksgiving-diner. | |
Scheepskok | donderdag 26 november 2020 @ 13:32 |
Kip gaat ongeveer om 16 uur de oven in. Gedurende anderhalf uur. Ehm, ik heb een beetje een vriendin die op bezoek komt. | |
#ANONIEM | donderdag 26 november 2020 @ 13:36 |
Alleen al hulde dat je voor een scharrelkip bent gegaan | |
Scheepskok | donderdag 26 november 2020 @ 13:38 |
Hoe gaat de jus eruit zien? Daarom doe ik er boter op. En even een smakelijke draai aan de aardappelpuree. Ik heb boter, maar geen melk. | |
maily | donderdag 26 november 2020 @ 13:51 |
Klinkt spannend en gezellig. Voor de kip en de vriendin | |
Yinny | donderdag 26 november 2020 @ 13:55 |
Aardappelpuree met alleen boter kan ook! Wel heel machtig | |
SacreCoeur | donderdag 26 november 2020 @ 14:25 |
Nais! ik heb bijna hetzelfde vanavond alleen ipv hele kip gekozen voor kleine kluifjes en gooi het in de braadpan. En ipv cranberry (dat vind ik echt smerig) stoofpeertjes. Heb je nog een toetje? ik ga voor warme apple pie bread pudding met slagroomijs en caramelsaus. | |
Scheepskok | donderdag 26 november 2020 @ 16:24 |
Nu gesmolten boter over de kip en anderhalf uur de oven in 180 graden. | |
Lucky_Strike | donderdag 26 november 2020 @ 16:53 |
1,5 Uur is wel lang hoor. Ik zou na een uur elke 10 minuten even goed kijken en temperaturen. | |
Scheepskok | donderdag 26 november 2020 @ 17:33 |
Alles is klaar. Ik zal zo foto's maken. | |
Scheepskok | donderdag 26 november 2020 @ 17:46 |
Deisyy | donderdag 26 november 2020 @ 17:52 |
Mooi kippetje! | |
Rodgrod | donderdag 26 november 2020 @ 18:08 |
Ziet er goed uit! | |
maily | donderdag 26 november 2020 @ 19:39 |
Toch wel warme borden he? Looking good! Behalve de spruitjes .... | |
Schakeltopia | donderdag 26 november 2020 @ 20:21 |
Ziet er super goed uit! Dat het jullie mag smaken en een leuke avond hebben samen. | |
Scheepskok | vrijdag 27 november 2020 @ 08:48 |
Gedaan, het werd toch 1,5 uur. De kip was super. Totaal niet droog, heerlijk mals, precues goed. Ik denk ook dat dat komt dat ik voor die de oven in ging overgoten heb met gesmolten boter. Was kwart pakje. Goede jus ook. | |
Sicstus | vrijdag 27 november 2020 @ 08:53 |
Thanksgiving diner? Ben je Amerikaan? | |
Scheepskok | vrijdag 27 november 2020 @ 09:38 |
Nee. Maar op de Antillen lijkt het kerstmaaltijd vaak verdacht veel op een traditioneel Thankgivings diner, met kalkoen natuurlijk. Daar heb ik herinneringen aan. En ik vond het leuk om een Hollandse versie hier te doen. Maar ik ga niet de hele dag in de keuken staan zoals die Good Housewives daar doen (Kalkoen, vulling maken, daar ben je de hele dag zoet mee. Pecan pie. Dat laatste miste ik, in Nederland niet te krijgen, of je moet het zelf maken.) | |
No239SquadronRAF | zaterdag 28 november 2020 @ 22:08 |
Die stuffing vind ik het interessantste, vooral omdat ie tegenwoordig vaak helemaal niet meer met de kalkoen in aanraking komt maar het een bijgerecht is geworden dat wij niet echt kennen in Nederland. Zou daar wel eens wat recepten van willen maken, met kerst of zo. Als iemand een goed recept weet hoor ik het graag! | |
Yinny | zaterdag 28 november 2020 @ 23:18 |
Koekela in Rotterdam verkoopt pecan pie! | |
Yinny | zaterdag 28 november 2020 @ 23:20 |
Deze was echt heel lekker: https://www.mumsnet.com/f(...)tnut-stuffing-recipe |