abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_196420928
Ok, ik at tot nu toe vegetarisch, maar vandaag even niet.
Ik ga een Thankgivingsdiner in mekaar flanzen.
Alleen niet met de vereiste kalkoen (veel te ingewikkeld, moeilijk te krijgen en veel te groot), dus ik neem kip.
Samen met aardappelpuree, spruitjes, en cranberry-compote. Hoe dat zien we nog wel. Ik zie het allemaal wel.

De aardappels heb ik inmiddels al geschild.

Goed, de eerste stap is de kip kruiden, om dat in te laten trekken. Mijn plan is om later boter te smelten en die erover heen te gieten en dan de oven in.

Tips zijn natuurlijk altijd welkom.

`

De knoflook gaat samen met rozemarijn in de kip zelf. Daarna kruiden met zout, peper, rozemarijn, tijm, knoflookpoeder, uienpoeder, basilicum.....
en eroverheen wrijven. Aan alle kanten, onderkant, links, rechts, boven.



Even laten staan. :)
31-12-2020 Terug naar het echte leven.
  Spellchecker donderdag 26 november 2020 @ 12:55:32 #2
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_196420967
Ziet er goed uit!!

Jammer van die spruitjes :X
** vaccination! **
pi_196420968
lekker lekker lekker :Y)
_O_
Ik heb het recht om te bepalen!
pi_196421342
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 12:55 schreef maily het volgende:
Ziet er goed uit!!

Jammer van die spruitjes :X
Dat hoort erbij. Sperziebonen kan ook, maar dat at ik al zo vaak en "Brussels sprouts" schijnt standaard onderdeel te zijn bij de thanksgiving-diner.
31-12-2020 Terug naar het echte leven.
pi_196421360
quote:
10s.gif Op donderdag 26 november 2020 12:55 schreef Schakeltopia het volgende:
lekker lekker lekker :Y)
_O_
Kip gaat ongeveer om 16 uur de oven in. Gedurende anderhalf uur. Ehm, ik heb een beetje een vriendin die op bezoek komt.
31-12-2020 Terug naar het echte leven.
pi_196421406
Alleen al hulde dat je voor een scharrelkip bent gegaan ^O^ :)
The only thing I can really speculate on, is the very existence of my life with or without my wife in terms of the human relationships, the juxtaposition of one person to another. The form, the content.
pi_196421430
Hoe gaat de jus eruit zien? Daarom doe ik er boter op.
En even een smakelijke draai aan de aardappelpuree. Ik heb boter, maar geen melk.
31-12-2020 Terug naar het echte leven.
  Spellchecker donderdag 26 november 2020 @ 13:51:27 #8
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_196421572
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 13:32 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Kip gaat ongeveer om 16 uur de oven in. Gedurende anderhalf uur. Ehm, ik heb een beetje een vriendin die op bezoek komt.
Klinkt spannend en gezellig. Voor de kip en de vriendin ^O^
** vaccination! **
pi_196421624
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 13:38 schreef Scheepskok het volgende:
Hoe gaat de jus eruit zien? Daarom doe ik er boter op.
En even een smakelijke draai aan de aardappelpuree. Ik heb boter, maar geen melk.
Aardappelpuree met alleen boter kan ook! Wel heel machtig
  donderdag 26 november 2020 @ 14:25:16 #10
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_196421961
Nais!

ik heb bijna hetzelfde vanavond alleen ipv hele kip gekozen voor kleine kluifjes en gooi het in de braadpan.
En ipv cranberry (dat vind ik echt smerig) stoofpeertjes.

Heb je nog een toetje? ik ga voor warme apple pie bread pudding met slagroomijs en caramelsaus.
  donderdag 26 november 2020 @ 16:24:34 #11
491050 Scheepskok
Geraniumbejaarde
pi_196423359
Nu gesmolten boter over de kip en anderhalf uur de oven in 180 graden.

