Dat hoort erbij. Sperziebonen kan ook, maar dat at ik al zo vaak en "Brussels sprouts" schijnt standaard onderdeel te zijn bij de thanksgiving-diner.quote:Op donderdag 26 november 2020 12:55 schreef maily het volgende:
Ziet er goed uit!!
Jammer van die spruitjes
Kip gaat ongeveer om 16 uur de oven in. Gedurende anderhalf uur. Ehm, ik heb een beetje een vriendin die op bezoek komt.quote:
Klinkt spannend en gezellig. Voor de kip en de vriendinquote:Op donderdag 26 november 2020 13:32 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Kip gaat ongeveer om 16 uur de oven in. Gedurende anderhalf uur. Ehm, ik heb een beetje een vriendin die op bezoek komt.
Aardappelpuree met alleen boter kan ook! Wel heel machtigquote:Op donderdag 26 november 2020 13:38 schreef Scheepskok het volgende:
Hoe gaat de jus eruit zien? Daarom doe ik er boter op.
En even een smakelijke draai aan de aardappelpuree. Ik heb boter, maar geen melk.
Gedaan, het werd toch 1,5 uur. De kip was super. Totaal niet droog, heerlijk mals, precues goed. Ik denk ook dat dat komt dat ik voor die de oven in ging overgoten heb met gesmolten boter. Was kwart pakje. Goede jus ook.quote:Op donderdag 26 november 2020 16:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
1,5 Uur is wel lang hoor. Ik zou na een uur elke 10 minuten even goed kijken en temperaturen.
Nee. Maar op de Antillen lijkt het kerstmaaltijd vaak verdacht veel op een traditioneel Thankgivings diner, met kalkoen natuurlijk. Daar heb ik herinneringen aan. En ik vond het leuk om een Hollandse versie hier te doen. Maar ik ga niet de hele dag in de keuken staan zoals die Good Housewives daar doen (Kalkoen, vulling maken, daar ben je de hele dag zoet mee. Pecan pie. Dat laatste miste ik, in Nederland niet te krijgen, of je moet het zelf maken.)quote:Op vrijdag 27 november 2020 08:53 schreef Sicstus het volgende:
Thanksgiving diner? Ben je Amerikaan?
Koekela in Rotterdam verkoopt pecan pie!quote:Op vrijdag 27 november 2020 09:38 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Nee. Maar op de Antillen lijkt het kerstmaaltijd vaak verdacht veel op een traditioneel Thankgivings diner, met kalkoen natuurlijk. Daar heb ik herinneringen aan. En ik vond het leuk om een Hollandse versie hier te doen. Maar ik ga niet de hele dag in de keuken staan zoals die Good Housewives daar doen (Kalkoen, vulling maken, daar ben je de hele dag zoet mee. Pecan pie. Dat laatste miste ik, in Nederland niet te krijgen, of je moet het zelf maken.)
Deze was echt heel lekker: https://www.mumsnet.com/f(...)tnut-stuffing-recipequote:Op zaterdag 28 november 2020 22:08 schreef No239SquadronRAF het volgende:
Die stuffing vind ik het interessantste, vooral omdat ie tegenwoordig vaak helemaal niet meer met de kalkoen in aanraking komt maar het een bijgerecht is geworden dat wij niet echt kennen in Nederland. Zou daar wel eens wat recepten van willen maken, met kerst of zo. Als iemand een goed recept weet hoor ik het graag!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |