abonnement Unibet Coolblue
pi_196282495
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 07:11 schreef Tjalala het volgende:
Enig idee of er ook crowdfundplatformen zijn die met elektronische handtekeningen werken?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ja, o.a. ccf volgens mij, en mogelijk nog wel anderen ook. Ben wel heel benieuwd welk staartje dit mogelijk gaat krijgen, hele volksstammen werken momenteel op die manier, zeker de laatste maanden. Maar wat is in datzelfde kader de waarde van een ingescande (of foto) van een ondertekend document dan nog? (knippen/plakken is niet te traceren).

In mijn beleving was er daar dus misschien wel iets meer aan de hand, anders moeten we vandaag met dit digitale gedoe stoppen en ook alle facturen weer gewoon per post gaan versturen, dat het copy/paste van een handtekeningplaatje door de secretaresse niet acceptabel is lijkt me geen issue, maar er zit nog een heel gebied tussen. Ik ben inmiddels een jaar of 10 a 15 met digitale handtekeningen bezig, naast het feitelijke "papiertje" is de hele route en handelen er omheen ook erg belangrijk bij je bewijslast. Als er namelijk door beide partijen naar de inhoud van het document is/wordt gehandeld dan is dat al iets heel anders dan dat vanaf de eerste dag de inhoud betwist wordt. Dus als er bijvoorbeeld drie jaar aflossing en rente is betaald kan niemand meer ontkennen dat er kennelijk een overeenkomst was. In het specifieke geval ging het dacht ik om een lening die kort voor het uitspreken van het faillissement was afgesloten, lijkt me toch iets anders omstandigheden waarbij ontkennen van bestaan van overeenkomst niet onlogisch is. Bijvoorbeeld omdat iemand anders namens geldnemer een laatste reddingspoging heeft gedaan.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')