31-12-2020 Terug naar het echte leven.
  Moderator donderdag 26 november 2020 @ 16:53:58 #12
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_196423707
1,5 Uur is wel lang hoor. Ik zou na een uur elke 10 minuten even goed kijken en temperaturen.
Spoilers!
  donderdag 26 november 2020 @ 17:33:02 #13
491050 Scheepskok
Geraniumbejaarde
pi_196424104
Alles is klaar. Ik zal zo foto's maken.
31-12-2020 Terug naar het echte leven.
  donderdag 26 november 2020 @ 17:46:55 #14
491050 Scheepskok
Geraniumbejaarde
pi_196424267
31-12-2020 Terug naar het echte leven.
pi_196424345
Mooi kippetje!
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
  donderdag 26 november 2020 @ 18:08:56 #16
463823 Rodgrod
Lekker met vanillekwark
pi_196424569
Ziet er goed uit!
❤️🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤❤️
  Spellchecker donderdag 26 november 2020 @ 19:39:01 #17
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_196426002
Toch wel warme borden he? :@

Looking good! Behalve de spruitjes ....
** vaccination! **
pi_196426850
Ziet er super goed uit! Dat het jullie mag smaken en een leuke avond hebben samen. ^O^
Ik heb het recht om te bepalen!
  vrijdag 27 november 2020 @ 08:48:17 #19
491050 Scheepskok
Geraniumbejaarde
pi_196433001
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 16:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
1,5 Uur is wel lang hoor. Ik zou na een uur elke 10 minuten even goed kijken en temperaturen.
Gedaan, het werd toch 1,5 uur. De kip was super. Totaal niet droog, heerlijk mals, precues goed. Ik denk ook dat dat komt dat ik voor die de oven in ging overgoten heb met gesmolten boter. Was kwart pakje. Goede jus ook.
31-12-2020 Terug naar het echte leven.
pi_196433053
Thanksgiving diner? Ben je Amerikaan? :?
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  vrijdag 27 november 2020 @ 09:38:32 #21
491050 Scheepskok
Geraniumbejaarde
pi_196433543
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 08:53 schreef Sicstus het volgende:
Thanksgiving diner? Ben je Amerikaan? :?
Nee. Maar op de Antillen lijkt het kerstmaaltijd vaak verdacht veel op een traditioneel Thankgivings diner, met kalkoen natuurlijk. Daar heb ik herinneringen aan. En ik vond het leuk om een Hollandse versie hier te doen. Maar ik ga niet de hele dag in de keuken staan zoals die Good Housewives daar doen (Kalkoen, vulling maken, daar ben je de hele dag zoet mee. Pecan pie. Dat laatste miste ik, in Nederland niet te krijgen, of je moet het zelf maken.)
31-12-2020 Terug naar het echte leven.
pi_196459206
Die stuffing vind ik het interessantste, vooral omdat ie tegenwoordig vaak helemaal niet meer met de kalkoen in aanraking komt maar het een bijgerecht is geworden dat wij niet echt kennen in Nederland. Zou daar wel eens wat recepten van willen maken, met kerst of zo. Als iemand een goed recept weet hoor ik het graag!
pi_196460411
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 09:38 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Nee. Maar op de Antillen lijkt het kerstmaaltijd vaak verdacht veel op een traditioneel Thankgivings diner, met kalkoen natuurlijk. Daar heb ik herinneringen aan. En ik vond het leuk om een Hollandse versie hier te doen. Maar ik ga niet de hele dag in de keuken staan zoals die Good Housewives daar doen (Kalkoen, vulling maken, daar ben je de hele dag zoet mee. Pecan pie. Dat laatste miste ik, in Nederland niet te krijgen, of je moet het zelf maken.)
Koekela in Rotterdam verkoopt pecan pie!
pi_196460452
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2020 22:08 schreef No239SquadronRAF het volgende:
Die stuffing vind ik het interessantste, vooral omdat ie tegenwoordig vaak helemaal niet meer met de kalkoen in aanraking komt maar het een bijgerecht is geworden dat wij niet echt kennen in Nederland. Zou daar wel eens wat recepten van willen maken, met kerst of zo. Als iemand een goed recept weet hoor ik het graag!
Deze was echt heel lekker: https://www.mumsnet.com/f(...)tnut-stuffing-recipe
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')